❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

El Calendari d'en Jan i la Berta

Tu també pots frenar el canvi climàtic. T'animes?

ROSA

Un proyecto de

0
segundos
42
Aportaciones
1.154€
De 3.500€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto sin recibir ninguna recompensa a cambio:

És un calendari infantil, que pretén ser una eina per ajudar a crear consciència i, així, caminar cap a un món més sostenible, solidari i humà.

De què tracta?

En el calendari del 2018 parlarem del canvi climàtic: què el provoca i què hi podem fer, per frenar-lo.

Utilitzar el transport públic
Utilitzar el transport públic

Per què el fem?

Moltes vegades ens pregunten per què fem servir el format de calendari per explicar coses tan importants com la problemàtica dels animals en perill d’extinció o el canvi climàtic.

La resposta és senzilla: tothom té un calendari penjat a casa. Això facilita que, durant tot un any, la nena o el nen vagi prenent consciència que preservar el planeta és cosa de totes i tots.

El calendari d’en Jan i la Berta està pensat perquè l’infant s’identifiqui amb les experiències que li expliquen els protagonistes i interactuï amb ells.

Pensem que és una manera lúdica de fer entendre a l’infant la importància que tenen certs hàbits quotidians per a la construcció d’un món més sostenible.

Adquirir hàbits per no malgastar recursos
Adquirir hàbits per no malgastar recursos

De què consta el calendari?

El calendari està dividit en tres blocs: les 3 R ecològiques (Reduir, Reciclar i reutilitzar); l’estalvi energètic i fons renovables; i el consum responsable.

Al llarg del calendari en Jan i la Berta interactuen amb l’infant, convidant-lo a explicar les seves experiències amb la intenció que prengui consciència, d’allò que fa en el seu dia a dia i així pugui veure quines coses pot millorar fent-se responsable dels seus actes.

Reutilitzar. Mercat de segona mà.
Reutilitzar. Mercat de segona mà.

Al final del calendari hi trobareu uns entreteniments, en clau d’humor, que ajudaran a consolidar el missatge transmès d’una forma divertida.

Format del calendari

Mida quan està plegat: 21 x 30 cm

Mida quan està obert: 30 x 42 cm

27 pàgines a tot color.

Imprès a la impremta: Gargot Impremta Granollers Vallès

I·lustracions d’ Armand Gran

Fet el màxim de sostenible possible.

Edició en català.

Foto de calendaris anteriors
Foto de calendaris anteriors

Antecedents

Vam editar el calendari des del 2003 fins al 2011.

Calendaris d
Calendaris d'edicions anteriors

Al 2011 érem al cor de la crisi i amb les vendes del calendari només vam poder pagar a la impremta i a l’il·lustrador. És per aquest motiu que el vam deixar d’editar.

Què m’ha portat a tornar a editar-lo?

Cada any, quan s’acosta el Nadal, em trobo amb persones que em pregunten si l’he fet i m’animen a reprendre el projecte, perquè els agradava la intenció del Calendari d’en Jan i la Berta.

Aquest any, mentre omplia el formulari per a participar com a mecenes en un Verkami, se’m va encendre una llumeta: per què no demanar un Verkami per tirar endavant amb el projecte que molts trobem a faltar?

Així que, tot seguit, vaig trucar a l'Armand Gran, l’il·lustrador i hi va estar d'acord.

***Ara, per acabar d’arrodonir l’aventura, només ens faltes tu. Ens ajudes a assolir el repte?

T’estarem immensament agraïts que comparteixis aquest enllaç: http://vkm.is/enjanilaberta2018 amb les persones que creguis que els hi pot interessar.***

A què destinarem les vostres recompenses?

A pagar a la impremta, el video, l’enviament, la comissió de Verkami i els impostos.

Què passarà si superem el repte

El primer que passarà serà que estarem molt contents :)

Si superem el repte, la resta de persones implicades podrem cobrar la feina feta. Si el superem molt, podrem fer més impressions i enganxines per a marcar els dies assenyalats al calendari. I si el superem moltíssim, serem moolt feliços de poder fer un portaliments d’en Jan i la Berta, per tal que cada infant que tingui el calendari hi pugui embolicar l’entrepà d’una manera sostenible.

Sobre les recompenses extres.

  • Punt de llibre d’en Jan i la Berta.

El punt de llibre del retorn d
El punt de llibre del retorn d'en Jan i la Berta

  • Poster de 30 x 42 cm d’en Jan i la Berta.

El poster!!!
El poster!!!

  • Esbossos originals del procés de cada il·lustració (només 12 unitats)

Els esbossos del desembre
Els esbossos del desembre

Detall de l
Detall de l'esbós

  • Enganxines per a marcar els dies més assenyalats al calendari (només si superem el repte)

  • Calendari de sobretaula amb rosa de pitiminí.
    (http://creacionsartesanes.com/calendaris-de-sobre-taula/)

Calendari sobretaula amb flors i frases filosòfiques
Calendari sobretaula amb flors i frases filosòfiques

Punt de llibre amb rosa de pitiminí
Punt de llibre amb rosa de pitiminí

Calendari previst

Us repartirem les recompenses entre el 27 de novembre i el 19 de desembre.

Dins d’aquestes dates, procurarem que sigui al més aviat possible.Si en algun poble o ciutat hi ha hagut força mecenes, prepararem la manera de poder fer l’entrega d’una manera col·lectiva.

Si no és el cas, l’enviarem per correu. Us anirem mantenint al corrent de l’evolució del Verkami i de les decisions que anem prenent.

Sobre els autors

Armand Gran, ha dedicat la major part de la seva vida a il·lustrar llibres i revistes de ciència i tècnica, i també a llibres de text de primària i secundària. En els seus inicis, quan encara il·lustrar era un ofici totalment artesanal, va ser dibuixant d’ Històries Disney. L’Armand sap representar el moviment d’una manera admirable.

L’Armand sempre ha estat qui m’ha ajudat a creure que el projecte podia arribar a bon port. És un gran professional i sempre he rebut un gran recolzament per part d’ell.

La impulsora i guionista del projecte sóc jo. Em dic Rosa Rocabayera. Sóc autodidacta des que em vaig començar a obrir al món. Des de mitjans del 1995 vaig començar a investigar amb les arts plàstiques. Tot va començar un dia que vaig anar a fer un passeig a prop d’on vivia, a Sant Esteve de Palautordera. Era primavera i vaig recollir flors i les vaig premsar. Vaig anar investigant com assecar-les fent que no perdessin el color o al menys que el mantinguessin el major temps possible. Vaig aprendre com fer-ho amb la tècnica de la prova-error, fins que finalment l’error va anar quedant cada cop més decantat.

Més tard vaig jugar amb l’aquarel·la, la tempera, el collage i durant força anys vaig poder viure tant de les creacions amb flors premsades com de les més pictòriques.

Al 2002 vaig començar a incorporar el text en les creacions. De mica en mica, aquest ha anat prenent rellevància i, sense adonar-me , m’he trobat fent creacions amb la intencionalitat de crear consciència sobre la necessitat de preservar el planeta i també per desenvolupar la espiritualitat.

Col·laboradors del projecte

Gemma Velasco i Jordi Bonet, ambientòlegs molt compromesos amb la seva manera de viure en crear un món millor, han supervisat i afinat la part de contingut tècnic de calendari.

Silvia Hernández, psicòloga especialitzada en pedagogia i edició de textos adaptats als infants, m’ha donat un seguit de recomanacions a tenir en compte a l’hora d’aconseguir crear un llenguatge fàcil, proper i positiu cap a l’infant.

Pau Blanch i Clàudia Torremadé, educadors en diferents àmbits i pares de la Uma i en Saüc, de 4 i 2 anys respectivament, des de la visió que els ofereix el seu moment vital i la seva formació acadèmica i professional, han aportat el toc necessari per fer el llenguatge, encara més proper a l’infant.

Teresa Borotau, filòloga i professora de secundària, intèrpret musical i escriptora, són algunes de les seves habilitats. Amb la seva vareta màgica en un tres i no res, va copsar l'essencial del calendari i va aparèixer l’eslogan. També ha acabat de treure les imperfeccions que encara quedaven al text.

Sobre el video de promoció

L’Antonio Cansino és qui ha realitzat el video per presentar el projecte a Verkami. De seguida va captar la idea i ha estat molt fàcil treballar amb ell.

La seva pàgina web és: Stancoproducciones.com

Estic molt agraïda al Pol, a la Uma, al Saüc,a la Clàudia i al Pau per avenir-se a fer d’actors en el video. Han estat genials!

+Info

creacionsartesanes.com
facebook.com/Calendari-Den-Jan-I-La-Berta
facebook.com/CreacionsArtesanes

Preguntas frecuentes

  • Quan em cobraran l'aportació?

    Un cop acabada la campanya, al novembre.

  • Com sabreu on heu d'enviar el llibre?

    Abans d'enviar el llibre i les altres recompenses, et farem arribar un correu electrònic per preguntar-te a quina adreça vols que et fem l'enviament.

  • Puc pagar en metàl·lic?

    Sí. Posa't en contacte amb nosaltres i et direm com ho pots fer.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

1 comentario

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

  • El Ferrabras

    El Ferrabras

    más de 6 años

    Bona feina!

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies