❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

DVD i documental 'Lluís Llach al Camp del Barça'

La revista Enderrock vol editar per primer cop en DVD el concert més multitudinari de la música catalana: el de Lluís Llach al Camp del Barça el 6 de juliol de 1985. El DVD inclourà un documental exclusiu sobre Lluís Llach i aquest històric recital.

Enderrock

Un proyecto de

Creado en

0
segundos
638
Aportaciones
18.800€
De 15.000€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto porque simplemente quieres ayudar a hacerlo realidad:

NOTA SOBRE LES MENCIONS

*1) Tots els mecenes del projecte apareixeran esmentats a la revista Enderrock 201 (juliol de 2012). Per una qüestió de calendari ens és impossible incloure'ls al número 200 de la publicació. El seu nom apareixerà també a la web www.enderrock.cat tan bon punt el procés de micromecenatge hagi conclòs (3 de juny).

2) Tots els mecenes amb recompenses de 25 euros o superiors que hagin realitzat la seva aportació fins al dia 22 de maig apareixeran també al llibret especial per als mecenes de Verkami. Per una qüestió de calendari, no podem incloure en aquest document els mecenes que inverteixin 25 euros o més a partir del 23 de maig. Tot i això, aquests mecenes apareixeran a www.enderrock.cat i a la revista Enderrock 201.*

PER QUÈ EL DVD I DOCUMENTAL DE LLUÍS LLACH AL CAMP NOU?

El concert de Llach al Camp del Barça, per la seva transcendència i el seu caràcter massiu, és el més important de la història de la música catalana. Aquest emblemàtic recital només s’ha editat fins ara en LP i CD. No s'ha publicat mai en un format audiovisual. Pel seu valor com a document històric, pensem que és necessària una edició en DVD, prioritzant una bona qualitat d'imatge i so. Conservarem el títol original de l'LP: Camp del Barça. 6 de juliol de 1985. El DVD es distribuirà el mes de juny amb el número 200 de la revista.

QUÈ HI HAURÀ EN AQUEST DVD?

El DVD inclourà la realització íntegra del directe, a càrrec de Televisió de Catalunya. El recital inclou cançons mítiques com "Venim del nord, venim del sud", "Que tinguem sort", "Abril 74", "Campanades a morts" i una històrica interpretació del "Cant de l'enyor" amb Maria del Mar Bonet i Marina Rossell. A més, el DVD es complementarà amb un documental de producció pròpia, que du com a títol Mai no ha mancat el teu alè.

COM SERÀ EL DOCUMENTAL SOBRE LLACH AL CAMP NOU?

El documental Mai no ha mancat el teu alè inclourà una extensa entrevista exclusiva amb el mateix Lluís Llach, enregistrada al Senegal pel realitzador Lluís Danés. També inclourà les intervencions dels principals protagonistes del concert: Maria del Mar Bonet i Marina Rosell, espectadors, músics, mànagers, periodistes i polítics. El fil conductor serà la cançó “Laura”, un dels moments més emotius del recital. El documental és una producció del Grup Enderrock dirigida per Elisenda Soriguera @pocmoderna i realitzada per Albert Lloreta @albertlloreta.

COM SERÀ LA PRESENTACIÓ DEL DVD I EL DOCUMENTAL?

El documental es presentarà de forma exclusiva amb una projecció especial en una sala de Barcelona. En aquest acte, on assistiran alguns dels protagonistes del recital, també s'hi projectarà el concert íntegre. El documental també s'emetrà per Televisió de Catalunya.

SÓC SUBSCRIPTOR D'ENDERROCK I JA REBRÉ A CASA LA REVISTA I EL DVD DE LLUÍS LLACH. TÉ SENTIT QUE EM FACI MECENES?

Sí. Hem preparat una sèrie de recompenses exclusives per als subscriptors. A partir de les inversions de 60 euros, tots els subscriptors d'Enderrock tindran dret a una subscripció d'un any a la revista 440 Clàssica, dedicada a la música clàssica, contemporània, antiga, òpera i jazz. Aquestes recompenses no suposen en cap cas la renovació de la subscripció d'Enderrock.

PER QUÈ EL GRUP ENDERROCK PENJA UN PROJECTE A VERKAMI?

Els mitjans de comunicació, igual que la indústria de la música, viuen moments de profunda reconversió. Des d'Enderrock hem estat testimonis de com en els últims temps el crowdfunding ha funcionat de manera molt efectiva amb multitud de projectes relacionats amb la música. Per això hem decidit emprar-lo, i fer-ho amb un projecte ambiciós que, al mateix temps, ens fa molta il·lusió tirar endavant. Volem també que la nostra comunitat de lectors i seguidors s'impliqui en la revista i els seus continguts. Els diners que recaptem serviran per finançar la producció i realització del DVD i el documental. El projecte té també el suport de Televisió de Catalunya, que cedeix els drets del concert, i la complicitat de Lluís Llach.

EN QUÈ CONSISTIRÀ L'ENDERROCK 200?

El DVD de Llach es distribuirà amb el número 200 de la revista, que inclourà una antologia periodística, sonora i gràfica dels 200 moments clau de les cinc dècades de la música catalana, des del naixement de la Nova Cançó fins a l’actualitat. El número 200 està coordinat pel periodista Joaquim Vilarnau (@quimv), un dels coneixedors més importants de la història de la música del país. La revisió històrica va acompanyada d'un recull fotogràfic, opinions i entrevistes a personatges clau de totes les èpoques.

QUI IMPULSA EL PROJECTE?

El Grup Enderrock és la primera editorial musical dels Països Catalans. Va néixer l'any 1993 per editar la revista Enderrock, la primera capçalera especialitzada en la música moderna en català. El director editorial i fundador del grup és Lluís Gendrau @lluisgendrau. Actualment, Enderrock és un grup multimèdia que cobreix tots els àmbis de la música catalana a través del web Enderrock.cat, edita les capçaleres Enderrock i 440 Clàssica –dedicada a la música clàssica, contemporània, òpera, antiga i jazz– i impulsa multitud de projectes, entre els quals el concurs de maquetes Sona 9. Un cop a l'any, la revista realitza també la gala d'entrega dels Premis Enderrock, punt de trobada del sector musical català.

Traducción en castellano, en este link

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

80 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

  • Familias en Ruta

    Familias en Ruta

    más de 10 años

    Hola

    Encara no m'ha arribar el DVD, és normal?

  • Enderrock

    Enderrock
    Autor/a

    más de 10 años

    Hola. El documental es va encartar amb el número 200 de la revista Enderrock. Si en el seu dia no vas ser micromecenes del projecte, pots aconseguir-lo comprant el número. Fes un correu a [email protected] per a més detalls.

  • Laura

    Laura

    más de 10 años

    Hola, com puc aconseguir el documental?

  • kaledonio

    kaledonio

    más de 11 años

    a pesar de haber aportado 10€ al proyecto, a día de hoy sigo sin haber recibido el dvd (ni siquiera el aviso de que lo recibiría). Verkami se desentiende de esto y os hace totalmente responsable de esto a vosotros. Necesito una respuesta YA!!!!!!!!!!

  • kaledonio

    kaledonio

    más de 11 años

    buenas tardes,

    acabo de recordar este proyecto y, a fecha de hoy, aún no he recibido el dvd. ¿dónde debo reclamar?

  • Ramona Ibarra i Solà

    Ramona Ibarra i Solà

    más de 11 años

    Sèria fantastic poder acon seguir aquest DVD de LLuís Llach al camp del barça, per això us torno a fer un nou missatge per a dir-vos que el meu telèfon és el 93 285 00 40, no perdem l'esperança, esperarem les vostres amables noticias. Milers de mercé

  • Ramona Ibarra i Solà

    Ramona Ibarra i Solà

    más de 11 años

    Sé que he fet més que salat, el cas és que ho ignorava, i jo volia fer una donació per a aconseguir el DVD, i el llibre, bé jo us prego que si hi hagués la possibilitat d'aconseguir aquest preuat DVD, i si fòra possible el llibre, m'ho comunique-ho.

  • magali

    magali

    más de 11 años

    bon dia! que m'han oblidat,?encara no he rebut el dvd

  • Albert

    Albert

    más de 11 años

    Quan fareu arribar el DVD i el fato a les cases? La revista amb el DVD ja està a les botigues!

  • Jordi sanç rios

    Jordi sanç rios

    más de 11 años

    salut companys!

    encara no he rebut el dvd, no sé si no teniu les meues dades o què. Em podeu dir alguna cosa?

    una abraçada

Volver a todas las actualizaciones

#12 / 5,5 pt

punts
punts

[Jordi Novell, gerent del Grup Enderrock]

Són les 23.27 h del dijous 24 de maig del 2012. Estem enllestint el llibret que acompanyarà l'edició especial del DVD Lluís Llach al Camp del Barça per als mecenes de Verkami. A hores d'ara, 580 persones han confiat en el nostre projecte, i em trobo en l'absurda disjuntiva d'escollir entre col·locar més de cinc-cents noms a cos 5,5 pt en 8 columnes de text o ser més generós i ampliar la paginació del llibret perquè els noms d'aquells que han participat en el projecte puguin llegir-se en condicions.

Aquests 580 són, a més de Lluís Llach i les seves cançons, els intèrprets principals d'una història que vam iniciar fa prop d'un any quan buscàvem un material digne, històric i prou tranversal que acompanyés l'edició del número 200 de la revista Enderrock. A tots ells volem agraïr que s'hagin sumat a l'aventura de fer-ho possible. Amb alguns d'aquests micromecenes ens trobarem el proper 5 de juny a l'Auditori de La Pedrera de Barcelona per lliurar-los en primícia la nostra feina i a l'hora disfrutar de la projecció del documental Mai no ha mancat el teu alè. A la resta, volem veure-us arreu del país i presentar aquest DVD i el documental dirigit per l'Elisenda Soriguera i realitzat per l'Albert Lloreta. Destinarem tot allò que recaptem de més a muntar aquestes presentacions per tot el país. Serem a Girona, Lleida, Vic, Badalona, Mataró, al País Valencià, a les Illes, a la Catalunya Nord… i també a Madrid, on molts mecenes també ens han fet costat.

Gràcies per fer-nos costat i per fer-ho possible.

Sí, esclar, afegim-hi quatre pàgines!

10 comentarios

Inicia sesión o Regístrate para comentar esta entrada.

  • carro217

    carro217

    casi 12 años

    Me parece fatal que ahora se diga que no aparecerán en el libreto ni en la revista 200 los que hayan aportado a partir del 22 de mayo. Eso no se avisó cuando se hacía la aportación y ahora resulta que cambiamos las condiciones. Me parece bastante engañoso, ¡¡haberlo dicho antes de aceptar nuevos socios!!

  • Toni CL

    Toni CL

    casi 12 años

    El que pagaria per haver anat a aquell concert al Camp del Barça! I al de Vitòria! I al de Verges! Llach, la revolta permanent! I com ens aniria de bé un concert seu a les Illes, per poder cridar fort "La "gavina" ha dit que no, visca la revolució"!

  • alejandra

    alejandra

    casi 12 años

    Moltes gràcies per vindre al Pais Valencià. Pense igual que Miquel a mi també en fa molta il.lusió veurem al llibret.

  • Jordi Izard

    Jordi Izard

    casi 12 años

    En el calendari de presentacions, us proposo que també hi inclogueu Sabadell. Gràcies

  • Jordi Izard

    Jordi Izard

    casi 12 años

    Moltes gràcies per la iniciativa. Aquell dia érem amb la meva dona a una graderia molt alta del Camp Nou. Gairebé no es veia res, però va sentir-se bé. En tenim molt bon record i amb el DVD confiem poder recuperar el record i, passats els anys, "veure-ho" millor. Salut!

  • Enderrock

    Enderrock
    Autor/a

    casi 12 años

    El calendari de presentacions fora de Barcelona el farem públic tan en aquest bloc com a Enderrock.cat quan comenci a estar tancat. I si, el llibret finalment tindrà més pàgines de les previstes inicialment!

  • jmfros

    jmfros

    casi 12 años

    Bon dia,

    En plena crisi més d'un haurà fet un esforç ben especial per col·laborar en el projecte. Paga la pena ampliar pàgines i que es puguin llegir els noms. Oi que si?

  • Estaferm

    Estaferm

    casi 12 años

    Per molts anys amb! I per molts anys ho podem llegir amb una font de text grossa, apta per a nosaltres quan serem vells i amb la vista cansada.

  • miquel

    miquel

    casi 12 años

    Amplieu la paginació del llibret i que els noms es puguin llegir bé si-us-plau... personalment em fa molta il.lusió aquest projecte i que hi surtin els noms. Una abraçada i motes felicitats!!!!

  • laura

    laura

    casi 12 años

    Presentacions fora de Barcelona! És perfecte! i aquestes presentacions seran obertes a tothom? Penjareu el calendari??

#14 / Lluís Llach agraeix als mecenes de Verkami la seva participació en el projecte!

Lluís Llach
Lluís Llach

Hola, micromecenes!

En aquest enllaç podeu fer un cop d'ull a un video en què Lluís Llach agraeix a tots els mecenes de Verkami el seu suport al projecte, i a la revista Enderrock la iniciativa d'haver-lo tirat endavant. Com diu en Lluís, "calen empentes com aquesta!".

Dir-vos també que en breu realitzarem els enviaments per correu postal de tots els mecenes que heu demanat rebre la vostra recompensa a casa. I que si voleu, podeu passar a recollir la vostra recompensa in situ per la seu de l'Enderrock (Muntaner 477, Barcelona). Us atendrem en horari d'oficina: de dilluns a dijous de 10h a 14h i de 16h a 20h, i divendres de 10h a 14h.

Així mateix, us recordem el calendari de presentacions actualitzat, on hem incorporat ja les presentacions a València, Perpinyà i Tarragona, entre d'altres!

Dijous 7 de juny – Mataró, El Públic

Dissabte 9 de juny – Figueres, Museu del Joguet

Dimarts 12 de juny – Badalona, La Sargantana

leer más

#13 / 638 gràcies!

DVD Llach al Camp del Barça
DVD Llach al Camp del Barça

Hola, micromecenes!

El projecte de micromecenatge impulsat per ENDERROCK per editar en format DVD el concert de Lluís Llach al Camp del Barça ha conclòs amb èxit. 638 mecenes han invertit en la iniciativa, que ha recaptat durant 40 dies un total de 18.800 euros, 3.800 més del mínim requerit per fer-la possible. Ha estat increïble!

El DVD es presenta oficialment demà 5 de juny, juntament amb el número 200 de la revista ENDERROCK, en un acte a l'Auditori de la Pedrera de Barcelona. Obrirem portes a les 19 h i l'acte començarà puntualment a les 19.30 h. Hi estan convocats tots els micromecenes que han realitzat aportacions de 40 o més euros. Serà l'estrena exclusiva del documental, i els mecenes que ho vulguin podran recollir in situ les seves recompenses.

Tot i això, si no podeu venir, no patiu: estem treballant… leer más

#12 / 5,5 pt

punts
punts

[Jordi Novell, gerent del Grup Enderrock]

Són les 23.27 h del dijous 24 de maig del 2012. Estem enllestint el llibret que acompanyarà l'edició especial del DVD Lluís Llach al Camp del Barça per als mecenes de Verkami. A hores d'ara, 580 persones han confiat en el nostre projecte, i em trobo en l'absurda disjuntiva d'escollir entre col·locar més de cinc-cents noms a cos 5,5 pt en 8 columnes de text o ser més generós i ampliar la paginació del llibret perquè els noms d'aquells que han participat en el projecte puguin llegir-se en condicions.

Aquests 580 són, a més de Lluís Llach i les seves cançons, els intèrprets principals d'una història que vam iniciar fa prop d'un any quan buscàvem un material digne, històric i prou tranversal que acompanyés l'edició del número 200 de la revista Enderrock. A tots ells volem agraïr que s'hagin sumat a… leer más

#11 / Documentals prenatals

Albert Lloreta
Albert Lloreta

[Albert Lloreta, realitzador del documental 'Mai no ha mancat el teu alè']

L'altre dia una amiga una mica més gran que jo m'explicava que a ella "la van fer" després del concert d'en Llach al Camp del Barça. És fort fins a quin punt una idea boja dins el cap d'unes poques persones acaba formant una ona expansiva que, entre els molts efectes secundaris inesperats, engendra persones. Tot i ser una mica conscients d'estar fent quelcom únic, probablement ni Molas ni Batalla ni Llach sospitaven la magnitud de l'èxit. De fet, aquestes coses no es poden sospitar.

Jo no havia nascut encara quan es va fer el concert. De fet, en el meu cas, faltaven dos anys. Però durant la meva adolescència, en aquell moment de descoberta de la música dels pares, de youtubes d'en Toti Soler, d'en Pau Riba, de Maria del Mar Bonet... també, i una mica per damunt de tots, va aparèixer en Llach i els seus directes gegants.

leer más

#10 / Repte assolit: ja som al Camp del Barça!

Estem d'enhorabona perquè gràcies a tots vosaltres hem tingut un molt bon despertar: aquest matí el projecte per editar en DVD el concert de Llach al Camp del Barça ha assolit el seu objectiu econòmic.

La revista Enderrock editarà per primer cop en DVD el concert més multitudinari de la música catalana, el del 6 de juliol de 1985. El DVD inclourà un documental exclusiu sobre Lluís Llach i aquest històric recital, titulat Mai no ha mancat el teu alè. Per fer-ho possible, vam decidir recórrer al micromecenatge a través de la plataforma Verkami: ens havíem fixat el repte d'aconseguir 15.000 euros en quaranta dies mitjançant petites aportacions, i aquest matí s'ha superat la frontera gràcies a més de 475 mecenes, gràcies a tots vosaltres.

Per anar escalfant l'ambient, us deixem amb la cançó "Abril 74", un dels temes que inclourà el DVD. El podeu veure aquí.

Abril 74
Abril 74

#09 / Enderrock 200, llibre de llibres

Número 200
Número 200

Joaquim Vilarnau. Periodista i coordinador del número 200 d'Enderrock

Per què serveix l'Enderrock? Què anima milers de persones a comprar aquesta revista mes rere mes? Segurament, el primer que ens passaria pel cap és contestar que volen saber què passa a l'escena musical catalana, quins són els propers discos que s'editaran, què pensen els seus ídols musicals… Tot això és cert, sí, però no n'hi ha prou. L'experiència ens ha demostrat que també volen anar descobrint el seu passat musical, entendre que no tot ha començat amb Manel, ni amb Antònia Font, ni amb Sopa de Cabra, sinó que venim d'antic…

El número 200 d'Enderrock serveix per fer una retrospectiva i descobrir els 200 moments que hem considerat clau en el desenvolupament de la música popular en català. Què és música popular? A grans trets la podem definir… leer más

#08 / El tràiler de 'Mai no ha mancat el teu alè'!

Tràiler
Tràiler

Estimats micromecenes: ja tenim aquí el tràiler del documental 'Mai no ha mancat el teu alè', sobre el concert de Lluís Llach al Camp del Barça! El podeu veure fent clic en aquest enllaç!

El projecte d'Enderrock a Verkami per assolir el finançament per editar en DVD el concert de Lluís Llach al Camp Nou i realitzar un documental sobre aquesta fita ha arribat al seu equador. En els passats 21 dies hem recaptat el 80% del finançament que requerim per tirar endavant la iniciativa: l'espectacular xifra de 12.000 euros! Estem entusiasmats amb la recepció que ha tingut el projecte, i volem encarrilar amb força la recta final de la campanya de micromecenatge per assolir els poc més de 2.500 euros que, a hores d'ara, ens resten per fer realitat la nostra idea.

Ens voleu acompanyar en aquest emocionant viatge a Itaca? Doncs ajudeu-nos a difondre arreu la iniciativa, compartint el tràiler a les xarxes socials. Gràcies i endavant!

#07 / Ja tenim data de presentació!

Ja tenim les coordenades de la presentació del DVD que inclourà el concert de Llach al Camp del Barça + el documental que hem titulat 'Mai no ha mancat el teu alè'.

L'estrena serà el dimarts 5 de juny a les 19.30 h a l'Auditori de La Pedrera (Passeig de Gràcia, 92, cantonada Provença). Visionarem plegats el documental i fragments del concert, i els responsables del projecte presentaran la feina feta.

No es podran adquirir entrades per assistir a l'acte: estarà reservat per a aquells mecenes que tinguin recompenses que incloguin entrades per a aquesta estrena i també per a tothom que ha participat al documental.

#06 / Debilitats, amenaces, fortaleses i oportunitats

DAFO
DAFO

Roger Palà. Cap de redacció d'Enderrock

Quan en Jordi Novell, gerent del Grup Enderrock, em va plantejar la possibilitat d’impulsar un projecte de micromecenatge que impliqués la revista vaig tenir força dubtes. Venia d’una experiència de crowdfunding reeixida amb l’Anuari Mèdia.cat, impulsat pel Grup de Periodistes Ramon Barnils, amb el qual havíem assolit un finançament de 6.400 euros per fer realitat quinze reportatges d'investigació sobre temes silenciats pels mitjans. El repte que plantejaven des d’Enderrock, però, era diferent, tant pel que fa a concepte com a aspiracions financeres. Hi vaig detectar diverses debilitats i amenaces. Com a mínim dues:

1) El Grup Enderrock és una empresa privada que ja té altres fonts de finançament convencionals, i la majoria de projectes de micromecenatge els impulsen col·lectius o entitats amb cert vernís, diguem-ho així, “alternatiu”. L'audiència seria receptiva a un projecte de crowdfunding impulsat per una empresa privada?

leer más

#05 / Tot a punt al Camp Nou

Llach Camp Nou
Llach Camp Nou

"Demà a dos quarts d'onze està previst que Lluís Llach surti a l'escenari situat al gol sud del Camp Nou." El periodista i presentador del Telenotícies de TV3 Enric Calpena presentava el 5 de juliol de 1985 amb aquestes paraules la notícia sobre el recital de Llach al Camp del Barça, en el seu dia el recital més multitudinari d'un únic cantant a Europa. La peça de l'informatiu de TV3, que podeu veure en aquest vimeo, mostra la preparació del concert i inclou també una entrevista al mateix Lluís Llach, que es refereix a tot plegat com a "un miracle". Podeu veure el vídeo en aquest enllaç.

Aquestes imatges formen part del material cedit per Televisió de Catalunya per realitzar el documental 'Mai no ha mancat el teu alè', una producció del Grup Enderrock dirigida per Elisenda Soriguera i Albert Lloreta sobre… leer más

#04 / Valentia, bellesa i compromís

Lluís Llach
Lluís Llach

Juan Miguel Morales, fotògraf.

La meva admiració per l'obra del cantautor Lluís Llach es remunta a la meva infància, a Almeria. La bellesa de les seves cançons al costat de la valentia del seu compromís em va acostar a la seva obra, sempre en constant recerca i evolució.

Després, amb el temps, sent ja fotògraf, he tingut l'oportunitat de retratar-lo en diverses ocasions. Fins i tot de treballar en molts dels seus projectes i de signar un parell de llibres, al costat del periodista Omar Jurado, sobre l'obra i la vida del cantautor de Verges.

Crec que la grandesa de l'obra de Llach s'ha vist sovint solapada per la grandesa del mite, tot i que em consta que aquesta faceta, a ell, mai no li ha agradat garie. Però també penso que en aquesta dura travessa –en el sentit existencial i en el de "poble"–, utilitzant l'imaginari "llachià", necessitem bons líders que ens ajudin a caminar, que sàpiguen donar la cara encara que deixi cicatriu.

leer más

#03 / Avançament del documental sobre Lluís Llach al Camp del Barça

Avançament documental
Avançament documental

El projecte de micromecenatge per poder fer realitat el documental i el DVD sobre el concert de Lluís Llach al Camp del Barça avança a bon ritme! Aquesta tarda hem pogut visualitzar a la redacció d'Enderrock les imatges del recital enregistrades per TV3: són realment emocionants i sorprenents! En aquest post també us oferim un avançament del documental Mai no ha mancat el teu alè, on podreu veure alguns dels protagonistes del documental... La música que hi sona, com reconeixereu de seguida, és la cançó "Laura", en una interpretació exclusiva de Manel Camp realitzada per al documental. Feu clic a l'enllaç!

Avançament 'Mai no ha mancat el teu alè' from enderrocktv on Vimeo.

#02 / I avui que et puc fer una cançó...

eli
eli

[Elisenda Soriguera, periodista d'Enderrock i directora del documental Que mai ens manqui el teu alè]

Amb l'Albert Lloreta estem preparant des de fa unes quantes setmanes el documental sobre el concert de Lluís Llach al Camp Nou. Ja hem treballat junts alguna altra vegada: per exemple, amb aquest documental sobre la Companyia Elèctrica Dharma. És curiós, perquè es tracta de repassar amb els seus protagonistes el mític concert de Llach al Camp del Barça, el juliol del 1985. I dic que és curiós perquè resulta que ni el Lloreta ni servidora havien nascut quan es va celebrar aquesta fita històrica.

Per sort, a aquestes alçades de la pel·lícula ja us podem explicar tots els ets i uts d'aquell esdeveniment, i molt possiblement ho farem amb la pell de gallina. Això s'explica perquè durant les darreres setmanes ho hem… leer más

#01 / La renovació de Lluís Llach

Lluís Gendrau
Lluís Gendrau

[Article de Lluís Gendrau, editor del Grup Enderrock]

Molta gent demana la renovació de Josep Guardiola com a entrenador del Barça. Per damunt dels resultats, aquests seguidors defensem els seus valors i la seva manera de liderar un projecte que va més enllà d’organitzar i dirigir les estratègies d’un equip de futbol. Tant si renova com si no, la seva aportació ja estat cabdal per dibuixar la història d’un país que és més que un club.

La nostra identitat es construeix també a partir de les cançons. L’imaginari col·lectiu com a poble es fixa determinats referents per construir la pròpia identitat, i aquests són indispensables per entendre i explicar qui som i d’on venim. El concert de Lluís Llach al Camp del Barça, el 6 de juliol de 1985, davant més de 100.000 espectadors és un d’aquests epicentres de l’emoció… leer más

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies