❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

Fes créixer El Jardí!

Volem explicar el que passa a tot el districte de Sarrià Sant Gervasi. I ho volem fer incorporant els veïns al projecte!

El Jardí

Un proyecto de

Categoría

Creado en

0
segundos
124
Aportaciones
6.035€
De 6.000€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto porque simplemente quieres ayudar a hacerlo realidad:

QUÈ ÉS EL JARDÍ?

El Jardí és una revista digital i en paper de Sant Gervasi (Barcelona). Vam iniciar el nostre projecte l'any 2014, quan vam detectar que hi havia un buit informatiu a aquesta zona del districte de Sarrià - Sant Gervasi. Amb aquesta vocació de practicar el periodisme local, avui som un mitjà de referència al barri, un fet que ha estat possible gràcies a les sinergies amb veïns, associacions i comerciants.

La primera portada d
La primera portada d'El Jardí de Sant Gervasi

CAP A ON ANEM?

Per encaixar a totes les persones que participen a la comunitat d'El Jardí hem vist que la millor manera és fer-ho sota el model de cooperativa, per tal que totes les persones sòcies puguin participar de les decisions de la revista.

Per què volem fer una cooperativa?

  1. Per fer un pas endavant i aconseguir la participació activa del veïnat.

  2. Per fer créixer la revista i fer-nos ressò del que passa també a Sarrià, les Tres Torres i als nuclis de muntanya.

  3. Per oferir un producte més rigorós.

  4. Per millorar les condicions laborals dels treballadors i col·laboradors de la revista.

  5. Per participar en el model d'economia social i solidària.

QUÈ FAREM?

No només ens fem cooperativa sinó que també volem fer més gran el nostre projecte. Volem ampliar la nostra cobertura periodística i explicar el que pasa més enllà de Sant Gervasi: als barris veïns. A Sarrià, a les Tres Torres i als nuclis de muntanya.

Amb aquest canvi, aprofitarem també per actualitzar el disseny de la nostra maqueta.

QUÈ PODRÀS TROBAR A EL JARDÍ?

Agenda: Relació dels actes i convocatòries més importants del mes als diversos barris, ordenada de forma cronològica.

Actualitat dels barris: Com que es tracta d’una revista mensual, una part important és i serà el seguiment de l’actualitat: els problemes dels barris (de caire social, de convivència, etc). Davant de qualsevol problema, donem veu a totes les parts implicades, de tal manera que siguin les lectores i els lectors els que acabin tenint un criteri propi.

Actualitat política: Seguiment de les activitats dels partits polítics al voltant dels temes que preocupen a la ciutadania. Però també donem veu als moviments socials i a les entitats de barri.

Actualitat cultural: Des del començament, aquesta ha estat una de les nostres senyes d’identitat com a revista. Els teatres, les sales de concert, les sales d’art, les accions culturals de les diverses entitats es veuran reflectides a la nostra revista. Volem donar fe de com la cultura és el cor que fa bategar la vida dels barris.

Opinió: Amb la idea d’ajudar els veïns i veïnes a fer-se una idea pròpia del que està passant, donem veu a persones col·laboradores que, de forma diversa, escriuen les seves opinions sobre temes socials i polítics.

Vida quotidiana: Reportatges sobre aspectes del dia a dia: menjar, salut, educació. Amb la col·laboració de metges, psicòlegs i diversos especialistes.

La natura: No podia faltar en una revista que es titula “El Jardí” una atenció especial cap als jardins, parcs i boscos del nostre districte. Pretenem posar en valor la riquesa natural de tots els barris. També volem contribuir a la divulgació científica, concretament en l’àmbit de l’astronomia, de la mà de les entitats hostatjades a Vil·la Urània.

Ficció: La nostra revista ha recuperat el format de les obres de ficció que antigament es publicaven per fascicles. És una part essencial de la nostra publicació, perquè fidelitza la gent lectora.

Història: Crear sentiment de pertinença als barris passa també per divulgar-ne el passat, mitjançant testimonis, fotografies antigues, etc. Que ens facin comprendre que el que tenim ara és fruit del treball de les generacions anteriors a la nostra. Conèixer la història de cada recó és quelcom imprescindible per estimar-lo.

Passatemps: Entreteniment i entrenament del cervell i la memòria, per a totes les edats.

Entrevistes: Pretenem donar veu a aquelles persones referents que tenen coses a dir o a aportar, per la seva experiència i la seva vinculació als barris del districte.

QUI SOM

El Jardí som un grup de persones que vivim al districte de Sarrià - Sant Gervasi. Les nostres professions, i per tant els nostres perfils, són diversos.

Cap de les persones que estem implicades a El Jardí vivim del sou que ens dona la revista, sinó que més bé és una implicació que respon a l'estima al barri i a les paraules. De totes maneres, ara ens farem cooperativa amb la intenció també de millorar la remuneració de les persones col·laboradores i també per poder contractar a algun dels socis, fomentant així l'ocupabilitat.

Consell de redacció

Jesús Mestre, historiador i editor. Coordinador de Continguts
Jesús Mestre, historiador i editor. Coordinador de Continguts

Marta Trius, periodista. Cultura i arts escèniques
Marta Trius, periodista. Cultura i arts escèniques

Maria Antònia Font, filòloga i redactora. Entrevistes
Maria Antònia Font, filòloga i redactora. Entrevistes

Juanjo Compairé, reporter i fotògraf.
Juanjo Compairé, reporter i fotògraf.

Carme Rocamora, periodista. Política, joves i moviments socials
Carme Rocamora, periodista. Política, joves i moviments socials

Dissenyadora: Gràcia Farràs (dissenyadora)

Redactors i fotógrafs: Roser Díaz (reportera), Javier Sardà (fotògraf), Elena Bulet (redactora)

Corrector: Jordi Gamundi

Actualment també comptem amb un extens equip de col·laboradors. Tenim les valuoses aportacions de l'historiador Fra Valentí Serra de Manresa, de l'analista polític Roger Rosich, de l'arquitecte Jaume de Oleza, de la publicista Marta Royo, dels biòlegs Neus Mestre i Marc Telló, del fisioterapeuta Jordi Bertran, dels assenyats consells en seguretat de Xavier Bonet, de l'especialista en arbres singulars Maria Josep Tort, de l'ornitòleg Enric Capdevila, de l'editora Sandra Palau, de les llibreteres de la Casa Usher, de la de les ficcions narratives de Jordi Quer, de la història de Bellesguard amb Esteban Galindo, les biografies de mestres del barri de Bartomeu Palau o les receptes gastronòmiques de Marta Castells i Blai Pérez.

A més, hem buscat la complicitat i la interrelació de les entitats de barri i els moviments veïnals com les associacions de veïns (Sant Gervasi, Putxet, Farró, Galvany) i de comerciants (Sant Gervasi i Turó Park). Dels col·lectius de joves com l'Assemblea de Joves de Cassoles o la Tecla, i els caus. Els casals de gent gran, com la Llar, Sant Ildefons, Can Castelló, Bonanova, Santa Cecília o La magnòlia. Les seccions al districte dels partits polítics, i els CDR de Cassoles, Galvany i Farró.

Estem treballant amb tots els centres de cultura públics, amb Biblioteca de Sant Gervasi-Joan Maragall, Vil·la Florida, la Casa Sagnier, Can Castelló, l'Espai Putxet, Vil·la Urània, i també de privats com la sala de concerts Nota79, el Teatre de la Gleva, l'Acadèmia Marshall o el CIC. Estem atents a les iniciatives de les escoles i instituts i intentem donar-les a conèixer. També de les estrangeres, com l'Institut François, l'Institut d'Estudis Nord-americans o el British Council.

Hem tingut cura de les crides de serveis socials donant a conèixer projectes com Radars, el Mapa de Records, o les activitats de centres com el Banc dels Aliments, L'Alba, L'Heure o entitats com la Fundació Uszheimer, col·laboradora amb el seu article mensual. Però sobretot hem volgut estar ben oberts a les aportacions dels veïns, que s'expressen a partir de la secció "El Racó dels Veïns", i s'ha fet seguiment quan s'han trobat en situacions injustes o que els fan patir.

Però un puntal indispensable són els nostres anunciants, molts d’ells s’han mantingut fidels al llarg del temps, la majoria dels quals són d’empreses i comerços de proximitat del barri. La seva confiança en el projecte de la revista és fonamental, ja que el fan possible, i esperem poder seguir comptant en ells en el projecte que ara iniciem.

A la nova revista, El Jardí de Sant Gervasi i Sarrià, volem seguir per aquest camí. I ampliarem col·laboradors amb la gent dels barris que incorporem, Sarrià, Tres Torres, Pedralbes i la muntanya.

A QUÈ DEDICAREM LES VOSTRES APORTACIONS?

Expositors: Per tal de tenir més difusió i facilitar la distribució de la nostra revista, tenint en compte, a més, que ampliem el nostre territori a tot el districte, cosa que complica la distribució, apostem per la compra d’expositors que posarem a un centenar d’enclavaments del barri.

Constitució. Una cooperativa és un ens jurídic que, com a tal, ha de ser registrat legalment. Això comporta despeses que són inevitables per poder actuar.

Registre de la marca: La marca “El Jardí” s’ha consolidat com a referent dels barris de Sant Gervasi, però com a tal no està registrada. La volem registrar perquè no volem que la possible aparició d’una marca semblant pugui portar a confusió a la gent dels barris.

Maqueta de la nova revista: Volem entrar en una nova etapa canviant el format de la revista, de tal manera que es distingeixi visualment. L’elaboració d’aquesta nova maquetació és important, perquè marcarà la nostra personalitat.

Presentació: Tenim necessitat de fer-nos conèixer. D’una banda, que la gent dels barris de Sant Gervasi, Putxet i Farró, que ja ens coneixien, descobreixin la nostra nova imatge. D’altra banda, que els nous barris als quals atendrem d’ara endavant: Les Tres Torres, Sarrià, Vallvidrera i els altres barris de muntanya, sàpiguen de l’aparició d’una revista que vol ser també seva. Això pensem fer-ho a base d’un vídeo i uns tríptics en paper.

Número 1: Canviem el format de la revista, ens presentem amb una nova imatge. Això suposa una inversió més gran. Per tant, necessitem que ens ajudeu a pagar la impressió del número 1 del nou El Jardí de Sant Gervasi i Sarrià, que marcarà el llançament de la nova etapa.

RECOMPENSES

Podeu consultar les recompenses que oferim a la barra lateral dreta. Les lliurarem el mes de setembre a diversos actes que farem arreu del districte per presentar la nova revista o bé les podreu passar a recollir a la seu d'El Jardí (Carrer Bonaplata). Podeu trobar samarretes i bosses amb una frase de la periodista Montserrat Roig. També llibres de l'editorial de Sant Gervasi La Vocal de Lis, col·laboradora de la revista. Així mateix, oferim l'opció de subscriure's i de fer-se soci de la revista.

Ser soci de la revista implica poder participar de les assemblees de la cooperativa i discutir així quina és la revista que voleu.

Ser subscriptor de la revista implica formar part de la comunitat d'El Jardí i garantir que segueixi fent la seva activitat. Sense el suport econòmic de la gent és un projecte inviable. A canvi, oferim el servei de rebre El Jardí a casa.

XARXES SOCIALS

Segueix-nos:Facebook, Twitter, Instagram

Construïm una mirada crítica, col·laborem amb el comerç de proximitat i contribuïm en l'economia solidària. Fem barri!

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

9 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

  • Maria Cristina Betrian i Piquet

    Maria Cristina Betrian i Piquet

    más de 5 años

    Gràcies per la iniciativa de fer la revista, el vostre treball i endavant des de baix, que és el més alt i confiable!!

  • Javier Rodríguez Morín

    Javier Rodríguez Morín

    más de 5 años

    Molta sort!

  • Pilar Molina

    Pilar Molina

    más de 5 años

    Si fer crèixer el Jardí significa pluralitat i que les entitats i grups socials tinguin veu, serà molt benvingut. Temes socials com el refugi, la migració són absolutament importants de conèixer i donar suport per exemple.

  • sarriasantgervasi

    sarriasantgervasi

    más de 5 años

    Molta sort en aquesta propera etapa

  • GCasals

    GCasals

    más de 5 años

    Sort i encerts!

  • NÚRIA SATORRA MENAL

    NÚRIA SATORRA MENAL

    casi 6 años

    Bona feina, Jardí! Així creixen flors a cada instant

  • Anna Mestre

    Anna Mestre

    casi 6 años

    Desitjo que poguem ser molts els que fem créixer aquest projecte tant interessant.

  • PFR

    PFR

    casi 6 años

    Felicitats i molta força!!!!

  • El Jardí

    El Jardí
    Autor/a

    casi 6 años

    Un projecte engrescador!

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies