Cia El Dit al Nas entrem a la recta final del nostre nou projecte: una adaptació d'un dels grans còmics de culte francesos: Philémon.
Quan érem petits, ens entusiasmava un còmic francès publicat a la revista Cavall Fort. Era misteriós, oníric i atractiu, tan diferent que superava els límits de la nostra imaginació infantil! Filalici era un còmic on tot era possible, és per això que els dibuixos d'en Fred han perdurar fins avui a la nostra memòria.
En tots els mapes del món, entre Europa i el continent americà, unes lletres formen les paraules oceà Atlàntic. Convenció cartogràfica? Potser sí, però en el món de Philémon, aquestes lletres no són símbols, sinó illes amb forma de lletres, un arxipèlag màgic que existeix i alhora no existeix i en el qual, per tant, pot succeir-hi qualsevol cosa.
Els viatges surrealistes de Philémon i el seu burro, Anatole, pels mons de les lletres estan considerats un dels grans clàssics del còmic modern francès, potser l’obra europea que millor ha sabut invocar el sentit de la meravella del Windsor McCay de Little Nemo in Slumberland i el surrealisme i la imaginació del Lewis Carroll d’ Alícia en el país de les meravelles.
Els viatges d'en Filalici és un espectacle per a públic familiar amb titelles, ombres, vídeo projeccions i música en viu.
Per recrear aquest univers utilitzem projeccions a partir d'imatges extretes directament del còmic, per tal de respectar-ne el traç i el color.
El món real d'on venen els personatges principals el representem mitjançant la tècnica d'ombres i en el món oníric de les lletres d'oceà Atlàntic trenquem les dos dimensions utilitzant titelles de diferent tècniques (tija, guant, silueta plana...) així com diferents recursos escenogràfics que recolzen la poesia visual característica del còmic.
Volem diluir les fronteres entre un medi i un altre, tal i com al còmic es dilueixen les fronteres entre la realitat i la ficció. I per fer l'amalgama de tot plegat, utilitzarem la música en viu (veu, flauta, sintetitzador, loop station, percussió) per crear l’atmosfera de la història, com a generadora de tot el que va succeint.
El camí de la imaginació no té límits.
Al fons de tot d’un pou s’hi amaga la porta cap a un altre món: l’univers màgic de les lletres d’Oceà Atlàntic. És un indret que no existeix, i per tant, un lloc on tot és possible.
En Filalici, un noi jove, curiós, amb empenta, descobreix l’entrada cap aquest món. Allà hi coneix en Barthelemi, un nàufrag del temps. Junts viatgen d’un món a l’altre, a la recerca d’un impossible, travessant els límits entre la realitat i la imaginació.
Però tot joc té unes regles, i trencar-les pot tenir conseqüències imprevisibles...
Entrem a la recta final de l'espectacle, i ara, més que mai, necessitem del vostre recolzament.
Les vostres aportacions seran destinades a ajudar a cobrir els costos finals de producció de l’escenografia, els titelles i del material gràfic de l'espectacle.
Part dels diners seran també per pagar els drets d'autor que ens ha cedit l'editorial Dargaud.
Sota el paraigües de la Cia El Dit el Nas, ens hem reunit gent d'altres companyies professionals amb el seu propi recorregut.
"Els viatges d'en Filalici" és doncs una coproducció de Cia El Dit al Nas, Cal Teatre, Vudú Teatro, Zia Guantazo i la productora de vídeo Contrafilms.
La producció s'està duent a terme al taller artístic Ca la Rita d'Arenys de Mar.
El nostre equip està format per:
Construcció de titelles, ombres i escenografia, i manipulació:
Ivo G. Suñé (Zipit Company i Zia Guantazo)
Carlos Gallardo (Cal teatre)
Nel·lo Sebastian (Vudú teatro)
Composició musical i intèrpretació:
Agnès Monferrer
Vídeo projeccions:
Carlos Rufete i Marc Pagès
També comptem amb la col·laboració d'en Martí Doy en la construcció de titelles i assessorament escenogràfic.
Vudú Teatro www.vuduteatro.com
Cal Teatre www.calteatre.com
Zipit Company www.zipitcompany.com
Contrafilms www.contrafilms.net
Després d'un any intens de producció, entrem a la recta final del projecte.
Actualment estem acabant de construir l'escenografia i alguns elements dels titelles i estem començant els assajos.
El 18 de Novembre presentarem 10 minuts de la producció al tast d'espectacles de la Fundació la Xarxa
També tenim concedida una residència artística amb el suport de Testimoni Escènic a la localitat d'Avinyó durant el gener del 2018 i diverses preestrenes confirmades pel mes de febrer i març: Olot 9 de febrer, Cabrianoes 18 de febrer, Navàs 21 de febrer i Sant Pedor 3 de març.
Vam ser seleccionats al Mercat de Projectes promogut dins la Mostra d'Igualada de teatre infantil i juvenil el 2016 i esperem confirmació per estrenar-hi oficialment l'espectacle a l'edició d'enguany.
Contem amb la col·laboració de ECC edicions que ha editat recentment tota la col·lecció de Philémon i amb la de la revista Cavall Fort que va editar algunes de les històries durant els anys 80 sota el nom de Filalici.
Contem amb vosaltres per acabar de fer realitat aquest projecte.
12 comentaris
Si ja ets mecenes, Inicia sessió per comentar.
Can Perico
Moltes felicitatssss !!
Enrique Vassallo
mucha mierda!!!!!!!!
lodiviu
Això fa molt bona pinta!
mercebisu
Molta sort!!!!
Cia El Dit al Nas
Autor/a
Moltíssimes gràcies Dani. Amb la recompensa podràs llegir toooootes les aventures d'en Filalici, les que varen sortir a Cavall Fort i moltes altres que no. Gaudeix!!
daniforgas
Una idea fantàstica. Jo també tinc molts bons records d'aquestes historietes que vaig llegir fa molts anys a Cavall Fort. Espero que ho aconseguiu.
Cia El Dit al Nas
Autor/a
Moltíssimes gràcies Gemma i Andreu per l'aportació i per l'entusiasme!! Anem pas a pas i ja falta menys!
GemmaiAndreu
Felicitats pel projecte!
valdrada
Quina bona pinta! a veure si ho aconseguiu!
Cia El Dit al Nas
Autor/a
Hola La Plana Records. Moltes gràcies per l'aportació. Pel que fa a la recompensa, si ja teniu l'integral i sou subscriptors de Cavall Fort, poc atractives us poden semblar les recompenses... Ara estem molt apressats de temps, centrats en acabar la construcció dels elements, treballant en acabar les projeccions, l'escenografia, treballant a contra-rellotge i assajant l'espectacle. Ens manca temps i mans. La idea de les rèpliques de titelles o les miniatures és molt maca, però la veritat és que no tenim el temps material per fer-ho. La feina de taller sempre és lenta i laboriosa. Per això les recompenses les aporten col·laboradors externs però vinculats amb el projecte.