❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

Sant Esteve de les Roures – el llibre

Fem que aquesta novel·la pugui veure la llum i arribar a tothom qui realment cregui en el poble català.

christina.stub

Un proyecto de

Categoría

Creado en

0
segundos
35
Aportaciones
1.295€
De 3.750€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto porque simplemente quieres ayudar a hacerlo realidad:

Sant Esteve de Les Roures

Descobreix el poder d'un poble unit!

Ens agradaria que aquesta novel·la pogués veure la llum i arribar a tothom qui realment cregui en el poble català.

És una novel·la plena d’intriga, història, política, sàtira i humor.

És un “...i per què no podria ser així?” que volem compartir amb qui tingui sentit de l’humor i una ment oberta.

Observant com s'estava embolicant l'escenari polític a Catalunya, vam tenir l'idea de crear un missatge esperançador a través de la ficció, amb un punt de sentit de l'humor, el xiuxiueig de la història, una bona dosi d'intriga, un passeig pels llocs més emblemàtics de Catalunya i una forta reivindicació contra l'atac a la llibertat d'expressió i contra la repressió.

Ara bé, tot i que les seves pàgines estan impregnades del xiuxiueig de la història, val a dir que no pretén ser una novel·la estrictament històrica, si bé ens hem documentat a consciència per a poder-nos situar en la història. Per tant, està meticulosament documentada però, això sí, amb el propòsit de donar una visió de la història convenientment adaptada a la necessitat de la novel·la. És clar que... potser, com aquell qui no vol la cosa, s’acosta més a alguns fets reals que la versió oficial que, des del nostre punt de vista, també està convenientment tergiversada ;-).

El resultat és una novel·la que porta per títol un nom que molts encara recordareu: Sant Esteve de les Roures, el poble fictici que tant va fer aflorar el sentit de l’humor dels catalans.

Tenim una gran fe en el poder del poble i aquesta novel·la pretén ser un recordatori del poder que pot arribar a tenir un poble si en pren consciència.

Durant l’any que hem estat escrivint (juny 2018 – maig 2019), el projecte ha madurat, ha agafat un enfoc més transcendental -potser menys polític- i ens hem anat inspirant en les moltíssimes coses que han passat en aquesta època tan estrambòtica que estem vivint. Entre altres, ens ha estat de gran inspiració el discurs de Jordi Cuixart per la seva defensa.

Mentre escrivíem sempre dèiem que, quan aquest llibre veiés la llum, els nostres polítics i líders independentistes empresonats i a l’exili haurien d’estar en llibertat i a casa.

Així hauria de ser. I si no és així, vol dir que encara ens queda un tros de camí per a recórrer. Un camí que, també pensem, cada cop hauria de ser més curt.

Aquest llibre està dedicat a tots i cadascun dels líders independentistes empresonats i exiliats, per donar veu a l’anhel de llibertat d’un poble.

El nostre granet de sorra

Per això també hem decidit que, si aconseguim vendre mil exemplars del llibre, volem fer una donació a la caixa de solidaritat d’1€ per cada llibre venut, és a dir, 1.000€.

Els llocs del llibre

La novel·la us transportarà a llocs, ben segur, coneguts per tots vosaltres. Però el que no sabeu és què amaguen aquests indrets o quina experiència hi viurà Sofia, la nostra protagonista. Res és el que sembla a simple vista. Us convidem a deixar anar la imaginació.

Aiguaviva va ser un dels pobles que més va patir la represseió brutal i l
Aiguaviva va ser un dels pobles que més va patir la represseió brutal i l'encarnissament d'un estat en decadència.

El Canigó, la Flama del Canigó, símbol d
El Canigó, la Flama del Canigó, símbol d'unió d'un poble i una cultura

Copenhaguen, capital cultural exemple de convivència i acolliment
Copenhaguen, capital cultural exemple de convivència i acolliment

L
L'estany de San Maurici, al cor del parc natural d'Aigüestortes

Els jardins de "Frederiksberg" a Copenhaguen, un lloc emblemàtic i enigmàtic al cor d
Els jardins de "Frederiksberg" a Copenhaguen, un lloc emblemàtic i enigmàtic al cor d'una gran ciutat

Girona, la nostra ciutat i símbol de la resistència contra l
Girona, la nostra ciutat i símbol de la resistència contra l'assetjament napoleònic

Casa dels templers a Aiguaviva, un enigma que persisteix en el temps
Casa dels templers a Aiguaviva, un enigma que persisteix en el temps

El Montseny i les seves fonts, part de la nostra identitat cultural en forma de llegendes i mites
El Montseny i les seves fonts, part de la nostra identitat cultural en forma de llegendes i mites

 Un món de mites, llegendes i creences envolten la muntanya de Montserrat i, nosaltres, no en som al·liens
Un món de mites, llegendes i creences envolten la muntanya de Montserrat i, nosaltres, no en som al·liens

Turó de l
Turó de l'home, llegendes de bruixes i bandolers

NECESSITEM LA TEVA AJUDA

El vam acabar l’estiu passat. I just quan era el moment de compartir-lo, és a dir, de publicar, vam haver de tancar la nostra llibreria... i ens vam quedar sense res. També sense diners per a fer l'edició.

És per això que hem decidit fer un Verkami i demanar la vostra ajuda per finançar part de l’edició del llibre i per poder fer-lo arribar a la gent.

Però la cosa no s’acaba aquí.

Tenim dos objectius, segons els exemplars del llibre que aconseguim vendre.

El primer objectiu és el que ja hem dit: si venem mil exemplars, farem una donació de 1.000€ a la caixa de solidaritat. 1€ PER CADA LLIBRE VENUT.

I si aconseguim vendre’n molts més, voldríem poder reconstruir el projecte que vam haver de tancar: Espai Natura.

Espai Natura era botiga de cosmètica natural i, sobre tot, llibreria de creixement personal.

Però també era molt més que això.

Era un lloc on la gent podia gaudir de xerrades gratuïtes i venir a compartir a través de diferents activitats en l’àmbit del creixement personal.

En tancar Espai Natura ja no queden llocs com aquests a Girona.

Molta gent ens ha demanat que reanimem el projecte, però això vol dir una inversió important.

Si el llibre ven bé, el nostre objectiu és tornar a construir un projecte com el que hem hagut de tancar. Un lloc de trobada, un lloc de xerrades i un lloc on poder participar en activitats en l’àmbit de la cultura, la filosofia, l’espiritualitat i el creixement personal.

Moltes gràcies per la vostra ajuda.

Sense ella, no podem fer tot el que volem fer, i qualsevol ajuda, petita o gran, és benvinguda.

QUI SOM

Som la Christina Stub i l'Adrià Vilella.

La Christina és danesa d’origen i viu a Girona des del 1991. Diplomada en Ciències Empresarials, escriptora, grafòloga i tècnica en morfopsicologia, és fundadora del projecte ESPAI NATURA i de l’escola de grafologia i morfospicologia, ESPAI GRAFOLÒGIC GIRONA.

Christina Stub
Christina Stub

La seva passió i màxim "projecte de vida" és l'escriptura, tant novel·les com obres d'assaig, afició que compagina amb la feina de màrqueting a SUNSET technologies, activitats vàries en l’àmbit de creixement personal i els seus grups de grafologia i morfopsicologia.

Sant Esteve de les Roures és la seva sisena publicació. La primera fou la novel·la infantil Hasse i Flama (2010), seguida de dues novel·les d’intriga, amb el rerefons d’un despertar de la consciència: Año 2012 – bajo los menhires de la Albera (2011) i El despertar de les ovelles (2014). Les dues últimes publicacions han estat assaigs en l’àmbit de creixement personal: Sense ombra de dubte (2016) i HYGGE – el arte de cuidar el momento presente (2017). I en té una altra en marxa sobre la veritable escolta.

L'Adrià és de Puigcerdà però també viu a Girona des de fa un munt d'anys, més concretament des del 1987. És enginyer tècnic industrial i fundador de SUNSET tecnologies, empresa dedicada al desenvolupament de programari per a sanitat.

Adrià Vilella
Adrià Vilella

Ha participat a quatre mans en les dues novel·les Año 2012 – bajo los menhires de la Albera (2011) i El despertar de les ovelles (2014). Sant Esteve de les Roures és la seva tercera novel·la.

Forma part del camp d'energia de l'Economia del Bé Comú a Girona i de la Candidatura d’Unitat Popular municipal "Independents per Fornells".

A QUÈ DESTINAREM LES VOSTRES APORTACIONS?

La feina creativa ja està feta. Hem dedicat un any del nostre temps lliure a documentar-nos, fer volar la imaginació i elaborar unes històries entrellaçades que, finalment, han donat com a fruït una novel·la d’unes 530 planes.

Però això no ha estat tot. També l’hem fet revisar i hem demanat un dibuix per la portada.

La revisió l'ha fet la Jordina Ruscalleda i Álvarez, una jova periodista del poble.

I la imatge de la portada l’hem encarregat a en Martí Inglada i Casquero, també un noi del poble amb increïbles habilitats artístiques, que ha sabut captar perfectament la idea que teníem al cap i l’ha plasmat en una obra mestra.

Ara tan sols ens queda donar vida a l’obra, editar-la, publicar-la i promocionar-la. I és en aquest punt que us demanem la vostra ajuda, ja que és una inversió important per la nostra economia familiar. Fins ara, el temps i els diners per pagar als col·laboradors els hem posat dels nostres estalvis, però no arribem a cobrir la totalitat de la inversió que es necessita.

I quina és aquesta inversió, us preguntareu. Doncs aquí en teniu el detall:
• 5.600 € per l’edició i impressió dels llibres
• 1.700 € per la promoció de l’obra (pla de màrqueting, mitjans, material promocional, enviaments, etc)

Total inversió requerida: 7.500 €

No demanem tot l'import, sinó el 50%, tot i que, si arribéssim a la totalitat de la inversió, seria una passada. Una injecció d'ànims després d'un any molt dur. Però preferim ser prudents i marcar-nos l'objectiu del 50%.

Com a recompensa per les vostres aportacions podem oferir, com no, un exemplar dedicat del llibre (quanta il·lusió que ens fa això;-)) i la samarreta que hem fet de "Sant Esteve de les Roures - el llibre" amb el dibuix original d'en Martí Inglada.

Martí té 20 anys i és un crack, un artista, i ens fa molta il·lusió veure el seu dibuix en una samarreta. Amb el seu dibuix ens ha quedat una samarreta molt xula. Gràcies Martí!!

CALENDARI PREVIST

L’objectiu és poder presentar el llibre per aquest Sant Jordi 2020 i, per tant, anem amb uns terminis molt ajustats.

El Verkami estarà llest per poder-se posar en marxa a partir de l'última setmana de febrer i tindrà una durada de 40 dies, durant els quals creuarem els dits perquè puguem arribar a l'objectiu i comptar amb una valuosa ajuda pel finançament del projecte.

Les recompenses als mecenes s'enviaran un cop passat els 40 dies, és a dir, entre la segona i tercera setmana d'abril.

Els llibres es poden enviar de seguida. Les samarretes trigaran uns 15 dies més.

L'edició ja està en marxa i comptem poder disposar del llibre imprès a partir de finals de març.

SINOPSI

SANT ESTEVE DE LES ROURES

Aquesta podria ser la història del poble català. O un “...i per què no podria ser així?” que volem compartir amb qui tingui sentit de l’humor i una ment oberta.

Partint dels atemptats a Barcelona el 17 d’agost 2017 i ambientada en una Catalunya marcada pel procés i la conseqüent repressió, seguim a la periodista Sofia Puig en una trepidant història que es mou entre el passat i el present, amb el xiuxiueig de la història i la creixent repressió a la llibertat d’expressió a Catalunya com a teló de fons.

Res és el que sembla, ni tan sols la pròpia protagonista.

Aquesta és una novel·la que se situa entre novel·la històrica, si bé no estrictament històrica, ja que alguns fets estan convenientment tergiversats per adaptar-se al relat, i una visió filosòfica i espiritual d’uns fets de gran transcendència, tot condimentat amb una certa dosi d’intriga i reivindicació política.

També té el seu punt de sàtira, apel·lant en ocasions a aquell sentit de l’humor que tant caracteritza el poble català.

Aquí en teniu el book trailer:

Quant a la novel·la

Es tracta d'una novel·la basada – o podem dir inspirada – en fets molt reals. En qualsevol cas, això no eximeix un relat fictici al voltant dels esdeveniments esmentats. Aquesta és la bonica llibertat que té una novel·la: poder deixar anar la imaginació sobre el més enllà dels fets, especular sobre el possible rerefons d’aquests, sobretot en aquells punts que, d’acord amb el relat oficial, queden, diguem, foscos.

Ara bé, també sabem que la realitat sovint supera la ficció, que no tot és el que sembla i que, al darrere dels fets visibles, hi ha forces i interessos que mouen els fils a conveniència. Nosaltres, el poble, sabem ben poc de la realitat del món que habitem i de les forces que mouen el món més enllà d’allò que se’ns explica. Per part nostra, com a autors, estem convençuts que, quan deixem anar la imaginació, aquesta imaginació molt bé pot ser inspirada per una intuïció més fiable que qualsevol relat oficial.

En certa manera li’n podríem dir una novel·la històrica. Val a dir aquí que no pretén ser una novel·la estrictament històrica, si bé ens hem documentat a consciència per a poder-nos situar en la història. Per tant, està meticulosament documentada però, això sí, amb el propòsit de donar una visió de la història convenientment adaptada a la necessitat de la novel·la.

Dit això...

Els catalaunis sí van existir. Foren un poble celta de la Gàl·lia Belga i el nom de la seva ciutat principal era Civitas Catalaunorum. Al Diccionari català-valencià-balear s'especula que el poble dels catalaunis podria haver donat nom als catalans. Per nosaltres, no hi ha cap dubte que això hagi estat així... tot encaixa, com es veurà al llarg del llibre.

El lloc on hem situat aquest gran poble al llibre, és el lloc on realment va existir.

La segona cosa important a comentar es que, tant l’Església com la història oficial, en general donen un paper molt secundari a Maria Magdalena. La veneració a allò femení no només ha estat objecte d’escarni i menyspreu i relegat a un molt secundari segon pla, sinó que durant l’edat mitjana es va prohibir, i es condemnava per heretgia a qui s’atrevia a conservar la veneració als valors femenins.

No obstant aquest fet, molta documentació, al marge del relat oficialista, segueix a Maria Magdalena fins a les costes mediterrànies, a on va arribar després de donar a llum a la seva filla Sarah, a Egipte.

Sigui com sigui, tot s’ha de dir, en aquesta novel·la alguns fets també estan convenientment tergiversats, apel·lant en ocasions a aquell sentit d’humor tan agut que caracteritza el poble català. Per tant, no sabem ben bé com classificar-la. Potser com una barreja de sàtira, una visió filosòfica i espiritual d’uns fets de gran transcendència i novel·la històrica amb un punt d’intriga i reivindicació política.

En qualsevol cas, què és la història? La que s’explica? Ja quasi no queda ningú que no intueixi que hi ha forats i tergiversacions en la versió oficial. De manera que, el que hem fet és consultar diverses fonts, tant fonts més oficialistes, com endinsar-nos en l’apassionant món de les llegendes i les seves interpretacions.

Dit això, també hem de dir que majoritàriament hem mirat de ser fidels, a grans trets, a la història tradicional.

Ens queda una pregunta per contestar: aquest llibre està dirigit només als independentistes? Podria semblar que així fos.

I, no obstant això, si bé el seu punt de vista és clarament independentista, o, per a ser més precisos, en contra de la repressió, conté un missatge que, llegit per una ment oberta, és un missatge per a tothom, molt, molt més enllà de la seva postura política.

Tots compartim la mateixa necessitat essencial d’alliberació del dolor, de llibertat i al mateix temps d’inclusió. En definitiva, d’Amor. Simplement, tenim formes diferents d’expressar aquesta necessitat.

Externament, de vegades és complicat que ens posem d’acord. Hi ha qüestions que tenen postures tan oposades que en la forma no tenen un punt de conciliació. On sí que ens podem trobar és en l’essència que hi ha al darrere de les postures, perquè aquesta la compartim tots: un profund anhel de sentir-nos respectats i estimats, lliures i, alhora, inclosos.

És una novel·la per llegir-la amb la ment oberta i, en ocasions, amb una bona dosi de sentit de l’humor. La ment té milions de filtres, judicis, creences, i sol ser estreta de mires. Per tant, es tracta de deixar que les paraules entrin directes al cor.

És així com està escrita: del cor per al cor.

+ Info

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

4 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

  • christina.stub

    christina.stub
    Autor/a

    4 años

    Siiii, som-hi i mil gràcies rourenc!!

  • surrocacm

    surrocacm

    4 años

    Som-hi companys!

  • christina.stub

    christina.stub
    Autor/a

    4 años

    Moltes moltes gràcies per ajudar a fer realitat aquest somni!

  • Elena Vilarroig Aguilera

    Elena Vilarroig Aguilera

    4 años

    Pels somnis fets realitat!!!!

Volver a todas las actualizaciones

#04 / AVUI VILAWEB PARLA DEL PROJECTE

Hola a tots i benvinguts a les noves incorporacions: JA SOU 28.

Voldriem compartir amb vosaltres que avui VILAWEB destaca el nostre projecte:
https://www.vilaweb.cat/noticies/sant-esteve-de-les-roures-el-llibre

Quina il·lusió!

Moltes gràcies a tots per fer-ho possible!

Una abraçada

0 comentarios

Inicia sesión o Regístrate para comentar esta entrada.

#03 / A PER LA PORTADA...

Hola mecenes,

En primer lloc, donar la benvinguda als nous mecenes. JA SOU 26!!

Benvinguts a la família i mil gràcies a tots per voler-ne formar part.

Avui volem compartir amb vosaltres que ja hem donat l'últim ok a la maqueta. Per tant, l'interior del llibre ja està tancat i en marxa.

Ara... a per la portada!! (La que hem posat a tot arreu és una versió "casolana" provisional amb el dibuix original de l'artista del poble, Martí Inglada). A veure quina proposta ens fa l'editorial...

Aquí un petit tastet de la maqueta que hem tancat avui:

La història de Sofia Puig - la protagonista - comença al Montseny...
La història de Sofia Puig - la protagonista - comença al Montseny...

MONTSENY 18 D'AGOST de 2017

*Es va aturar per a contemplar el paisatge. Feia pujada i, tot i estar en bona forma, estava bufant. Potser per la calor, encara que el dia estava de baixada i la llum començava a tenir els tons ataronjats de les… leer más

#02 / Els antics catalaunis...;-)

Hola i benvinguts a les noves incorporacions.
🙏❤️

El llibre està a punt de sortir, en bona part gràcies a la vostra ajuda i el vostre suport.

De nou, milions de gràcies! 👏😀👏😀

Una mica sobre les nostres "arrels" (si és que se'n pot dir així, perquè, particularment, jo soc danesa, però parlem de qui al seu cor se sent "rourenc" (ja m'enteneu...;-)).
🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳

Sabíeu que... fa dos mil anys existia un poble al nord de Gàl·lia anomenat "els Catalaunis"?

Fou un poble celta de la Gàl·lia Belga i el nom de la seva ciutat principal era Civitas Catalaunorum.

Al Diccionari català-valencià-balear s'especula que el poble dels catalaunis podria haver donat nom als catalans. Per nosaltres, no hi ha cap dubte que això hagi estat així... tot encaixa, com es veurà al llarg del llibre ;-)

El lloc on hem situat aquest gran poble al llibre, és el lloc on realment va existir.

leer más

#01 / JA SOU 18 MECENES

Moltes gràcies als primers mecenes per formar part del nostre projecte!!

Encara no ens acabem de creure que s'està fent realitat. Hem rebut aquestes primeres sorpreses amb llàgrimes als ulls.

Ara sou els padrins del llibre i, per tant,la seva "família".

Una forta abraçada a tota la família rourenca

Adrià i Christina

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies