El 26 de junio... ¡ Estrenamos nueva web !
×
3 entradas en el blog "El Ingenio" reviu!
Este es el blog de "El Ingenio" reviu!. Aquí puedes seguir sus actualizaciones y comentarlas.
 • ‪🎉 40 dies, 15.715€, 286 mecenes, i un milió de gràcies! 🍾‬


  Fi de campanya. Estem exultants! I les campanyes de micromecenatge no són mai fàcils. Aquesta no ha estat una excepció. Però no hi ha res més bonic i encoratjador que sentir el suport de tantes persones!

  El nostre agraïment és immens, en primer lloc cap als mecenes, i també a tots aquells que ens han fet saber la seva estima a un projecte que ja fa més de 179 anys que dura. Té més sentit que mai fer "Reviure El Ingenio" perquè el termòmetre de suport social i cultural al projecte marca que cal tirar endavant, que hi ha caliu, que hi ha flama. I aquesta campanya, a banda de molt bones sensacions, ens deixa algunes dades que volem compartir amb vosaltres.

  ⭐️ 40 dies, 15.715€, 286 mecenes, 58€ d'aportació mitjana, 1.400€ de recaptació en el dia rècord però sobretot... 1 milió de gràcies! 🍾‬
  ‪👏👏Objectiu aconseguit! 👏👏‬

  ‪🎉🎊🎭El Ingenio reviu! 🎉🎊🎭‬

  leer más

 • Economia col·laborativa del segle XXI per impulsar negocis del segle XIX

  El 1838, l’any que va néixer El Ingenio, Barcelona vivia reclosa dins les muralles. Encara faltaven 10 anys perquè s’estrenés el primer ferrocarril a Espanya entre Barcelona i Mataró. I Samuel Morse va fer la primera demostració pública d’un instrument que havia de revolucionar les comunicacions: el telègraf. La família Escaler va reunir aquell any un grapat de duros per obrir un nou establiment a Rauric. Ja es va dedicar des dels inicis a l’artesania del cartró pedra i les seves calaixeres van començar omplir-se de pessetes que auguraven llarga vida al negoci. 179 anys després, els d’El Ingenio hem fet el primer pas cap al nou model econòmic, el de la col·laboració, el de l’empoderament ciutadà, el de la coresponsabilitat. Per això hem llençat aquesta campanya de crowdfunding a www.vkm.is/elingenio, un projecte d’economia del segle XXI per rellançar un negoci del segle XIX.

  Col·laboració ciutadana
  leer más

 • La vida secreta dels capgrossos

  Diuen que una nit de no fa gaire dies, quan el taller va quedar desert, els capgrossos d’El Ingenio van despertar de la letargia. En Patufet va obrir un ull per comprovar que no hi quedava ningú, en Negro Viejo va es va encarregar d’avisar-los a tots, i La Grossa va explicar la bona nova. Alguna de sonada n’estava passant a El Ingenio i tots els capgrossos s’ensumaven la notícia. “El Ingenio està revivint a www.vkm.is/elingenio i amb ell també totes les figures festives que estem al seu taller!”, els va anunciar. La festa dels capgrossos va ser de les que fan història. “La #remuntada ja és aquí!”, van cridar folls d’alegria.

  Un taller que dona vida al cartró
  I és que un dia, potser no gaire llunyà, els gegants i capgrossos cobraran vida per art de màgia i sortiran al carrer disfressats de mil maneres. No tenen espera. Segur que aviat els trobareu ballant en una festa major, o us… leer más