❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

Documental sobre l'Hepatitis al Senegal: la pandèmia amagada

Volem donar a conèixer una malaltia que afecta a més de 60 milions d'africans, que en mata a 1,34 milions més, però que no té ressò

Josep Moragas

Un proyecto de

Categoría

Creado en

0
segundos
2
Aportaciones
40€
De 1.000€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto sin recibir ninguna recompensa a cambio:

Es basa en la gravació d'un documental al Senegal sobre l'Hepatitis, una pandèmia que afecta el 6% de la població africana, que té tractament, però que és desconeguda.

El documental intentarà posar llum sobre aquesta malaltia, alhora que intentarà entendre un país tant màgic com complex com és el Senegal. Per tant, aquest documental tindrà una doble visió: la dels professionals sobre aquesta malaltia, i la visió dels mateixos senegalesos i senegaleses.

Per què aquest documental?

L'Hepatitis és la malaltia vírica que més augmenta en mortalitat a l'Àfrica, però el desconeixement és total. I volem donar-ho a conèixer.

En concret, la mortalitat ha augmentat un 22% respecte a l'any 2000. Segurament, les dades de morts per Hepatitis són molt més elevades, però es tracta de xifres aproximades perquè no hi ha una comptabilitat exacta. El 2015, van morir 1,34 milions d'africans per Hepatitis, la xifra més alta d'aquest segle.

A l'Àfrica, mentre que el VIH afecta 25,5 milions de persones, tan sols l'Hepatitis B té al voltant de 60 milions d'infectats crònics segons l'OMS. Això suposa un 6,1% de la població total.

El tractament existeix, la malaltia és curable. Però el principal problema és la falta de coneixement i la baixa accessibilitat. Amb el documental, volem visibilitzar aquest problema, intentar donar-lo a conèixer el màxim possible. Conscienciar que a l'Àfrica no només hi ha una pandèmia sinó moltes, i una d'elles és l'Hepatitis.

El documental seguirà els passos de la Fundació HCV Sin Fronteras, la principal organització sobre conscienciació i lluita contra l'Hepatitis a Amèrica Llatina que ara intenta fer el mateix a l'Àfrica en col·laboració amb l'organització SAAFARA del Senegal.

La seva missió és conscienciar al màxim de gent sobre la malaltia, proveir de material als hospitals i reunir-se amb la diplomàcia senegalesa per poder iniciar un pla de xoc contra l'Hepatitis.

El documental tindrà una doble visió: la veu de metges i professionals sobre la malaltia, alhora que seguim la missió de l'organització, i la mateixa visió dels senegalesos i senegaleses. Per poder entendre les dimensions d'aquesta malaltia, també s'ha d'entendre el país.

Hi ha quatre fases. La primera fase és l'obtenció de recursos, la preparació de les entrevistes i l'elaboració de l'escaleta. La segona fase, que començarà a mitjans de febrer, serà l'elaboració de les entrevistes i les primeres gravacions. La tercera fase serà el viatge al Senegal i la producció del gruix principal del documental. Totes les activitats que hi farem s'aniran ampliant com més s'apropi la data del viatge. Finalment, a l'abril començarem la maquetació de tot el documental.

A què destinarem la teva aportació?

La meitat del pressupost anirà a costejar el viatge, que pel capbaix són més de 500 euros. La resta anirà destinat a tots els recursos per l'elaboració del documental. De fet, el pressupost només és una ajuda: el cost total del projecte de ben segur que serà superior al previst.

Qui?

Sóc Josep Moragas, i tinc una gran vocació pel periodisme. A la carrera de la UAB sempre et diuen que facis coses. Que tinguis inquietud. Les idees són incurables. I a mi se'm va posar aquesta al cap. Quan la meva mare va dir que se n'anava al Senegal a ajudar en la cura de l'Hepatitis amb la Fundació HCV Sin Fronteras, em va venir això al cap. Acompanyar-la i gravar-ho tot. La idea ha anat evolucionant, i l'objectiu és fer un documental. Fer visible allò invisible.

Quan comences a fer realitat una idea sempre t'acompanya aquella incertesa que mai no se't desprèn fins que aquella idea es compleix. Acompanya'm en aquesta incertesa.

Em vols contactar?

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

0 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies