❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

Espai Blanc

Espai Blanc és un exposició de retrats que vol deixar testimoni de la lluita en defensa de l'Espai Mallorca, un centre d'activitat cultural a Barcelona i porta d'entrada dels artistes illencs i, al mateix temps, denunciar la desídia institucional i el seu menyspreu per la cultura.

Crits i renou

Un proyecto de

Categoría

Creado en

0
segundos
56
Aportaciones
985€
De 875€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto porque simplemente quieres ayudar a hacerlo realidad:

Espai Blanc és un exposició fotogràfica que vol deixar constància de les mirades de compromís i indignació testimonis de la lluita en defensa d'aquest espai cultural i de tants d'altres abandonats pel desinterès institucional en la inversió cultural.

L'11 de febrer de 2012 un col·lectiu anònim d'usuaris organitzà una jornada de lluita i reflexió en defensa de l'Espai Mallorca, un centre de referència de l'activitat cultural a Barcelona, porta d'entrada dels artistes i creadors insulars i, des de fa uns mesos, en perill de desaparició a causa de la desídia institucional i de la mala gestió dels seus mantenidors.

Aquesta jornada fou un èxit. Hi col·laboraren més de 50 artistes (poetes, artistes plàstics, músics, clowns, etc.) i hi participaren més de 1.500 persones. En paral·lel a aquesta reivindicació en va sortir un projecte fotogràfic que ha evolucionat cap a la idea de l'exposició. El fotògraf Gabriele Sisti va voler captar, amb una sèrie de retrats a les persones participants, la mirada de la disconformitat, del compromís i de la indignació social en aquesta diada de festa, reflexió i reivindicació.

El nom, Espai Blanc, fa referència a l'estat en què va quedar l'Espai Mallorca, buit a causa de la manca d'inversions i de la suspensió d'activitats, per la postura inhibicionista de les institucions, però també vol ser un testimoni de reivindicació d'aquests fets, amb l'objectiu d'omplir les parets buides de qualsevol altre lloc.

Aquest projecte vol fer visible, a partir d’una lluita concreta, la resistència de la societat civil contra la marginació de la cultura a remolc i amb l’excusa de la crisi econòmica.

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

0 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

Volver a todas las actualizaciones

#04 / L'exposició es postposa fins al mes d'octubre

Benvolguts i benvolgudes,

volem informar-vos que per motius logístics hem hagut d'ajornar la inauguració de l'exposició Espai Blanc fins a la propera tardor. L'exposició es durà a terme a l'Espai Mallorca entre el 18 d’octubre i el 29 de novembre. Ens sap greu aquest imprevist. Com a conseqüència, les recompenses no es repartiran fins després de l'estiu. El mecanisme serà el mateix que us havíem dit amb anterioritat: les recompenses estaran a disposició de tots vosaltres a l'Espai Mallorca a partir d'una data determinada. Us volem recordar que tots els que no pogueu passar a recollir-les ens haurieu de proporcionar, si no ho heu fet, les vostres dades postals per fer-vos l'enviament corresponent.

Moltes gràcies per tot i fins ben aviat.

0 comentarios

Inicia sesión o Regístrate para comentar esta entrada.

#10 / Reobertura Espai Mallorca i recompenses pendents

Benvolguts i benvolgudes,

suposem que heu anat seguint les notícies referents a l'Espai Mallorca i ja sabeu la darrera: tenim un nou local on tornar a obrir l'Espai. És a la mateixa zona del Raval, a la Plaça Vicenç Martorell, 1. Ara més que mai, doncs, el projecte que vàrem engegar ja fa molts mesos ha cobrat sentit. Crits i renou és un projecte societari i, com a tal, comptem amb tots vosaltres per tirar-lo endavant.

Finalment, hem pogut recuperar les recompenses que estaven "segrestades" dins l'antic espai, però no hem localitzat la llista on figuraven les persones que ja les havien recollit. Per tant, us demanem a tots els que no les heu rebudes que ens envieu un mail a [email protected] amb el vostre nom i llinatges. En les properes setmanes procedirem a fer els enviaments i resoldrem una situació que, per desgràcia, s'ha allargat massa mesos.

Moltes gràcies per tot i fins aviat!

#09 / Recompenses pendents

Benvolguts amics i amigues,

som conscients que encara hi ha algunes persones que no han rebut les recompenses del projecte Espai blanc. És per això que us volíem fer cinc cèntims de la situació actual per explicar aquest fet. Ara mateix, tot el material està "segrestat" dins l'Espai Mallorca: recompenses i fotografies.

Com deveu saber, l'Espai va tancar les seves portes el passat 5 de novembre. Nosaltres, inicialment confiàvem que gràcies a l'empenta dels usuaris, es podria tornar a obrir en un breu període de temps. Però ha quedat demostrat que les coses no seran tan fàcils com podia semblar en un primer moment. És per això, que hem iniciat els contactes per a poder recuperar el material. Tot d'una que l'haguem recuperat, enviarem les recompenses que encara resten pendents.

Us agraïm la vostra paciència.

Fins ben aviat!

#08 / Situació Espai Mallorca

Suposem que tots vosaltres heu pogut saber la lamentable situació en què es troba l'Espai Mallorca. Ahir mateix es va anunciar el tancament definitiu per dia 5 de novembre i s'han acomiadat les treballadores. De totes maneres, des de Crits i renou hem decidit organitzar la resistència. Ahir es va convocar una assemblea d'urgència que va resultar ser tot un èxit i n'hem convocada una altra per demà dimecres a les 19:30 al mateix Espai Espai (C/del Carme, 55). És molt important que hi hagi una implicació real i massiva de la societat civil per aturar aquest despropòsit. Us animem a tots i a totes a participar a l'assemblea. Així mateix, recordeu que podeu passar a cercar les vostres recompenses allí mateix.

Salut i gràcies!

#06 / Recompenses i inauguració

Benvolguts i benvolgudes,

com us vàrem dir en el mail anterior, l'exposició s'inaugura aquest proper dijous 18 a les 19:00 a l'Espai Mallorca. Hi haurà una picadeta i algunes sorpreses. No cal dir que hi estau tots convidadíssims.

Les recompenses ja estan a punt. Podeu passar a recollir-les a l'Espai Mallorca. Hi seran des de dijous mateix fins que s'acabi l'exposició que, si no hi ha cap canvi de darrera hora, serà dia 29 de novembre. N'hi ha prou que doneu el vostre nom o nick identifictiu.

Tots els que no pugueu passar a recollir-les per l'Espai, feu-nos-ho saber. Alguns ja us heu posat en contacte amb nosaltres. Tothom rebrà les recompenses, ja sigui via correu ordinari o entregades en mà. El nostre correu de contacte és [email protected]

Ah, i sobretot, no oblideu que amb tot el tema de l'exposició hem d'intentar reactivar l'atenció… leer más

#05 / Data definitiva i requeriments

Benvolguts i benvolgudes,

hem tornat després de l'aturada obligada per la cancel·lació temporal de l'exposició, però tenim bones notícies.

L'exposició finalment s'inaugurarà el proper dijous 18 d'octubre a la tarda a l'Espai Mallorca. No cal dir que hi estau tots convidats. Felicitats!

Per cert, aquests dies hem estat treballant en les recompenses. Ben aviat les podreu passar a recollir per l'Espai Mallorca. Els que no tingueu previst ser o viatjar a Barcelona, posau-vos en contacte amb nosaltres i us les farem arribar per correu postal o en mà. Només una altra cosa. Molts de vosaltres no us vareu registrar amb el vostre nom i els vostres llinatges en fer la col·laboració. Si voleu que surti el vostre nom complet als crèdits del DVD i de l'exposició, enviau-nos un mail especificant-ho aquesta setmana o, com a molt tard, la que ve. Els que no us poseu en contacte amb nosaltres, entendrem que ja us va bé figurar amb el nick que vareu posar.

leer más

#04 / L'exposició es postposa fins al mes d'octubre

Benvolguts i benvolgudes,

volem informar-vos que per motius logístics hem hagut d'ajornar la inauguració de l'exposició Espai Blanc fins a la propera tardor. L'exposició es durà a terme a l'Espai Mallorca entre el 18 d’octubre i el 29 de novembre. Ens sap greu aquest imprevist. Com a conseqüència, les recompenses no es repartiran fins després de l'estiu. El mecanisme serà el mateix que us havíem dit amb anterioritat: les recompenses estaran a disposició de tots vosaltres a l'Espai Mallorca a partir d'una data determinada. Us volem recordar que tots els que no pogueu passar a recollir-les ens haurieu de proporcionar, si no ho heu fet, les vostres dades postals per fer-vos l'enviament corresponent.

Moltes gràcies per tot i fins ben aviat.

#03 / Gestió de recompenses

Benvolguts i benvolgudes,

les vostres recompenses estaran disponibles a l'Espai Mallorca de Barcelona a partir del proper dilluns 2 de juliol, coincidint amb la inauguració de l'exposició. Hi haurà una llista amb el vostre nick i la recompensa que us pertoqui. Vosaltres simplement us heu d'identificar i la podreu recollir. Així de simple.

Ara bé, tots els que no pogueu fer-ho amb aquest sistema, ja sigui per la distància, ja sigui per altres factors, us preguem que us poseu en contacte amb nosaltres directament al correu [email protected] identificant-vos i indicant-nos quin sistema voleu seguir. En darrera instància, sempre us podem enviar el material per correu postal.

Tots els que no us manifesteu en sentit contrari, entendrem que recollireu el material a l'Espai Mallorca.

Moltes gràcies per tot!

#02 / Gestió de recompenses

Benvolguts i benvolgudes,

les vostres recompenses estaran disponibles a l'Espai Mallorca de Barcelona a partir del proper dilluns 2 de juliol, coincidint amb la inauguració de l'exposició. Hi haurà una llista amb el vostre nick i la recompensa que us pertoqui. Vosaltres simplement us heu d'identificar i la podreu recollir. Així de simple.

Ara bé, tots els que no pogueu fer-ho amb aquest sistema, ja sigui per la distància, ja sigui per altres factors, us preguem que us poseu en contacte amb nosaltres directament al correu [email protected] identificant-vos i indicant-nos quin sistema voleu seguir. En darrera instància, sempre us podem enviar el material per correu postal.

Tots els que no us manifesteu en sentit contrari, entendrem que recollireu el material a l'Espai Mallorca.

Moltes gràcies per tot!

#01 / Ho hem aconseguit

Benvolguts i benvolgudes,

moltes gràcies per haver-nos ajudat en aquest projecte. Ha estat una mica llarg i complicat, però ho hem aconseguit.

Pels que encara no ho sapigueu, l'exposició s'inaugurarà el 2 de juliol a l'Espai Mallorca. Us convidem a venir-hi.

La nostra intenció, però, és fer girar l'exposició a molts altres llocs. Hem començat a parlar-ne amb espais del Principat i de Mallorca. Ara bé, si cap de vosaltres sap d'algun espai que pogués estar interessat en l'exposició que ens ho faci saber. Estem oberts a totes les possibilitats.

Pel que fa a les recompenses, en els propers dies us informarem del sistema que utilitzarem per repartir-les.

Salut i fins aviat!

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies