2015 — VERKAMI: 5 años haciendo historia del crowdfunding
×

Descripción del proyecto

La idea és finançar l'autoedició d'un llibre d'unes 100-150 pàgines, en format diccionari, amb pròleg, introducció, cos del diccionari, índexs idiomàtics finals i bibliografia utilitzada, sobre dites i frases fetes referides a l'ull. N'hi ha centenars, de refranys, que contenen la paraula "ull"! La meva intenció és mostrar-les en format de diccionari i aportar informació relativa al significat, equivalents idiomàtics, sinònims i altres curiositats de cadascuna d'aquestes expressions.

Porto més de 15 anys dedicats a l'estudi i recollida de refranys i frases fetes i des de fa uns 3 anys que m'he decidit a divulgar-ho i compartir-ho a través d'Internet, amb l'obertura d'un portal sobre paremiologia catalana i un seguit de blogs especialitzats i diversificats.

Molts lectors i seguidors em demanen si tinc algun llibre publicat, perquè no és el mateix poder-ho consultar per pantalla que tenir un llibre.

Des de l'any 1997 tinc elaborats uns vocabularis sobre parèmies de diferents parts del cos humà, en format diccionari, i penso que és un material prou interessant per iniciar la meva aventura editorial. El de l'ull, que presento aquí com a projecte, per exemple, és un recull de vora 600 dites.

He avaluat l'execució del projecte en 4.000 euros. D'aquí han de sortir les despeses de la confecció i edició del llibre, la distribució, i les comissions i taxes per dur el projecte a bon port (IVA, dipòsit legal, ISBN, les comissions de Verkami i de l'entitat bancària que fa de mitjancera dels pagaments, etc.).

La idea és trobar 200 persones que vulguin rebre un llibre d'unes 100-150 pàgines en mà (a casa, dedicat per mi, amb els ports pagats o en mà en algun dels actes públics de promoció del llibre que es faran un cop editat), per 20 euros.

Intento ajustar molt la despesa real inevitable pequè el projecte resulti fàcilment viable. En fer un tiratge de 500 llibres (mínim recomanable) em permet poder jugar amb ofertes de padrinatge per rebre 2, 3 o més llibres a un preu més ajustat. La resta de llibres que em quedessin serien el meu possible guany en aquest projecte.

Tot aquest projecte serà promogut a través de les xarxes socials i la Internet 2.0 actual: el públic potencial arribarà a través dels seguidors dels meus blogs (més de 170 en el blog personal Raons que rimen, en aquests moments), dels subscriptors RSS del blog (uns 350 més en aquest moments, que reben l'actualització de qualsevol entrada del meu blog), la pàgina de ologia que tinc al Facebook (amb més de 800 seguidors) i el meu perfil personal (amb 450 amics), missatges curts al Twitter (amb més de 300 seguidors), els meus contactes de networking, i els seguidors i persones interessades en el meu projecte del Top ten dels refranys catalans, un estudi sobre l'actualitat i vitalitat dels refranys a l'actualitat, determinat a través de 1.200 enquestes fetes a través d'Internet.

 

Comparte el proyecto con tus amigos

Publica el widget del proyecto
Selecciona el tipo de widget que más encaja con tu web. ¡Es solo copiar y pegar!


Preguntas y respuestas(8)

 • Per què dius que necessites 4.000 euros i la suma de les recompenses i qui pot adherir-s'hi puja molt més?

  hecha por vpamies

  Era una prova del sistema de preguntes. Però també m'agrada respondre aquest dubte que molts us podeu plantejar.

  Sí, sóc de lletres, i ja he vist que sumades el total d'aportacions pels diferents trams dóna molt més dels 4.000 euros amb què he avaluat el projecte.

  La resposta és senzilla: hi ha un mínim per fer un tiratge de llibres, però no un màxim. Necessito que almenys 200 persones em demaneu el llibre, però si en sou 1.000 o 5.000 o 10.000 no hi hauria cap problema: només caldria fer un tiratge més elevat.

 • Hola Víctor, ja sé que no es cosa teva, però em podríes dir perquè carai els de Caixa Catalunya o Catalunya Caixa em parlen en castellà??? Grrrr... Quin País!!! A tu, ànims i endavant!!!

  hecha por Sintu

  Caram, Sintu! Doncs no m'hi he fixat. Potser no són tant moderns com Verkami, que admet català, castellà i anglès segons tu configuris el teu usuari.

  Li passaré la queixa al cap pensant de Verkami a veure si hi pot fer res!

 • i si no tenim un compte a caixa catalunya també es pot?

  hecha por elena

  Elena,

  Pel que sé, la plataforma de pagament és de Catalunya Caixa, però no cal que siguis d'aquesta entitat financera. Només cal fer el pagament amb una targeta de crèdit de les tipus Visa o Mastercard.

  És possible que et demani alguna confirmació (algunes targetes tenen una llista de codis per confirmar trasaccions) o t'envien un codi al mòbil per confirmar l'operació.

  No hauries de tenir cap problema.

 • Hola, m'encanta tot el projecte...de veritat! ha sigut tot un descobriment! Però tinc una pregunta, i no va amb mala llet, de veritat. Es necessiten 4000 euros per la publicació? Jo conec un grup d...

  hecha por Bcn_Editorial petita

  Bcn_Editorial petita, no tinc cap inconvenient en explicar els números amb què he treballat. De fet hi vaig estar pensant molt, m'he assessorat amb gent del món editorial i des de Verkami també van trobar adequats i ajustats els números del meu projecte.

  Jo sempre dic que necessito 200 mecenes (que vulguin el llibre) com a mínim perquè el projecte surti. Aquests 200 mecenes que vulguin el llibre al preu de 20 euros (el llibre acabat, signat i dedicat i lliurat en mà en les condicions que hagi de ser) em permeten fer aquest càlcul:

  200x20=4.000

  És un referent del mínim que necessito perquè el projecte surti.

  I ara els números que he fet.

  Si recullo els 4.000 euros, vull encarregar una tirada de 500 exemplars, per la qual em demanen uns 2.000 euros (de moment tinc pressupostos no tancats). Vull una edició de qualitat, en paper bo, amb una tipografia clara i esponjada i una portada de qualitat. Vull un relligat que no es desmanegui després de fullejar tres cops el llibre.

  És la meva primera edició i corren al meu compte i criteri tots els detalls. Penso que la meva formació lingüística i els coneixements mínims d'ortotipografia poden avalar una feina prou ben feta. i m'estic assessorant amb persones del ram.

  A aquests 2.000 euros inicials cal sumar-li la distribució dels llibres apadrinats. En el pitjor dels supòsits caldrà enviar-ne 200 per paquet postal. Per les compres de llibres que faig per Internet, em cobren entre 4 i 7 euros pel paquet depenent de si és certificat o no. Aquí hi van doncs, uns altres possibles 1.000 euros.

  Hi ha també la part que li correspon a Verkami (un 5%) i la part que mossega la Caixa per les transaccions bancàries (potser un 2-3% més).

  He d'ensobrar els llibres i etiquetar-los. He calculat un cost màxim d'un euro pel material de papereria necessari (200 euros més).

  Hi ha algunes taxes i tràmits (ISBN, codi de barres, alta al registre de la propietat, Dipòsit legal) que comporten el compromís d'alguns exemplars i d'alguns diners.

  I he agafat un col·laborador (el meu germà gran) que m'ajudarà en totes les tasques de gestió i assessorament, perquè jo no puc assumir-ho tot i el compensaré per les hores de feina dedicades.

  Fet i fet, són els números del total del projecte.

  Quin és el meu benefici a banda de l'experiència de fer realitat un projecte complex com aquest i de tenir el primer llibre publicat?

  D'entrada currículum, que la gent conegui la meva feina, la meva capacitat de gestionar projectes i la satisfacció personal de veure com molts amics, coneguts i saludats creuen en el meu projecte i l'avalen.

  I en termes més materials: Un nombre indeterminat de llibres que després podré intentar vendre a través de les conferències que faig o per als lectors dels meus blogs que no l'hagin adquirit encara. Ja veuràs que no és gaire.

  Tot i fer una tirada de 500 exemplars, en el millor dels supòsits, me'n quedarien 300 (menys els compromesos per a tràmits de dipòsit legal, propietat, etc.) i compromisos amb gent que m'ha ajudat desinteressadament en diversos aspectes del projecte.

  Però, si per exemple els padrins optaven per l'opció dels 100 euros (8 llibres), havia de preveure que hi necessitava 320 llibres (i no 200).

  Calculo que em quedarà poc més d'un centenar d'exemplars.

  Qualsevol altre aclariment que et calgui, no dubtis en demanar-me'l.

 • pruebe a conocer www.meubook.com un sistema de autoedición y venta

  hecha por angel

  Ángel, interesante la página y muy interesante el apartado sobre ISBN. No pensaba que fuera tan complicado dotar de ISBN a una obra.

  En principio mi planteamiento inicial es distribuir los libros bajo encargo a través de Verkami. Sólo se distribuirán los libros encargados por los mecenas. Por lo tanto, no hay previsión de ventas posteriores ni a través de librerías ni de otro sistema que no sea el encargo directo al autor.

  Y los encargos a través de Verkami ya llevan incluido el importe que pueda suponer distribuirlo a quien lo ha pedido. Dispongo de un colaborador que hará los envíos encargados que no serán más de 200 (en la previsión inicial). Le compensaré ese trabajo y así yo puedo dedicarme a otras labores sin la sobrecarga de trabajo que supone distribuir esos 200 libros.

  Hay la previsión de poder hacer reimpresiones a petición de colectivos interesados en recibirlo, però por ahora nada más.

 • A la darrera pàgina, quan s'ha acabat el procés de pagament, diu: "A la teva pàgina personal pots seguir tots els projectes als que has donat suport." Si les normes no han canviat, ha de ser "als q...

  hecha por lectoracorrent

  Les normes no han canviat, Mercè. Sí que tot el lloc web és encara en procés d'adaptació i test. Com si fos encara una beta! Però els passo aquest comentari als gestors de Verkami que segur que ho agrairan i ho corregiran.

  Gràcies també per la teva aportació: has fet canviar el color del projecte a aquest verd meravellós que indica que l'objectiu ha estat assolit!

 • Una piulada m'ha dit que... Felicitats, Víctor Pàmies!

  hecha por silviamartinez

  Gràcies, Sílvia!

  L'important és demostrar que és possible fianançar projectes a través de Verkami. Et queden 23 dies!, a veure si la cosa fa un tomb!

 • Volia saber Víctor si ets sents feliiiiiiiiiiiiiiiççççççççççççççççç? Jo me'n sento molt per tu i per la nostra llengua estimada! mariona

  hecha por mariona

  Crec que em manquen adjectius per poder expressar com em sento. Feliç i agraït. Perquè sé que jo sol no hagués pogut arribar on he arribat.

Si quieres saber más pregúntale al autor

Amb cara i ulls. Diccionari de dites i refranys sobre l'ull

Conseguidos4.800€
de4.000€
100% conseguidos Conseguido!
La idea és finançar l'autoedició d'un llibre d'unes 150 pàgines, en format diccionari, amb pròleg, introducció, cos del diccionari, índexs idiomàtics finals i bibliografia utilitzada sobre dites i frases fetes sobre l'ull. N'hi ha centenars, de parèmies que contenen la paraula "ull".
Creado en: Vallromanes

¡Gracias! Esta campaña de crowdfunding terminó el 18 de Febrero de 2011.

 
 • Aportando 5€
  QUEDAN 994 RECOMPENSAS (DE 1000)

  Tramesa punt de llibre en PDF del llibre

 • Aportando 10€
  QUEDAN 995 RECOMPENSAS (DE 1000)

  Tramesa punt de llibre en PDF + Llibret digital PDF (doc en PDF amb portada + Introducció + Primeres 50 dites)

 • Aportando 20€
  QUEDAN 1834 RECOMPENSAS (DE 2000)

  Lliurament en mà d'un llibre dedicat + Punt de llibre PDF + Llibret digital PDF

 • Aportando 50€
  QUEDAN 480 RECOMPENSAS (DE 500)

  Lliurament en mà de tres llibres dedicats + Punt de llibre PDF + llibret digital PDF

 • Aportando 100€
  QUEDAN 246 RECOMPENSAS (DE 250)

  Lliurament en mà de vuit llibres dedicats + Punt de llibre PDF + Llibret digital PDF

¡Gracias! Esta campaña de crowdfunding terminó el 18 de Febrero de 2011.

 

Blog del proyecto (8)

8 actualizaciones más verlas todas

Autor/a del proyecto

Foto de vpamies
vpamies
Sóc un lingüista barceloní, especialitzat en paremiologia, la ciència que estudia els refranys, que visc a Vallromanes (Vallès Oriental) des de fa més de 15 anys i sóc el responsable de divulgar i mantenir un grapat d... Leer más
vpamies tiene 1 proyectos más en verkami. Puedes encontrar más información en http://dites.cat