Preludi és una història molt personal que tracta de les prioritats: escollir entre la passió per un art i la vida més enllà d’aquest art. Parlem de la música clàssica, un món que no acostuma a ser molt visible i que volem reivindicar de la mà del nostre protagonista: el Víctor, un violinista de 22 anys. Amb aquest projecte pretenem donar projecció i reconeixement a la figura del músic jove i a la música clàssica avui en dia.
SOBRE EL CURTMETRATGE
Preludi és un curtmetratge final de carrera d'ESCAC (Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya). De 35 projectes presentats, un tribunal de professionals de la indústria en va escollir deu. Preludi és un d'ells i està produït per ESCAC Films, S.L.U.
Sinopsi
El Víctor és al seu últim curs del Grau Superior de violí i s'enfronta al recital final. Durant els seus anys d'estudi, ha deixat de costat la família i els amics per dedicar-se plenament a la seva passió. Ara que s'apropa el primer moment decisiu en l'inici de la seva carrera professional, es veu bloquejat emocionalment, incapaç de tocar bé la seva peça. No serà fins que es reconciliï amb el seu entorn, amb tots els que l'han recolzat i han estat al seu costat, que no aconseguirà estar bé amb ell mateix. Haurà de recordar qui és per trobar un nou equilibri emocional que li permeti entendre la música i la vida d’una manera molt més sana i humana i continuar endavant amb el concert.
PER QUÈ AQUEST CURTMETRATGE?
"La música ha jugat un paper molt important a la meva vida. Des de ben petit que vaig començar a estudiar clarinet i es pot dir que el conservatori ràpidament es va convertir en la meva segona llar. Curiosament, mai havia tractat l’univers de la música clàssica a cap dels meus curtmetratges, per la qual cosa vaig veure molt clar que volia abordar aquest tema al projecte de fi de carrera d’ESCAC. Però necessitava una història, així que em vaig capbussar en mi mateix per trobar de què volia parlar en aquell precís moment. No va ser difícil descobrir-ho. Volia reflexionar sobre el punt en el qual em trobo actualment com a projecte de cineasta: el difícil pas entre el món acadèmic i el món professional, amb tots els dubtes, expectatives i projeccions d’un mateix que això comporta.
D’aquí va néixer Preludi, un projecte que sorgeix després de nombroses entrevistes amb violinistes, mesos d’investigació a centres de música i moltes reescriptures de guió. És un llarg viatge que tot just acaba de començar i que defensarem fins al final no només perquè ens identifiquem amb aquesta història i creiem plenament en el seu potencial, sinó perquè sentim que la música clàssica i, molt especialment, la figura del músic (clàssic) jove han estat molt poc representades al cinema i volem posar el nostre granet de sorra per donar-los la visibilitat que es mereixen."
Adrià Guxens (Director de Preludi)
QUI SOM?
L'equip que estem al darrere del projecte som un grup consolidat que porta quatre anys treballant colze a colze. Hem realitzat junts més de deu curts, entre altres projectes com videoclips i fashion films.
LA MÚSICA
La música és la protagonista indirecta d'aquest curtmetratge, ja que tot gira al voltant del preludi que ha de tocar el Víctor al recital de graduació. Per donar-li el pes que es mereix, vam decidir que el preludi seria una composició original.
El nostre compositor és el Fernando Furones, que va fer la música del llargmetratge Isla bonita (Fernando Colomo, 2015) i va treballar en el departament musical de films tan importants com Loving Pablo (Fernando León de Aranoa, 2017) o The Man Who Killed Don Quixote (Terry Gilliam, 2018). A més a més, ha format part del nostre equip anteriorment, composant la banda sonora del curtmetratge Un instante (Adrià Guxens, 2017).
Aquí el podeu veure dirigint l'Orquestra Simfònica de Viena a Londres, que toca la seva música:
D'altra banda, un altre dels objectius del curtmetratge és fer que la música tingui presència més enllà del seu pla sonor. Per això s'accentuaran altres elements, com els fregaments de les cordes, el cruixir de la fusta, etc. El preludi que ha de tocar el Víctor serà el fil principal del curtmetratge i per això no composarem més música que aquesta peça per deixar respirar la història i no puntuar res dramàticament a través de la música, sinó mitjançant els propis sons.
Per aconseguir aquesta atmosfera, és vital tenir una sensibilitat musical més enllà dels coneixements tècnics. D'aquesta manera, que el nostre dissenyador de so, Jordi Font, també sigui músic és de gran importància.
FINANÇAMENT
La productora (ESCAC Films S.L.U.) ens proporciona el material bàsic de càmera, llum i so i una dotació econòmica que cobreix part del rodatge i la post-producció. Tot i així, el nostre curtmetratge inclou algunes necessitats que superen el pressupost amb què comptem.
A què destinarem les aportacions?
Sobre les recompenses
Tots els mecenes apareixeran als agraïments dels crèdits i seran convidats a l'estrena del curtmetratge al Cinesa Diagonal de Barcelona (fins a completar aforament), que estimem que serà entre el febrer i l'abril de 2019, i on també hi assistirà l'equip tècnic i els actors (subjecte a la seva disponibilitat).
Altres recompenses inclouen el visionat online en exclusiva abans de l'estrena (es facilitarà un link de visionat online durant un temps determinat); la partitura del preludi original i el guió del curtmetratge en format digital; el pòster amb la signatura del director i el protagonista; una tote bag (bossa de tela); un quadern de pentagrames i una samarreta del curtmetratge; un tour pel rodatge un dia; invitació a la festa final de rodatge o un sopar privat amb l'equip on mirarem el curt abans de l'estrena i ens podràs preguntar el que vulguis!
En els casos de les recompenses que impliquen un desplaçament (per anar al rodatge, a l'estrena, a la festa final de rodatge o al sopar privat), l'interessat/da haurà de venir pels seus propis mitjans.
Les recompenses físiques es lliuraran en persona a la visita al rodatge, a la festa final de rodatge, al sopar privat o a l'estrena al Cinesa Diagonal de Barcelona (depenent del que inclogui la teva recompensa). En cas de no poder venir a cap dels esdeveniments, els costos d'enviament no estan inclosos.
CALENDARI DE RODATGE I POST-PRODUCCIÓ
El rodatge serà del 27 de juliol al 6 d'agost de 2018. El muntatge s'iniciarà quan acabem el rodatge, i finalitzarà a finals d'octubre de 2018. A continuació, començarà la feina de VFX i post-producció de so, que durarà fins a finals de gener de 2019. Finalment, es farà la mescla de so, la correcció de color i preveiem tenir el curt acabat el mes de febrer de 2019. Aquestes dates estan subjectes als vistiplaus d'ESCAC Films, que ha d'autoritzar el pas d'una fase de post-producció a la següent.
I DESPRÉS, QUÈ?
Volem que Preludi arribi al màxim número de persones, i tan lluny com sigui possible. Per això, creiem que la millor manera d'arribar-hi és aconseguir un llarg recorregut per festivals.
Així, el nostre gran objectiu seria estrenar-lo a un dels festivals de classe A que hi ha al món ( San Sebastián, Cannes, Berlín, Venècia, Karlovy Vary).
Per ajudar a una millor visibilitat, la nostra intenció és contractar una distribuidora de curtmetratges perquè ens ajudi a dissenyar una estratègia de festivals.
Curtmetratges anteriors
Creiem que els nostres objectius són factibles, ja que anteriorment ja hem aconseguir arribar a festivals importants, tan nacionals com internacionals, amb els nostres curtmetratges. Alguns d'ells són:
La Puerta (Adrià Guxens, 2017). Curtmetratge infantil i de gènere fantàstic, rodat al novembre de 2016 i que ja ha passat per més de deu festivals, entre els que destaca el TIFF Kids International Film Festival 2018.
Un instante (Adrià Guxens, 2017). Curtmetratge més personal fins a la data del director, i d'estil més similar a Preludi. Va rodar-se al gener de 2017, va guanyar Millor Curtmetratge Estudiantil al Festival Internacional de Cine de Zaragoza 2017 i ha passat per més de deu festivals, sent els més importants ZINEBI 2017, Kashish Mumbai International Queer Film Festival 2018 i OutShine Miami 2018.
Meiying MG-01 (Adrià Guxens, 2018). Curtmetratge fàntastic i d'homenatge al cinema asiàtic, finalitzat al gener de 2018 i que ja ha pogut veure's al FANT Bilbao.
SEGUEIX-NOS!
No et pertis cap detall de Preludi a les nostres xarxes socials:
Facebook Preludi
Instagram Preludi
Si vols saber més sobre el nostre director, el pots cotillejar a: Facebook | Instagram | Twitter | Vimeo | IMDb
Si tens cap dubte o vols saber més informació, pots contactar amb: [email protected]
12 comentaris
Si ja ets mecenes, Inicia sessió per comentar.
Gemma Escobedo
Molta força! !
Carme Heredero Diaz
Molta sort, Segur que ho aconseguiu!!!
Maria
Molta sort en aquest nou projecte!!!
M. Montserrat
Es un projecte molt interessat!!! Molta sort i endavant!!!
M. Montserrat
Es un projecte molt interessat!!! Molta sort i endavant!!!
M. Montserrat
Es un projecte molt interessat!!! Molta sort i endavant!!!
M. Montserrat
Es un projecte molt interessat!!! Molta sort i endavant!!!
M. Montserrat
Es un projecte molt interessat!!! Molta sort i endavant!!!
M. Montserrat
Es un projecte molt interessat!!! Molta sort i endavant!!!
M. Montserrat
Es un projecte molt interessat!!! Molta sort i endavant!!!