❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

Documental 'Les Resilients'

Retrat de l'escena musical feminista, a través de la Clara Peya, Roba Estesa, The Sey Sisters i Tribade. Quin missatge reivindiquen?

XarxaClack

Un proyecto de

Creado en

0
segundos
340
Aportaciones
10.750€
De 7.000€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto porque simplemente quieres ayudar a hacerlo realidad:

Ampliem l'objectiu per travessar fronteres

En 21 dies de campanya el documental Les Resilients ha assolit l'objectiu inicial, situat en 7.000€, gràcies a les aportacions de més de 240 mecenes. Que tantes persones estigueu interessades en el projecte ens reafirma la necessitat social d'escoltar el missatge de les artistes del documental. Si arribem als 10.000€ farem un salt i lluitarem per poder distribuir Les Resilients a la resta d'Espanya, però també a Llatinoamèrica i el món anglosaxó. Per aconseguir-ho subtitularem l'audiovisual al castellà i a l'anglès. També millorarem el DVD on podrem incloure contingut exclusiu.

Sobre el documental

Les Resilients és un documental que mostra, a través de quatre bandes formades majoritàriament per dones, una part de l'escena musical feminista que està brotant en els darrers temps a Catalunya i a Espanya. Es tracta d'un retrat a través de la mirada de quatre exemples que formen part d'aquesta escena: el folk de Roba Estesa, el hip-hop de Tribade, el soul de Sey Sisters i el jazz electrònic de Clara Peya.

El film, amb una durada prevista aproximada d'una hora i rodat en més d'una vintena de localitzacions d'arreu d'Espanya, vol descobrir i visibilitzar el missatge que aquestes artistes reivindiquen i com duen a terme aquesta acció. Plantegem un viatge amb els quatre grups durant les seves vides de concert però també en la seva quotidianitat. I descobrir així aquests nous brots culturals que donen resposta a la històrica absència de dones damunt dels escenaris. La nova música brota com flors després d'un incendi.

Sobre les recompenses

La militant. Llueix el marxandatge!

Carla Aledo és l'artista que s'ha fet càrrec de tot el disseny gràfic del documental, inclòs el marxandatge -la samarreta i la tote bag Com flors després d'un incendi- i no podem estar més contentes del resultat!

La benvinguda. Coneix a l'equip i les bandes!

Vols conèixer a les protagonistes del documental i compartir una tarda amb elles? El Meet&Greet és una experiència única a través de la qual podràs conèixer les artistes en primera persona, intercanviar opinions i qui sap... potser fins i tot escoltar-les tocar en directe! La trobada serà a finals d’any en una de les localitzacions de Barcelona que apareix al documental.

La primera fila. Vine a la preestrena!

Vosaltres, les "verkamistes", sou una peça fonamental en la producció de Les Resilients. És per això que volem que sigueu les primeres a veure el documental en una projecció exclusiva abans de l'estrena oficial, que serà a finals d'octubre en un cinema de Barcelona.

Qui som

A la direcció i producció

CRISTINA MADRID

Cap de producció a Clack. Forma part de l’equip de producció dels festivals Bioritme i Biocap. L’any 2017 es va estrenar com a cap de producció amb el documental Peiró42 i el 2018 va encapçalar la producció de Josep Palau i Fabre. Retrat cubista.

Pel que fa a l’escena musical és regidora d’escenari des del 2012 i ha treballat en festivals com les Dissantes, l’Embassa’t (Sabadell), el Bioritme (Vilanova de Sau) o el Biocap (Barcelona).

A més, és road manager d’algunes bandes del panorama musical actual. Es reivindica com feministfreak, i les seves lectures i preferències musicals sempre tenen un toc feminista, moviment en què està formant-se constantment.

Les Resilients és el primer documental que dirigeix.

A la realització i edició

JOEL KASHILA

Realitzador i fotògraf freelance especialitzat en el documental i el fotoperiodisme. Col·labora amb Público i recentment ha estrenat el curt documental Bunda Sorong. Els últims joves de Fodecounda (2018), que aborda les causes de la migració dels joves de les àrees rurals del Senegal.

En documental també ha treballat com a operador de càmera en la serie documental de temàtica mèdica One Minute Stories (2018). I ha dirigit els curts documentals Desvivenda (2012), sobre la crisi de l'habitatge a Catalunya, i L'escola Petita (2014), que segueix el tancament d'una escola degut a les retallades en educació.

També ha fet de productor a La Klau Crítica (2018); una tertúlia política de Público.

Les Resilients ha estat per a ell un procés de revisió i deconstrucció.

Darrere el projecte

CLACK

Clack és una cooperativa especialitzada en la producció de documentals per a la televisió en el camp de les ciències socials. Amb seu a Mataró, el seu focus d'acció és el món de la cultura i la música en particular.

En els darrers anys, Clack ha produït documentals com Josep Palau i Fabre. Retrat cubista (2018; Canal 33) i Bon cop de falç (2014; en coproducció amb L'Avenç, Grup Enderrock, TV3 i La Xarxa) o Cançons a la vora del pop (2010; Canal 33 i Comunicàlia). També ha treballat peces de recuperació de la memòria històrica com Peiró42 (2017; estrenada també en format teatral) o Polifonia basca (2016-2017; TV3, Euskal Telebista i Señal Colombia) i peces d’investigació periodística com els 30 minuts de TV3 Propera parada, Rodalies (2018); o Desmuntant Laietana (2015). Ha realitzat videoclips i concerts en directe per a múltiples bandes i intèrprets. Ha treballat amb projectes musicals del país com les Cases de la Música, el Grup Enderrock, l’Invictro, el Festival Acústica o el Cruïlla Barcelona. També produeix i comunica projectes culturals com festivals, cicles audiovisuals o projectes crossmedia.

A què destinarem les vostres aportacions

Produir un documental són tot despeses: personal tècnic, material, desplaçaments, allotjaments, dietes... tot multiplicat per més de 20 dies de rodatge, durant més de 6 mesos de feina. Amb les vostres aportacions volem cobrir els sous de les persones que hi han treballat: direcció, realització, grafisme… I les que encara han de treballar-hi en el retoc de color, la postproducció de so i la creació d’una pàgina web pròpia del documental!

En total, el pressupost de la peça audiovisual és de gairebé 19.500€. Paral·lelament a altres fonts de finançament, les vostres aportacions sumaran per fer possible el documental.

Calendari previst

El 18 d'abril de 2019 vam prémer el botó de rec per primera vegada en el concert de Roba Estesa a la Sala Salamandra. El que va venir després són 4 mesos intensos de rodatge en més de 20 localitzacions, la gran majoria per Catalunya.

L'Anònima de Manresa, el Festivalot de Girona, el Canet Rock, El Tingladu de Vilanova i la Geltrú... són alguns d'aquests espais on ens hem sentit com a casa.

També hem seguit a les bandes fins a la sala Caracol i la sala Mon Live de Madrid i el festival Kaldearte de Vitòria.

A mitjans d'agost ens vam tancar a l'estudi per començar l'edició del documental, i vam sortir comptades vegades per enllestir algun rodatge que teníem pendent. Durant el setembre el muntatge passarà per postproducció de so i retoc de color, per tenir-lo enllestit a l'octubre quan està prevista l'estrena oficial de Les Resilients.

La campanya de Verkami finalitza el 12 d'octubre. Aleshores serà quan posarem en marxa la producció del marxandatge del documental per fer-vos-el arribar.

La preestrena de Les Resilients serà el proper dilluns 14 d'octubre a les 19h al centre cultural de dones La Bonne, entitat col·laboradora amb el documental. La projecció serà exclusiva per les mecenes del Verkami i les artistes del documental.

El dia, l'hora i el lloc del Meet&Greet els confirmarem quan acabi la campanya.

+ Info

lesresilients.clack.cat

Instagram Les Resilients: @lesresilients

Twitter Clack: @XarxaClack

Facebook Clack: @xarxaclack

Instagram Clack: @xarxaclack

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

15 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

  • MobyDick

    MobyDick

    más de 4 años

    Un exemple que arriba a tots els racons del món! Gràcies. La Moby Dick sempre serà amb totes vosaltress

  • evacy_fowler@yahoo.es

    [email protected]

    más de 4 años

    💜💪🏼

  • Cinta Tort

    Cinta Tort

    más de 4 años

    Love you 💜

  • Estersanchez

    Destraleta

    más de 4 años

    Força i endavant!!

  • Estersanchez

    Destraleta

    más de 4 años

    Força i endavant!!

  • MARTA MORAL MADRID

    MARTA MORAL MADRID

    más de 4 años

    Felicitats i endevant!

  • Anna Sanabria Franquesa

    Anna Sanabria Franquesa

    más de 4 años

    em moleu molt, per més projectes com aquest!

  • joanaderiba

    joanaderiba

    más de 4 años

    Gràcies per fer el que feu.

  • Roser Cucurell Úbeda

    Roser Cucurell Úbeda

    más de 4 años

    Fantàstic projecte. Felicitats ♥️

  • Banana Moon

    Banana Moon

    más de 4 años

    ✊🏻✊🏻

Volver a todas las actualizaciones

#02 / Gràcies a vosaltres 'Les Resilients' serà una realitat!

No podem fer més que donar-vos les gràcies!! Ho heu aconseguit, gràcies a vosaltres hem arribat als 7.000€! Estem súper contentes de comptar amb vosaltres, de veure l'interès generat en el projecte**, de com heu participat i com l'heu difós!

Però no ens aturem! Encara ens queden 20 dies de campanya i volem aprofitar-los, és per això que ens hem marcat un segon objectiu: arribar als 10.000€! En cas que ho aconseguim tenim una idea molt clara: ens encantaria travessar fronteres i distribuir el documental arreu, traduint-lo i subtitulant-lo al castellà i a l'anglès.

Moltes gràcies, de nou, per formar part de #LesResilients i posar-hi tanta estima i confiança.

Cristina Madrid

Directora de Les Resilients

1 comentario

Inicia sesión o Regístrate para comentar esta entrada.

  • Roser Cucurell Úbeda

    Roser Cucurell Úbeda

    más de 4 años

    Encantada de poder formar una petita part d'aquest projecte.🥰

#02 / Gràcies a vosaltres 'Les Resilients' serà una realitat!

No podem fer més que donar-vos les gràcies!! Ho heu aconseguit, gràcies a vosaltres hem arribat als 7.000€! Estem súper contentes de comptar amb vosaltres, de veure l'interès generat en el projecte**, de com heu participat i com l'heu difós!

Però no ens aturem! Encara ens queden 20 dies de campanya i volem aprofitar-los, és per això que ens hem marcat un segon objectiu: arribar als 10.000€! En cas que ho aconseguim tenim una idea molt clara: ens encantaria travessar fronteres i distribuir el documental arreu, traduint-lo i subtitulant-lo al castellà i a l'anglès.

Moltes gràcies, de nou, per formar part de #LesResilients i posar-hi tanta estima i confiança.

Cristina Madrid

Directora de Les Resilients

#01 / Moltes gràcies, mecenes!

Estem molt molt molt contentes i agraïdes de la rebuda que ha tingut el projecte! En una setmana havíem assolit el 50% de l'objectiu i avui, que encara queden més de 20 dies, ja estem al 90%.

És per aixó, també, que us seguim necessitant! L'acollida ens fa reforçar la idea que ja teníem de la necessitat real d'escoltar nous discursos, de generar referents i models de canvi. Però encara no estem, necessitem que ens ajudeu una mica més! Si podeu fer difussió del projecte, enviar-lo a les vostres amigues, companyes, família estareu fent crèixer la comunitat de #LesResilients.

Moltes gràcies de nou, vosaltres també sou #LesResilients!

Cristina Madrid

Directora del documental Les Resilients

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies