❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

Ni oblit, ni perdó

Curtmetratge d’ESCAC Films que narra la història real d’una família que lluita per mantenir intacta la memòria d’un fill mort.

0
segundos
216
Aportaciones
9.680€
De 4.000€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto porque simplemente quieres ayudar a hacerlo realidad:

Ni oblit ni perdó és un curtmetratge que neix com a Projecte Final de Grau d'un grup d'alumnes de l'ESCAC (Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya). Aquest compta amb el suport de la productora de la mateixa escola, ESCAC Films.

El curtmetratge, que es rodarà entre Cervera (Lleida) i Burjassot (València) durant el mes de novembre de 2018, està dirigit pel Jordi Boquet Claramunt. El projecte pretén mostrar i reivindicar la dura realitat de les víctimes del feixisme en el nostre país, en especial la familia Agulló i Salvador, màxima font d’inspiració d’aquesta història.

Ni oblit, ni perdó és la història d’una família que lluita per mantenir intacta la memòria d’un fill mort. El curtmetratge en si és un drama familiar amb un context polític molt concret que pretén ser un homenatge a la memòria del Guillem i a la seva família, els quals són coneixedors del projecte des d'un inici.

La realització d'aquest curtmetratge comporta una gran responsabilitat i és per aquest motiu que la sensibilitat i respecte cap a la mateixa història són els nostres pilars.

Som a València a l’any 2003. La Betlem torna a casa per passar un cap de setmana amb els seus pares i la seva germana al poble que l’ha vist créixer. Aquest poble, però, amaga un caràcter trist que, per més que ella vulgui evitar, sempre acaba retornant per recordar-li que hi ha coses que mai es podran oblidar. I que mai es podran perdonar.

La Betlem s'ha quedat sense paraules per transmetre el dolor de la mort del seu germà. Ni la ràbia cap aquells miserables que van prendre-li la vida és ara suficient per continuar lluitant. Ja són tretze anys de misèria i ella s'ha quedat sense força.

Ja no hi ha esperança en aquells actes per mantenir viva la memòria del Guillem; ja no hi ha gesta que valgui. La Betlem intenta oblidar i buscar nous camins, però aquesta història és un carreró sense sortida - amb un mural a la paret del fons.

El Jorn dels Miserables - Lluis Llach.
El Jorn dels Miserables - Lluis Llach.

La trama de la història gira al voltant d’un mural en homenatge al Guillem. El paper d’aquest en el curtmetratge és una metàfora i una declaració d’intencions. És la memòria d’una persona; de com aquesta pot ser embrutada i de les conseqüències i el dolor que causa en el seu entorn familiar. Ni oblit, ni perdó és la història d’una família que lluita per mantenir net un mural en honor a la figura del Guillem. Per nosaltres, aquest curtmetratge és la nostra petita contribució contra l’oblit. Ni oblit, ni perdó és el nostre mural; un mural més.

L’onze d’abril de 1993 moria assassinat, al poble de Montanejos (Alt Millars, País Valencià), el jove de 18 anys Guillem Agulló i Salvador, a mans d’un grup d’ultradretans anomenats Marchalenes-IV Reich. Els assassins havien triat a Guillem pels seus ideals; era un actiu militant nacionalista i antiracista. Ha passat molt temps des que el van assassinar, però les amenaces i insults per part de l’extrema dreta cap a la família, amics i memòria del Guillem continuen ben vigents. Però no l’hem oblidat. Aquesta és la victòria pòstuma de Guillem Agulló: s’ha fet cançó, llibre, icona i ara, curtmetratge.

Ni oblit, ni perdó compta amb un equip d’estudiants d’ESCAC i d'altres escoles de cinema que amb molta il·lusió porten tot un any preparant aquest projecte:

Director: Jordi Boquet Claramunt.

Guionistes: Tomàs Bayo Encontra i Jordi Boquet Claramunt.

Primera ajudant de direcció: Shamp Kamp.

Directora de Producció: Anna Moragriega Farrés.

Cap de Producció: Arnau Soria Mateu.

Directora de Fotografia: Lucía Ajuria Nogueras.

Director d’Art: Arnau Gassó Coll.

Dissenyador de So: Jordi Font Figueras.

Muntadors: Bernat de Ferrer Corominas i Marina Creus Truco.

Cap de Maquillatge: Mercè Garcia Giralt.

VFX: Jordi Camps Illa.

Disseny Gràfic: Xavi Miret Paredes.

El curtmetratge de Ni Oblit, Ni perdó succeeix a un poble del país valencià. Tot i així, gran part del rodatge es realitzarà a Cervera (Lleida), un municipi que ens ofereix els espais i la logística idònia per rodar el nostre curtmetratge. A continuació, podeu visualitzar alguns dels espais que podrien formar part del nostre projecte: interiors i exteriors del municipi on es desenvoluparà el nostre rodatge. A més a més, aquest projecte serà un bon preludi a l’any 2019, en el que Cervera es convertirà en la Capital de la Cultura Catalana.

A part del rodatge a Cervera, una petita part del nostre projecte serà rodat a Burjassot, lloc d'origen de la familia Agulló i Salvador.

Tot i que que comptem amb el suport de l'ESCAC Films, hem plantejat altres fonts de finançament per al nostre projecte. Per això, per poder explicar la nostra història com requereix estem realitzant aquesta campanya de micromecenatge.

Les vostres aportacions aniran principalment a:

  • Lloguer de localitzacions.

  • Transports i allotjament de l'equip tècnic i artístic.

  • Àpats en dates de rodatge.

El calendari del nostre projecte és el següent:

  • Preproducció: Entre octubre i novembre de 2018.

  • Rodatge: Novembre de 2018.

  • Postproducció: De finals de novembre de 2018 a maig de 2019. (Dates aproximades)

  • Finalització curtmetratge: maig de 2019. (Dates aproximades).

  • Estrena del curtmeratge: Després de la finalització. Data per confirmar.

L’entrega de recompenses es realitzarà un cop s’hagi finalitzat el curtmetratge.

Aquí us adjuntem una imatge de la samarreta, una de les recompenses que podeu aconseguir a través de les vostres aportacions. La bossa de mà tindrà el mateix disseny.

Si vols participar en aquest projecte només cal que li donis botó d'aportar dalt a la dreta i seleccionis el pack de recompenses que més t'agradi. Un cop t'hagis registrat a través del teu compte punxa a Aportar i Verkami et demanarà les teves dades bancàries i de contacte.

Verkami no realitzarà cap càrrec a la targeta fins que la campanya hagi conclòs i s'hagi aconseguit l'objectiu. Per tant, pots aportar ara mateix que fins a la finalització del crowdfunding no se’t farà el càrrec.

Totes les aportacions, petites i grans, són benvingudes i necessàries per explicar la nostra història. Anima’t a formar part de Ni oblit, ni perdó!

Us recordem que Verkami és una plataforma de crowdfunding de tot o res: tenim 40 dies per aconseguir els 4.000€!!!

ESCAC Films

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

14 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

  • Jaume Samperiz Callis

    Jaume Samperiz Callis

    más de 4 años

    Bona tarda, sabeu quan s'estrenarà el documental? gràcies.

  • ABEL MARUNY SALES

    ABEL MARUNY SALES

    más de 4 años

    Salut. El meu nom és Abel Maruny i Sales. Sóc mecenes del curtmetratge NI OBLIT NI PERDÓ. Sabeu res de com està el tema de l´estrena del documental? Gràcies

  • SergioLV

    SergioLV

    más de 5 años

    Hola , sabemos algo del proyecto? hace ya más de un mes y no se publica nada

  • Berta Álvarez González

    Berta Álvarez González

    más de 5 años

    Som-hiiii

  • gonbrare@yahoo.es

    [email protected]

    más de 5 años

    Bona nit companyes i companys. Aquesta aportació de 500€ la fem des de l'assemblea territorial de l'Horta i la Ribera del Xúquer de la Coordinadora Obrera Sindical - COS. Esperem que el projecte arribe a bon port, i que pogam gaudir del vostre treball el més aviat possible. Salutacions fraternals i solidàries.

  • Cristina Palau

    Cristina Palau

    más de 5 años

    Gracies a vosaltres per la vostra feina

  • gurrea

    gurrea

    más de 5 años

    No podem permetre que torni a passar per això hem de alliberar dels països Catalans i de tots els pobles el nazisme fascisme franquisme. Mai més

  • gurrea

    gurrea

    más de 5 años

    No podem permetre que torni a passar per això hem de alliberar dels països Catalans i de tots els pobles el nazisme fascisme franquisme. Mai més

  • Itaca Vida

    Itaca Vida

    más de 5 años

    Fora feixisme dels nostres barris

  • maria isona

    maria isona

    más de 5 años

    Per la teua familia Guillem, que són el nostre antídot contra la por 💪🏽❤️

#01 / ACONSEGUIT! NOU OBJECTIU DE 7.500€!

Gràcies a totes per les vostres aportacions, HEM SUPERAT L’OBJECTIU amb un temps rècord i amb un recolzament increíble.

Com que hem tingut una gran rebuda per totes vosaltres proposem un NOU OBJECTIU de 7.500€! Les noves aportacions ens ajudaran molt a millorar les condicions de rodatge i a les despeses de distribució del curtmertatge a través de festivals i projeccions. També utilitzarem aquests diners per a la possibilitat d’ampliar i millorar la postproducció.

Feu possible una gran difusió i millora del curtmetratge amb aquest Segon Objectiu!!!

Moltes gràcies mecenes!!

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies