❗️ In order to use Verkami you must do it from another browser. Install or enter from: Microsoft Edge, Chrome or Firefox. Microsoft has stopped updating the Internet Explorer browser you are using and it is no longer compatible with most websites.

Discover the 10 most exciting projects of 2019!

Fes créixer El Jardí!

Volem explicar el que passa a tot el districte de Sarrià Sant Gervasi. I ho volem fer incorporant els veïns al projecte!

El Jardí

A project of

Category

Created in

0
seconds
124
Pledges
6.035€
From 6.000€
Contribute to the project

QUÈ ÉS EL JARDÍ?

El Jardí és una revista digital i en paper de Sant Gervasi (Barcelona). Vam iniciar el nostre projecte l'any 2014, quan vam detectar que hi havia un buit informatiu a aquesta zona del districte de Sarrià - Sant Gervasi. Amb aquesta vocació de practicar el periodisme local, avui som un mitjà de referència al barri, un fet que ha estat possible gràcies a les sinergies amb veïns, associacions i comerciants.

La primera portada d
La primera portada d'El Jardí de Sant Gervasi

CAP A ON ANEM?

Per encaixar a totes les persones que participen a la comunitat d'El Jardí hem vist que la millor manera és fer-ho sota el model de cooperativa, per tal que totes les persones sòcies puguin participar de les decisions de la revista.

Per què volem fer una cooperativa?

 1. Per fer un pas endavant i aconseguir la participació activa del veïnat.

 2. Per fer créixer la revista i fer-nos ressò del que passa també a Sarrià, les Tres Torres i als nuclis de muntanya.

 3. Per oferir un producte més rigorós.

 4. Per millorar les condicions laborals dels treballadors i col·laboradors de la revista.

 5. Per participar en el model d'economia social i solidària.

QUÈ FAREM?

No només ens fem cooperativa sinó que també volem fer més gran el nostre projecte. Volem ampliar la nostra cobertura periodística i explicar el que pasa més enllà de Sant Gervasi: als barris veïns. A Sarrià, a les Tres Torres i als nuclis de muntanya.

Amb aquest canvi, aprofitarem també per actualitzar el disseny de la nostra maqueta.

QUÈ PODRÀS TROBAR A EL JARDÍ?

Agenda: Relació dels actes i convocatòries més importants del mes als diversos barris, ordenada de forma cronològica.

Actualitat dels barris: Com que es tracta d’una revista mensual, una part important és i serà el seguiment de l’actualitat: els problemes dels barris (de caire social, de convivència, etc). Davant de qualsevol problema, donem veu a totes les parts implicades, de tal manera que siguin les lectores i els lectors els que acabin tenint un criteri propi.

Actualitat política: Seguiment de les activitats dels partits polítics al voltant dels temes que preocupen a la ciutadania. Però també donem veu als moviments socials i a les entitats de barri.

Actualitat cultural: Des del començament, aquesta ha estat una de les nostres senyes d’identitat com a revista. Els teatres, les sales de concert, les sales d’art, les accions culturals de les diverses entitats es veuran reflectides a la nostra revista. Volem donar fe de com la cultura és el cor que fa bategar la vida dels barris.

Opinió: Amb la idea d’ajudar els veïns i veïnes a fer-se una idea pròpia del que està passant, donem veu a persones col·laboradores que, de forma diversa, escriuen les seves opinions sobre temes socials i polítics.

Vida quotidiana: Reportatges sobre aspectes del dia a dia: menjar, salut, educació. Amb la col·laboració de metges, psicòlegs i diversos especialistes.

La natura: No podia faltar en una revista que es titula “El Jardí” una atenció especial cap als jardins, parcs i boscos del nostre districte. Pretenem posar en valor la riquesa natural de tots els barris. També volem contribuir a la divulgació científica, concretament en l’àmbit de l’astronomia, de la mà de les entitats hostatjades a Vil·la Urània.

Ficció: La nostra revista ha recuperat el format de les obres de ficció que antigament es publicaven per fascicles. És una part essencial de la nostra publicació, perquè fidelitza la gent lectora.

Història: Crear sentiment de pertinença als barris passa també per divulgar-ne el passat, mitjançant testimonis, fotografies antigues, etc. Que ens facin comprendre que el que tenim ara és fruit del treball de les generacions anteriors a la nostra. Conèixer la història de cada recó és quelcom imprescindible per estimar-lo.

Passatemps: Entreteniment i entrenament del cervell i la memòria, per a totes les edats.

Entrevistes: Pretenem donar veu a aquelles persones referents que tenen coses a dir o a aportar, per la seva experiència i la seva vinculació als barris del districte.

QUI SOM

El Jardí som un grup de persones que vivim al districte de Sarrià - Sant Gervasi. Les nostres professions, i per tant els nostres perfils, són diversos.

Cap de les persones que estem implicades a El Jardí vivim del sou que ens dona la revista, sinó que més bé és una implicació que respon a l'estima al barri i a les paraules. De totes maneres, ara ens farem cooperativa amb la intenció també de millorar la remuneració de les persones col·laboradores i també per poder contractar a algun dels socis, fomentant així l'ocupabilitat.

Consell de redacció

Jesús Mestre, historiador i editor. Coordinador de Continguts
Jesús Mestre, historiador i editor. Coordinador de Continguts

Marta Trius, periodista. Cultura i arts escèniques
Marta Trius, periodista. Cultura i arts escèniques

Maria Antònia Font, filòloga i redactora. Entrevistes
Maria Antònia Font, filòloga i redactora. Entrevistes

Juanjo Compairé, reporter i fotògraf.
Juanjo Compairé, reporter i fotògraf.

Carme Rocamora, periodista. Política, joves i moviments socials
Carme Rocamora, periodista. Política, joves i moviments socials

Dissenyadora: Gràcia Farràs (dissenyadora)

Redactors i fotógrafs: Roser Díaz (reportera), Javier Sardà (fotògraf), Elena Bulet (redactora)

Corrector: Jordi Gamundi

Actualment també comptem amb un extens equip de col·laboradors. Tenim les valuoses aportacions de l'historiador Fra Valentí Serra de Manresa, de l'analista polític Roger Rosich, de l'arquitecte Jaume de Oleza, de la publicista Marta Royo, dels biòlegs Neus Mestre i Marc Telló, del fisioterapeuta Jordi Bertran, dels assenyats consells en seguretat de Xavier Bonet, de l'especialista en arbres singulars Maria Josep Tort, de l'ornitòleg Enric Capdevila, de l'editora Sandra Palau, de les llibreteres de la Casa Usher, de la de les ficcions narratives de Jordi Quer, de la història de Bellesguard amb Esteban Galindo, les biografies de mestres del barri de Bartomeu Palau o les receptes gastronòmiques de Marta Castells i Blai Pérez.

A més, hem buscat la complicitat i la interrelació de les entitats de barri i els moviments veïnals com les associacions de veïns (Sant Gervasi, Putxet, Farró, Galvany) i de comerciants (Sant Gervasi i Turó Park). Dels col·lectius de joves com l'Assemblea de Joves de Cassoles o la Tecla, i els caus. Els casals de gent gran, com la Llar, Sant Ildefons, Can Castelló, Bonanova, Santa Cecília o La magnòlia. Les seccions al districte dels partits polítics, i els CDR de Cassoles, Galvany i Farró.

Estem treballant amb tots els centres de cultura públics, amb Biblioteca de Sant Gervasi-Joan Maragall, Vil·la Florida, la Casa Sagnier, Can Castelló, l'Espai Putxet, Vil·la Urània, i també de privats com la sala de concerts Nota79, el Teatre de la Gleva, l'Acadèmia Marshall o el CIC. Estem atents a les iniciatives de les escoles i instituts i intentem donar-les a conèixer. També de les estrangeres, com l'Institut François, l'Institut d'Estudis Nord-americans o el British Council.

Hem tingut cura de les crides de serveis socials donant a conèixer projectes com Radars, el Mapa de Records, o les activitats de centres com el Banc dels Aliments, L'Alba, L'Heure o entitats com la Fundació Uszheimer, col·laboradora amb el seu article mensual. Però sobretot hem volgut estar ben oberts a les aportacions dels veïns, que s'expressen a partir de la secció "El Racó dels Veïns", i s'ha fet seguiment quan s'han trobat en situacions injustes o que els fan patir.

Però un puntal indispensable són els nostres anunciants, molts d’ells s’han mantingut fidels al llarg del temps, la majoria dels quals són d’empreses i comerços de proximitat del barri. La seva confiança en el projecte de la revista és fonamental, ja que el fan possible, i esperem poder seguir comptant en ells en el projecte que ara iniciem.

A la nova revista, El Jardí de Sant Gervasi i Sarrià, volem seguir per aquest camí. I ampliarem col·laboradors amb la gent dels barris que incorporem, Sarrià, Tres Torres, Pedralbes i la muntanya.

A QUÈ DEDICAREM LES VOSTRES APORTACIONS?

Expositors: Per tal de tenir més difusió i facilitar la distribució de la nostra revista, tenint en compte, a més, que ampliem el nostre territori a tot el districte, cosa que complica la distribució, apostem per la compra d’expositors que posarem a un centenar d’enclavaments del barri.

Constitució. Una cooperativa és un ens jurídic que, com a tal, ha de ser registrat legalment. Això comporta despeses que són inevitables per poder actuar.

Registre de la marca: La marca “El Jardí” s’ha consolidat com a referent dels barris de Sant Gervasi, però com a tal no està registrada. La volem registrar perquè no volem que la possible aparició d’una marca semblant pugui portar a confusió a la gent dels barris.

Maqueta de la nova revista: Volem entrar en una nova etapa canviant el format de la revista, de tal manera que es distingeixi visualment. L’elaboració d’aquesta nova maquetació és important, perquè marcarà la nostra personalitat.

Presentació: Tenim necessitat de fer-nos conèixer. D’una banda, que la gent dels barris de Sant Gervasi, Putxet i Farró, que ja ens coneixien, descobreixin la nostra nova imatge. D’altra banda, que els nous barris als quals atendrem d’ara endavant: Les Tres Torres, Sarrià, Vallvidrera i els altres barris de muntanya, sàpiguen de l’aparició d’una revista que vol ser també seva. Això pensem fer-ho a base d’un vídeo i uns tríptics en paper.

Número 1: Canviem el format de la revista, ens presentem amb una nova imatge. Això suposa una inversió més gran. Per tant, necessitem que ens ajudeu a pagar la impressió del número 1 del nou El Jardí de Sant Gervasi i Sarrià, que marcarà el llançament de la nova etapa.

RECOMPENSES

Podeu consultar les recompenses que oferim a la barra lateral dreta. Les lliurarem el mes de setembre a diversos actes que farem arreu del districte per presentar la nova revista o bé les podreu passar a recollir a la seu d'El Jardí (Carrer Bonaplata). Podeu trobar samarretes i bosses amb una frase de la periodista Montserrat Roig. També llibres de l'editorial de Sant Gervasi La Vocal de Lis, col·laboradora de la revista. Així mateix, oferim l'opció de subscriure's i de fer-se soci de la revista.

Ser soci de la revista implica poder participar de les assemblees de la cooperativa i discutir així quina és la revista que voleu.

Ser subscriptor de la revista implica formar part de la comunitat d'El Jardí i garantir que segueixi fent la seva activitat. Sense el suport econòmic de la gent és un projecte inviable. A canvi, oferim el servei de rebre El Jardí a casa.

XARXES SOCIALS

Segueix-nos:Facebook, Twitter, Instagram

Construïm una mirada crítica, col·laborem amb el comerç de proximitat i contribuïm en l'economia solidària. Fem barri!

FAQ

There are none published yet.

Do you have any other queries or questions?

9 comments

If you are already a sponsor, please Log in to comment.

 • Maria Cristina Betrian i Piquet

  Maria Cristina Betrian i Piquet

  about 2 years

  Gràcies per la iniciativa de fer la revista, el vostre treball i endavant des de baix, que és el més alt i confiable!!

 • Javier Rodríguez Morín

  Javier Rodríguez Morín

  about 2 years

  Molta sort!

 • Pilar Molina

  Pilar Molina

  about 2 years

  Si fer crèixer el Jardí significa pluralitat i que les entitats i grups socials tinguin veu, serà molt benvingut. Temes socials com el refugi, la migració són absolutament importants de conèixer i donar suport per exemple.

 • sarriasantgervasi

  sarriasantgervasi

  about 2 years

  Molta sort en aquesta propera etapa

 • GCasals

  GCasals

  about 2 years

  Sort i encerts!

 • NÚRIA SATORRA MENAL

  NÚRIA SATORRA MENAL

  about 2 years

  Bona feina, Jardí! Així creixen flors a cada instant

 • Anna Mestre

  Anna Mestre

  about 2 years

  Desitjo que poguem ser molts els que fem créixer aquest projecte tant interessant.

 • PFR

  PFR

  about 2 years

  Felicitats i molta força!!!!

 • El Jardí

  El Jardí
  Author

  about 2 years

  Un projecte engrescador!

5€
7 backers
El teu nom al web i a la primera revista

El teu nom al web i a la primera revista

10€
15 backers
Bossa El Jardí
 • El teu nom al web i a la primera revista
 • Bossa de tela El Jardí

10€
10 backers
Bossa logo El Jardí
 • Nom al web i a la primera revista
 • Bossa amb l'imatge d'El Jardí

15€
6 backers
Subscripció 1 mes
 • El teu nom al web i a la primera revista
 • Rep El Jardí a casa el primer mes (setembre)
 • Bossa de tela El Jardí
20€
2 left (of 2)
Llibre Cuarenta años de caricaturas
 • El teu nom al web i a la primera revista
 • Llibre Cuarenta años de caricaturas de Jordi Querol. En este libro hay un buen número de caricaturas que son claramente sarcásticas, pero también hay unas cuantas que, si bien intentan buscar la exageración de los rasgos más característicos del personaje, continúan teniendo la vocación de retratos.

 • El teu nom al web i a la primera revista

Despeses d'enviament incloses

20€
1 left (of 1)
Llibre Las novias de mi padre
 • El teu nom al web i a la primera revista
 • Llibre Las novias de mi padre de Tanit Tubau. A Diana siempre le han dicho que no está bien eso de escuchar conversaciones ajenas, ella lo sabe pero aun así no puede evitar prestarle demasiada atención a esa llamada telefónica de su padre a alguien a quien llama cosita bonita. Así es como Diana se entera que en la vida de su padre hay una nueva mujer y de que su vida, tal y como la conoce, está a punto de cambiar: el divorcio de sus padres seguido del largo desfile de las novias de este, van a sacudir un poco su hasta ahora tranquila existencia.

20€
2 left (of 2)
Llibre ¿Por qué la universidad no te hace ganar dinero?
 • El teu nom al web i a la primera revista
 • Llibre ¿Por qué la universidad no te hace ganar dinero? d'Angel Daro, edítat per La Vocal de Lis. En éste libro podrás descubrir cuales son las bases para que puedas diseñar tu vida magnética. ¿Alguna vez te has preguntado por qué hay gente que con menos títulos que tú, tiene una mejor vida? O ¿por qué a pesar de haber seguido todo lo que te decían no encuentras algo que encaje con lo que a ti te gusta? Éstas y muchas preguntas más se responden dentro de éste libro, donde el autor explica el porqué todo lo que has aprendido hasta ahora te sirve de bien poco y te enseña qué habilidades y vehículos necesitas desarrollar para que puedas vivir la vida que siempre habías soñado.«En las siguientes páginas Ángel Daro nos da las claves prácticas de cómo el FIP, Win-Win, puede convertirte en un Networker o cómo la estrategia AIEC puede ayudarte a coger el control de tu vida, por que no debes olvidar que o controlas tu vida o tu vida te controla a ti.» Eduardo Sánchez, Prologuista del libro.

20€
1 left (of 1)
Llibre ¿Qué estás pensando?
 • El teu nom al web i a la primera revista
 • Llibre ¿Qué estás pensando? d'Amor Pérez. Y en las redes nada es lo que parece. Amor y odio, pasión y desidia. Así es Ángela, compleja, insegura, frágil. Y es que suplantar la identidad de alguien que mató sus anhelos lentamente y sin compasión se ha convertido en la obsesión de nuestra protagonista. Navega con rumbo fijo detrás de un bello perfil que goza de lo que ella desea. Y todo empezó con unas inocentes alas que vestían una hermosa espalda.

20€
1 left (of 1)
Llibre Tinc pipí i altres contes
 • El teu nom al web i a la primera revista
 • Llibre Tinc pipí i altres contes de Nur Costa. Selecció de relats curts que tenen una cosa en comú: passen en llocs ocults. Sigui el lavabo, el dormitori o la soledat d’algú que nega tenir-la. El gènere de cadascun és un ventall de cartes d’emocions. Sovint n’identifiquem la tristesa, l’angoixa o la por. Però també hi ha felicitat. Hi ha somriures. Intimitat. Llocs ocults és un dels relats que enceta el llibre.

20€
5 backers
Samarreta Montserrat Roig

 • El teu nom al web i a la primera revista
 • Samarreta Montserrat Roig
20€
2 left (of 2)
Llibre Una pieza más arriba
 • Llibre Una pieza más arriba de Maria Porras i editat per La Vocal de Lis. La búsqueda del amor eterno entre dos jóvenes. Una historia narrada a ritmo onírico con pinceladas de intriga que se envuelve en acciones fantásticas donde sueño y realidad se confunden y se unen entre sí.

Item 1
Item 1

30€
9 backers
Bossa + Samarreta

El teu nom al web i a la primera revista

Bossa El Jardí

Samarreta El Jardí

30€
4 backers
Subscripció El Jardí 3 mesos
 • El teu nom al web i a la primera revista
 • Rep El Jardí a casa el primer trimestre (setembre, octubre i novembre)
 • Bossa de tela El Jardí
30€
6 backers
Bossa logo El Jardí + Samarreta
 • El teu nom al web i a la primera revista
 • Samarreta Montserrat Roig
 • Bossa logo El Jardí

60€
7 backers
Soci + Bossa logo El Jardí
 • El teu nom al web i a la primera revista
 • Bossa logo El Jardí
 • Sigues coopropietari d'El Jardí: participa de les decisions. És un únic pagament i en cas de voler deixar de formar part et retornaríem 50€

60€
4 backers
Subscripció El Jardí mig any
 • El teu nom al web i a la primera revista
 • Rep el Jardí a casa durant sis mesos (setembre, octubre, novembre, desembre, gener i febrer)
 • Bossa de tela El Jardí
 • Samarreta Montserrat Roig

Despeses d'enviament incloses

60€
24 backers
Fes-te Soci
 • El teu nom al web i a la primera revista
 • Sigues cooprietari d'El Jardí: participa de les decisions. És un únic pagament i en cas de voler deixar de formar part et retornaríem 50€
 • Bossa de tela El Jardí
65€
6 backers
Soci + Samarreta
 • El teu nom al web i a la primera revista
 • Sigues cooprietari d'El Jardí: participa de les decisions. És un únic pagament i en cas de voler deixar de formar part et retornaríem 50€
 • Samarreta Montserrat Roig

100€
6 backers
Subscripció El Jardi anual
 • El teu nom al web i a la primera revista
 • Rep el Jardí a casa d'el setembre de 2018 al juliol de 2019
 • Bossa de tela El Jardí
 • Samarreta Montserrat Roig
130€
6 backers
Fes-te soci i subscriptor
 • El teu nom al web i a la primera revista
 • Sigues cooprietari d'El Jardí: participa de les decisions. És un únic pagament i en cas de voler deixar de formar part et retornaríem 50€
 • Subscripció El Jardí de Setembre 2018 a Juliol 2019 (rep El Jardí a Casa)
 • Bossa de tela El Jardí
 • Samarreta Montserrat Roig
200€
2 backers
Aportació solidària 200
 • El teu nom al web i a la primera revista
 • Bossa El Jardí (a triar entre Montserrat Roig o logo)
 • Samarreta Montserrat Roig

Samarreta El Jardí

400€
0 backers
Aportació solidària 400
 • El teu nom al web i a la primera revista
 • Bossa El Jardí (a triar entre Montserrat Roig o logo)
 • Samarreta El Jardí

600€
1 backer
Aportació solidària 600€
 • El teu nom al web i a la primera revista
 • Bossa El Jardí (a triar entre Montserrat Roig o logo)
 • Samarreta El Jardí

!

20€
1 patron (sold out)
Llibre Art de Fons
 • El teu nom al web i a la primera revista
 • Llibre Art de Fons de Carme Espinet i editat per La Vocal de Lis. Narra la història de la vida d’un pintor gallec que s’instal·la a Barcelona fugint de traumes familiars. El seu objectiu és obrir-se un camí professional, tot i que no serà fàcil per una sèrie d’entrebancs que l’acompanyaràn en el seu projecte.

20€
1 patron (sold out)
Llibre Escrivint la vida - Poemias
 • El teu nom al web i a la primera revista
 • Llibre Escrivint la vida - Poemias de María Luisa Guix. Aquest volum 2013-2016 és una prolongació de la fina i especial sensibilitat de l’autora per comunicar el palpitar de diferents facetes de la vida, alhora que ella intenta donar-nos i donar-se resposta a molts dels interrogants que la nostra societat planteja constantment.

20€
2 patrons (sold out)
Llibre Helvasaccc
 • El teu nom al web i a la primera revista
 • Llibre Helvasaccc d'Helena Guash i Josep Gonzàlez-Cambray i editat per La Vocal de Lis. Helvasaccc és una novel·la d’intriga, d’acció i de recerca personal. Un braçalet misteriós, una mort inesperada i l’aparició d’uns desconeguts capgiraran la vida del protagonista d’aquesta història. Durant un dia, la ciutat de Barcelona es convertirà en un personatge més de la novel·la i serà la peça clau que acompanyarà el protagonista en el seu procés de descoberta vital. Helvasaccc és un relat apassionant per descobrir la màgia de Barcelona i per descobrir-se un mateix. Helvasaccc és molt més que una paraula enigmàtica.

20€
2 patrons (sold out)
Llibre “La locura de las mariposas”
 • El teu nom al web i a la primera revista
 • Llibre La locura de las mariposas de Marina Hidalgo i editat per La Vocal de Lis. La locura de las mariposas tiene como núcleo central el tiempo, concretamente la relatividad del tiempo y la justicia. Una historia de principios del s.XVII dentro de otra historia de principios del s.XXI sutilmente entrelazadas por un mismo motivo y con un claro objetivo que pende entre la brujería y la enfermedad mental. Alba, nuestra protagonista contemporánea, descubre un diario que le acercará a una antepasada convirtiéndose así en el hilo conductor de dos tiempos. La obsesión por velar la memoria de Margarita la llevará a buscar la justicia entre misterios, amores, persecuciones... Y toda esta pasión vestida con el símbolo de las mariposas… La eterna búsqueda de respuestas… «Abrió el cofre y tomó el collar entre sus manos. El color y el brillo eran como el del sol matutino. Sonrió, cerró los ojos y se lo colgó al cuello. En aquel momento decidió que no volvería a quitárselo hasta que no hubiera conseguido la justicia que Margarita llevaba cuatrocientos años esperando

  incloses*

108 people helped bring this project to life

61
are returning backers of Verkami
47
are new backers
 • Juanjo Compairé
 • Pedro Miret Betanzos
 • Oriol55
 • obarba
 • MariaMedina
 • jsubirats
 • PFR
 • alexskial
 • Leo Bejarano
 • Gerard Soler
 • allobetl
 • Paquita Alemany Garriga
 • CCorchero
 • Llorenç
 • marta.royo
 • El Jardí
 • Roser Giner
 • llacuna
 • Carles Benítez
 • Denís Rodríguez Vázquez
 • t100424
 • Manel Pau
 • jofre
 • Bernat Julià
 • Marta Masats
 • esthermadrona
 • Maria
 • Merce
 • Anna Mestre
 • Eulàlia
Cookies help us to offer you the best experience. Settings