❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

LLacorella, espai d'aprenetatge.

Llacorella, espai d'aprenentatge és una projecte d'escola lliure i autogestionada a la vall d'Albaida.

Llacorella

Un proyecto de

Creado en

0
segundos
117
Aportaciones
4.960€
De 4.000€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto porque simplemente quieres ayudar a hacerlo realidad:

Informació general

Llacorella és un espai d'aprenentatge, en construcció ubicat a l’entorn rural, en una masia del S.XIX, al terme d'Albaida (al País Valencià).

Iniciem aquest camí al setembre del 2016, amb la il·lusió d'enllestir un projecte d'educació respectuosa amb els ritmes i necessitats dels xiquets i xiquetes de la comarca.

En el transcurs d'aquests mesos la nostra tasca principal ha estat centrada en assentar unes bases psicopedagògiques entre les diferents persones que formen part del projecte. Aquestes ens aportaran coherència en la manera de fer i entendre l'educació.

De manera paral·lela hem estat treballant de valentes en diverses feines d'adequadament de l'espai com ara, la redistribució del seu interior, el canvi de bigues, adequament de la part superior, manteniment exterior, llanterneria, etc.. Tot amb la intenció d’obrir l'espai aquest pròxim curs.

Espai de Llacorella, façana principal.
Espai de Llacorella, façana principal.

Però malauradament, no sempre disposem dels diners i el recolzament que ens agradaria. El nostre, al ser un projecte que creu en l'autogestió, fa que necessitem del finançament col·lectiu per poder habilitar l’espai i engegar un projecte que veiem i sentim que és necessari a les nostres comarques.

El nostre punt de partida

En llacorella partim de la premissa que el sistema educatiu estatal actual té adherides unes carències, que dificulten la pràctica d'uns aprenentatges basats en l'autonomia i la llibertat. Entenem que tant l'escola com l'educació, no han de ser un conjunt d'estructures ni programes per reproduir de forma acrítica les realitats culturals i socials que vivim, sinó espais flexibles i processos creatius on es generen noves realitats de canvi.

Per tant a Llacorella volem que els xiquets i xiquetes aprenguen en base a les seus necessitats i ritmes individuals i col·lectius, i facen servir les seus pròpies eines i estratègies per desenvolupar la seua capacitat activa en els aprenentatges.

Espai de joc i aprenentatge de Llacorella
Espai de joc i aprenentatge de Llacorella

Tot això acompanyat de l’estimulació del pensament crític i un desenvolupament emocional respectuós amb les necessitats dels infants, que prioritze l’expressió d’aquestes davant la repressió, l'homogeneïtzació o la formació d’estereotips socials, com el genere o l’autoritat.

La natura, un element clau en l'aprenentatge

Llacorella és un projecte ubicat al mig del camp, i això no és un fet casual. Les persones que formem part d'aquest projecte hem elegit aquest espai perquè creiem que la natura és una eina pedagògica per si mateixa. Estar envoltat d’arbres, plantes, animals, bancals i aigua és molt important per a l'educació, ja que a traves d'ella les persones podem aprendre de manera significativa i globalitzadora.

La natura un element clau de Llacorella
La natura un element clau de Llacorella

L'experiència comunitària i compartida

A més a més del respecte als ritmes individuals i l'acció pedagògica del medi natural, també volem remarcar la importància de les experiències compartides; la construcció de relacions socials i la seua socialització en base a motivacions col·lectives i la creació de coneixement de forma conjunta. Totes elles fomenten la construcció d'unes practiques basades en valors com solidaritat, el suport mutu o la llibertat responsable i col·lectiva.

Més enllà d'un espai educatiu... un projecte transformador

En Llacorella pensem que l'educació no ha de ser un procés que visca aïllat d'esquenes a la realitat social que vivim, sinó que ha de ser el punt de trobada entre la dimensió social de l'educació (la societat) i els aprenentatges dels infants. És per això que a Llacorella volem anar més enllà i crear un espai on ajude a superar el gran distanciament que existeix entre l'educació actual i la societat. Tenim la intenció de que aquest no siga tant sols una «escola», sinó que arribe a ser un projecte veïnal i comunitari, obert a tothom i on tinguen cabuda altre projectes i iniciatives de caire social i transformador. Volem que siga un espai obert a la societat, un lloc on l'aprenentatge – no entenga d'edats- i siga aquell element per enxarxar i compartir un model social més just i igualitari.

Sobre les recompenses

Les recompenses estan destinades tant a aquelles persones que estiguen interessades en donar suport al projecte, com per aquelles famílies que estiguen interessades en un futur en participar del projecte de Llacorella, ja siga amb l'educació dels seus fills i filles, com en la implicació del projecte comunitari.

Jornades de portes obertes

La jornada de portes obertes consistirà en una visita a l'escola amb un dinar amenitzat per una actuació musical de la mà d'Imma bas, vocalista d'Ànima Soul.

Imma Bas vocalista d
Imma Bas vocalista d'Ànima Soukl

Samarreta

Una samarreta il·lustrada per Saray Romero, amb el disseny de la imatge principal d'aquest Verkami.

Samarreta de Llacorella
Samarreta de Llacorella

Caixa ecològica

Una caixa ecològica de verdures de temporada a càrrec de verd de terra, un projecte actual de producció de verdura ecològica i de proximitat de Xàtiva.

Verd de Terra, verdures de temporada.
Verd de Terra, verdures de temporada.

Taller d'art

Pel que fa al taller d'art, a càrrec de l'espai per a la creació artistica visual i contemporània La Cabanya, i consistirà en un matí d'art, natura i famílies a Llacorella.

Taller bosc geomètric
Taller bosc geomètric

taller de flamenc

Al taller de flamenc per a dones és treballarà el moviment corporal per connectar amb la teva feminitat. La sessió tindrà una durada d'una hora i mitja, i serà impartit per Rosana Juárez. Més info a flamenco en el corazón

Taller de flamenc per a dones
Taller de flamenc per a dones

Conta contes

El curs de conta contes tindrà com a objectiu descobrir noves tècniques i recursos al voltant dels contes. Serà impartit per Almudena Francés i tindrà una durada de tot un dia. Lloc i data per concretar.

Almudena Franés en acció.
Almudena Franés en acció.

Matrícula i primera mensualitat

Finalment a través d'aquesta recompensa dirigida a aquelles famílies interessades en matricular als seus fills i filles en Llacorella, podran gaudir del pagament de la primera mensualitat, els materials i la matricula d'un curs escolar.

Entrada a Llacorella.
Entrada a Llacorella.

El nostre equip

Al capdavant del projecte som dos mestres de la vall d’Albaida amb la necessitat de crear un projecte d’aquestes característiques i posar en pràctica un model educatiu en el qual creiem fermament i de manera integral.

Tot i venir de l'àmbit de l’educació, ambdues partim d’experiències molt diferents, des de l’educació publica fins l’animació sociocultural, escoles d’estius o tallers al voltant de l'aprenentatge emocional.

Per una banda, Andrea és titulada en CFGS d'educació infantil i mestra d'educació infantil, la seva trajectòria es basa en experiències al voltant de l'educació no formal, tenint com a eixos principals els espais naturals i la programació de tallers i activitats diverses per als infants.

Per altra banda, Rafa és titulat en mestre d'educació primària i llicenciat en psicopedagogia, i ha treballat com a mestre durant 8 anys a les escoles públiques de Catalunya.

A què destinarem les vostres aportacions

Com que Llacorella està ubicat a un antic mas, aquest necessita d’una serie de reformes per a la seua rehabilitació. És per això que demanem 4000 euros, per a tenir l'espai físic enllestit i poder començar el projecte amb infants a Llacorella.

1000 euros els destinarem a la rehabilitació de la primera planta. Una primera fase que ja està acabada, que consistia en refer i reforçar el terra de dalt per donar-li estabilitat; i una segon fase per col·locar del parquet del terra i la construcció d’un lavabo per als infants. Obres a les quals destinarem aquesta part dels diners.

Seguint a la part de dalt, necessitem 1000 euros per a fer la instal·lació i circuit elèctric de tota la casa i quadres elèctrics.

Reforma del terra de la part superior del mas
Reforma del terra de la part superior del mas

1000 euros aniran destinats a la construcció d’un mur a la part de darrere de la casa per donar-li més estabilitat i seguretat a la masia, i en un futur poder ampliar-la per construir una aula de psicomotricitat.

Part de darrere del mas
Part de darrere del mas

400 euros aniran destinats a la compra de pintura per a l’interior i per a la façana, i el lloguer d’una grua per a pintar en alçada.

600 euros aniran destinats per a les despeses del verkami, despeses de la gestió, recompenses, despeses d’enviament i percentatge fiscal.

Calendari previst

En passar els 40 dies, en una setmana començarem a enviar les recompenses. Aleshores en qüestió d’un parell de mesos, perquè el mes d’agost pot ser la gent està de vacances, esperem poder enviar totes les recompenses i realitzar els tallers. En acabant, només rebre els diners iniciarem totes les obres que tenim previstes.

+ Info

El nostre blog
El nostre facebook
El nostre canal de youtube

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

3 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

  • marieta

    marieta

    más de 6 años

    moltissima sort en aquesta nova aventura, que segur que enriqueix a molts menuts, majors i a vosaltres mateixa. A plenar la motxilla de vivencies. Sort!

  • L'hort de Pastenaga

    L'hort de Pastenaga

    más de 6 años

    Gràcies a Llacorella per vindre a la Vall d'Albaida a donar aquesta oportunitat d'aprenentatge als nostres xiquets!!

  • Adrián Marín

    Adrián Marín

    más de 6 años

    Que vaya muy bien vuestro precioso y necesario proyecto! Nuestro hijo justo empieza en una escuela libre en Barcelona y estamos entusiasmados con ello, en un enclave como el vuestro debe ser increible. Mucha suerte y un abrazo muy fuerte para Rafafa!

#01 / LLacorella ja és una realitat!

Gràcies a tots i totes les mecenes que ens haveu ajudat a aconseguir el nostre objectiu. Estem molt agraïts per tot!! Ara toca posar en marxa el nostre projecte que amb l'ajuda vostra és una realitat. Per seguir totes les nostres activitats podeu seguir-nos o bé a través del facebook o mitjançant la nostra web

https://llacorella.wordpress.com/

Moltes gràcies de nou a tot i totes. Seguim!!

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies