❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

Transhumar

Documental que segueix l'Edu, un jove pastor que ha decidit fer la transhumància per reivindicar els antics camins i un món rural viu.

aixina

Un proyecto de

Creado en

0
segundos
82
Aportaciones
1.429€
De 550€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto porque simplemente quieres ayudar a hacerlo realidad:

100Km amagats sota l'asfalt

L'Edu pastura i viu mig any a Querol (alt Camp) i l'altre a Sant Boi (Baix Llobregat) on amb el Rubén tiren endavant un projecte de manteniment del sotabosc per prevenir incendis forestals. Enguany, i després de 7 anys, en lloc de llogar un camió, ha decidit fer aquest trajecte com s'havia fet tota la vida: a peu amb el bestiar. Transhumant. És a dir, desplaçant estacionalment el ramat cap a les terres baixes a l'hivern, i cap a les muntanyes a l'estiu, per aprofitar millor les pastures.

Aquesta acció, que fa anys omplia els nostres camins, actualment s'ha abandonat. Però l'Edu feia temps que tenia al cap recuperar aquesta part del seu ofici per reivindicar aquests camins que han quedat trepitjats per autopistes, trens i urbanitzacions. Un trajecte de 100 quilòmetres on es reivindica l'ofici de pastor i un món rural viu i combatiu.

Per què demanem la vostra col·laboració?

Ens agradaria molt no haver-vos de demanar diners per poder finançar aquest petit audiovisual. Ens agradaria poder treballar -pasturant o fent audiovisuals- amb drets laborals i uns sous dignes.

Desgraciadament, com en tants d'altres oficis, no és així. I com que volem pasturar i explicar històries sense vendre'ns a ningú, us demanem la vostra col·laboració per sufragar els costos de la producció, i remunerar una mica aquesta feina que fem des de l'activisme.

Qui som

L'associació La Gaiata treballem per recuperar i mantenir la històrica interacció entre la ramaderia i les muntanyes, preservant els valors culturals i socials del pastoralisme mediterrani per a l’ús i bé comú. Ho fem sense ànim de lucre, assembleàriament i de forma autogestionada.

Aixina Produccions som un grup de treballadors/es audiovisual que compartim recursos, energies i idees. A Aixina compartim per crear i creem per compartir.

Calendari previst

Ja tenim el documental gravat i muntat, només ens falta polir quatre coses. La idea és penjar-lo i difondre'l abans que s'acabi l'any :)

+ Info

Documental d'uns 27' de durada en català

Es difondrà en obert per internet i sota una llicència Creative Commons

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

8 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

  • XAVIER

    XAVIER

    más de 5 años

    L´Edu i el Ruben els millors pastors!!!!! XAVIER GUSI VENYURA

  • Cpons

    Cpons

    más de 5 años

    Ànims!

  • Bernat arnau davi

    Bernat arnau davi

    más de 5 años

    Aquests projectes son fantastics,fa falta divulgar per engrescar futurs pagesos/es i sobretot que socialment siguin valorats i sentin l’escalf de la societat que es beneficia directa o indirectament del seu treball!!endavant no esteu sols!!Els pagesos seran sempre nostres!!!

  • Núria De Miguel Garcia

    Núria De Miguel Garcia

    más de 5 años

    M’hagués encantat poder acompanyar-vos 😃 disfruteu-ho!

  • xesc

    xesc

    más de 5 años

    Molte sort

  • Barbut Barcons

    Barbut Barcons

    más de 5 años

    Sou collonuts!!

  • aixina

    aixina
    Autor/a

    más de 5 años

    Moltes gràcies ;)

  • LaurA

    lauradue

    más de 5 años

    Amb ganes de veure’l!! Molta sort

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies