❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

Obrim la Deskomunal!

POSEM EN MARXA LA DESKOMUNAL - El nou espai gastronòmic i cultural del barri de Sants ubicat a les naus cooperatives de La Comunal.

La Deskomunal

Un proyecto de

Creado en

0
segundos
438
Aportaciones
16.741€
De 15.000€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto porque simplemente quieres ayudar a hacerlo realidad:

LA DESKOMUNAL

De la fusió del Kop de mà i el Koitton Club neix aquest nou espai gastronòmic, cultural i musical que obrirà les seves portes ben aviat. Aquest local es troba a l'antic recinte industrial, ara reconvertit en un espai de treball cooperatiu, entre els carrers Riera d'Escuder i Tenor Masini del barri de Sants - Barcelona.

El projecte neix per ser una resposta productiva d'ocupació de qualitat en uns sectors tant precaritzats com l'hostaleria i la cultura. La cooperativa està actualment formada per 9 sòcies treballadores i estimem, un cop s'iniciï l'activitat, generar 10 llocs de feina més per a cobrir els diferents àmbits.

El què hi trobarem a La Deskomunal

L'espai

La Deskomunal és una sala insonoritzada i totalment equipada, amb dues plantes i capacitat per a unes 200 persones.

La planta baixa disposa d’una cuina i restaurant, on s’ofereiriran esmorzars i dinars, que de nit es converteix en una sala per fer-hi activitats culturals i musicals de tot tipus. Cultura en viu, sessions de música en viu, presentacions i debats, actes, poesia, bon beure i bon menjar. Tot el que càpiga als nostres caps, o almenys en un escenari de 4x4.

La planta superior de La Deskomunal l'hem anomenat La Cantina, un espai de trobada per les treballadores de La Comunal i les veïnes del barri, on menjar, xerrar i fer comunitat.


Nosaltres

Aquest projecte neix de la col·laboració entre dues cooperatives que ja duen temps teixint vincles i arrelant al barri de Sants: el Koitton Club i el Kop de Mà.

El bar musical Koitton Club va iniciar l'activitat el 2012 i amb una programació musical diversa i estable amb una mitjana anual de 150 concerts i sessions de PD's, va esdevenir referent i agent de dinamització cultural i musical al territori.

El Kop de Mà és un bar i restaurant que va començar a caminar l’any 2013 com a resposta a la precarietat laboral del sector de la restauració. Als migdies ofereix menús de cuina casolana i de mercat a preus populars, a les nits centra la seva oferta gastronòmica en truites i pintxos varis. Un espai de trobada referent al barri.

LA COMUNAL

La Deskomunal forma part de l'antic recinte industrial reconvertit en espai de treball cooperatiu, La Comunal.

Els 9 projectes que compartirem la seu a les naus, volem amplificar la potència cooperativa de les integrants i enfortir el vincle entre elles, i també multiplicar la presència de les pràctiques de l'economia social i solidària al territori.

La rehabilitació de les naus ha estat a les mans de la cooperativa d'arquitectes LaCol sota criteris ambientalistes i la utilització de materials sostenibles, prioritzant estratègies per reduir l'impacte ambiental, i també ha volgut retornar a l'edifici el seu estil inicial.

El conjunt d’edificis situats entre els carrers d'En Blanco, Tenor Masini i Riera d'Escuders, daten dels principis del segle XX i estaven destinats a la fabricació de veles i tèxtil per a vaixells. Les obres de rehabilitació es van iniciar a la tardor del 2018 i a hores d'ara ja gairebé totes les cooperatives estan instal·lades, i es preveu que l'obra es finalitzi del tot aquesta primavera.

Imatge 3D del conjunt d
Imatge 3D del conjunt d'edificis de La Comunal

En què destinarem les vostres aportacions

Tot el conjunt de la rehabilitació de l'espai de La Deskomunal ha representat un cost total aproximat de: 450.000€. Aquests diners s'han invertit en la rehabilitació de l'espai, la instal·lació d'una cuina professional, la insonorització de la sala, la construcció del mobiliari i l'escenari, els elements lumínics i sonors, les infraestructures de gestió i comunicació, i un llarg etcètera.

Per tal de fer front a les despeses, s'ha ampliat la base social del projecte amb fins a 70 sòcies col·laboradores que han aportat capital social al projecte, i també s'han demanat tres subvencions per un import total de 124.000€.

La resta dels diners s'han finançat amb un préstec a través de la cooperativa de serveis financers Coop57.

Distribució d
Distribució d'aportacions al Verkami La Deskomunal

- Autoconstrucció del mobiliari: Materials i mà d'obra per a l'elaboració pròpia de tots els elements i mobiliari de la sala. Des dels tamborets de la barra, les taules grans i les plegables de la sala, els bancs, la barra i mostradors. I sense oblidar l'escenari!

- Programació dels dos primers mesos: Destinat a la programació cultural dels primers mesos d'obertura del local.

- Merchandising: Samarretes, llibres, davantals, ventalls, cerveses artesanes, i tot el que ens caldrà per agraïr la vostra cooperació!


En el cas de poder assolir el segon objectiu podríem finançar:

- Decoració: Elements decoratius de l'escenari, pintura i decoració.

- Cadires: Compra de les cadires pel restaurant i els actes.

*21% d'IVA

*5% destinat a la plataforma Verkami

LES NOSTRES RECOMPENSES

Per tal de recompensar les vostres aportacions, a banda del nostre agraïment etern us hem preparat uns regalets molt guapos amb la complicitat d'alguns projectes amics.

  • CARNET D'AMIGUES:

Si adquireixes el Carnet d'amiga de La Deskomunal podràs gaudir de molts avantatges: 3 entrades de concerts, opció de compra anticipada preferent, festa d'amigues de La Deskomunal i descomptes a cooperatives i altres espais del barri i la ciutat. (preu anual)

  • ENTRADES A LA DESKOMUNAL:

Reserva la teva primera entrada a un concert. Quan tinguem tancada la programació us deixarem escollir entre unes quantes opcions de concert i podreu triar el que us agradi més!

  • SAMARRETA:

Guapeja amb les nostres samarretes amb el logotip del dissenyador Joan Negrescolor confeccionada amb roba ètica. L'outfit perfecte per la propera temporada!

  • DAVANTAL:

Per ser els cuiners i cuineres amb més estil, els nostres davantals amb el logotip. Evitaràs enguarrar-te més del compte i lluïràs l'eslògan de "menja cultura" que defineix el projecte!

  • LLIBRES:

Els amics i amigues de Virus Editorial ens han preparat una bona selecció de plats literaris. Segons la recompensa escollida podràs triar entre un llibre de la col·lecció "Folletos", o bé entre Caliban i la Bruixa de Silvia Federici, Soledad Brother de George Jackson o Partisanas d'Ingrid Strobl.

  • CERVESES ARTESANES:

Pack de sis cerveses artesanes de les veïnes de Cornèlia, de la birra produïda a Can Batlló La Bordeta i de la fàbrica de cervesa natural i local R115.

  • TAST DE VINS NATURALS:

Has provat mai els vins naturals? Vine a fer un tast de vins a càrrec de @rtastavins i descobreix-los! La data del tast la fixarem una vegada finalitzada la campanya de Verkami.

  • ORGANITZA UN ACTE I ET FEM UN PICA PICA:

Si necessites organitzar algun tipus d'esdeveniment o alguna celebració per al teu col·lectiu o entitat aquesta és la teva oportunitat! Nosaltres ens encarreguem de tot el papeo... Dates a concretar amb previ acord!

Calendari previst

+ Info

www.ladeskomunal.coop

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

29 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

  • Rayito

    Rayito

    casi 4 años

    Aupa Desko

  • Rayito

    Rayito

    casi 4 años

    Aupa Desko

  • Rayito

    Rayito

    casi 4 años

    Aupa Desko

  • Simo&Adri

    Simo&Adri

    casi 4 años

    Moltes felicitats família i ens veiem aviat!

  • Rocío Manzano

    Rocío Manzano

    casi 4 años

    Ànims !!!

  • Josep Cardús Llongueres

    Josep Cardús Llongueres

    casi 4 años

    FELICITATS

  • Carles Bàguena

    Carles Bàguena

    casi 4 años

    SEMPRE ENDAVANT!!!!

  • Begoña Moreno Suescun

    Begoña Moreno Suescun

    casi 4 años

    Pandemia amaitzen denean mintzatuko gara. Amantalak eta elastikoak nahihoa da sarirako. Nahiz hasiera petrala izan, bidaia oparoa egin dezazuen. Besarkada bana proiektu honen-onen egileei!

  • eLOI

    eLOI

    casi 4 años

    Felicitats!

  • andruxai

    andruxai

    casi 4 años

    obrim la deskomunal de bat a bat!! moltes moltes gràcies

Volver a todas las actualizaciones

#02 / Posem en marxa les recompenses!

Benvolgudes mecenes,

Com us podeu imaginar estem passant per moments delicats i, degut a la situació actual, hem hagut d’aturar la gestió de les recompenses. Però com que ja sembla que la cosa comença a desescalar i comencem a veure la llum al final del túnel ens estem posant en marxa.

Us escrivim perquè en breu us enviarem uns formularis al vostre correu electrònic, segons les aportacions que hagueu fet al Verkami, per tal que escolliu talles i colors de samarretes, els llibres que voleu, o el que sigui de les diferents opcions possibles. En aquest formulari haureu de posar diferents dades per tal de poder realitzar les comandes i les entregues el més aviat possible.

Pel que fa a les dates dels tasts de vins, els dinars, les entrades de concerts o els càterings encara no sabem ben bé quan podrem obrir La Deskomunal i en quines condicions. Doncs, la pandèmia ha fet que les obres i les inspeccions es dilatéssin més del que esperàvem i encara no tenim massa clar quan podrem obrir. Per tant, us demanem que tingueu paciència perquè segurament trigareu una mica més en poder gaudir de les activitats a la Deskomunal. Estem fent mans i mànigues per poder superar aquesta situació i poder-nos trobar ben aviat i inaugurar aquest projecte amb el que seguim tan ilusionades.

Us agraïm de nou el suport!

Una abraçada fortíssima (que esperem desvirtualitzar ben aviat)!

Equip de La Deskomunal

1 comentario

Inicia sesión o Regístrate para comentar esta entrada.

  • Nacho Ybarra

    Nacho Ybarra

    casi 4 años

    Vamos! Muchos ánimos y adelante!!

#03 / Ja falta poc...una mica més de paciència i ho tenim!

Estimades mecenes,

Ens plau informar-vos que ja tenim fetes les comandes de les recompenses i que ben aviat les podreu venir a recollir a La Deskomunal o les rebreu a casa vostra.

Encara no us podem dir una data concreta d'obertura però serà cosa de pocs dies, ja us anirem informant. No cal dir que en tenim moltes ganes!

Tenim coses preparades perquè pugueu gaudir de La Deskomunal aquest estiu!

Una abraçada i fins aviat!

La Deskomunal

#02 / Posem en marxa les recompenses!

Benvolgudes mecenes,

Com us podeu imaginar estem passant per moments delicats i, degut a la situació actual, hem hagut d’aturar la gestió de les recompenses. Però com que ja sembla que la cosa comença a desescalar i comencem a veure la llum al final del túnel ens estem posant en marxa.

Us escrivim perquè en breu us enviarem uns formularis al vostre correu electrònic, segons les aportacions que hagueu fet al Verkami, per tal que escolliu talles i colors de samarretes, els llibres que voleu, o el que sigui de les diferents opcions possibles. En aquest formulari haureu de posar diferents dades per tal de poder realitzar les comandes i les entregues el més aviat possible.

Pel que fa a les dates dels tasts de vins, els dinars, les entrades de concerts o els càterings encara no sabem ben bé quan podrem obrir La Deskomunal i en quines condicions.… leer más

#01 / Agraïdes, La Deskomunal sou totes!

Objectiu assolit, i eternament agraïdes.

A 48 hores de la finalització de la campanya, hem arribat als 15.000€!!!

No només hem aconseguit el propòsit econòmic, també ens heu ajudat a difondre el projecte i ens hem donat compte de la gran xarxa de suport amb la que comptem, quelcom que no es pot apreciar en xifres i que creiem molt més valuós, que ens omple d'energia i forces per seguir endavant.

Són infinites les ganes de poder materialitzar aquesta idea a la que hi estem dedicant tant d'esforç, amor i temps.

Una vegada finalitzada la campanya contactarem amb totes les mecenes per organitzar la producció i entrega de les recompenses corresponents a les aportacions que heu realitzat.

Ja estem una mica més a prop de fer realitat aquest somni compartit.

Cuideu-vos fort aquests dies.

GRÀCIES DE TOT COR

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies