El 26 de junio... ¡ Estrenamos nueva web !
×

Descripción del proyecto

Valencians i democràcia: Del malestar a la proposta. #demos3

Ningú pot amagar que existeix un malestar creixent amb el funcionament i amb les institucions més representatives de la nostra democràcia parlamentària. Este malestar no només s’evidencia en els diferents estudis d’opinió sinó que ha irromput amb força en les places i carrers on milers de persones han reclamat una democràcia més “real”.

Les propostes que han sorgit des d’estos col·lectius es centren en introduir canvis al sistema electoral, en retallar el sou dels polítics o en canviar el paper dels partits polítics. En molts casos, si foren implementades les alternatives plantejades en estos àmbits, no obtindríem democràcia de major qualitat i més pròxima, sinó que caminaríem cap a un sistema menys eficaç, menys participatiu i més depenent del poder econòmic.

Calen reformes, però no en qualsevol sentit. Reformes amb rigor, factibles i beneficioses per a la qualitat i funcionament del nostre sistema democràtic. Cal un sistema electoral més proporcional i que fomente el rendiment de comptes dels representants; calen uns partits més oberts i més útils; i cal un govern més obert, transparent i participatiu.

Precisament en este últim àmbit s’està donant una tendència arreu del món que propugna un govern basat en tres principis: en la transparència activa i l’accés a la informació per part dels ciutadans; en la participació en l’elaboració i presa de decisions i en la col·laboració en el desenvolupament de les polítiques. El govern obert o “open-government” obri una xicoteta finestra d’esperança per a superar el malestar actual.

Els valencians i valencianes ens trobem amb una democràcia ferida per anys d’escàndols i opacitat, però també adormida per anys de conformisme. És el moment de passar del malestar a la proposta, i millorar així la nostra democràcia.

QUÈ ÉS LA COL·LECCIÓ DEMOS?
Demos, fulls de recerca i de divulgació és una col·lecció de documents de treball científics i tècnics que volen obrir debats i oferir propostes i respostes als reptes que té platejats la societat valenciana. Els primers números ja estan disponibles en paper i també en pdf per a la lliure descàrrega, al web www.fundacionexe.org.

Ara la Fundació Nexe vol implicar a la comunitat en el procés d'edició del tercer dels quaderns Demos que provisionalment porta per títol "Valencians i democràcia: Del malestar a la proposta." Pensem que amb aquest sistema de finançament es reforçarà la independència de l'autor i de la Fundació Nexe per tal de realitzar un treball crític i lliure.

A QUÈ DESTINAREM ELS RECURSOS?
Els recursos obtinguts aniran destinats a l'edició del quadern en paper, l'organització de les presentacions i tallers relacionats i els enviaments a organitzacions i institucions —acadèmiques, polítiques, socials, cíviques, sindicals— afectades pel contingut de la proposta. En cas d'obtindre majors ingressos treballarem també en l'edició d'un vídeo a tall de resum pedagògic d'algunes de les principals conclusions del treball.

Totes les persones que hi participen del verkami, amb independència de la quantia de la seua aportació, rebran un dels quaderns i apareixeran en la pàgina de mecenatge per tal de reconèixer la seua aportació.

QUI REDACTARÀ EL DOCUMENT?
La redacció del document anirà a càrrec de Carlos Villodres, un jove politòleg valencià què per a la seua redacció realitzarà un exhaustiu treball de cerca i anàlisi amb l'objectiu què el resultat del treball siga una proposta per al debat amb vocació transformadora i ambiciosa.

Pots veure un llarg vídeo de la presentació del projecte en el marc de la XXII Universitat del Tirant dedicada al paradigma #dospuntzero

Si ho desitges la Fundació Nexe podrà acreditar la teua aportació efectiva per tal que pugues desgravar-la segons la legislació vigent en la teua declaració de la renda

 

Comparte el proyecto con tus amigos

Publica el widget del proyecto
Selecciona el tipo de widget que más encaja con tu web. ¡Es solo copiar y pegar!


Preguntas y respuestas(1)

 • Enhorabona per la publicació! i la mena com ha sortit. Es pot aconseguir aquest llibre d'alguna manera? vull dir pagant, soc educador social i em sembla molt interessant l'estudi

  hecha por Eleuteri Jesús

  Moltes gràcies! Per descomptat pots trobar les publicacions per a la seua adquisició en paper o descàrrega en PDF a www.fundacionexe.org , a l'apartat publicacions.

Si quieres saber más pregúntale al autor

"Valencians i democràcia. Del malestar a la proposta" #demos3

"Valencians i democràcia. Del malestar a la proposta" #demos3

Conseguidos1.388€
de1.200€
100% conseguidos Conseguido!
Demos, fulls de recerca i de divulgació, és una col·lecció de documents de treball per a obrir debats i oferir respostes als reptes plantejats en la societat valenciana. #demos3 proposarà reformes amb rigor, factibles i beneficioses per a la qualitat i el bon funcionament de la nostra democràcia.
Demos, fulls de recerca i de divulgació, és una col·lecció de documents de treball per a obrir debats i oferir respostes als reptes plantejats en la societat valenciana. #demos3 proposarà reformes amb rigor, factibles i beneficioses per a la qualitat i el bon funcionament de la nostra democràcia.
Creado en: Valencia

¡Gracias! Esta campaña de crowdfunding terminó el 5 de Noviembre de 2012.

 
 • Aportando 6€
  43 Mecenas

  Quadern #demos3 en paper signat per l'autor + Esment a la pàgina de mecenatge del #demos3.

 • Aportando 20€
  15 Mecenas

  #demos3 en paper signat per l'autor + #demos1 i #demos2 en paper + Esment a la pàgina de mecenatge del #demos3.

 • Aportando 30€
  QUEDAN 12 RECOMPENSAS (DE 25)

  #demos3 en paper signat per l'autor + #demos1 i #demos2 en paper + Revista Nexe 8 "El corredor mediterrani" + Bossa de paper + Esment a la pàgina de mecenatge del #demos3.

 • Aportando 60€
  QUEDAN 16 RECOMPENSAS (DE 20)

  #demos3 en paper signat per l'autor + exemplars del #demos1 i #demos2 en paper + Revista Nexe 8 "El corredor mediterrani" + Bossa de paper + Reserva per a dues persones al pròxim sopar i tertúlia de la Fundació Nexe + Esment a la pàgina de mecenatge del #demos3.

 • Aportando 100€
  QUEDAN 8 RECOMPENSAS (DE 10)

  #demos3 en paper signat per l'autor + #demos1 i #demos2 en paper + Tota la col·lecció completa de la Revista Nexe + Bossa de paper + Reserva per a dues persones al pròxim sopar i tertúlia de la Fundació Nexe + Un any de descomptes a totes les activitats de la Fundació Nexe + Esment a la pàgina de mecenatge del #demos3.

 • Aportando 250€
  QUEDAN 3 RECOMPENSAS (DE 3)

  ESPECIAL PER A ENTITATS:
  10 exemplars del #demos3 #demos2 i #demos1 en paper + Aparició del logotip de l'entitat a la pàgina de mecenatge del #demos3 + Presentació del document amb l'autor en lloc i data a convindre (dins del territori peninsular).

¡Gracias! Esta campaña de crowdfunding terminó el 5 de Noviembre de 2012.

 

Blog del proyecto (3)

3 actualizaciones más verlas todas

Autor/a del proyecto

Foto de Fundació Nexe
Fundació Nexe
La Fundació Nexe té com a missió contribuir a la millora i al progrés de la societat valenciana mitjançant la generació, la difusió i el debat d'idees. La Fundació Nexe vol promoure la cooperació entre els agents ... Leer más
Fundació Nexe tiene 6 proyectos más en verkami. Puedes encontrar más información en http://www.fundacionexe.org