❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

CALENDARI DEL BON CONSUMIDOR 2017: Les hortalisses de temporada

Espectacular calendari per l'any 2017 il·lustrat amb fantàstiques aquarel·les de les verdures de temporada de varietats locals: per ajudar-te a mantenir una dieta més conscient i saludable!

Estela de Arenzana

Un proyecto de

Creado en

0
segundos
101
Aportaciones
2.723€
De 1.775€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto porque simplemente quieres ayudar a hacerlo realidad:

Estimat mecenes,

Sóc l'Estela, una il·lustradora amant del camp i de l'horta que amb la teva col·laboració vol impulsar el Calendari del Bon Consumidor, un projecte molt especial en el que si m'ajudes junts podem aconseguir:

  • 1. Promoure una dieta saludable i plena de verdures entre els nostres amics i familiars.

  • 2. Incentivar la compra de verdures ecològiques als agricultors locals.

  • 3. I per si tot això fos poc al mateix temps també estem realitzant conjuntament un petit pas cap a una societat ambientalment més sostenible i amb una major sobirania alimentària.

T'interessa?

Però primer cal que jo acabi tot el munt de feina que em queda per endavant il·lustrant i pintant els darrers mesos del calendari, les lletres, la portada, editant-ho tot, recopil·lant les fires, festes, mercats i diades, buscant altres col·laboradors i publicitant la campanya... i també cal que tu et decideixis a adquirir almenys un calendari. ÀNIMS!

Si la campanya funciona podré fer la impressió del calendari i començar a vendre la resta de calendaris abans que finalitzi l'any. Aquesta primera mensualitat com a il·lustradora significarà el salt d' una nova artista cap a la emprenedoria. Una artista implicada en el moviment agroecològic i amb molts altres projectes i il·lustracions en ment. Els vols veure? ;)

Apunt d'última hora: LA CAMPANYA SEGUEIX VIVA

Hem assolit el SEGON objectiu de 2500 euros però encara hi pots participar i obtenir el teu calendari!

LA RECOMPENSA DE POSAR EL NOM AL CALENDARI queda a partir del dia 9/11/2016 anul·lada, els propers calendaris s'enviaràn o es donaràn signats i dedicats.

Quin és el TERCER OBJECTIU? els 3000 euros!!

Queden molts dies de campanya i encara hi ha molts calendaris disponibles que cal vendre per a amortitzar la totalitat del projecte.

Per això us animo a seguir col·laborant, esdevenint mecenes i convidant a les persones del vostre entorn a que també hi esdevinguin.

Si assolim el nou objectiu de 3000 euros tots els mecenes hi guanyareu una recompensa extra que s'afegirà a les altres recompenses: dos postals de Reis de 10x15cm a cartolina amb una il·lustració que no apareix al calendari! però seguint el mateix lema de consum

Prometo que farà mmmoooolt goig!!! :)

D'on neix la idea del calendari? Jo ( l'autora)

L'art sempre necessita inspirar-se en experiències i passions externes. I jo, que sempre he procurat gaudir d'una dieta saludable i vegetariana ( almenys durant els dies hàbils) recentment m'he mudat a viure davant d'un hort ecològic i porta porta amb un projecte de recuperació de llavors tradicionals.

Endevines quin camp de sensacions?

Per què un calendari?

És un veritable luxe gaudir dels sabors i de la frescor de les hortalisses de temporada cultivades ecològica i localment. I encara més si ho fas amb el coneixement d'estar promovent un entorn més sostenible i la recuperació d'un patrimoni col·lectiu d'arrels immemorials.

Per això seria un plaer que els meus recursos com a il·lustradora em servissin per arribar a tots aquells que com jo també intuïu que aquest és el camí més alegre i saludable per a les nostres famílies, la nostra societat i pel nostre entorn.

El " calendari del bon consumidor 2017 " em sembla una eina senzilla i útil per a recordar-nos a tots alguns bons hàbits de consum ( com el d'escollir hortalisses de temporada quan fem la compra setmanal). I alhora em sembla una bona eina per a fomentar totes aquelles diades, fires, festes i mercats relacionades amb productes locals i ecològics que algunes entitats, com associacions i ajuntaments, s'esforcen a organitzar.

Cada mes anirà acompanyat d'una colla d'il·lustracions de les verdures de temporada més comunes durant aquell mes. També hi he fet aparèixer una o altra bestiola del nostre bestiari local que entona amb l'època de l'any

A més les il·lustracions d'hortalisses em permeten col·laborar amb l'Associació Agroecològica de cal Mercaderet ( pàgina web de l'associació ) que necessita un suport gràfic per a la seva nova base de dades online.

Al seu torn des de l'associació m'han ajudat a documentar-me i a dissenyar aquest calendari. També m'han oferit participar de les recompenses: aquells que disposeu d'un jardí o un espai d'hort, per petit que sigui, aprofiteu la gran oportunitat d'esdevenir molt honorables Guardians de les Llavors i d'afrontar-ne totes les aventures conseqüents ( en trobareu més informació, i/o els podeu consultar, a la seva pàgina web). Excepte en el cas que ens indiqueu el contrari quan haguem fet el primer contacte per correu electrònic rebreu un sobre amb llavors i amb informació sobre cóm procedir per a esdevenir els millors Guardians de les Llavors.

A què es destinaran les vostres aportacions?

Les vostres aportacions es destinaran a pagar la impressió d'una tirada de 500 exemplars enquadernats en làmines de paper reciclat mida gran DINA 3 i amb un gramatge de qualitat ( pressupostada en 1350 euros + IVA), a pagar els paquets i els enviaments quan sigui necessari, IVA, taxes i imposts, ss, i una petita part del sou que em correspondria per les hores de preparació, dibuix i edició que hi estic dedicant. Si ho aconseguiu sereu els millors mecenes del món!!!

Si es supera ràpidament i amb escreix l'objectiu i permet fer una reimpressió, la qual cosa pot ser complicada perquè caldria vendre tots els calendaris abans del gener de 2017, procuraré una recompensa extra per a tots els mecenes: una o més postals de reis amb els motius vegetals que ens preocupen ;).

Si una reimpressió no és possible el vostre ajut es reinvertirà en un nou projecte: o bé un conte il·lustrat que ja tinc en ment o bé en un millor i més econòmic calendari per l'any 2018.

Calendari previst

Organitzaré un esdeveniment de presentació a Igualada on hi estareu tots convidats, però encara falta concretar la data. D'aquesta manera ens podrem conèixer tots en persona i vosaltres podreu recollir personalment les vostres recompenses. De totes maneres procuraré que hi hagi dos punts de recollida, si pot ser en botigues especialitzades a Igualada i a Barcelona, on podreu anar a buscar els vostres calendaris.

Per descomptat tots els mecenes que col·laboreu abans de la impressió tindreu el vostre lloc entre els agraïments a la darrera làmina del calendari.

Durant el mes d'octubre acabaré la il·lustració, edició i muntatge de totes les làmines del calendari, inclosa la portada. A començaments o mitjans de novembre, coincidint amb la fi dels 40 dies de campanya, podré realitzar la impressió. Entre finals de novembre i començaments de desembre organitzaré l'esdeveniment de presentació i enviaré tots els calendaris per a que els rebeu amb seguretat abans de Nadal.

Entitats col·laboradores. Projecte obert a noves entitats o establiments col·laboradors.

De moment hi ha dues entitats col·laboradores, i els seus logotips estaran presents en la darrera pàgina del calendari. Aquestes són:

  • Associació Agroecològica de cal Mercaderet

  • Col·lectiu Eixarcolant

Més informació

Siusplau, en cas de dubte consulteu-me a la meva adreça electrònica: [email protected]

També em podeu seguir des de les plataformes de facebook, instagram i twiter, o a la meva pàgina web:

Facebook de la il·lustradora
Instagram de la il·lustradora
Twiter de la il·lustradora
Twiter de la il·lustradora
Pàgina web de la il·lustradora
Antic blog de la il·lustradora

A més us deixo:

Per què és important ser un Guardià de les Llavors?

I el correu electrònic de la Associació Agroecològica de cal Mercaderet : [email protected]

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

0 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

Volver a todas las actualizaciones

#05 / Fí de Campanya!! Moltes gràcies

La campanya ha finalitzat amb molt més èxit del que esperàvem, i això ha estat gràcies a vosaltres, la vostra difusió i el vostre compromís com a bons consumidors.

Com ja sabeu, la idea bàsica i excusa del calendari és que la societat s'adapti a un tipus de consum responsable i local, no només per nosaltres i els comerços, sinó pel medi ambient i la terra, ja que tot repercuteix en intentar fer de nostre món un món millor.

Aprofito aquest darrer post per compartir amb tots vosaltres un documental que està molt molt bé, i que ens dóna esperança i moltes idees per lluitar pel canvi que necessitem.

El documental es diu "Demain" "Mañana" us facilito l'enllaç. El podeu veure en VO amb subtítols o doblat al castellà. Visionat molt recomanat.

(https://www.filmin.es/pelicula/manana/20173)

Bé de pas anunciar-vos que farem dues presentacions del calendari.

Parlarem sobre la sobirania alimentària, el procés de creació, l'alimentació ecològica... També exposaré els dibuixos originals i podreu recollir el vostre calendari o comprar-ne més.

EL 13 DE DESEMBRE 18:00h a la BIBLIOTECA CENTRAL d'Igualada.

EL 17 DE DESEMBRE 11:00H - 13:00 aprox. a la Masia DE CAN MERCADERET ( a 1h de Barcelona ) caldrà CONFIRMAR ASSISTÈNCIA!

On a part de la presentació del calendari, farem una activitat en família, visitarem l'hort, parlarem sobre la recuperació de llavors i farem una activitat amb les olives de la finca. Caldrà portar un pot de vidre.

Us hi esperem!!

0 comentarios

Inicia sesión o Regístrate para comentar esta entrada.

#07 / 2a PRESENTACIÓ, ara a la masía

Bones mecenes!

Us recordo que aquest dissabte, si no plou, creuem els dits, farem la segona presentació.

Informar-vos que la que es va fer a la biblioteca central va ser molt acollidora i es va crear un ambient molt positiu.

Així que la segona esperem que sigui igual i millor!

A la masia organitzarem el dia d'aquesta manera.

Salutacions i presentacions

Presentació del projecte ecomercaderet/eixercolant

Visita guiada a l'hort, animals i riu

Visita al banc de llavors ( Com neixen les plantes?, com es recupera una varietat tradicional perduda?)

Presentació del calendari del bon consumidor.

També hi haurà una paradeta de verdures de la finca, ecològiques i de temporada i un tast de receptes fetes amb verdures de l'hort.

No us sembla temptador??? Us hi esperem!!

#06 / PRESENTACIÓ A IGUALADA

Bon dia mecenes!

Recordeu que AVUI a les 19H a la Biblio d'Igualada farem una presentació dels calendaris!!

Si teniu amics que no el van poder comprar per Verkami i viuen a Igualada o als voltants no dubteu en informar-los.

I evidentment, tot@s els mecenes sou benvinguts a recollir els vostres calendaris o a agafar algún altre per un regal especial de Nadal.

Farem xerrada, debat, i expo dels orginals i entrega de calendaris signats in situ.

Us esperem :)

#05 / Fí de Campanya!! Moltes gràcies

La campanya ha finalitzat amb molt més èxit del que esperàvem, i això ha estat gràcies a vosaltres, la vostra difusió i el vostre compromís com a bons consumidors.

Com ja sabeu, la idea bàsica i excusa del calendari és que la societat s'adapti a un tipus de consum responsable i local, no només per nosaltres i els comerços, sinó pel medi ambient i la terra, ja que tot repercuteix en intentar fer de nostre món un món millor.

Aprofito aquest darrer post per compartir amb tots vosaltres un documental que està molt molt bé, i que ens dóna esperança i moltes idees per lluitar pel canvi que necessitem.

El documental es diu "Demain" "Mañana" us facilito l'enllaç. El podeu veure en VO amb subtítols o doblat al castellà. Visionat molt recomanat.

(https://www.filmin.es/pelicula/manana/20173)

Bé de pas anunciar-vos que farem dues presentacions del calendari.

leer más

#04 / Trobem una casa a tots els originals!

Avui a les 9 30 donava per finalitzat el darrer dibuix del calendari: El desembre

El desembre es caracteritza per aquesta recollida d'aquests bufons animals domèstics que amb el model actual de consum i de producció alimentària, molts d'ells estan desapareixent.

Així que donem una petita empenta a què el consum de carn també sigui responsable i sostenible amb el medi ambient.

La finalitat de tot plegat és que respectem els nostres veïns, plantes i animals, que són casa nostra i l'hem de cuidar i mimar tot el que puguem.

Si voleu veure els 12 dibuixos i la seva explicació els podeu trobar a l'enllaç.

[http://www.esteladearenzana.com/project/originals-calendari-del-bon-consumidor/]

Així que animem la campanya donant sortida als dibuixos que encara no tenen una llar!

Moltes gràcies!

#03 / ESTIMATS MECENES: LA CAMPANYA SEGUEIX VIVA!!! ( NOU OBJECTIU )

Molt bones mecenes!

Us donem les gràcies de tot cor per fer possible la impressió del Calendari del Bon Consumidor 2017!

Com ja veieu encara estic dibuixant, com a mínim em falten els darrers dos mesos ( novembre i desembre), la portada, i tota la feina d'edició.

I encara que ja he assolit els diners que necessitava per a costejar el projecte la CAMPANYA SEGUEIX VIVA! De fet més viva que mai, doncs ara sabem que el calendari esdevindrà real!

Queden 30 dies de campanya i encara hi ha molts calendaris disponibles que cal vendre per a amortitzar la totalitat del projecte. Per això plantejo EL SEGON OBJECTIU: arribar als 2500 EUROS i que tots els mecenes hi guanyeu un pòster amb les hortalisses de temporada al llarg de les estacions de l'any. Prometo que farà mmmoooolt goig!!!

Així que ningú badi, que ha arribat l’hora que animeu a parents i amics del facebook, als companys de feina, a twiters i a veïns. Perquè ens encanta quan rebem un e-mail de Verkami. leer más

#01 / 1.121 GRÀCIES

Moltes gràcies a tot@s els mecenes que heu ajudat a fer que aquest petit projecte vagi creixent!

La vostra difusió és molt important per tal que arribi a totes les cases possibles i de mica en mica, puguem assolir un nivell de consum més responsable i sostenible.

PD: Aquesta làmina correspon a l'Agost i ens la presenta aquests abellerols tan simpàtics que gaudeixen de la festa major :P

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies