❗️ In order to use Verkami you must do it from another browser. Install or enter from: Microsoft Edge, Chrome or Firefox. Microsoft has stopped updating the Internet Explorer browser you are using and it is no longer compatible with most websites.

Autoretrats Filmats, llibre il·lustrat

Autoretrats Filmats és un llibre il·lustrat que mostra el procés creatiu dut a terme pels participants del Taller de Videoart i Autoretrat per a persones amb trastorn de salut mental realitzats durant l'any 2016 a diversos Centres Culturals de la ciutat de Barcelona.

Category

Created in

0
seconds
13
Patron
346€
From 1.200€
Contribute to the project
View project in Castellano

El llibre

Aquesta campanya té com a objectiu fer possible l'edició del llibre il·lustrat Autoretrats Filmats. El llibre recull, des de la mirada de les il·lustradores Anna Lina i Laura Rafecas, el dia a dia dels Tallers de Videoart i Autoretrat que es van dur a terme a diferents Centres Culturals de Barcelona durant l'any 2016.

La idea del llibre era documentar el procés que van seguir els participants del Taller per poder crear els seus Autoretrats Filmats, obres que podeu veure a la web del projecte.

Però, quin sentit té documentar aquest procés? Mostrar allò que no es veu a l'obra final: el procés creatiu que els participants han hagut de seguir per poder arribar a crear un Autoretrat Filmat. Aquest procesu inclou tant els exercicis que vam proposar com les situacions que es van generar a partir de cada pràctica artística.

El projecte

El Taller de Videoart i Autoretrat és un projecte artístic-educatiu que persegueix, mitjançant un acostament creatiu al videoart, involucrar persones amb trastorn de la salut mental en un exercici creatiu de reflexió i investigació sobre la seva identitat.

El Taller és un espai de creació, obert i inclusiu, en el que els participants aprenen les bases de la realització audiovisual i els diferents aspectes conceptuals i artístics del videoart, així com a observar, descriure, reflexionar i experimentar a través de la creació d'imatges i so, per poder representar-se a si mateixos a través del llenguatge audiovisual.

Els participants es converteixen en realitzadors i artistes; la matèria de treball són ells mateixos. Autors i alhora protagonistes, són l'objecte d'observació, reflexió i anàlisi a partir del qual viuen una experiència artística transformadora.

Qui som?

Els responsables del projecte som l'Albert Bataller i la Mireia Cucala, artistes visuals que hem ideat i dut a terme els Tallers junt amb la col·laboració de les artistes Jola Wieczorek, Manuela Antonucci i Mariana Cabello.

El projecte ha tingut el suport de l'Ajuntament de Barcelona i l'Obra Social "la Caixa" així com de la col·laboració del Centre Cultural Albareda, Centre Cívic Casa Sagnier, Ateneu l'Harmonia i del Centre Cívic Barceloneta.

Entre tots hem fet possible que el Taller es pogués realitzar a 4 centres cívics i que hi participessin més de 70 persones de diferents associacions i centres de Salut Mental de Barcelona.

A qui pot interessar aquest llibre

Pensem que mostrar el procés és tant o més importat que mostrar l'obra final. Aquest llibre pot interessar a persones relacionades tant al món de l'art i l'educació com del món social, educatiu, de la salut mental, etc.

Treballadors socials, artistes, educadors i en general persones interessades en l'art com a eina de transformació personal i social.

El llibre té com a objectiu no només mostrar procés, sinó que també busca donar visibilitat i trencar els estigmes i prejudicis que sovint s'associen a les persones que han patit algun trastorn de la salut mental.

A què destinarem les vostres aportacions

Les vostres aportacions es faran servir íntegrament per a pagar el cost d'impressió i maquetació del llibre.

En principi ens proposem fer un tiratge de 100 llibres, però en cas que superem l'objectiu bàsic que ens hem marcat augmentaríem proporcionalment el nombre de llibres a imprimir.

La campanya de crowdfunding és doncs una manera no només d'aconseguir finançar el cost de la impressió sinó també de saber si el llibre genera un interès entre el públic.

Sobre les recompenses

Llibre
En aquesta campanya la recompensa principal és el llibre il·lustrat. El llibre tindrà 140 pàgines a tot color, estarà enquadernat amb tapes toves i paper de 115 grams.

Aportant 20€ al projecte obtindreu un exemplar del llibre, a recollir en un dels punts indicats de Barcelona:

  • Centres Cívic Barceloneta
  • Centre Cívic Casa Sagnier
  • L'Ateneu l'Harmonia
  • Centre Cultural Albareda

Si aporteu 30€, la recompensa també serà un llibre però aquest us arribarà a casa per correu postal.

Finalment hi ha un pack petit i un pack gran per a llibreries, biblioteques i/o associacions.

Postal personalitzada
Una tarjeta postal amb una il·lustració del llibre a escollir entre 4 models diferents que podràs enviar o fer servir com a decoració.

Agraïments
Menció als agraïments de la web del projecte.
A la web podreu veure els videoarts realitzats pels protagonistes del llibre.

Calendari previst

En cas que aconseguim l'objectiu que ens hem marcat començaríem el procés d'impressió dels llibres a mitjans de febrer del 2017 i a enviar-vos-els i activar els punts d'entrega tan bon punt els rebem.

+ Info

Web del Taller de Videoart i Autoretrat

FAQ

There are none published yet.

Do you have any other queries or questions?

0 comments

If you are already a sponsor, please Log in to comment.

6€
1 backer

Postal dedicada (a escollir entre 4 il·lustracions)
+ Menció als agraïments a la web del projecte

20€
7 backers

Llibre il·lustrat a recollir als punts de recollida indicats (Barcelona)
+ Postal dedicada (a escollir entre 4 il·lustracions)
+ Menció als agraïments de la web del projecte

30€
4 backers

Llibre il·lustrat
+ Enviament a domicili (península)
+ Postal dedicada (a escollir entre 4 il·lustracions)
+ Menció als agraïments a la web del projecte

80€
1 backer

Pack petit de 4 llibres per a llibreries i/o biblioteques i/o associacions
+ Enviament a domicili (península)
+ Postal dedicada (a escollir entre 4 il·lustracions)
+ Menció als agraïments a la web del projecte

150€
0 backers

Pack gran de 8 llibres per a llibreries i/o biblioteques i/o associacions
+ Enviament a domicili (península)
+ Postal dedicada (a escollir entre 4 il·lustracions)
+ Menció als agraïments a la web del projecte

Cookies help us to offer our services. Continuing to browse entails acceptance of their use.