❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

“Un model productiu des del territori: cap a la clusterització de l’economia valenciana” #Demos11

“Un model productiu des del territori: cap a la clusterització de l’economia valenciana” és un llibre de Francesc Xavier Molina Morales al voltant de l’oportunitat i la necessitat de la clusterització de l’economia valenciana. És el número 11 de la col·lecció #Demos de la Fundació Nexe.

Fundació Nexe

Un proyecto de

Categoría

Creado en

0
segundos
82
Aportaciones
1.534€
De 1.500€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto porque simplemente quieres ayudar a hacerlo realidad:

“Un model productiu des del territori: cap a la clusterització de l’economia valenciana” #Demos11

“Un model productiu des del territori: cap a la clusterització de l’economia valenciana” és un llibre de Francesc Xavier Molina Morales al voltant de l’oportunitat i la necessitat de la clusterització de l’economia valenciana. L’obra pretén sistematitzar el debat sobre les polítiques de clúster a partir d’una revisió de la documentació existent i la seua possible aplicació al cas valencià. Així, defineix el concepte de clúster i fa una síntesi de revisió de la literatura sobre aquest concepte. També s’examinen els principis generals de la política de clústers i les seues característiques, revisant una sèrie d’experiències d’altres indrets, propers i internacionals. A més a més, el llibre revisa l’estat de l’economia valenciana des de la perspectiva dels clústers, per a finalment fer una sèrie de suggeriments per a una potencial implementació d’aquesta política al cas valencià.

L'autor

Francesc Xavier Molina Morales és Catedràtic d’Organització d’Empreses de la Universitat Jaume I (UJI), llicenciat en Ciències Econòmiques per la Universitat de València, Master en Industrial Policy and Corporate Strategy per la Maastricht Business School. Coordinador del grup de recerca AERT-UJI, i ha estat director de l’Institut de Desenvolupament Local de la UJI, i actualment és coordinador del seu programa de doctorat. Responsable de diversos projectes de recerca i publicacions sobre clusters, xarxes, capital social i innovació empresarial.

El #DEMOS11 per dins

El quadern serà editat en paper i PDF per a la seua distribució per la xarxa. Comptarà amb ISBN propi i després del Verkami també podrà ser adquirit en llibreries.

ELS #DEMOS

Demos, fulls de recerca i de divulgació és una col·lecció de documents de treball científics i tècnics que volen obrir debats i oferir propostes i respostes als reptes que té platejats la societat valenciana. Els últims números ja estan disponibles en paper i també en pdf per a la lliure descàrrega, al nostre web

A què destinarem les vostres aportacions

Els recursos obtinguts aniran destinats a l'edició i impressió del quadern en paper, l'organització de les presentacions del llibre i tallers relacionats i els enviaments a organitzacions i institucions —acadèmiques, polítiques, socials i cíviques— afectades pel contingut de la proposta.

Calendari previst

Juliol: recollida de dades dels verkamistes

Agost: edició i impressió del llibre

Setembre: presentació del llibre a València i a Castelló i enviament de recompenses

+ Info

Segueix a les xarxes tot allò relacionat amb el llibre amb l'etiqueta #demos11.

Facebook
Twitter
Web

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

2 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

  • Paco Puig

    Paco Puig

    más de 6 años

    Expectantes a su recepción para así disfrutar de una lectura fresca y de un texto comprometido. Gràcies Xavi!

  • Teresa Martínez Fernández

    Teresa Martínez Fernández

    más de 6 años

    Aquest llibre suposa un interessant projecte que cal llegir per entendre la nostra realitat!!! Enhorabona Xavi!!!

#03 / Presentació del #Demos11 i recollida de recompenses el 18 d’octubre a la CEV

Ens plau anunciar a tots els mecenes la primera presentació del #Demos11 Un model productiu des del territori: cap a la clusterització de l’economia valenciana, que tindrà lloc el dimecres 18 d'octubre a les 19h.

La presentació tindrà lloc al Saló d’actes de la Confederació Empresarial Valenciana (plaça del Comte de Carlet, 3, València) i comptarà amb la presència de Xavier Molina, catedràtic d’Organització d’Empreses de la Universitat Jaume I i autor del llibre, Júlia Company, directora general de l’IVACE i autora del pròleg, Salvador Navarro, president de la CEV, i Elies Seguí, coordinador acadèmic de la Fundació Nexe.

Els mecenes que ho desitgen podran recollir allí mateix les seues recompenses (confirmeu la vostra assistència en el formulari que rebreu al vostre correu).

Us esperem!

#02 / Gràcies per fer possible el #Demos11!

Us volem agrair una vegada més la vostra col·laboració per aconseguir fer realitat el #Demos11 Un model productiu des del territori: cap a la clusterització de l’economia. Sense el vostre suport i sense les vostres aportacions no hauria estat possible assolir els 1.534 € que finalment ajudaran a editar el nou títol de la col·lecció #Demos.

Les pròximes setmanes es faran les gestions per editar i imprimir el llibre, i en setembre començaran les presentacions i l’entrega de les recompenses.

Us anirem informant de les dates!

#01 / Un model productiu des del territori: cap a la clusterització de l'economia valenciana.

Xavier Molina Morales, autor del #demos11

Encara que, diverses són les maneres d’abordar el canvi i millora del model productiu, tal vegada una de les més rellevants ha estat la perspectiva territorial que suposa el cluster industrial. El clúster es defineix com a "un grup geogràficament proper d'empreses interconnectades i institucions associades en una àrea determinada, unides per elements comuns i complementarietats" (Porter 1998, p.199). Exemples concrets en l’economia valenciana, serien els casos de clústers de la ceràmica a Castelló, el tèxtil a l’Alcoià-Comptat; les joguines d’Ibi, el calçat del Vinalopó, i altres.

Resulta sorprenent, tot i això, l’escàs protagonisme de la política de clusters ha tingut a casa nostra.… leer más

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies