❗️ In order to use Verkami you must do it from another browser. Install or enter from: Microsoft Edge, Chrome or Firefox. Microsoft has stopped updating the Internet Explorer browser you are using and it is no longer compatible with most websites.

Discover the 10 most exciting projects of 2019!

Les cabretes

Volem portar un lot de cabres lleteres de França al corral de Riudaura.

peredelescabres

A project of

Created in

0
seconds
137
Patron
4.805€
From 1.200€
Contribute to the project

Ja tenim el mínim! Ens ajudes a sumar més cabres?

Ja hem assolit el mínim per garantir la viabilitat d'aquest projecte (milions de gràcies!!), però amb això de fet només podriem portar 2-3 cabres + transport.

Així doncs partir d'ara volem seguir sumant,

cada aportació ens apropa a una nova cabra. Ens ajudes?

Per tenir una idea: amb 3000€ podriem portar aproximadament unes 8-10 cabres, amb 3500€ unes 10-12, i amb 4000€ unes 12-14.

Això òbviament dependrà del preu final del transport i de les cabres. En les properes setmanes ja concretarem quines cabres portarem i (per tant) quant ens costaran.

Gràcies i seguim! :)


Volem ampliar el ramat de Riudaura portant cabres lleteres de França.

Sóc en Marc Muntanya, sóc pastor a Riudaura, a la Garrotxa.

Fa anys vaig estar al País Basc fent de pastor (i fent formatge Idiazabal), arrel d'aquella experiència aquest any m'he decidit i he muntat una petita formatgeria a casa, a Riudaura amb un ramat de cabres.

El ramat però és petit, i no donem abast a la demanda, així que ens falta llet: caldria ampliar.

Com que no sobra l'espai i no puc mantenir un ramat molt gran anant a pasturar a fora, busco cabres que aportin una quantitat de llet important, mantenint la qualitat, i la rusticitat.

Les cabres ideals (a parer meu, clar) són les de raça alpina o saanen i les millors les podem trobar en diferents punts de França, també allà és on hi ha més mercat de compra-venda de bestiar lleter (gairebé inexistent a casa nostre).

El cost de transport i el cost dels animals supera de llarg les meves possibilitats (just acabem de fer la inversió de la formatgeria), i per tant, el micromecenatge pot ser la solució.

A què destinarem les vostres aportacions

Cada cabra costa entre 200 i 250€ (depenent de l'edat, origen, etc)

I el transport pot oscil·lar entre els 500€ i els 1000€ (depenent de la modalitat i de l'origen dels animals).

Així doncs volem portar cabres. Quines? Quantes? d'On?

Doncs les que amb les vostres aportacions ens poguem permetre, aquest és un projecte flexible i depèn de les vostres aportacions, quan les tinguem totes decidirem i concretarem quines cabretes vindran a viure a Riudaura

1200€ és una quantitat mínima amb la que creiem que podríem portar almenys 2-3 animals.

El nostre somni però, seria poder dur unes 15 cabres adultes però joves (a punt per munyir), de raça Saanen i d'una bona granja que garanteixi que seran animals bons.

Així doncs, això és car, molt car, i per tant esperem sobrepassar el mínim econòmic que hem posat, per poder fer créixer el ramat com ens agradaria :)

formatges_2
formatges_2

Sobre les recompenses

Totes les recompenses s'entregaran a partir del primer trimestre del 2015, ja que és quan començarem a munyir i per tant, quan podrem començar a tenir formatges.

RECOMPENSES NOVES:

Tenim dos nous tastos, és una recompensa gentilesa de la formatgeria Xerigot d'Olot, són especialistes en formatges artesans, i han volgut col·laborar amb el projecte amb dos tastos guiats (molt ben guiats!), un de formatges artesans catalans i l'altre amb formatges de tot el món, els tastos estan pensats per 4-6 persones.

A més inclouen un 15%de descompte en la compra de formatges a la mateixa botiga el dia del tast. Molt i molt recomanable!

Els altres tastos de formatge, es faran a la formatgeria (que teniu aquí sota), amb formatges de casa i inclouen pa i vi i una mica de pica-pica

formatgeria
formatgeria

Els que són exclusius es faran dia i hora pactats amb els mecenes.

A banda, farem almenys dos tastos + concert oberts a tothom, són els que podeu reservar l'entrada amb algunes recompenses. Seran a la primavera; ja contatarem amb els mecenes perquè pogueu escollir data.

formatges_1
formatges_1

Els concerts al corral són sorpresa, sempre :)

El taller de cant improvisat + balls + cançons a domicili, us el vinc a fer jo amb l'acordió, caldrà pactar la data.

Calendari previst

Els contactes a França ja s'han iniciat, llavors un cop tinguem el finançament i decidim la quantitat i l'origen, poden passar entre dos i tres mesos fins que poguem portar els animals a Riudaura.

Amb sort, les noves cabretes arribaran al corral a finals d'any

Preguntes freqüents

Perquè cabres de França? No seria millora una raça autòctona?

Tenim cabres de raça catalana, una raça autòctona en perill d'extinció, i ens agrada però per a poder assumir la demanda de formatges i fer viable el corral ens cal augmentar la llet i les races d'aquí produeixen poca quantitat. A aquest fet cal afegir-hi que l'espai és limitat, de manera que no podem tenir un ramat molt gran.

Per aquests motius creiem que portar pocs animals que produeixin força llet és la millor opció per garantir la nostra viabilitat i el seu benestar.

Carn?

Sí, oferim carn a les recompenses perquè també venem carn: Malauradament no podem mantenir totes les cries que neixen al corral: no podriem mantenir totes les femelles que neixen cada any i els mascles no poden sobrepassar una ràtio natural (aprox 1 mascle cada 40 femelles).

+ Info

Estem al twitter
@elsxais
@peredelescabres

FAQ

There are none published yet.

Do you have any other queries or questions?

12 comments

If you are already a sponsor, please Log in to comment.

 • javier hurtado

  javier hurtado

  about 5 years

  Le agradecería se pondría en contacto y me enviara información y tarifas de sus quesos.

  Javier Hurtado

  Jamones Claudio

  Charcutería Claudio

  Mayorista y minorista de Ibéricos y Quesos Artesanos

  Charcutería Galdakao SL

  Tel. 946 111 222

 • peredelescabres

  peredelescabres
  Author

  over 5 years

  Us ho puc portar a casa sempre que no sigui molt lluny (i si és lluny, també en podriem parlar).

  La majoria de recompenses inclouen també una visita al corral, així que idealment ens podem posar d'acord i fer-ho coincidir tot, de manera que quan vingueu a conèixer les cabretes ja us carrego amb les recompenses :)

 • stuttgona

  stuttgona

  almost 6 years

  Hola,

  les recompenses on hi ha inclòs el formatge (i carn, segons quina), ho envieu a casa o s'hauria de venir a recollir?

  Gràcies i sort

 • peredelescabres

  peredelescabres
  Author

  almost 6 years

  Hola Eva, sí, si vens un dia t'explicaré la meva experiència si vols. També hi ha (no hi era quan jo vaig fer-ho) una escola de pastors al pallars, molt interessant i més a prop. :)

 • Eva

  Eva

  almost 6 years

  Hola Marc, em podràs informar si passo per aqui de la teva experiència a l´esola del Pais VAsc jo vull anar l´any vinent. Gràcies

 • peredelescabres

  peredelescabres
  Author

  almost 6 years

  Hola Mercè,

  Sí, hi ha ramats que tenen saanen i alpines (de fet jo tinc 8 cabres saanen que venen d'un altre ramat de la província, i he visitat molts ramats catalans), però normalment solen ser barrejades i les que aquí considerem "bones" són molt sovint les que a França es treuen per dolentes o poc productives.. Els ramats que es venen bestiar aquí solen tenir una producció lletera baixa en quantitat i en qualitat, comparativament (la gran majoria) estem molt lluny de les produccions lleteres de França, i ja que m'hi poso busco cabres no que siguin "molt bones" sinó "molt molt bones" i sobretot, que tingui la garantia que ho seran.

  De totes maneres si no em dones més info, tampoc ho puc valorar.. ;)

 • Mercè

  Mercè

  almost 6 years

  Hola, ahir vaig escoltar el teu projecte per Cat Ràdio i posant-me en contacte amb un cabrer que conec, m'ha dit que coneix un cabrer que té cabres Saanen molt bones per a vendre, són per les terres de Girona.

 • peredelescabres

  peredelescabres
  Author

  almost 6 years

  Hola Jordi,

  No tenim el certificat ecològic (no som propietaris de la majoria de terres on pasturen i és gairebé impossible aconseguir-lo en el nostre cas).

  Les cabres mengen allò que pasturen, als prats i al bosc (surten 6-8 hores al dia), més un suplement de blat de moro, ordi i userda.

  No es dona cap medicament a les cabres que munyim, i antibiòtics només en donem si hi ha risc per la vida de la cabra (una infecció greu, etc).

 • Jordi

  Jordi

  almost 6 years

  Hola, l'explotació és ecològica ? què mengen les cabres ? I, se'ls hi donen antibiòtics ? Gràcies !

 • Moises

  Moises

  almost 6 years

  Hola marc !et voldria contactar per parlar d'es teu projecte...i ajudarte € pots enviar wttsap al 678776502 o per mail.merci i saludos desde cadaques

#01 / Mil gràcies!

Ja hem assolit el mínim!!!

Amb aquesta quantitat ja és viable el projecte, tot i que aquest mínim de fet només dóna per portar 2 o 3 cabres més transport.

Per aquest motiu, volem seguir sumant, per poder escollir cabres bones, i poder-ne portar un bon número. Com més aportacions, més cabres podrem portar i més possibilitats d'escollir entre ramats bons.

Moltíssimes gràcies a tothom i seguim!! :)

5€
2 backers

GRÀCIES

Visita al corral a conèixer les noves inquilines :)

8€
10 left (of 10)

Formatges, poemes i xoco!

1 entrada per un tast poètic de xocolates (de la pastisseria cacau) i formatges al corral, acompanyat d'un recital poètic musicat a càrrec de "el pastor i el pastisser".

10€
23 backers

MOLTES GRÀCIES

Visita al corral a conèixer les noves inquilines
+ Obsequi d'un mini formatge

20€
13 left (of 40)

CONCERT + FORMATGES

1 entrada per un tast de formatges amb concert al corral

25€
7 left (of 10)

Formatge!

Visita al corral a conèixer les cabres
+ Un formatge quadrat edició especial pels mecenes (aprox 600gr)

30€
1 left (of 5)

TAULETA

Una mini-taula llisa per tallar formatges en fusta d'olivera (mida aprox 10cm x 15cm)
+ 1 formatge (aprox 250gr)

55€
2 left (of 2)

Més i més fustes

1 taula petita llisa per tallar formatges en fusta d'olivera (aprox 15cm x 10cm)
+ 1 "ganivet" tot de fusta de boix i olivera per tallar formatges tendres
+ 1 formatge petit

70€
3 left (of 4)

COSTELLADA

Visita al corral a conèixer les cabres
+ Un lot de carn de xai (aprox mitja canal)

100€
1 left (of 5)

TALLER!

Visita al corral a conèixer les noves inquilines
+ Taller d'elaboració de formatge per 4 persones

100€
4 left (of 6)

TASTADORS

Tast de formatges exclusiu al corral (per a 4 persones)

120€
3 left (of 5)

A DOMICILI

Taller de cant improvisat + balls + cançons populars a ritme d'acordió
+ 1 pica pica de formatges (per 20 persones aprox)

(caldrà pactar la data i el lloc)

120€
6 left (of 10)

CABRIT SENCER

Un lot de carn de cabrit (canal sencera)
+ 2 formatges

250€
2 backers

PADRÍ

Posaràs nom a una de les cabres
+ Lot de 8 formatges
+ Tast de formatges per 4 persones

500€
3 left (of 3)

VESPRE AL CORRAL

Tast de formatges
+ Sopar
+ Concert exclusiu per 15 persones
+ Lot de 15 formatges
+ Posar nom a dues cabres

600€
2 left (of 2)

NOUS ALLONS!

Podràs acompanyar-nos a França a la visita prèvia o a buscar-les (despeses pagades)
+ Posaràs nom a una cabra
+ 1 lot de formatges
+ 2 entrades pel tast de formatges amb concert

1.000€
3 left (of 3)

ESPECIAL PER ASSOCIACIONS O EMPRESES

ELS TEUS FORMATGES

Dues taules per tallar formatges (aprox 10cm x 25cm) en fusta d'olivera amb el teu nom o logo gravat.
+ Una edició exclusiva de 20 formatges etiquetats amb el teu nom o logo (recepta personalitzada).
+ Un tast de formatges exclusiu per 10 persones i visita al corral.

15€
40 patrons (sold out)

GRÀCIES ESPECIALS!

Visita al corral a conèixer les noves inquilines
+ 1 formatge (aprox 250gr) edició limitada per l'ocasió.

40€
5 patrons (sold out)

FUSTA

Un 'ganivet' de fusta per tallar formatges tendres fet a mà en fusta de boix amb el teu nom gravat
+ 1 formatge

45€
6 patrons (sold out)

MÉS FUSTA

Una taula per tallar formatges en fusta d'olivera

(mida aprox 10cm x 25cm) amb un petit gravat personalitzat (aprox 3cm x 8cm)
+ 1 formatge

65€
10 patrons (sold out)

MIG CABRIT

Un lot de carn de cabrit (aprox mitja canal)
+ 1 formatge

110€
1 patron (sold out)

XERIGOT! (formatges catalans)

Tast guiat de formatges artesans catalans a la formatgeria xerigot d'Olot, per 4-6 persones.

(data i hora a concretar amb ells)
+ 15% de descompte en la compra de formatges a la mateixa botiga

110€
1 patron (sold out)

XERIGOT! (formatges del món)

Tast guiat de formatges artesans de tot el món a la formatgeria xerigot d'Olot, per 4-6 persones.

(data i hora a concretar amb ells)
+ 15% de descompte en la compra de formatges a la mateixa botiga

Cookies help us to offer you the best experience. Settings