2015 — VERKAMI: 5 años haciendo historia del crowdfunding
×
 • Tinc un germanet!  Acabo d'obrir la campanya per presentar el germà petit d'aquest llibre. En cap cap cap. Dites i refranys sobre el cap és un recull de parèmies sobre el cap. Vora 1.500.

  El mateix sistema, el mateix rigor, el mateix preu, les mateixes garanties de qualitat.

  Si us va agradar el primer llibre, no us podeu deixar perdre aquest segon!

  Comença el compte enrere. Quaranta dies per a fer realitat un somni!
 • Amb cara i ulls: darrers serrells

  Finalment tenim coberta definitiva i s'ha tancat el termini a Verkami amb un total de 201 mecenes i 259 llibres encarregats.


  El recompte final de les votacions de la coberta, amb 126 vots, són:


  - Coberta 1 - 22 (17%)

  - Coberta 2 - 59 (46%)

  - Coberta 3 - 45 (35%)


  Per tant, amb gairebé el 50% dels vots, la coberta núm. 2 és la que obrirà el diccionari de dites i refranys de l'ull.


  I ara què?


  Doncs jo estic acabant de tancar els temes logístics de l'edició i la impressió del llibre (petició del núm. d'ISBN, saber els exemplars que encarregaré a la impremta i organització logística d'avís als mecenes i de repartiment dels exemplars un cop signats i dedicats).


  Des de Verkami m'avisen que hi ha hagut problema de cobrament amb 20 mecenes. Aquests mecenes rebreu en els pròxims dies un avís de Verkami perquè feu el pagament directament a través d'un enllaç de Catalunya Caixa.


 • Mostra del llibre imprès

  Això s'acaba! Poc més de 24 hores i s'acabarà el termini de recaptació de fons a través de Verkami. El projecte ja està garantit des de fa dies i ara només manca saber quants mecenes hi haurà finalment per al projecte i quants llibres hauré d'encarregar.

  A hores d'ara sou 191 mecenes i he de fer 249 llibres. Arribarem als 200 mecenes? No us quedeu sense el vostre llibre!, que ara és el moment d'encarregar-lo. Mai serà tan fàcil com a través del mecenatge de Verkami.

  Avui us porto en primícia el contingut del llibre. Com quedarà un cop imprès. Són només 14 pàgines perquè us feu una idea del contingut final del llibre. L'extracte en PDF que us faré arribar a través del correu electrònic serà força més extens: una trentena de les 150 pàgines del llibre.

  Extracte Amb Cara i Ulls                                                                    


  leer más
 • Amb cara i ulls: la coberta


  Jordi Pallí, de palli:disseny, que a més aquest any celebra els 25 anys de professió, m'ha fet arribar tres propostes per al llibre Amb cara i ulls: diccionari de dites i refranys sobre l'ull, el llibre que presento a micromecenatge a través de Verkami.

  Si us he de ser sincer, m'agraden les tres i em costaria molt decidir-me per una d'elles.

  Per això he decidit que sigueu els mecenes o els lectors habituals d'aquest blog els qui pugueu votar per triar-ne una de les tres. Penso que és la manera més honesta i coherent d'acabar tot aquest projecte: el llibre és en part vostre i sortirà a la llum gràcies a vosaltres.

  I us vull donar l'opció que sigueu vosaltres mateixos qui trieu la portada. Què us sembla?

  I com ho farem?

  Doncs obriré una enquesta a la banda dreta del meu blog, Raons que rimen i tindreu fins al divendres 18 de febrer de 2011, data que s'exhaureix el meu temps per recollir fons a Verkami, per votar-hi.

  leer más
 • Amb cara i ulls: Ull del cul

  Sovint s'ha acusat als paremiòlegs i folkloristes d'escapçar la nostra tradició, censurant expressions grolleres, amagant lèxic barroer o tradicions vinculades amb el sexe o les expressions grolleres.

  Jo sempre he defensat que  cal no extrapolar la tasca d'aquests recopiladors del moment i de la societat que els va tocar de viure, amb una religiositat omnipresent i poderosa arreu.

  Sense caure en el barroerisme, que tampoc és el sentit d'aquest recull, i tenint present el públic al qual va adreçat aquesta obra, penso que hi caben un seguit d'expressions existents sobre l'ull, com veureu en l'exemple que us ofereixo tot seguit.

  De la mateixa manera que, al seu moment, apareixerà dins la col·lecció de l'Enciclopèdia paremiològica del cos humà, l'exemplar corresponent al cul.

  Ull del cul


  Significat - Loc. nom. vulg. L'anus.

  Sinònims: Ull negre | Ull que no s'hi veu | Ull de les quaranta arrugues.

  Equivalents: Ojete | Ojo del culo.
Suscríbete entradas siguientes