❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

REPOM, el discatxo de Toni de l'Hostal

Primerenc àlbum tardà de l'anarquicantant alcudià: deu cançonetes i mitja aclarides per Hėctor Tirado, amb una bona colla de tornajornalers!

Metrònom Bureo

Un proyecto de

Categoría

Creado en

0
segundos
137
Aportaciones
3.839€
De 2.000€
Aporta al proyecto
Ver proyecto en Deutsch, English, Occitan y Italiano

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto porque simplemente quieres ayudar a hacerlo realidad:

Hem agarrat —entre tres, que el tio guitza no es deixava!— a l'esmunyedís contautor Toni de l'Hostal i l'hem convençut per a què ens grave un disquet amb les cançons inèdites del seu repertori habitual:

Qui?

Xe, Toni de l'Hostal (nét), el de la cançó de la paella i la de les falles i la que no va dedicada al rei! El primer músic valencià censurat pel circuit oficial de música en valencià. L'únic shòwman autènticament autòcton que no ix a tothora en la televisió autonomètrica. I l'últim cantaulor del segle XX que encara no havia tret cap de disc al seu nom, fins…

Quan?

Fins hui: l'operació Repom començà ara farà un parell d'anys o tres, el 2017, amb l'assignació del superproductor vila-realenc Hėctor Spector Tirado com a encarregat de collir al figura (mundial) i traure-li el suc (a les cançons) i acabarà enguany, 2020, amb l'estrena mundial del disc a Valéncia divendres 3 d'abril a poqueta nit, en l'ÒCCC del carrer Sant Ferran, prop del Mercat.

Entremig hi han hagut un fum d'hores entre l'ensaig del meló, la solta de l'aigua, les jornades de l'eixida a la posta del sol i tot el mesclot, mestrejat i encaixat del repom.

Com?

Repom! El disc es diu Repom perquè totes les cançons són de segona flor i cada una d'una branca, però no n'hi ha cap que siga de rebuig; són tot hits! «All killer, no filler».

Entre les deu cançons (i mitja) que du Repom n'hi ha de tot, com en les millors cases: del nihilisme d'atributs sexuals secundaris a la ronda contemporània; dels ritmes sud-americans a les harmonies xarq-andalusines; de les versades populars i transferibles a les rimes consonants més rebuscades; de les aportacions occitàniques a les exportacions portugalaiques; i de «la cançó més apitxada del món» a l'himne extraoficial de la Ribera del Xúquer.

Foto Xepo WS
Foto Xepo WS

Quant?

Oi, dos mil eurets, que gravar un disc no és debades, i enguany la taronja se n'ha anat tota a pacte! Primer de tot caldrà pagar els deutes del procés tècnic i avançar els dinerets per a la fabricació dels plàstics: perquè volem traure'l en elepet, a més de fer còpies en discompacte i, de pas, camisoletes per a la jovenalla. I rodar un videoclip o algun trellat, si estirem prou el pressupost.

Què?

Co, que és més redó!

  • El discatxo, això està clar. O com a mínim les cançons en descàrrega digital, si no sou de firar-vos disquets en Òldies. Farem dos edicions en plastificol: la primera en CD, més senzilleta; la segona, en vinil, especial i de tirada curteta (no per res, sinó perquè costen més de fer). De col·leccioniste!

  • Camisetetes? En tinguem pensades un parell, en les talles que calguen. Si voldreu tallar-li les mànegues o descocar-les, ja és faena vostra.

  • Un recital que no oblidareu mai: siga el del 3 d'abril, quan estrenarem el disc, o el que farem a casa vostra o a on digueu, si teniu més or que peseu.

Quan?

Les cançons ja estan gravades, la mescla i la mestra fetes i els discs fabricats; només faltarà, si n'hi ha prou demanda, estampar les camisetetes i els discots per a repartir-vos-ho el dia de l'estrena mundial, el 3 d'abril. Vindreu o no?

Clar que sí!

facebook.com/tonidelhostal
twitter.com/tonidelhostal

Les fotets de la carpeta són de l'instagramoxònic favareter Cayetano Bravo, ASC (asporgãor/solfatãor/collidor):

Autoretrat a l
Autoretrat a l'oli de nim ~ Cayetano Bravo, 2017

I els retrats promocionals li'ls ha fet Xepo WS ('welo saboc):

Desdejú sobre la cinta ~ Xepo WS, 2019
Desdejú sobre la cinta ~ Xepo WS, 2019

Preguntas frecuentes

  • Totes les recompenses inclouen descàrrega digital del disc?

    Clar que sí! Només s'acabe el verkàmik este vos enviarem un enllaç per a què vos el descarregueu del Bangcamp i i vos l'escolteu mentre espereu que aplegue el paquetet o el dia del concert.

  • El disc és apte per a la xicalla?

    Dome, ací hi han parauletes que no pillaran i paraulotes que no se'ls escaparan, però tot depén del nivell de moniator que vullgueu transmetre'ls; ara, fer-los gràcia cert que els en farà, que tot no ha de ser música infantil™ i juvenil®.

  • L'enviament va inclòs en el preu?

    No, pero si fóra menester vos ho ənviarem debães: és dir, que si aneu a vindre a algun concert o passeu pel meu poble o me vegeu pel vostre, pareu-me pel carrer i vos ho donaré, aixina això que mos əstalviarem de sobrets i paquetets.

  • Vullc el disc firmat i dedicat!

    Xe, això no 's un preguntat; això 's un mandat! El disc en vinil sí qu'anirà firmat i numerat; si vullguéreu dedicatòria en qônsevol de les recompènsies, digau-ho per 'ixa boqueta i farem lo que mos parega, que qui fa lo que pot…

  • Ai, i no ficareu el meu nom per ahí?

    Massa verkàmits d'estos ha vist vosté!

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

16 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

  • Jacint Hernández

    Jacint Hernández

    4 años

    A vorem el repom si té suc o que té

  • Andrea Sanz

    Andrea Sanz

    4 años

    Grande! 🌈

  • armandus

    armandus

    4 años

    Visca la Mare de Déu de Sales! Visca Ous-de-Porlam!

  • Josep

    Josep

    4 años

    Ueeeeeeeee! Tonidelhostal forewa!

  • Daniel Rosell

    Daniel Rosell

    4 años

    Toniiii quin comiat mos vares fer!! :)) a tope amb Repom!

  • Conxa Romero

    Conxa Romero

    4 años

    L'actuació seria en un sopar el 8 d'octubre a la Vilavella

  • Isaac Friki

    Isaac Friki

    4 años

    Endavant!!

  • Barbara ciscar

    Barbara ciscar

    4 años

    Molta sort!!

  • Teresa

    Teresa

    4 años

    Un projecte fantàstic! M’apunte! ;)

  • Santi

    Santi

    4 años

    Toni! no m'envies un disc rebordonit!

Volver a todas las actualizaciones

#03 / Açò és un no parar

Ahir a þoqueta nit aplegàrem al cent per cent dês dos mil èuros i un poquet: això vol dir qu'el projecte tirarà avant i tindreu lo qu'hàgeu əncomanat, â quan passen vint-i-huit dies i mos organißem på fer-vos-ho aplegar; pero vosâtros no pareu de nomenar-los-ho âs vostres coneguts, qu'encâ li val a crompar discs i de tot. På celebrar-ho, ací podeu vøre com quedarà la mostra campanya de màrquetinq dissenyâ per un estudi internacional de disseny:

…ês collons m
…ês collons m'əspolses!

2 comentarios

Inicia sesión o Regístrate para comentar esta entrada.

  • vicentsoler82

    vicentsoler82

    4 años

    Jo el vull en vinil. I una cadira voladora com eixa🤣🤣

  • Jérôme l'Ours Chesnot

    Jérôme l'Ours Chesnot

    4 años

    Aço és molt.

