❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

"Seguint els passos d'El Turista", de Bernat Lladó / El primer llibre publicat per La Bibliogràfica

"Seguint els passos d'El Turista" serà el llibre inaugural de "Notes a peu de llibre", el primer segell editorial propi de La Bibliogràfica

La Bibliogràfica

Un proyecto de

Categoría

Creado en

0
segundos
124
Aportaciones
3.078€
De 3.000€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto porque simplemente quieres ayudar a hacerlo realidad:

*Seguint els passos d'*EL TURISTA,

de Bernat Lladó

Una "guia de viatge" pel pensament social de la segona part del segle XX, en el qual entendrem la construcció cultural de l'autenticitat que tots busquem.

El primer llibre publicat per La Bibliogràfica

Sobre el llibre

Com és que avui dia ens desplacem centenars o milers de quilòmetres per visitar monuments i ciutats que ja hem vist en imatges tantes vegades? Per què continuem fent llargues cues enmig de grans aglomeracions a l'entrada dels museus, a les portes dels estadis esportius i de les sales de concerts? Per què insistim, una vegada i una altra, a cercar espais verges, autèntics, exòtics, remots, si sabem que, més d'hora que tard, ens apareixerà algú vestit amb calça curta i camisa de flors igual de sorollós i d’inquiet que nosaltres? Dean MacCannell respon en el seu llibre El turista. Una nueva teoría de la clase ociosa totes aquestes qüestions enigmàtiques i comunes; enigmàtiques per ser comunes. Explica l'origen de la nostra curiositat i del nostre afany per conèixer i explorar el món, tot i saber que aquest món ha esdevingut un decorat turístic; fins i tot quan aquest món l’han recorregut milers i milers de viatgers i encuriosits abans que nosaltres. Un llibre que reivindica allò que és propi dels humans: el que és banal, la còpia i la imitació; és a dir: l’inautèntic. Doncs bé, apropiant-nos de la seva proposta, nosaltres hem escrit Seguint els passos d’El Turista, que no deixa de ser una còpia inautèntica del llibre de MacCannell: un clàssic del tot original.

Vols llegir el primer capítol?

Qui és Bernat Lladó?

En Bernat Lladó és més seny que rauxa, pensa el territori de forma abstracta anant en bicicleta per qualsevol pedregar poc trepitjat i és capaç d’explicar-nos la complexitat del món des de qualsevol racó de Sabadell. Format com a geògraf entre la Universitat Autònoma de Barcelona i la de les Illes Balears, les seves inquietuds el porten a abraçar aspectes d'epistemologia geogràfica, i es doctora l’any 2010 amb la tesi Franco Farinelli: el llenguatge cartogràfic com a figura del pensament, de la qual han derivat publicacions acadèmiques rellevants en el camp del pensament geogràfic i filosòfic. Però això no és tot. En Bernat Lladó també cal presentar-lo com un intel·lectual rigorós i obert de mires, un humanista sensible que s’interessa per una gran varietat d’aproximacions multidisciplinars -de la qual en destacaria l'artística- que nodreixen el saber de la cultura geogràfica. En aquest sentit, i de forma honesta, s'aproxima com a pensador lliure a l’essència d’allò que val la pena conèixer, sense guions preestablerts, traçant interrelacions genuïnes, originals i molt seves, que muten en sinergies creatives que tot sovint acaben dirigint-se cap a projectes petits però de gran qualitat, com el que afortunadament teniu a les vostres mans.
(Rosa Cerarols - Geohumanista de terres endins)

Sobre la col·lecció editorial

"Notes a peu de llibre" és la primera col·lecció editorial pròpia de La Bibliogràfica, i Seguint els passos d'El Turista n’és el primer volum.

Aquesta col·lecció parteix de la necessitat de comprendre els fonaments i els conceptes articulats en alguns llibres clàssics d’assaig, altament suggerents que, per les seves característiques, han estat tradicionalment vinculats a discursos acadèmics no sempre fàcils d’entendre per als lectors que no en som, d’acadèmics. I malgrat això volem copsar i gaudir de la profunditat de textos que ens defineixen com a societat i com a comunitat.

Amb aquesta premissa, des de la Bibliogràfica hem encarregat algunes relectures de clàssics de l'assaig a autors que ens faran de mediadors entre aquests textos i nosaltres, i ens ajudaran a traduir la seva complexitat.

El geògraf Bernat Lladó ha estat el primer a generar aquestes "notes a peu de llibre”; en aquest cas, apropant-nos i fent-nos de guia per El Turista. Una nueva teoría de la clase ociosa de Dean MacCannell, un clàssic de l’antropologia social. Bernat Lladó ens acompanyarà a fer "el turista", una figura que, segons MacCannell, és el model i la metàfora que ens permet entendre l’home modern.

La forma gràfica de cada volum d’aquesta col·lecció serà ideada i realitzada per joves dissenyadors. Zoe Carné ha dissenyat aquesta proposta inicial.

Aquest primer llibre serà un assaig-guia de 72 pàgines i tindrà una tirada inicial de 1.000 exemplars. Està previst que arribi a casa vostra pels volts de Nadal.

Qui som?

La Biblogràfica és un obrador artesà on fem llibres; la nostra passió i la nostra professió. Situats al nucli antic de Caldes de Montbui, a La Bibliogràfica escoltem projectes i els convertim en llibres; especialment llibres d'art, fotografia i il·lustració (i a partir d'ara, també assaig). Dialoguem amb els autors, dissenyem, editem, imprimim i enquadernem. La Bibliogràfica també és una microgaleria d'edicions on els mateixos autors poden mostrar les seves creacions.

A què destinarem les vostres aportacions?

Hem iniciat aquesta campanya de micromecenatge per fer-ne possible la publicació i poder remunerar de manera justa totes les tasques culturals associades al procés d'edició: l'autoria, les correccions i el disseny i la maquetació del llibre. Justament per això, i en el context actual de dificultats culturals associades a la situació per la COVID, hem decidit que un 10% de les aportacions en aquesta campanya anirà destinat directament a iniciatives que donen suport als afectats pel "tancament" cultural.

Calendari previst

A finals de novembre imprimirem el llibre i el tindreu a casa vostra pels volts de Nadal.

+ Info sobre el llibre

Mida: 20 x 11 cm / Pàgines: 72 / Imprès en 2 tintes planes / Relligat: cosit rústic en tapa tova amb solapes, gravada amb lletres daurades / 1a edició de 1.000 exemplars / Entrega prevista: Nadal 2020

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

4 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

  • La Bibliogràfica

    La Bibliogràfica
    Autor/a

    más de 3 años

    Moltes gràcies Jordi!

  • "Jordi Fraginals"

    "Jordi Fraginals"

    más de 3 años

    Felicitats Bernat!! Fa molt bona pinta!!

  • La Bibliogràfica

    La Bibliogràfica
    Autor/a

    más de 3 años

    Moltes gràcies Carme! així ho esperem també!

  • Carme Trobalón Miramanda

    Carme Trobalón Miramanda

    más de 3 años

    Fantàstic projecte! Espero que tingui un llarg recorregut!

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies