❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

Dona vida a La Juanita

La Juanita, una revista per veure Vilanova i la Geltrú des de totes les mirades.

La Juanita

Un proyecto de

Categoría

0
segundos
182
Aportaciones
7.141€
De 7.000€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto porque simplemente quieres ayudar a hacerlo realidad:

La Juanita és un projecte en construcció d'una revista per a Vilanova i la Geltrú. Per explicar La Juanita en una frase, diem que és com unes ulleres "per veure Vilanova i la Geltrú des de totes les mirades"

El proper 6 de novembre veurà la llum el primer número de la revista.

Serà una publicació amb continguts de qualitat, treballats a moltes mans i des de diferents perspectives, orígens, estils i gèneres gràfics i periodístics.

La Juanita parlarà de societat, de política i de cultura, en definitiva, de tot el que cal ser parlat i escoltat. El tractament dels temes es farà, almenys, des de tres dimensions: 1. la investigació 2. el debat i la reflexió i 3. la creació artística.

La Juanita, un projecte per explorar i entendre el món des de Vilanova i la Geltrú.

La Juanita, doncs, vol fer periodisme a foc lent; vol potenciar la creativitat i el compromís amb la societat; vol parlar de tot, sense límits, i vol fer-ho des de Vilanova i la Geltrú, amb i per a la seva gent. Vol trencar tòpics i formats, però alhora vol construir un mosaic de mirades i vides en el què la ciutat i la seva gent s'hi reconeguin , en totes les seves virtuts, i en els defectes també. Vol fiscalitzar el poder i les institucions i vol fer-ho amb rigor i constructivament.

En una de les primeres reunions, fa uns quants mesos, vam escriure en un paper un idea que segueix vigent mesos després com la idea de fons del que volem que faci La Juanita.

“Vilanova i la Geltrú, com tota societat, és ella sola un univers de múltiples dimensions. Explorable des de diferents òptiques, que alhora s’expressen en diferents llenguatges. La Juanita vol ser un mitjà per creuar aquestes dimensions, explorar-les amb diferents òptiques i expressar-les amb llibertat de llenguatges.”

Un projecte a moltes mans

Per als impulsors de La Juanita, la idea principal és dotar la societat vilanovina d'un mitjà de comunicació de qualitat, que promogui i animi al debat, al coneixement, a la reflexió i a la iniciativa creativa. Per això, en aquests mesos de treballs previs hem anat sumant fins una cinquantena de persones de molt diferents àmbits i orígens, sota el repte comú d'abordar la realitat amb mirades i ulleres noves, diferents, adequades i, quan calgui, atrevides també.

La revista La Juanita l'editem l'Associació Cultural "La Juanita" de Vilanova i la Geltrú, una entitat de nova creació que impulsem fins ara principalment tres persones: el Josep Asensio, el Magí Signes i el Quim Arrufat.

L’Associació Cultural la creem amb el propòsit de fer-ne una eina oberta i innovadora d'intervenció a la ciutat per dinamitzar-ne els molts elements interessants que hi té. Elements a vegades ocults, sempre diferents i amb coses interessants a explicar, que donen fondària i color a la ciutat, i que tot sovint ignorem.

Com a entitat cultural i com a revista, La Juanita és un projecte sense ànim de lucre

Cadascú de nosaltres té la seva feina a banda, i tots els ingressos del projecte van destinats a pagar despeses, no a que ningú en tregui profit econòmic en el sentit lucratiu.

Ara bé, editar una revista de ciutat ha de ser per força un projecte amb ànim de ser sostenible econòmicament.

I ens hem pres seriosament aquest repte. No fer-ho seria assumir que de mitjans de comunicació només en poden tenir les institucions i els grans negocis.

Les vostres aportacions al Verkami aniran a pagar l’edició de la revista.

Una injecció de finançament, aquests 7.000€ que aspirem a recollir, que són del tot necessaris per llençar amb força La Juanita per la ciutat.

En concret, els ingressos aniran d’una banda (1) a pagar les despeses d'impressió, que és la meitat de tota la despesa; (2) a cobrir el funcionament bàsic i la gestió comptable, administrativa i estructural del projecte. I en una última part, un 25% dels ingressos aniran a remunerar mínimament els continguts de la revista: els articles, les columnes d’opinió, els muntatges gràfics, les fotografies, els dissenys artístics i un llarg i variat etcètera, distribuït entre un llarg i variat llistat de talents que aporten continguts a la revista. Perquè a La Juanita creiem que cal donar valor a allò que de veritat en té.

LA JUANITA NECESSITA QUE TU TAMBÉ LA FACIS POSSIBLE

Per al seu sosteniment econòmic, La Juanita depèn de la gent. De tu. El 60% dels ingressos necessaris per a fer-la possible han de provenir dels propis lectors i lectores a través de subscripcions. La resta d'ingressos provindran en un 20% d'anuncis comercials, i un últim 20% voldríem que provingués d'anuncis institucionals. La Juanita no té, doncs, d'entrada, ningú més que la pròpia gent que amb les seves subscripcions la farà viure.

Subscriure's a una revista gratuïta?

Pot semblar ridícul, però no ho és en absolut. Cada cop més sovint, sabem que si volem mitjans lliures, que retin comptes amb els seus lectors i no a interessos institucionals o privats d’uns pocs, ha de ser la pròpia gent qui hi aposti. La Juanita és una aposta per fer una revista de ciutat que arribi a tothom, i l’única manera de fer-ho és en paper, amb molta qualitat, amb milers d’exemplars ben enviats i distribuïts i que sigui gratuïta de preu, però cara, buscada i apreciada. Tot plegat per 25€ l’any? És un regal, no trobes? :-)

I a més a més, per 25€ a l'any, la persona subscriptora rebrà la revista a la bústia de casa i tindrà accés als continguts Premium de la web, a avançaments editorials, ampliacions de contingut, així com a ofertes culturals exclusives o de forma prioritària.

Increïble, oi? Doncs encara hi ha més. Amb tan sols 25€ a l'any donaràs vida a La Juanita, i això significa que donaràs moviment, història, relat, imatge, dibuix, dades, debat, estils, crítica, coneixement, talent i possibilitats d’arribar on es proposi a tota una ciutat i a la seva Juanita.

EL REPTE DEL VERKAMI per donar vida a La Juanita

Per tot plegat, aquesta campanya de micro-finançament és CLAU per engegar motors i que la Juanita surti al carrer el proper 2 de novembre amb tota la feina i la força que hi estem abocant.

  1. Hi ha la fantàstica samarreta oficial de la revista, per lluir Juanita per allà per on vagis. En podeu triar la talla i el color, d'entre les opcions que oferim.

  2. Hi ha el mapamundi de Vilanova i la Geltrú: Un pòster XXL de (70x100cm) que conté un mapa dibuixat de Vilanova i la Geltrú, amb més de 150 racons i edificis característics de la ciutat, i amb més de 80 escenes de vida que transcorren pels carrers i places d'aquesta MAPAMUNDI. Un mapa que és una obra treballada detall a detall per la jove dibuixant vilanovina Anna Stanton, i que vol ser també una primera mostra de quantes coses passen, viuen i conviuen en una sola ciutat, una qualsevol i alhora única, com Vilanova i la Geltrú.

  3. Per últim, hi ha l'obsequi PREMIUM del Verkami de La Juanita: els Tallers de Mestratge. Tallers exclusius que una sèrie de personalitats de Vilanova i la Geltrú han acceptat fer de forma solidària per contribuir a donar vida a La Juanita. Unes sessions magistrals per a grups reduïts, de 3 hores de durada, en que explicaran i mostraran secrets, claus i consells de la seva professió. Una ocasió única per aprendre al costat de gent normal que fa coses fantàstiques. L’aforament és limitat

Els tallers se celebraran entre els mesos de novembre i gener i la data i hores s’acordaran entre el/la protagonista del taller i el grup de reduït de persones que hi hagin accedit. El lloc de celebració de cadascun dels tallers, que serà un lloc especialment triat per a l’ocasió, es comunicarà un cop escollides data i hora de celebració. Des d’aquí aprofitem aquests espai per donar-los de nou les gràcies per contribuir solidàriament al projecte oferint el seu temps, però sobretot, engrescant-se a preparar un encontre únic.

Segueix-nos!

lajuanita.cat
Twitter
Instagram
Facebook

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

8 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

  • ASSOCIACIÓ COMPARTIR EXPERIÈNCIES

    ASSOCIACIÓ COMPARTIR EXPERIÈNCIES

    más de 4 años

    Esperem que el projecte es pugui portar a bon terme.

  • Rosa Catala

    Rosa Catala

    más de 4 años

    Endavant!

  • mbarti

    mbarti

    más de 4 años

    Molta sort!!!

  • Laura Colomé Júlvez

    Laura Colomé Júlvez

    más de 4 años

    Molta sort i endavant!

  • alexfinito@gmail.com

    [email protected]

    más de 4 años

    Molta sort!!

  • Toni JORQUERA

    Toni JORQUERA

    más de 4 años

    Desitjo que es pugui tirar endavant el projecte.

  • Griera

    Griera

    más de 4 años

    Sap greu l'atzucac polític. Si no hi arribéssiu, suggereixo que repetiu el Verkami

  • eneryrm

    eneryrm

    más de 4 años

    Esperem impacients veure el primer número i el súper pòster. Molta sort!

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies