❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

"Cisquet" Un jove maqui olotí, en lluita contra el feixisme.

Visibilitzem la lluita antifeixista dels exiliats republicans, que lliuraren les seves vides per la llibertat, la igualtat i la fraternitat!

Eugènia Pascual Puig

Un proyecto de

Categoría

Creado en

0
segundos
77
Aportaciones
3.810€
De 3.500€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto sin recibir ninguna recompensa a cambio:

Un grup de persones preocupades per la memòria històrica, hem iniciat aquest projecte prenent com a figura inspiradora al Cisquet, un jove maqui olotí, que encarna a tots els republicans que van patir la derrota, l’exili i que malgrat tot, van seguir lluitant contra el feixisme allà on es van haver de refugiar.

Francesc Serrat Pujolar (Cisquet), fou un maquisard i antifranquista. Era el fill gran del darrer alcalde republicà d'Olot, Joan Serrat Masó.

Refugiat a França, després de passar per 4 camps de concentració, Serrat va participar molt activament en la resistència contra l'ocupació nazi. Tinent de les FFI (Forces françaises de l'intérieur). Militant de les JSU i del PSUC. Fundador i representant de les Joventuts de la Unión Nacional a la Divisió 204 de la Agrupación Guerrillera Española, va participar a la Operación Reconquista de España amb la invasió de la Vall d’Aran.

Retornà a Catalunya amb un dels primers grups de l’Agrupació Guerrillera de Catalunya l’any 1944. Entren per l'Alta Garrotxa el mes de desembre junt amb Joan Arévalo, Joan Fortuny, Eduard Segrià i Josep Travé.

Després de diverses vicissituds, a finals de febrer el seu grup de guerrillers és trasllada a Reus però reben l’ordre de dirigir-se a Barcelona per organitzar la guerrilla urbana. El 9 de juny és detingut, junt amb els seus companys; són salvatgement torturats i el 8 de juliol ingressen a la presó Model de Barcelona.

Francesc Serrat fou jutjat el dia 1 de febrer de 1946 en Consell de Guerra Sumaríssim, condemnat a mort i executat al Camp de la Bota el 25 de febrer de 1946 amb només 25 anys, junt amb Joan Arévalo.

Què compon el projecte Cisquet?

Per què fem aquest Verkami?

Ens ajudes?

(Portada de la 2ª edició del llibre, Febrer 2019)
(Portada de la 2ª edició del llibre, Febrer 2019)

Qui som?

Dins de la Comissió Cisquet hi ha membres de vàries associacions: PEHOC, Gavilla Verde, Associació d'Ex-presos Polítics, etc.

El realitzador del documental és l'olotí Marc Planagumà

Una mica més d'informació sobre les entitats col·laboradores:
Associació Catalana d'Expresos Polítics del Franquisme
La Gavilla Verde
PEHOC (Patronat d'Estudis Històrics d'Olot i Comarca)

Calendari previst

La gravació va començar a finals del 2018 i el documental quedarà enllestit durant el mes de novembre d'enguany.

Les recompenses es lliuraran en mà en la inauguració en primícia del documental a Olot (segurament es farà un passi VIP a Barcelona també), on prèviament es farà la ruta teatralitzada.

En cas de no poder assitir per algún motiu, farem arribar els obsequis personalitzadament, previ acord amb el/la col·laborador/a o mecenes

On ens pots trobar?

Per a més informació o qualsevol dubte sobre el projecte, pots escriure'ns a [email protected]

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

6 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

  • En Xart

    En Xart

    casi 5 años

    Ja he participat, un honor col·laborar amb aquesta iniciativa!

  • Antoni Cisteró

    Antoni Cisteró

    casi 5 años

    Projecte necessari per mantenir la flameta de la memòria, per il·luminar el futur

  • Lluís

    Lluís

    casi 5 años

    Compartisc plenament la vostra iniciativa. Endavant amb el projecte!

  • Joan Pagès Fageda

    Joan Pagès Fageda

    5 años

    Vaig poder fer la "Marxa popular en memòria de la retirada republicana a la Garrotxa", poder ajudar una mica més en aquest projecte, és un autèntic plaer.

  • Xavier García Zabal

    Xavier García Zabal

    5 años

    Un projecte que val la pena!

  • Raül Valls

    Raül Valls

    5 años

    Ja soc mecenes... i tu? Cisquet viu!

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies