❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

Les bates blanques

Edició del llibre Les bates blanques, de Xavier Giribés i Sala, en benefici de la investigació del càncer colorectal.

Imma Folch Montori

Un proyecto de

Categoría

Creado en

0
segundos
290
Aportaciones
16.060€
De 3.900€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto porque simplemente quieres ayudar a hacerlo realidad:

10.000 gràcies per tanta solidaritat!

Ja hem assolit els 10.000€ del segon repte que ens havíem proposat i ja podem editar els 1.000 llibres.

Però la necessitat de fons per a la investigació no s’atura.

Entre tots segur que encara farem més gran el projecte.

Fins a on podrem arribar? Fins a on podrem ajudar a la investigació?

Fins a on vosaltres vulgueu, perquè ara és a les vostres mans!

I seguim!

Descripció del projecte

L'any 2009 van diagnosticar un càncer de còlon a en Xavier Giribés i Sala, a l’edat de cinquanta anys. En aquell moment li van pronosticar no més de dos anys de vida, però va aconseguir lluitar contra la malaltia durant més de set anys.

Durant aquest temps, en Xavier va escriure les seves vivències amb la intenció de publicar un llibre, Les bates blanques, que contribuís a la recaptació de fons per a la investigació del càncer. Així és com va començar aquest projecte.

L’objectiu d’aquest Verkami és editar Les bates blanques per ajudar econòmicament a la investigació del càncer de còlon.

El llibre

El llibre Les bates blanques explica el dia a dia de conviure amb el càncer: com afrontar l’evolució de la malaltia, com adaptar-se a una nova vida i, finalment, per què en Xavier va decidir escriure'l.

Amb paraules de l'autor:
«Aquest escrit està pensat per compartir la meva experiència de lluita contra la malaltia amb tots aquells que tinguin interès a conèixer una experiència concreta de convivència amb el càncer.»
«En aquest camí he perdut mig fetge, el recte, l'anus i un ronyó. Tinc la bufeta, els urèters i els pulmons afectats per la malaltia. Porto una colostomia, un catèter al ronyó i una sonda vesical, tots ells permanents. En aquest camí m'he hagut d'adaptar a una nova vida, i crec que val la pena fer-ho.»

Un projecte solidari

Aquest és un llibre solidari! Volem que la seva publicació serveixi per recaptar fons per a la investigació del càncer colorectal, concretament en un projecte de l'Institut d'Investigació en Ciències de la Salut Germans Trias i Pujol - Can Ruti.

El nostre primer objectiu és l’edició de 500 exemplars. Totes les aportacions es destinaran a l’edició del llibre i a la gestió de les recompenses.

Si assolim l'objectiu previst, abans del termini del projecte de Verkami, destinarem les aportacions sobrants a la publicació de més llibres.

Els beneficis de la venda de tots els llibres es destinaran exclusivament a la recerca del càncer colorectal.

En el cas que no s'aconsegueixi l'objectiu econòmic del projecte no es cobrarà cap aportació.

Qui ens acompanya en aquesta aventura?

Anna Giribés Folch - Filla d'en Xavier

Ells també ens han ajudat a fer-ne difusió:

Joan Pera - Actor

Boris Ruiz - Actor

Marcos Francisco - Actor (Gerard de "Merlí" de TV3)

Marc Flynn - Actor

Pep Plaza - Actor i humorista

Clara de Ramon - Actriu

Anna Gené - Presidenta de la Sala Cabanyes de Mataró

Joan Peran - Director de teatre

Joan Vives - Músic i divulgador musical (Catalunya Música)

Jordi Bosch - Actor

Genís Mayola - Mestre i Músic

Josep Fadó - Cantant d'òpera

Ens ajudes tu també a fer-ho possible?
Veure més videos

Investigant el càncer

Avui dia hi ha molts càncers que es curen. Els que no es curen, acostuma a ser, principalment, per dos motius: es diagnostiquen massa tard o el tractament administrat no és el més adequat, ja que hi ha més diversitat de tumors que tractaments específics per fer-hi front. En alguns tumors, al començament el tractament funciona i els tumors disminueixen. Però poc després hi generen resistència, és a dir, els mateixos tumors deixen de respondre al tractament, tornen a créixer i els pacients empitjoren. Per què passa això encara és massa desconegut.

Els diners recaptats amb l'edició del llibre serviran per a finançar els investigadors del grup que estudia els mecanismes de resistència al tractament del càncer colorectal de l'Institut d'Investigació en Ciències de la Salut Germans Trias i Pujol - Can Ruti, liderat per la doctora Eva Martínez Balibrea.

Aquest grup de recerca té dos objectius:

1) Identificar les diferències existents entre els tumors que responen bé al tractament i els que hi generen resistència. Coneixent què els diferencia, es pot saber com dirigir el tractament de manera més específica.

2) Dissenyar nous tractaments per a aquells tumors que no es curen amb els tractaments convencionals.

Tot això permetrà dissenyar més tractaments personalitzats, que estiguin basats ens les pròpies característiques de cada tumor per poder ser més eficaços en la lluita contra el càncer i aconseguir augmentar, finalment, la supervivència.

Les recompenses

Ens ajudes? Tria la recompensa que més t'agradi!

Hem preparat les recompenses següents:

Nom del mecenes

El teu nom apareixerà en els agraïments del llibre.

El llibre

Aquí pots veure el llibre que volem editar, aproximadament de dues-centes pàgines. Mides 15x21 cm. Volem editar 500 llibres. I en farem més si superem la quantitat inicial del Verkami!

Despeses d’enviament i explicació

Hi ha dues opcions:

  1. Enviament per correu certificat en el territori peninsular. Un cop acabada la campanya rebràs un formulari per indicar l’adreça on ho vols rebre.

Per als enviaments a les illes i enviaments internacionals, un cop acabada la campanya ens posarem en contacte amb els interessats per gestionar la tramesa. En aquests casos, pot haver-hi un càrrec per enviament.

  1. Recollida en un dels actes de presentació del llibre o bé al punt de recollida de Mataró, La Bodegueta del Somni, carrer Unió, 2. T'hauràs d'acreditar amb el teu nom.

Punt de llibre

Podeu acompanyar la lectura amb el punt que hem dissenyat especialment per al llibre.

Postal

En el llibre hi ha unes frases que deixen petjada i ens ha agradat convertir-les en postal. Mides 13x18cm.

Podran ser un bon record de la lectura del llibre, i també podràs enviar-les a qui tu vulguis.

Postal emmarcada

La postal que més t'agradi la podràs emmarcar i et pot servir tant d'inspiració com de decoració. És també un bon detall per regalar.

Bossa de disseny HYGGE Bags Recycled
És un bon complement. Hem escollit aquesta bossa de lona reciclada perquè és d'una empresa creada amb la vocació d'establir un vincle entre el disseny, la moda sostenible i el reciclatge. És molt pràctica. De 25x36x10 cm., folrada i de 9 litres de capacitat.

Visita guiada als laboratoris de recerca de l’IGTP

Una visita molt interessant! Tens la possibilitat de visitar els laboratoris on s'està portant a terme el projecte d'investigació al qual aniran destinats els beneficis de la venda del llibre.

Nom del col·laborador

El teu nom destacarà. Hi haurà un espai especial d'agraïments per aquests col·laboradors.

Per a fer-ho més clar, pots guiar-te amb aquesta taula:

Tria l’aportació que més et convingui: des de 5€ fins a 500€. Tot ens ajuda!

Qui som

Soc l'Imma, la dona d'en Xavier. Professionalment soc biòloga i he treballat sempre en el sector agroalimentari. Soc autora d'alguns articles científics, però també m'agrada molt escriure els sentiments del que visc.

A en Xavier sempre li havia agradat escriure i utilitzava l'escriptura com una manera de transmetre emocions, records i històries. Ell no s'havia plantejat escriure sobre el que li passava, però, tal com va conviure i portar el procés de la malaltia, algunes persones properes li van insistir en l'interès que podria tenir escriure les seves vivències. L'opinió reiterada d'un bon amic va fer que és decidís. I, sobretot, perquè podia servir per a altres persones.

A l'any 2014, el dia del meu aniversari, en Xavier em va fer un dels millors regals que he rebut: un llibre imprès amb tots els escrits que havia fet durant la seva vida. L'últim capítol d'aquell llibre és Les bates blanques, els anys del seu procés oncològic. I em va dir: «Ara és feina teva.» Així va ser com ens vam posar a preparar el llibre: fent la tria del relats anteriors a aquest capítol que crèiem que valia la pena que formessin part del llibre que ens havíem proposat editar. Jo l'aconsellava en l'edició i ell hi donava forma. Moltes correccions, moltes hores de treball fins que un dia va decidir que el donava per acabat.

I en vam parlar amb la seva darrera oncòloga perquè el llibre fos l'eina per aconseguir fons per a la investigació del càncer colorectal.

Quan en Xavier ja no hi era vaig iniciar els contactes que em van donar la força per iniciar el camí que ens ha portat fins aquí.

Potser la cara visible sóc jo, però el nucli el formem sis persones: primer, l’Anna i en Jordi, els nostres fills, que des del primer moment van creure en aquest projecte. I, després, la Laia, la Maria i en Jaume, uns bons amics nostres que van ser el tret de sortida per tirar endavant el projecte amb el micromecenatge i l’autoedició.

A part de nosaltres, el suport que hem rebut per tirar-ho endavant ha estat molt gran.

Hem arribat fins aquí gràcies a totes les persones que ens han ajudat al llarg d’aquest camí.

Calendari previst

Aquest podria ser el calendari dels propers mesos:

- Febrer i Març 2019: Crowdfunding, mentre paral·lelament ultimem les correccions i la maquetació final del llibre.

- Abril i Maig 2019: Portarem el llibre a impremta i prepararem les recompenses.

- Maig 2019: Enviament de les recompenses a tots els mecenes.

+ Info

Instagram: @lesbatesblanques

[email protected]

Youtube: Més videos
Projecte d’investigació “Estudi dels mecanismes de resistència al tractament del càncer colorectal”

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

38 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

  • Sílvia Vidal

    Sílvia Vidal

    casi 5 años

    Durant la seva malaltia, vàrem coincidir. Va haver de compaginar el seu tractament amb uns mesos de molta tensió, de llargues jornades de feina, que a la vegada van ser enriquidores. Ell lluitava contra la seva malaltia i lluitava per tirar endavant una nova implantació a una empresa. Un gran aprenentatge.

    Tot un lluitador, en Xavier.

    Sílvia Vidal

  • Montse Yuste Graupera

    Montse Yuste Graupera

    casi 5 años

    Enhorabona pel repte aconseguit!!!

    Gran satisfacció per aquest doble èxit: per al Xavier in memoriam i pel foment de la investigació del càncer.

    Sempre he pensat que sou gent que deixa empremta.

    Imma, Anna, Jordi... l'esperit de'n Xavier segueix viu en vosaltres

  • Cristina Vera Yuste

    Cristina Vera Yuste

    casi 5 años

    Un gran projecte portat a terme amb molt d’amor per una família excepcional.

  • Núria Massó

    Núria Massó

    casi 5 años

    Endavant!

  • Jordi Gironès Camps

    Jordi Gironès Camps

    5 años

    El Petit Laru Ja Ha Fet La Seva Aportació i Tu????

  • Jordi Puig

    Jordi Puig

    5 años

    Bravo Inma eres una luchadora !!!!

  • Jordi Puig

    Jordi Puig

    5 años

    El Xavi esta ben segu orgullosa de tu

  • Jordi Puig

    Jordi Puig

    5 años

    Bravo Inma eres una luchadora !!!!

  • Xisca i Manel

    Xisca i Manel

    5 años

    Col.laborar és un orgull i una obligació moral.

  • Gerard

    Gerard

    5 años

    Per una bona causa. Que la publicació d’aquest llibre permeti gaudir de la vida a tothom!

#04 / Agraïment del grup d'investigació de Can Ruti

Benvolguts amics i amigues,

Aprofitant la proximitat de les festes Nadalenques volem fer-vos arribar el nostre agraïment per les vostres contribucions al projecte “Les bates blanques” a través de la plataforma Verkami.

I ens complau informar-vos que gràcies als diners que s’estan recaptant de la venda del llibre es podrà cobrir el sou d’una de les investigadores pre-doctorals del grup. Això ens ajudarà a seguir avançant en la recerca de la resistència al tractament del càncer colorectal.

Us recordem que podeu fer donacions directes al nostre projecte de recerca a través del web d’amics de Can Ruti:

http://www.amicsdecanruti.org/estudi-dels-mecanismes-de-resistencia-al-tractament-del-cancer-colorrectal

Bon Nadal i feliç 2020!

*Grup de recerca en Resistència, quimioteràpia i biomarcadors predictius

Institut de recerca germans Trias i Pujol (IGTP) i

Institut català d'oncologia (ICO)*

#03 / Recordes que tens una cita?

Benvolgut mecenes,

Recordes que ben aviat tens una cita?

T'esperem a la presentació del llibre!

Dia: dimarts 18 de juny de 2019

Hora: 19:30h

Lloc: Ateneu de la Fundació Iluro. La Riera, 92. Mataró

Recorda que si vas fer una aportació sense enviament, podràs recollir el llibre allà. En cas que no puguis venir, t'indicarem a partir de quan el podràs passar a buscar pel punt de recollida acordat.

De nou, moltes gràcies per haver-ho fet possible.

T'esperem el dimarts vinent per donar-te les gràcies també personalment!

L'equip de Verkami Les bates blanques

#02 / Reserva't dia i hora!

Benvolgut mecenes,  

Bones notícies! Ja tenim dia i hora per a la presentació del llibre. Així que agafa l'agenda i reserva't el dia:

Dia: dimarts 18 de juny de 2019

Hora: 19:30h

Lloc: Ateneu de Mataró (La Riera, 92)

Ja estem organitzant les recompenses! Així que, si havies escollit una recompensa sense enviament, podràs recollir-la abans de començar la presentació (de les 19:00h a les 19:30h), o bé un cop s'acabi aquesta.

T'esperem el 18 de juny!

Una vegada més, moltes gràcies per haver-ho fet possible!

L'equip del Verkami "Les bates blanques"

#01 / Ja ho hem aconseguit! Moltes gràcies!

Benvolguts mecenes!

Com bé sabeu hem aconseguit el nostre objectiu, així que ara ja ens començarem a organitzar per fer-vos arribar les vostres recompenses. Estem molt contents perquè el llibre ja és a impremta. Ben aviat el podreu llegir. Properament us enviarem un formulari on us demanarem la informació necessària per poder fer la tramesa corresponent.

Una vegada més us donem les gràcies per la vostra col·laboració i per haver-ho fet possible!

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies