❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

La Primera Ratafia Cooperativa

Campanya de micromecenatge per a finançar La Penjada i El Penjat: licors cooperatius per construir #SobiraniaEtílica

La Sobirana

Un proyecto de

0
segundos
213
Aportaciones
7.765€
De 7.190€
Aporta al proyecto
Ver proyecto en Català

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto porque simplemente quieres ayudar a hacerlo realidad:

La Penjada i El Penjat (El Colgado y la Colgada)

Queremos tirar adelante la producción en obrador compartido de dos licores: El Penjat i La Penjada.

La Penjada será, con vuestra ayuda, la primera ratafia de producción cooperativa de Catalunya. El Penjat es un tronjó: un licor casero de naranja que comercializaremos por primera vez. ¿Nos ayudas a conseguir que esta pareja tan especial llegue a todas las sobremesas?

Licores cooperativos para construir soberania etílica

La Sobirana Cooperativa somos  Pau, Ernest, i Pau
La Sobirana Cooperativa somos Pau, Ernest, i Pau

La Sobirana somos una cooperativa de Santa Coloma de Farners que ofrecemos actividades guiadas para descubrir el mundo de la ratafia y los licores caseros. Queremos difundir y dar valor a un patrimonio rico i diverso, pero a menudo oblidado y estigmatizado.

Para conseguir este objectivo ahora damos un paso adelante y nos iniciamos en el mundo de la producción. Y lo queremos hacer manteniendo algunos valores: cooperativismo, sobirania etílica, calidad y respeto por el territorio.

  • Cooperativismo: La Penjada i El Penjat serán possibles gracias a la intercooperación con la Cooperativa Tres Cadires, ya que serán elaborados en su obrador compartido situado en Arbeca (Les Garrigues).

  • Sobirania etílica: queremos trasladar las lecciones del consumo consciente i crítico al mundo de los licores. Por eso haremos licores de código abierto y os ofreceremos toda la información para que os atrevéis a hacerlos en casa.

  • Calidad y territorio: Los ingredientes que componen nuestros licores son de proximidad, enlazando diferentes territorios en una botella.

El Penjat

Tonjó El Penjat
Tonjó El Penjat

Este licor de naranja se elabora siguiendo una receta casera según la cual se cuelga una naranja entera encima del aguardiente, evitando el contacto directo. De esta manera los vapores del alcohol captan la aroma de la naranja con unos matices muy especiales.

Tronjó era com lo llamaba el abuelo, quien mantenía viva la receta casera, pero también se conoce como licor de la naranja colgada, y de ahí sale el nombre: El Penjat!

Es un licor de naranja... ¡y qué naranjas! Son de Taronges Nostres, una pequeña explotación familiar situada a Aldover (Terres de l'Ebre), de donde nos llegan a nuestro obrador sin ser sotmetidas a ningún tratamiento químico. Está producido con aguardiente de calidad, 100% de trigo, y con azúcar de comercio justo. La botella final tiene un 30% d'alcohol.

La Penjada

Ratafia La Penjada
Ratafia La Penjada

La primera ratafia de La Sobirana es muy especial, Y no solamente por ser la primera ratafia cooperativa! Se trata de una ratafia de tronjó. ¿Y esto qué quiere decir? Pues que a parte de las nueces verdes, hierbas, especies y el aguardiente, está producida con un aguardiente aromatizado con naranja siguiendo el mismo método que El Penjat.

Es una ratafia diferente a todas, no solo por el toque cítrico, tamién porque es la primera ratafia artesana donde la base alcohólica sea 100% aguardient procedente de vino. La rebajamos hasta a 27% de la misma forma que el tronjó: con agua i azúcar de comercio justo.

Què us oferim com a recompenses?

Hemos creado combinaciones adaptadas a todas las necesidades entre las diversas recompensas que podemos ofreceros. La mayoria contienen botellas de La Penjada o El Penjat, pero hemos querido complementar la oferta con nuestras actividades (catas, talleres y visitas) y con merchandising exclusivo (bolsas y camisetas).

así pues, en los diferentes packs encontraréis:

  • Botellas de La Penjada o El Penjat, la base y la razón de este proyecto. Las etiquetas son obra del artista Marçal Morell que ha creado un personaje para cada letra de La Penjada y El Penjat. Aunque el modelo de la botella de la imagen no es definitivo, sí que serán todas de 50cl.

Prototipos de botellas de La Penjada i El Penjat
Prototipos de botellas de La Penjada i El Penjat

  • La camiseta de la Soberania Etílica, con el lema "Beure vol dir prendre partit" (Beber significa tomar partido), de la que podréis escoger el tamaño y el tallaje (chica/chico) que queráis.

    La camiseta de la Soberania Etílica
    La camiseta de la Soberania Etílica

  • La bolsa de La Penjada i El Penjat, con el Penjat a una banda y la Penjada en la otra hecha de algodón ecológico.

    La bolsa de "La Penjada i el Penjat"
    La bolsa de "La Penjada i el Penjat"

  • Cata maridada de ratafies. En la mayoria de recompensas os reservaremos una plaza para venir a disfrutar de una de las catas maridadas de ratafia que organizamos periódicamente; pero os daremos también la opción de organizar una cata privada para 10 persones donde queráis. En los dos casos, una experiencia donde aprenderéis a degustar este licor acompañado de los mejores productos de la Selva.

    Cata maridada de ratafia de La Sobirana a Can Moragues
    Cata maridada de ratafia de La Sobirana a Can Moragues

  • Ruta guiada por el Universo de la Ratafia de Santa Coloma de Farners. Como en el anterior, la opción de venir a descubrir la historia del municipio más ratafiaire en una de las visitas guiades periódicas; o de concertar una visita privada el dia que prefieren.

Ruta por el Universo de la Ratafia de Santa Coloma de Farners
Ruta por el Universo de la Ratafia de Santa Coloma de Farners

  • Taller privado de elaboración de ratafia en el que te guiaremos a tu y hasta a 10 amigos y amigas para descubrir todos los secretos para elaborar vuestra ratafia casera y os llevaréis, cada uno , 2L d'aguardiente a casa a punto para macerar.

Aprende a hacer tu propia ratafia!
Aprende a hacer tu propia ratafia!

  • Pauto y Ernest se tatúan!: dos de los miembros de La Sobirana no arriesgamos y pondremos nuestro cuerpo a cambio de hacer posible La Penjada i El Penjat. Si reunís 501€ (para cada uno), nos tatuaremos el logo de La Sobirana a alguna parte del cuerpo... si llegáis a los 1000 podréis escoger donde (dentro de unos límites!)

En Pauto i l
En Pauto i l'Ernest, disposats a tatuar-se!

NOTA IMPORTANTE: el envío incluido en algunas de las recompensas es a la Península Ibérica si no indicamos lo contrario.

A que destinaremos vuestras aportaciones?

Aunque trabajar en un obrador compartido nos ahorra costes, elaborar La Penjada i El Penjat tal como se merecen tiene un pressupuesto que supera los 10.000€ y que incluye:

  • Maquinaria: varios depósitos inoxidables adaptados para poder colgar las naranjas, alquiler de filtros,...

  • Materia prima: aguardiente de calidad, nueces verdes, azúcar de comercio justo, plantas aromáticas,...

  • Diseño de la marca: las imágenes que podéis ver son prototipos,si alcanzamos el objetivo queremos cuidar muy bien la imagen que tendrán nuestros licores.

  • Otros: etiquetage, botellas, transporte (hacer una ratafia que vertebra el Principat des de la Selva hasta las Garrigues tiene sus costes...)

Calendario previsto y entrega de les recompensas

Calendari

Parte del tronjó ya esta macerando en el obrador des de marzo, mientras que la ratafia la haremos a finales de Junio, por San Juan. En Octubre embotellaremos el Penjat i la Penjada. La presentación de los dos licores marca el momento en que tengamos disponibles las botellas que participen en las recompensas, será en Noviembre durante la 38a Festa de la Ratafia,

Entrega de les recompenses

  • Las actividades guiadas se podrán hacer una vez acabado el verkami, no hace falta esperar. Nos pondremos en contacto con las personas para informar de los días que pueden venir. En caso de tener una recompensa con la botella de Penjat o Penjada solamente podrá ser entregada en el mismo día de la actividad a partir de Noviembre.

  • La recogida de botellas, bolsas y camisetas será a partir del 9 y 10 de noviembre en nuestra parada, o bien el día de la presentación de los licores.

  • Estableceremos un punto de recogida a Santa Coloma de Farners en horario comercial donde podréis pasar a recoger la recompensa avisando previamente.

  • EL envío por correo postal de las recompensas que dan la opción se iniciaran la semana siguiente de la Festa de la Ratafia.

Más información de La Sobirana

La Sobirana al completo
La Sobirana al completo

La Sobirana somos Pau, Ernest y Pau, tres enamorados de la ratafia y los licores caseros que nos hemos constituido como a cooperativa para seguir compartiendo y aprendiendo sobre el que nos apasiona.

Después de muchos años de compartir espacios de voluntariado y militancia, la ona expansiva en la que vive actualmente la Ratafia nos ha atrapado y, gracias a la suerte de tener cerca referentes potentes como la Confraria de la Ratafia, la Fundació Emys, La Bulla o Tres Cadires hemos iniciado este proyecto.

Nuestro proyecto nació sobretodo para difundir y explicar el mundo de la ratafia y los licores caseros a través de actividades de ocio y guiage. Pero la oportunidad de compartir obrador con un proyecto como el que Tres Cadires esta consolidando des de Arbeca nos ha llevado a hacer el paso hasta la producción.

+ Info

Preguntas frecuentes

  • Quins límits posen en Pauto i l'Ernest al seu tatoo?

    A les recompenses de 999€ amb el nom "En PauTo/l'Ernest es tatuen (i tu tries el lloc)" s'especifica que aquest lloc es podrà triar dins d'uns límits. Com que ha arribat al nostre coneixement que hi ha gent fent una col·lecta per arribar a aquesta quantitat de diners, fem aquesta entrada per aclarir aquests límits.

    Així doncs, aclarim que la persona que aboni els 999€ podrà decidir on es fan el tatuatge del logo de La Sobirana tenint en compte que pot ser a qualsevol lloc menys a...

    • La cara, el cap o el coll

    • Les mans i l'avantbraç

    • El cul i els genitals

    • Les plantes dels peus

    Sort amb la col·lecta!

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

22 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

  • Anna

    Anna

    casi 5 años

    Ja tinc ganes de poder-los tastar!

  • Marie

    Marie

    casi 5 años

    Molt béeee!!! Ja tenim ganes de tenir-la al rebost de casa. Visca la sobirania etílica!

  • LluisDilme

    LluisDilme

    casi 5 años

    Em fa molta il·lusió formar part d’auest projecte i iniciativa!!!!!

  • Ivette Casadevall

    Ivette Casadevall

    casi 5 años

    Ànims Sobiranos! Ja falta poc!!

  • Clara Romaguera

    Clara Romaguera

    casi 5 años

    D'aquelles iniciatives boniques de veure, gaudir-les i donar-hi suport!

  • JordiCC

    JordiCC

    casi 5 años

    Que no sigui dit... ;)

  • Rosa Mari

    Rosa Mari

    casi 5 años

    Felicitats!!! Bona sort!!!

  • Gemma

    Gemma

    casi 5 años

    Gràcies a son que ens ha avisat, col.laborem a l'espera de l'èxit del verkami i de les nostres ampolles 🤗 pinta bé 🙄

  • Pep

    Pep

    casi 5 años

    La Sara Carandell és una jefa i m’ha convençut a participitar

  • Pep

    Pep

    casi 5 años

    La Sara carandell és una crack!

#05 / Les maceracions van avançant, tenim data de presentació i ens posem en marxa per demanar informació per entregar les recompenses!

Estimats i estimades mecenes,

Des de La Sobirana us volem tornar a agraïr la teva aportació per a fer realitat El Penjat i La Penjada! Gràcies a persones com tu vam poder assolir l'objectiu de 7190€ inicial i superar-lo amb el resultat final de 7765€

Avui us volem explicar com avança el projecte i comentar-vos diverses novetats.

EL PENJAT I LA PENJADA JA SÓN A L'OBRADOR DE TRES CADIRES

Des del mateix dia d'acabar el Verkami ja ens vam posar a treballar: acabar de contactar les empreses proveïdores, enllestir la recepta... I els dies 5 i 6 de juliol vam anar a Arbeca i vam estar treballant amb l'Andreu a l'obrador compartit de Tres Cadires.

En aquests moments ja tenim el Penjat quasi enllestit i la Penjada macerant; entre finals d'agost i principis de setembre filtrarem i embotellarem. Al cap d'unes setmanes de repòs, ja podreu tastar-los!

EL 12 D'OCTUBRE: PRESENTACIÓ DE LA PENJADA I EL PENJAT

El proper dissabte 12 d'octubre, durant la tarda, farem la leer más

#04 / Heu fet possible La Penjada i El Penjat! Gràcies!

Acaba el Verkami, comença la Sobirania Etílica

Després de 40 dies, com una bona ratafia casolana, obrim la garrafa i descobrim que, sí, que gràcies a 213 mecenes podrem tirar endavant el projecte de produir en obrador compartit La Penjada i El Penjat.

Moltes i moltes gràcies a tots i totes per fer-ho possible. Estem molt contents que hagueu cregut en aquestes idea de 3 penjats i que ens hagueu fet confiança per tirar-la endavant.

Tant contents, que La Penjada i el Penjat ja comencen a parlar en aquest vídeo d'agraïment (obra d'en Marçal Morell i amb les veus la la Mireira Dilmé i l'Albert Caballol).

El 6 i 7 de juliol posem a macerar la Ratafia

I sí, després de 40 dies d'insistir i insistir ara ens toca a nosaltres. Des d'avui ens posem a treballar per posar-ho tot en marxa i poder-vos oferir ben aviat una ratafia i un tronjó fets amb el millor que tenim: l'amor i la passió per tot el que envolta l'elaboració artesana de licors.

leer más

#03 / Última setmana, noves recompenses!

Queden només 7 dies per acabar la campanya de Verkami que ha de fer possible La Penjada i El Penjat.

A partir d'avui us demanem que les persones que ja heu aportat ens ajudeu a arribar a les que encara noh o han fet. Per això avui donem més motius per convèncer-los: actualitzem el Verkami amb 5 noves recompenses. Voleu saber quines?

Pack Obrador Compartit

Una recompensa que inclou els productes d'alguna de la gent bonica amb qui compartim l'obrador de Tres Cadires a Arbeca. Inclou els nostres dos licors, una ampolla de vi de nous de Tres Cadires i un pot de crema de garrofa de Menjamiques per només 52€

Pack Sobirania Etílica

Els licors artesans i cooperatius han arribat per dir alt i clar que beure vol dir prendre partit. Aquest lot té tot el que necessites per construir sobirania etílica: una ampolla de La Penjada, una de vi de nous de Tres Cadires i la samarreta de la Sobirania Etílica. L'aportació per aconseguir-lo és de 40€ amb enviament (dins l'Estat) inclòs.

leer más

#02 / Última empenta! (+ entrevistes)

Ens ajudeu amb l'última empenta?

D'aquí 12 dies finalitza el termini per aconseguir els 7.190€ que necessitem per tirar endavant #LaPenjada i #ElPenjat.

I volem encarar la recta final posant cara a les més de 160 persones que esteu fent possible aquest projecte.

Com, doncs demanant a les persones que ja heu participat que ens envieu un petit vídeo on animeu a qui no ho hagi fet a fer-se mecenes! Ens el podeu enviar al 686937917 i durant els propers dies els anirem publicant a les nostres xarxes!

Recull d'aparicions als mitjans

No, no... ni a l'Ara ni a La Vanguardia, durant aquest dies de Verkami hem aconseguit entrevistes a mitjans de base com Ràdio Terra o el Diari cooperatiu de Sarrià-Sant Gervasi El Jardí. Aquí us en deixem les referències!

Diari El Jardí:"El cooperativisme i la sobirania etílica en un pot de ratafia"

Fa una setmana la Carme ens va fer aquesta complerta entrevista sobre com va començar la cooperativa i sobre el projecte de licors cooperatius.

Entrevista a El Jardí
leer más

#01 / Campanya "convenç una amiga o un amic"

Avui ha fet 2 setmanes de la publicació del Verkami de La Penjada i El Penjat.

En primer lloc volem agrair a totes i tots els mecenes el vostre suport a aquest projecte tan il·lusionant. Gràcies a vosaltres hem tingut un inici de campanya espectacular: en només una setmana vam aconseguir el 50%, avui quasi arribem els 2/3!

Però també us hem de dir que ens fa patir una mica veure que els últims dies el ritme ha anat baixant... per això comencem una campanya dedicada a la gent incondicional que ha fet possible aquesta arrancada.

Comencem la campanya "Convenceu una amiga o un amic!"

Fins avui sou 126 persones que esteu fent possible la primera ratafia cooperativa. Us imagineu-vos que cadascú de vosaltres aconsegueix convèncer una persona que no conegui el projecte perquè participi del verkami? Si són la meitat de cracks que vosaltres en un moment arribaríem a l'objectiu!

leer más

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies