2015 — VERKAMI: 5 años haciendo historia del crowdfunding
×

Descripción del proyecto

Un salt endavant: Edicions del Núvol

Enguany Núvol, el digital de cultura, fa cinc anys. Aquell blog minúscul que agregava continguts de blogs diversos s'ha convertit en una comunitat de 100.000 lectors, i ara ho volem celebrar fent un pas endavant. Volem ampliar continguts i oferir-vos-els en formats nous. Aquest 2017 impulsem tres projectes, que pots contribuir a finançar per separat o combinadament. Volem implicar la nostra comunitat a donar impuls a la cultura independent.

Per què fer-se subscriptor de Núvol?

En cinc anys, Núvol ha omplert un buit amb un projecte de periodisme que centra l'atenció en totes aquelles manifestacions culturals que els mitjans convencionals han deixat de tractar perquè no formen part de la cultura mainstream. Ara volem implicar més la nostra comunitat de lectors i fer-los més partíceps del procés de creació de Núvol. Sense abandonar la informació cultural online, volem créixer i convertir-nos en un segell editorial que us pugui oferir coses noves, sigui en format ebook o en paper.

Hem creat tres tipus de subscripcions diferents a Núvol que poden combinar-se entre sí: digital, paper i clàssica. Un ram molt obert de recompenses, que et permetrà construir el teu propi itinerari i graduar com vulguis la teva implicació amb cadasacun d'aquests tres projectes, amb aportacions assequibles a totes les butxaques, a partir de 10€. En qualsevol cas, facis el que facis, el teu compromís de subscripció és per un any i podràs decidir més endavant si vols renovar.

Subscripció a Núvol digital: col·lecció d'Ebooks

En primer lloc, volem complir el nostre somni de ser una editorial digital. Hem programat per a aquesta primera temporada una col·lecció d'ebooks amb autors com Albert Sánchez Piñol, Lluïsa Cunillé, Albert Serra, Clara Soley, Najat El Hachmi, Jordi Puntí, i d'altres no tan coneguts que us volem donar a conèixer. La programació arrencarà amb Un Sant Jordi a Eslovènia de Vicenç Pagès Jordà. Si vols explorar més amb detall la programació, trobaràs un avançament fent clic en aquest enllaç. Si vols fer un tast de la Biblioteca del Núvol, ho pots fer de franc aquí

Subscripció a Núvol paper: la revista anual de Núvol

En segon lloc, volem publicar el primer número de la revista Núvol en paper. Serà un volum antològic on reunirem una tria dels millors articles publicats al digital de cultura al llarg d'aquests cinc anys. No tot serà hemeroteca, també hi trobareu articles inèdits que estem preparant. La data prevista de publicació és el mes de maig de 2017.

Subscripció a Núvol Clàssica: el volum de Shakespeare en català

En tercer lloc, volem reeditar Versions a peu d'obra, el volum d'obres de Shakespeare de Joan Sellent, que vam publicar per Nadal i que està pràcticament exhaurit. L'elogi de la crítica ha estat unànime. Volem fer una segona edició de 500 exemplars i confiem poder tenir aquesta reimpressió abans de Sant Jordi.

Per què hem optat pel micromecenatge?

Hem decidit impulsar un projecte a Verkami perquè creiem que la cultura i el periodisme necessiten comptar amb la implicació de la comunitat per a ser veritablement independents. Núvol es finança a través de la publicitat i també a través dels seus projectes, perquè per garantir-se la professionalitat i el rigor necessita també el suport dels seus lectors.

A què destinarem les vostres aportacions?

Les vostres inversions es destinaran a pagar els drets d'autor i la maquetació dels eboks, revistes i llibres, a més de la producció i impressió d'aquestes publicacions.
Si superem l'ojectiu bàsic que ens hem proposat, destinarem els diners a reforçar la redacció de Núvol, que actualment ja compta amb sis redactors i un editor, que treballen a temps parcial.

Quin és el calendari del projecte?

Els ebooks començaran a sortir a partir del mes d'abril.
La revista s'editarà el mes de maig.
La reeedició de Shakespeare estarà a punt per a la diada de Sant Jordi.

Qui hi ha darrere de Núvol?

Núvol és un digital de cultura independent, que forma part de la comunitat de Vilaweb. L'editor Bernat Puigtobella compta amb un equip estable de periodistes que cobreixen tots els àmbits de la cultura, cadascun amb el seu focus d'especialització. Griselda Oliver porta la secció de llengua, homo fabra. Francesc Ginabreda, les novetats litreràries des de Punt de Llibre. Clàudia Rius se centra en museus i exposicions. Joan Burdeus fa crítica de cinema, sèries i televisió. Oriol Puig Taulé coordina L'Apuntador i segueix l'actualitat de la cartellera teatral. Aina Vega coordina la secció de música clàssica, Castafiore. Ester Roig porta l'àrea audiovisual i l'estudiant de Periodisme Coralí Pagès inicia aquest semestre un període de pràctiques a Núvol. A banda d'aquest equip professional, Núvol compta amb molts col·laboradors que hi participen de manera altruista i que converteixen el digital de cultura en un punt de trobada de moltes persones inquietes i independents.

 

Comparte el proyecto con tus amigos

Publica el widget del proyecto
Selecciona el tipo de widget que más encaja con tu web. ¡Es solo copiar y pegar!


Preguntas y respuestas(7)

 • Hola, em pensava que tenia temps fins el dia d'avui. Sóc a temps de col·laborar en el verkami? Voldria l'edició de paper.+ digital un any més el volum de Shakespeare.

  hecha por Daniel

  Hola Daniel,

  Sí, és una llàstima que s'ha acabat avui a primera hora. A nosaltres també ens ha agafat una mica per sorpresa. Em fa molt feliç que diguis que vols col.laborar i reservar-ho tot. Si ens escrius a info@nuvol.com et direm com pots fer la reserva. No hi haurà problema. Gràcies per endavant,

  Bernat

 • no ting preguntas. Solamente solidaritat i sort. Pepe Ribas

  hecha por Ajoblanco

  Moltes gràcies, Pepe. I molta sort amb la vostra campanya!

 • Benvolguts, tenia la intenció de fer la subscripció de 18€ per dos Núvols de paper i he fet tard. Sabia que avui acabava però em creia ser-hi a temps. Podríeu considerar l'opció d'acceptar-me-la? Moltes gràcies.

  hecha por Rosa Vilanova

  Hola Rosa,

  Moltes gràcies pel teu interès. Estarem encantats de rebre la teva aportació. Com que verkami ja ens ha tancat la campanya, ens pots fer l'aportació via transferència bancària, si vols. Si ens escrius a info@nuvol.com et facilitarem totes les dades. Moltes gràcies.

 • Que ofereix exactament la subscripció de 49 euros que he fet? És per un any? Cal renovar-la anualment? El llibre de Shakespeare ja el vareig comprar...

  hecha por eva

  Hola Eva, Si ja vas comprar el volum de Shakespeare, pots optar pel mateix preu a la revista en paper + la col·lecció d'ebooks. Si això no et fa prou peça, em pots escriure a shakespeare@nuvol.com i en parlem.

 • Hola, he aportat 49€ per la versió clàssica de núvol i per l obra de shakespeare, com me la descarrego?

  hecha por Geòrgia

  Hola Geòrgia. Els 49 euros que has pagat són per a una edició de 10 obres de Shakespeare en un volum de paper que t'enviarem tan bon punt acabi la campanya. Moltes gràcies per la teva aportació.

 • No social gens partidari dels llibres electrònics i no penso llegir-ne enlloc ni de ningún. Sóc un lector de cultura però d' aquèlla que es fa en paper! La revista en paper no valdrá 20 euros, tal com em va passar amo "El mon d' ahir" ?

  hecha por josep

  Benvolgut Josep,

  La nostra revista tindrà un preu de 10€. I sortirà el mes de maig. Valdrà la pena perquè reunirà una bona colla d'articles que hem publicat a Núvol que han agradat molt, combinats amb d'altres d'inèdits. Si t'agrada llegir en paper, també pots col·laborar al nostre verkami adquirint el volum d'obres de Shalespeare, subscripció Clàssica. Gràcies pel teu interès.

 • Hola, no hem queda clar que és la subscripció clàssica, el llibre de Shakespeare i prou? o també accés a la revista?

  hecha por Maria

  Hola Maria, L'accés gratuït al digital de cultura, tal com el coneixes ara, es mantindrà igual. Podràs llegir de franc Núvol com fins ara. Només pagaràs pels continguts premium. La subscripció digital et dóna dret a descarregar-te els ebooks. La clàssica a adquirir el volum Shakespeare o, si ja l'has adquirit a la llibreria, a reservar el volum que publicarem el Nadal vinent. També pots reservar ja per la mòdica quantitat de 10 euros la revista de paper que publicarem el mes de maig. Aquesta revista tindrà una periodicitat anual. Gràcies per l'interès.

Si quieres saber más pregúntale al autor

Fem créixer Núvol, el digital de cultura

Fem créixer Núvol, el digital de cultura

Conseguidos19.112€
de17.000€
100% conseguidos Conseguido!
Núvol és un digital de cultura independent amb una comunitat de 100.000 lectors. El mes d'abril fem cinc anys i volem fer un pas endavant per ampliar el nostre projecte. Volem enriquir el nou Núvol amb més continguts de qualitat, una col·lecció d’ebooks d’autors de referència i una revista en paper.
Núvol és un digital de cultura independent amb una comunitat de 100.000 lectors. El mes d'abril fem cinc anys i volem fer un pas endavant per ampliar el nostre projecte. Volem enriquir el nou Núvol amb més continguts de qualitat, una col·lecció d’ebooks d’autors de referència i una revista en paper.
Creado en: Barcelona

¡Gracias! Esta campaña de crowdfunding terminó el 26 de Marzo de 2017.

 
 • Aportando 10€
  149 Mecenas

  Revista en paper de 'Núvol'
  + El teu nom a la pàgina de mecenes de la revista.

 • Aportando 18€
  99 Mecenas

  Dues revistes en paper de Núvol (2017 i 2018)
  + El teu nom a la pàgina de mecenes de les revistes

 • Aportando 24€
  126 Mecenas

  Sis mesos de subscripció a Núvol digital

  6 ebooks de la nova col·lecció de Núvol

 • Aportando 42€
  51 Mecenas

  Un any de subscripció a Núvol digital

  12 ebooks de la nova col·lecció de Núvol

 • Aportando 49€
  62 Mecenas

  Subscripció a Núvol per un any: digital + paper

  Revista en paper de Núvol (2017)
  + 12 ebooks de la Col·lecció Núvol

 • Aportando 49€
  25 Mecenas

  Subscripció Núvol Clàssica

  'Versions a peu d'obra', volum amb 10 llibres de Shakespeare traduït per Joan Sellent (Si ja l'heu comprat, podreu invertir per l'obra que publicarem el desembre de 2017)

 • Aportando 55€
  61 Mecenas

  Subscripció Núvol Integral: Paper

  Subscripció clàssica (volum de Shakespeare)
  + Revista en paper de Núvol (2017)

 • Aportando 98€
  4 Mecenas

  EXCLUSIVA PER A LLIBRETERS

  4 exemplars del volum de Shakespeare amb el 50% de descompte.

 • Aportando 98€
  18 Mecenas

  Subscripció Núvol Integral: digital + paper

  12 ebooks de la nova col·lecció Núvol
  + Revista en paper de Núvol (2017)
  + Volum de Shakespeare

 • Aportando 180€
  5 Mecenas

  Dos anys de subscripció integral

  24 ebooks de la nova col·lecció Núvol
  + Revista en paper de Núvol (2017 i 2018)
  + Volum de Shakespeare + Nou volum 2017

¡Gracias! Esta campaña de crowdfunding terminó el 26 de Marzo de 2017.

 

Proyecto destacado por Vilaweb

Blog del proyecto (12)

12 actualizaciones más verlas todas

Autor/a del proyecto

Foto de Núvol, el digital de cultura
Núvol, el digital de cultura
Núvol és un digital de cultura fundat a Barcelona l'any 2012. Va néixer com una plataforma col·laborativa que agregava continguts de blogs diversos, però actualment, sense renunciar al seu esperit participatiu, co... Leer más
Núvol, el digital de cultura tiene 0 proyectos más en verkami. Puedes encontrar más información en http://www.nuvol.com