#05 / Com a figues en cofí

Bon dia si no plou! Com només queden dos dies på tancar la parãeta, anirem arrematan' garbes: aneu pensan'-vos de quina mida voldreu el camisó i si vos apanya algun model dels que vos anem a-mostrant; no patiu, qu'a partir de dimecres vos ho preguntarem cert:

(TdlH vol dir Toni de l
(TdlH vol dir Toni de l'Hostal, per si no havíeu caigut)

Mentrestant encâ podeu fer propaganda per si algú no s'ha decidit a fer-mos gasto. Com això ja 'stà en casa y'igual ja 'stareu farts d'aguantar el cagueravirus 'este, acabe d'alçar les cançons (i les lletres!) en Bankamp, aixina podeu anar cantan'-les d'ací al concert: punxa ací i vøràs Madrið!

#04 / Acollonavirus

No, encâ no tinguem el COVIDi Montllor 'ixe, pero com el panorama pinta prou negre tindrem d'ajornar el concert del dia 3: si havíeu crompat l'entrâ vos valdrà igual pål dia que siga (avisarem & temps i prou de marge de maniobra); si hau demanat el recital privat, millor que siga en un parell de mesos, cara 'l bon temps.

Mentrimentre, mohâtros estem aclarint la remestra del coronavinil i decidint quina fotet ficarem en les camisetetes, qu'esta que teníem pensâ ja no aprofita. O sí?

…del dia 1 al dia
…del dia 1 al dia 'la Cremâ?

#03 / Açò és un no parar

Ahir a þoqueta nit aplegàrem al cent per cent dês dos mil èuros i un poquet: això vol dir qu'el projecte tirarà avant i tindreu lo qu'hàgeu əncomanat, â quan passen vint-i-huit dies i mos organißem på fer-vos-ho aplegar; pero vosâtros no pareu de nomenar-los-ho âs vostres coneguts, qu'encâ li val a crompar discs i de tot. På celebrar-ho, ací podeu vøre com quedarà la mostra campanya de màrquetinq dissenyâ per un estudi internacional de disseny:

…ês collons m
…ês collons m'əspolses!

#02 / Bona nit, repoms!

Ja fa una setmaneta que obrírem la parãeta i açò ja va més que la llum! Ara mateix estem al 75% del capital i queda un mes justet per a fer arreplegó: per si no sabeu com funciona açò del cropfarming, cal dir que, quan apleguem als dos mil eurets encara podreu seguir mercant i firan'-vos camisoletes, disquets i entrãetes på l'astreno universal del 3 d'abril; si voldreu que faça una 'strena local en el vostre poble no s'əncanteu, que ja en tinguem un parell més aparaulães. Si tingueu algun duþte, llegiu la secció de FAQ (Furonegeu Ací, Queferosos) o feu un preguntat nou, que tammé li val.

Mentrimentres, nyas un' âtra frûta del Repom que potser siga la més borda del disc: "Taronges", una versió de la cançó homònima del conjunt רוקפור, & un afegitó de categoria internacional a càrrec del meu amigatxo Primaël; si əndevineu en quina llengua canta, tindreu prèmit! Una pista: no és portugués.

P.D: l'amic Enric ho ha əndevinat!leer más

#01 / Bon dia i bona marxa!

Hola! Ara farà vint-i-quatre horetes que mamprenguérem el micromercenatge o com es diga açò, i â mateixeta n'hi ha un 22% del pressupost cwbert: suponc qu'entre hui i demà això frenarà un poquet, que com fa bo la gent estarà fent-se palles —perdó; volia dir pãelles— pel camp, aixina qu'aprofiteu på nomenar-los-ho âs vostres cunyats.

Ara, este primer escrit és d'agraïment als que ja heu contribuït a la causa: gràcies, maries! De moment, ahí va un single primerenc på que feu goleta: una floreta de l'any 2003 (la primera cançó pròpia que feren les Mãedéus)!

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies