Nimbus és la segona part conceptual del meu disc de debut The French Reverie (2018). Aquest completa un homenatge discogràfic al repertori pianístic francès dels segles XX i XXI, i concretament a la figura del compositor Olivier Messiaen (1908-1992).
El disc explora les possibilitats creatives i conceptuals de l'aigua, amb l'objectiu de seguir divulgant el repertori contemporani per a piano al públic general, i amb un incís especial en la música contemporània asiàtica. El projecte presenta algunes de les obres més importants dels compositors francesos Maurice Ravel i Pierre Jodlowski; els japonesos Tōru Takemitsu i Dai Fujikura; la sud-coreana Unsuk Chin; i la islandesa Anna Þorvaldsdóttir. A més a més, el disc inclou dues primícies discogràfiques: una obra del compositor català Josep Maria Guix, i un encàrrec a la compositora xinesa Yixuan Zhao.
Repertori
Pierre Jodlowski (1971) - Série Blanche (2007)
Unsuk Chin (1961) - Etude n.5 'Toccata' (2003)
Unsuk Chin (1961) - Etude n.1 'In C' (1999, rev. 2003)
Tōru Takemitsu (1930-1996) - Rain Tree Sketch II ‘In Memoriam Olivier Messiaen’ (1992)
Josep Maria Guix (1967) - Drizzle Draft (2007)
Maurice Ravel (1875-1937) - Gaspard de la nuit (1908)
I. Ondine
II. Le Gibet
III. Scarbo
Anna Þorvaldsdóttir (1977) - Scape (2011)
Dai Fujikura (1977) - Frozen Heat (1998)
Yixuan Zhao (1993) – Still Life 'dedicated to Laura’ (2020)
Qui sóc?
Sóc una pianista i matemàtica especialitzada en la música contemporània, i nominada com a 'Rising Star' per la BBC Music Magazine. Actualment sóc estudiant de doctorat al Royal Birmingham Conservatoire, on he aconseguit una beca AHRC-Midlands4Cities. He estat seleccionada per les residències WRCMS 2017 al Canadà, BCMG: NEXT Scheme 2018/2019 al Regne Unit i Ensemble Evolution 2019 al Banff Centre, on vaig obtenir una beca Cyril and Elizabeth Challice Fund for Musicians.
El meu àlbum de debut The French Reverie (2018) va ser possible gràcies a 208 mecenes de 28 països dels 5 continents. Philippe Sommerich del Classical Music Magazine el va descriure com ‘un model pels artistes joves que produeixin els seus àlbums de debut’. Durant una gira de més de 25 concerts, vaig presentar aquest treball a 5 països, incloent ciutats com Nova York, Toronto, Chicago, Boston, Los Angeles, Mont-real, San Francisco, Colorado Springs, Barcelona, Madrid, Girona, Sofia i Londres, entre moltes altres.
Com a solista, he actuat a Espanya, França, Alemanya, Canadà, Estats Units, Bulgària i el Regne Unit. Els meus concerts s’han programat a sales com University Club of Montreal, Fundación Eutherpe, Ateneo de Madrid, Art Share LA, Packard Hall, Heller Center for Arts & Humanities, McAninch Arts Center, Spectrum, Gallery345, Rolston Recital Hall, CBSO Centre, Bulgaria Hall, Steinway Hall, Southbank Centre, V&A Museum, Maureen Forrester Recital Hall, Britten Theatre, MNAC i L’Auditori. He tocat als festivals Delicatessen Musiquem Lleida, Festival Abbaye de Saint-Savin et Vallée des Fresques, XIII Festival de Música ‘Ciudad de Chipiona’, 2a Primavera Musical de Vistabella, Mostra de Piano dels segles XX i XXI, Oasis Musicale, Music Fridays @ Noon, UCCS Presents, Classically Alive Series, Sunset Music & Arts Concert Series, Flatpack Film Festival: Soundscreen i el Festival ‘Ligeti in Wonderland’, comissionat per Pierre-Laurent Aimard.
He treballat amb els directors Edmon Colomer, Timothy Lines, Jean Deroyer, Steven Schick, Tyshawn Sorey, Thomas Foskett-Barnes, Matthew Hardy, Tomàs Grau, Xavier Pagès-Corella i Jean-Bernard Matter. També he actuat amb els ensembles Birmingham Contemporary Music Group, Ensemble Court-Circuit i International Contemporary Ensemble. Diversos mitjans nacionals i internacionals han fet ressò de la meva trajectòria, i vaig ser seleccionada per a l’exposició itinerant 'D’ONES:(R)evolució de les dones en la música' comissionada per la revista Enderrock.
La meva labor en la música contemporània s’ha caracteritzat per treballar amb compositors com George Crumb, Brian Ferneyhough, Michael Finnissy, Rebecca Saunders, Pierre Jodlowski, Márton Illés, Feliu Gasull, Rolf Hind, Josep Maria Guix, Nino Russell, Yixuan Zhao i Albert Sardà. També he protagonitzat 16 estrenes mundials i 30 estrenes nacionals d’obres escrites per Philippe Manoury, David Lang, George Lewis, Dai Fujikura, Anna Thorvaldsdóttir, Unsuk Chin, Vladimir Djambazov, Thierry Escaich, Ofer Ben-Amots, Tyshawn Sorey, Miya Masaoka, Alex Baranowski, José Martínez, Joel Järventausta, Lara Poe i Piyawat Louilarpprasert, entre d’altres. Les fundacions Ambache Charitable Trust i PRS Foundation han subvencionat el meu encàrrec d’un concert per a piano i orquestra a la compositora britànica Angela Elizabeth Slater.
He sigut convidada com a conferenciant a la Boston University, el Colorado College, la University of Colorado de Colorado Springs, la Fundación Teatro del Lago de Xile i el Conservatori Municipal de Música de Barcelona. La meva recerca connecta música i matemàtiques per desenvolupar un mètode de memorització que sigui fàcilment aplicable al repertori pianístic dels segles XX i XXI. També he sigut col·laboradora a la Ràdio Nacional d’Espanya, on he divulgat les connexions entre la música i les matemàtiques.
Sóc graduada amb un Màster en Interpretació pel Royal College of Music de Londres, becada pel RCM Patrons’ Award, on vaig obtenir una Matrícula d’Honor ‘Excepcional’ per un dels meus recitals finals. Prèviament, em vaig graduar amb Matrícula d’Honor del Grau i el Màster en Interpretació a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) sota el tutelatge de Jean-François Dichamp, i del Grau en Matemàtiques per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC).
A què destinaré les vostres aportacions
Nimbus es publicarà en la col·lecció Premium de la discogràfica catalana Seed Music, la qual subvenciona una part del projecte. Els diners que es recaptin en aquesta campanya serviran per finançar les activitats següents:
Gravació amb un piano Steinway model D a l'estudi de l'Albert Moraleda, edició i masterització.
Disseny gràfic, maquetació i fabricació de 1000 còpies del Llibre-Disc(CD), amb 36 pàgines en català, castellà i anglès. Textos d'Edmon Colomer, Josep Maria Guix, Yixuan Zhao i Laura Farré Rozada.
Gestions legals, abonament dels drets d'autor a l'SGAE i distribució a les plataformes digitals.
Materials promocionals.
Tots els diners que es recaptin més enllà de l'objectiu de finançament s'invertiran en subvencionar les despeses d'una gira de presentació als països d'origen dels compositors (França, Corea del Sud, Japó, Xina, Espanya, Islàndia), a més del Regne Unit, Bulgària, Estats Units i el Canadà.
Sobre les recompenses
El rang d'aportacions per a fer realitat Nimbus va des de la mínima de 10€ fins a la màxima de 1000€. Totes són necessàries, benvingudes i tenen la seva recompensa.
Quan el projecte hagi finalitzat, tothom que hagi col·laborat rebrà la seva compensació. Totes les despeses d'enviament estan cobertes en els respectius imports de mecenatge, així com les de transport i dietes dels concerts i conferències que es realitzin a Espanya o al Regne Unit. En el cas de concerts en altres països, si el cost del viatge i l'allotjament supera l'aportació a la campanya, s'haurà d'abonar la diferència (a repartir entre tots els mecenes d'un mateix país que hagin col·laborat en la mateixa modalitat).
Els diners que es recaptin només es cobraran quan acabi la campanya, i en cas que s'hagi assolit l'objectiu de finançament. En cas d'èxit, contactaré amb cada mecenes per tal d'organitzar l'entrega de la respectiva recompensa.
Calendari previst
Agost-Octubre 2020: Gravació, edició i masterització.
Octubre-Novembre 2020: Tràmits legals, fotos i notes del programa.
Novembre-Desembre 2020: Materials promocionals, disseny, maquetació i fabricació.
Desembre 2020: Teaser del disc.
Gener-Febrer 2021: Entrega de les recompenses referents al disc digital, Llibre-Disc, mencions, foto dedicada, disc 'The French Reverie'.
Gener-Febrer 2021: Publicació Llibre-Disc i distribució del disc a les plataformes digitals.
A partir de Març 2021: Concerts de presentació a les principals ciutats de l'estat espanyol i gira per la península. A mesura que la pandèmia ho permeti, concerts de presentació i gira pels països dels compositors i mecenes de la campanya. Planificació de l'entrega de recompenses referents a entrades de concert, recitals per videoconferència, masterclass, conferències sobre música i matemàtiques i recitals presencials.
9 i 10 de Maig 2021: Concerts de presentació a la Fundación Juan March de Madrid.
20 comentaris
Si ja ets mecenes, Inicia sessió per comentar.
montse153
Impressionant el teu treball!
Lídia
Molta sort amb els concerts!
Kenta Shimogawara
Hug from Japan!
Josep Maria
T’ho mereixes
Ignasi Camps Illa
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
marga
Molta sort !!!! Jaume Marsé i Marga Serra !!!!! Molts petons
Míriam
Míriam de Lamo
josep maria
Molta sort !!
TDrumr27
I don’t know when I’ll see you in concert. But consider me THERE virtually or in person! ☺️
Ariadna
Ànims, Laura! Jo tambés sóc matemàtica i vaig estudiar piano fins a grau mig, dues passions que requereixen molt d'esforç, hores i paciència!