Para poder interactuar correctamente y obtener el mejor funcionamiento posible de nuestro sitio web, te recomendamos que actualices tu navegador a una versión más reciente o utilices otro como Chrome o Firefox.

¡Descubre los 10 Verkamis que marcaron el 2018!

Les bates blanques

Edició del llibre Les bates blanques, de Xavier Giribés i Sala, en benefici de la investigació del càncer colorectal.

Imma Folch Montori

Un proyecto de

Categoría

Creado en

351%
9
días
248
Mecenas
13.690€
De 3.900€
Aporta al proyecto

10.000 gràcies per tanta solidaritat!

Ja hem assolit els 10.000€ del segon repte que ens havíem proposat i ja podem editar els 1.000 llibres.

Però la necessitat de fons per a la investigació no s’atura.
Entre tots segur que encara farem més gran el projecte.
Fins a on podrem arribar? Fins a on podrem ajudar a la investigació?

Fins a on vosaltres vulgueu, perquè ara és a les vostres mans!
I seguim!

Descripció del projecte

L'any 2009 van diagnosticar un càncer de còlon a en Xavier Giribés i Sala, a l’edat de cinquanta anys. En aquell moment li van pronosticar no més de dos anys de vida, però va aconseguir lluitar contra la malaltia durant més de set anys.

Durant aquest temps, en Xavier va escriure les seves vivències amb la intenció de publicar un llibre, Les bates blanques, que contribuís a la recaptació de fons per a la investigació del càncer. Així és com va començar aquest projecte.

L’objectiu d’aquest Verkami és editar Les bates blanques per ajudar econòmicament a la investigació del càncer de còlon.

El llibre

El llibre Les bates blanques explica el dia a dia de conviure amb el càncer: com afrontar l’evolució de la malaltia, com adaptar-se a una nova vida i, finalment, per què en Xavier va decidir escriure'l.

Amb paraules de l'autor:
«Aquest escrit està pensat per compartir la meva experiència de lluita contra la malaltia amb tots aquells que tinguin interès a conèixer una experiència concreta de convivència amb el càncer.»
«En aquest camí he perdut mig fetge, el recte, l'anus i un ronyó. Tinc la bufeta, els urèters i els pulmons afectats per la malaltia. Porto una colostomia, un catèter al ronyó i una sonda vesical, tots ells permanents. En aquest camí m'he hagut d'adaptar a una nova vida, i crec que val la pena fer-ho.»

Un projecte solidari

Aquest és un llibre solidari! Volem que la seva publicació serveixi per recaptar fons per a la investigació del càncer colorectal, concretament en un projecte de l'Institut d'Investigació en Ciències de la Salut Germans Trias i Pujol - Can Ruti.

El nostre primer objectiu és l’edició de 500 exemplars. Totes les aportacions es destinaran a l’edició del llibre i a la gestió de les recompenses.
Si assolim l'objectiu previst, abans del termini del projecte de Verkami, destinarem les aportacions sobrants a la publicació de més llibres.

Els beneficis de la venda de tots els llibres es destinaran exclusivament a la recerca del càncer colorectal.

En el cas que no s'aconsegueixi l'objectiu econòmic del projecte no es cobrarà cap aportació.

Qui ens acompanya en aquesta aventura?


Boris Ruiz - Actor

Ells també ens han ajudat a fer-ne difusió:
Marcos Francisco - Actor (Gerard de "Merlí" de TV3)
Marc Flynn - Actor
Pep Plaza - Actor i humorista
Clara de Ramon - Actriu
Anna Gené - Presidenta de la Sala Cabanyes de Mataró
Joan Peran - Director de teatre
Joan Vives - Músic i divulgador musical (Catalunya Música)
Jordi Bosch - Actor
Genís Mayola - Mestre i Músic
Josep Fadó - Cantant d'òpera
Anna Giribés Folch - Filla d'en Xavier

Ens ajudes tu també a fer-ho possible?
Veure més videos

Investigant el càncer

Avui dia hi ha molts càncers que es curen. Els que no es curen, acostuma a ser, principalment, per dos motius: es diagnostiquen massa tard o el tractament administrat no és el més adequat, ja que hi ha més diversitat de tumors que tractaments específics per fer-hi front. En alguns tumors, al començament el tractament funciona i els tumors disminueixen. Però poc després hi generen resistència, és a dir, els mateixos tumors deixen de respondre al tractament, tornen a créixer i els pacients empitjoren. Per què passa això encara és massa desconegut.

Els diners recaptats amb l'edició del llibre serviran per a finançar els investigadors del grup que estudia els mecanismes de resistència al tractament del càncer colorectal de l'Institut d'Investigació en Ciències de la Salut Germans Trias i Pujol - Can Ruti, liderat per la doctora Eva Martínez Balibrea.

Aquest grup de recerca té dos objectius:

1) Identificar les diferències existents entre els tumors que responen bé al tractament i els que hi generen resistència. Coneixent què els diferencia, es pot saber com dirigir el tractament de manera més específica.

2) Dissenyar nous tractaments per a aquells tumors que no es curen amb els tractaments convencionals.
Tot això permetrà dissenyar més tractaments personalitzats, que estiguin basats ens les pròpies característiques de cada tumor per poder ser més eficaços en la lluita contra el càncer i aconseguir augmentar, finalment, la supervivència.

Les recompenses

Ens ajudes? Tria la recompensa que més t'agradi!
Hem preparat les recompenses següents:

Nom del mecenes
El teu nom apareixerà en els agraïments del llibre.

El llibre
Aquí pots veure el llibre que volem editar, aproximadament de dues-centes pàgines. Mides 15x21 cm. Volem editar 500 llibres. I en farem més si superem la quantitat inicial del Verkami!

Despeses d’enviament i explicació
Hi ha dues opcions:
1. Enviament per correu certificat en el territori peninsular. Un cop acabada la campanya rebràs un formulari per indicar l’adreça on ho vols rebre.
Per als enviaments a les illes i enviaments internacionals, un cop acabada la campanya ens posarem en contacte amb els interessats per gestionar la tramesa. En aquests casos, pot haver-hi un càrrec per enviament.


2. Recollida en un dels actes de presentació del llibre o bé al punt de recollida de Mataró, La Bodegueta del Somni, carrer Unió, 2. T'hauràs d'acreditar amb el teu nom.

Punt de llibre
Podeu acompanyar la lectura amb el punt que hem dissenyat especialment per al llibre.

Postal
En el llibre hi ha unes frases que deixen petjada i ens ha agradat convertir-les en postal. Mides 13x18cm.
Podran ser un bon record de la lectura del llibre, i també podràs enviar-les a qui tu vulguis.

Postal emmarcada
La postal que més t'agradi la podràs emmarcar i et pot servir tant d'inspiració com de decoració. És també un bon detall per regalar.

Bossa de disseny HYGGE Bags Recycled
És un bon complement. Hem escollit aquesta bossa de lona reciclada perquè és d'una empresa creada amb la vocació d'establir un vincle entre el disseny, la moda sostenible i el reciclatge. És molt pràctica. De 25x36x10 cm., folrada i de 9 litres de capacitat.

Visita guiada als laboratoris de recerca de l’IGTP
Una visita molt interessant! Tens la possibilitat de visitar els laboratoris on s'està portant a terme el projecte d'investigació al qual aniran destinats els beneficis de la venda del llibre.

Nom del col·laborador
El teu nom destacarà. Hi haurà un espai especial d'agraïments per aquests col·laboradors.

Per a fer-ho més clar, pots guiar-te amb aquesta taula:

Tria l’aportació que més et convingui: des de 5€ fins a 500€. Tot ens ajuda!

Qui som

Soc l'Imma, la dona d'en Xavier. Professionalment soc biòloga i he treballat sempre en el sector agroalimentari. Soc autora d'alguns articles científics, però també m'agrada molt escriure els sentiments del que visc.

A en Xavier sempre li havia agradat escriure i utilitzava l'escriptura com una manera de transmetre emocions, records i històries. Ell no s'havia plantejat escriure sobre el que li passava, però, tal com va conviure i portar el procés de la malaltia, algunes persones properes li van insistir en l'interès que podria tenir escriure les seves vivències. L'opinió reiterada d'un bon amic va fer que és decidís. I, sobretot, perquè podia servir per a altres persones.

A l'any 2014, el dia del meu aniversari, en Xavier em va fer un dels millors regals que he rebut: un llibre imprès amb tots els escrits que havia fet durant la seva vida. L'últim capítol d'aquell llibre és Les bates blanques, els anys del seu procés oncològic. I em va dir: «Ara és feina teva.» Així va ser com ens vam posar a preparar el llibre: fent la tria del relats anteriors a aquest capítol que crèiem que valia la pena que formessin part del llibre que ens havíem proposat editar. Jo l'aconsellava en l'edició i ell hi donava forma. Moltes correccions, moltes hores de treball fins que un dia va decidir que el donava per acabat.

I en vam parlar amb la seva darrera oncòloga perquè el llibre fos l'eina per aconseguir fons per a la investigació del càncer colorectal.

Quan en Xavier ja no hi era vaig iniciar els contactes que em van donar la força per iniciar el camí que ens ha portat fins aquí.

Potser la cara visible sóc jo, però el nucli el formem sis persones: primer, l’Anna i en Jordi, els nostres fills, que des del primer moment van creure en aquest projecte. I, després, la Laia, la Maria i en Jaume, uns bons amics nostres que van ser el tret de sortida per tirar endavant el projecte amb el micromecenatge i l’autoedició.
A part de nosaltres, el suport que hem rebut per tirar-ho endavant ha estat molt gran.

Hem arribat fins aquí gràcies a totes les persones que ens han ajudat al llarg d’aquest camí.

Calendari previst

Aquest podria ser el calendari dels propers mesos:
- Febrer i Març 2019: Crowdfunding, mentre paral·lelament ultimem les correccions i la maquetació final del llibre.
- Abril i Maig 2019: Portarem el llibre a impremta i prepararem les recompenses.
- Maig 2019: Enviament de les recompenses a tots els mecenes.

+ Info

Instagram: @lesbatesblanques
lesbatesblanques@gmail.com
Youtube: Més videos
Projecte d’investigació “Estudi dels mecanismes de resistència al tractament del càncer colorectal”

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

33 comentarios

Si ya eres mecenas, iniciar sesión para comentar.

 • Jordi Puig

  Jordi Puig

  3 días

  Bravo Inma eres una luchadora !!!!

 • Jordi Puig

  Jordi Puig

  3 días

  El Xavi esta ben segu orgullosa de tu

 • Jordi Puig

  Jordi Puig

  3 días

  Bravo Inma eres una luchadora !!!!

 • Xisca i Manel

  Xisca i Manel

  15 días

  Col.laborar és un orgull i una obligació moral.

 • Gerard

  Gerard

  15 días

  Per una bona causa. Que la publicació d’aquest llibre permeti gaudir de la vida a tothom!

 • ESPAI MANUAL

  ESPAI MANUAL

  23 días

  Us desitgem tots els millors èxits!!!

 • Mireia Albert

  Mireia Albert

  23 días

  Quina alegria veure els fruits de tanta feina feta! Enhorabona, Imma, Anna i Jordi! Una abraçada gran!

 • Anna Turón Jiménez

  Anna Turón Jiménez

  24 días

  De part de la family Turón Jiménez. Endavant!

 • Ignasi

  Ignasi

  24 días

  Una abraçada Xavier!

 • Neus Busto Marchante

  Neus Busto Marchante

  25 días

  Una Bona obra!

5€
20 mecenas
Aportació solidària


Donació altruista, tot ens ajuda!
El teu nom apareixerà en el llibre a l'apartat d'agraïments.

20€
55 mecenas
Llibre editat

Nom del mecenes en els agraïments
+ 1 llibre
+ 1 punt de llibre

Un cop editat el llibre s'avisarà on es recollirà.

25€
53 mecenas
Llibre editat amb enviament inclòs

Nom del mecenes en els agraïments
+ 1 llibre
+ 1 punt de llibre

Despeses d'enviament incloses

30€
11 mecenas
Pack postal

Nom del mecenes en els agraïments
+ 1 llibre
+ 1 punt de llibre
+ 1 postal

Un cop editat el llibre s'avisarà on es recollirà.

35€
26 mecenas
Pack postal amb enviament inclòs

Nom del mecenes en els agraïments
+ 1 llibre
+ 1 punt de llibre
+ 1 postal

Despeses d'enviament incloses

50€
24 mecenas
Pack doble amb enviament inclòs

Nom del mecenes en els agraïments
+ 2 llibres
+ 2 punts de llibre
+ 2 postals

Despeses d'enviament incloses

75€
15 mecenas
Pack bossa amb enviament inclòs

Nom del mecenes en els agraïments
+ 2 llibres
+ 2 punts de llibre
+ 2 postals
+ 1 bossa de disseny HYGGE Bags Recycled de mides: 25x36x10cm

Despeses d'enviament incloses

100€
31 mecenas
Pack laboratori amb enviament inclòs

Nom del mecenes en els agraïments
+ 2 llibres
+ 2 punts de llibre
+ 2 postals
+ 1 bossa de disseny HYGGE Bags Recycled de mides: 25x36x10cm
+ Visita guiada als laboratoris de recerca de l’IGTP - Can Ruti, per a dues persones

Despeses d'enviament incloses

250€
8 mecenas
Pack cooperador amb enviament inclòs

Nom del mecenes en els agraïments
+ 2 llibres
+ 2 punts de llibre
+ 2 postals
+ 2 postals emmarcades
+ 2 bosses de disseny HYGGE Bags Recycled de mides: 25x36x10cm
+ Visita guiada als laboratoris de recerca de l’IGTP - Can Ruti, per a dues persones

Despeses d'enviament incloses

500€
5 mecenas
Pack col·laborador amb enviament inclòs

Nom del col·laborador destacat en el llibre
+ 2 llibres
+ 2 punts de llibre
+ 2 postals
+ 2 postals emmarcades
+ 2 bosses de disseny HYGGE Bags Recycled de mides: 25x36x10cm
+ Visita guiada als laboratoris de recerca de l’IGTP - Can Ruti, per a dues persones
+ Nom del col·laborador destacat en el llibre

Despeses d'enviament incloses

Las cookies nos ayudan a ofrecer nuestros servicios. Al continuar navegando aceptas su uso.