Benvinguts a la Revolució de les plantes medicinals!
Volem que tothom conegui els beneficis terapèutics de les plantes medicinals i mostrar la importància de consumir agricultura ecològica i portar un estil de vida saludable per a prevenir malalties.
La idea d’aquest projecte documental neix de la voluntat de fer d’altaveu d’un missatge que crec necessari en aquests temps que corren. Va arribar a les meves mans el llibre que Josep Pàmies ha escrit amb l’ajuda de Miguel Figueroa, UNA DOLÇA REVOLUCIÓ, en el què el Josep explica la seva llarga trajectòria al camp com agricultor i el seu activisme en contra dels transgènics i els químics, i a favor d’una agricultura ecològica.
Josep també ens explica una bonica i gràfica anècdota que va tenir amb el seu fill Pau quan aquest li va dir que volia anar a pescar, llavors el Josep va pensar en agafar els cucs de les seves terres aparentment fèrtils, amb la sorpresa de que no en quedaven. Això li va fer replantejar-se el tipus d’agricultura que estava fent i va decidir fer un gir cap a la producció ecològica, a la vegada que un contacte fortuït amb l’estèvia el va ajudar a entrar al món de les plantes medicinals.
Com a conclusió, el llibre convida al lector a empoderar-se de la seva salut i alimentació, donant a conèixer els beneficis terapèutics de les plantes medicinals i la importància de consumir agricultura ecològica i portar un estil de vida saludable per a prevenir malalties.
En acabar la lectura, vaig sentir la necessitat de transmetre mitjançant imatges totes aquestes reflexions donant veu al mateix temps tant a metges, que estan investigant els beneficis terapèutics de plantes com l’estèvia, la marihuana, la kalanchoé o l’artemisa, com a testimonis que han sanat gràcies a la fitoteràpia i al canvi d’hàbits. No faltaran veus crítiques amb les grans multinacionals farmacèutiques i agroalimentàries, que sovint donen prioritat als beneficis econòmics per davant del benestar de la societat i del planeta.
La intenció és realitzar un projecte en el que, prenent com a referència les reflexions i punts de vista del Josep Pàmies i la "Dolça Revolució", anirem contrastant el seu missatge amb moltes altres veus que aportin rigor i credibilitat. Ens encantaria poder entrevistar el màxim número d’experts, tant d’aquí com internacionals, i conèixer al màxim de testimonis que vulguin aportar la seva experiència de curació a través de les plantes medicinals i d’un canvi de model.
Aquestes són les entrevistes que portem realitzades fins el moment:
Àngela Pallarès. Antropòloga i professora de Ciències de la Salut a la Universitat Blanquerna. Estudi amb estèvia al Marroc.
Esther Vivas. Periodista i activista contra el model agroalimentari. Autora de diversos llibres i publicacions sobre moviments socials i consum responsable.
Mariano García de Palau. Metge expert en teràpies amb cannabinoides.
Pedro y Candela. Testimonis càncer de colon
Teresa Forcades. Doctora i activista contra les farmacèutiques.
¿A què destinarem les vostres aportacions?:
A banda de poder destinar els diners recaptats per a finançar les despeses tècniques i humanes durant el procés de realització del projecte, així com per a la fase de muntatge i postproducció, bona part dels diners que aconseguim servirà per a finançar els rodatges fora de Barcelona i poder entrevistar veus autoritzades com Peter Gotzsche (professor de medicina i farmacologia clínica de la universitat de Copenhague i director i professor del Nordic Cochrane Center) autor del llibre “Medicamentos que matan y crimen organizado”; Raphael Mechoulam (catedràtic de química mèdica a la Universitat Hebrea de Jerusalem i pioner en el camp de la investigació en cannabis i el sistema endocannabinoide) o Per Bendix Jeppesen (doctor al Aarhus University Hospital de Dinamarca) que ha realitzat estudis recents sobre els beneficis de l’estèvia en malalts de diabetis tipus 2.
Sobre les recompenses:
Primer de tot, volem agrair a tots els que confieu en aquest projecte, sense vosaltres seria impossible portar-ho a terme. Així que, moltes gràcies!
Aquestes són les nostres recompenses:
Agraïment en els crèdits de la pel•lícula.
Visionat on line en qualitat HD.
Còpia física del DVD de la pel•lícula.
Entrades per a les estrenes a Barcelona i Madrid.
Si ets una associació, cooperativa, escola, etc... Passi privat de la pel•lícula amb la presència de Josep Pàmies i del realitzador i posterior xerrada.
Calendari previst:
La nostra idea és començar amb el muntatge a l’abril/maig 2017 (tenim previst que duri uns 2 o 3 mesos), la postproducció d’imatge i so, i la música.
Ens encantaria poder fer l’estrena al setembre 2017 a Barcelona i Madrid.
Coneix al realitzador:
Xavier Sureda (Barcelona, 1980)
Llicenciat en Humanitats (UAB) i Periodisme (UPF), vaig treballar dos anys com a reporter i càmera en televisions locals a on vaig descobrir que volia dedicar-me al món de la imatge, però no fent notícies fugaces pels informatius sinó documentals i reportatges a on poder profunditzar més en les històries. Al 2008, vaig viatjar a l’Argentina per a realitzar el Curs de documental social a l’Observatorio de Cine de Buenos Aires, i durant els 6 mesos que vaig passar a Amèrica del Sud vaig realitzar 4 projectes, 2 a Argentina i 2 a Brasil.
De tornada a Barcelona (finals 2008), em vaig retrobar amb el Jordi Salvadó, antic company d’Humanitats, i des de llavors compartim una Bitàkora que ens ha portat a fer molts projectes al voltant del món, tots ells amb el propòsit de donar a conèixer petits espais de la realitat que ens envolta i donar visibilitat a missatges que molt sovint són silenciats.
+ Info
A la nostra pàgina de Facebook us anirem informant de l'evolució del documental.
Web: Bitakora Films
19 comentaris
Si ja ets mecenes, Inicia sessió per comentar.
Bitakorafilms (Xavier Sureda)
Autor/a
Hola Rosamary! Doncs em sembla molt interessant el que m'expliques així que si em dones el contacte de l'Angela, jo li escric i mirem a veure com ho podem gestionar per fer l'entrevista! (si et sembla bé envia'm la informació a l'email [email protected])
Moltes gràcies!
Xavi Sureda
Rosamary Torres Fernandez
ens possarem en contacte amb en Josep Pamies a través del nostre amic comú Alex i tambe farem xerrades a Biocultura i Fira Natura de lleida... Potser es massa tard pero voldria saber si t'interessaria ferli una entrevista a l'Angela. Gracies!
Rosamary Torres Fernandez
continúo... millores amb tractament naturals com l'oli de coco i reduccio de sucres... l'Angela Torres, clienta del nostre herbolari ha escrit un llibre sobre la seva experiencia que li estem ajudant a editar i ja casi el tenim. En breu ens posasrem
Rosamary Torres Fernandez
Hola Xavi, Soc Rosa y recolzo el teu projecte amb una petita donació. Voldria comentar-te un tema en el que estem treballant fa uns mesos, sobre els efectes de la Big Farma en les malalties neurodegeneratives com l'Alzheimer i les millores
Maria Jose Diepa
Espero sea en castellano.
Mucha fuerza, grandisima la labor que estás haciendo Josep, muchas fuerzas en contra, pero también estoy segurisima que hay muchisima fuerza magica y maravillosa que ayuda a que sigas adelante.
No te rindas!! Gracias!
Bitakorafilms (Xavier Sureda)
Autor/a
Hola Ruth!! Sí, tienes toda la razón, no se pueden leer con facilidad, así que gracias por el comentario y para el documental lo haremos mejor!
Ruth
Hola! Se han percatado que al hacer los subtítulos si los ponen en color blanco es complicado de leerlo por el fondo del vídeo. Sería bueno que lo miren y pongan algo de fondo que permita visualizarlo mejor me ha costado leerlo. Saludos
Bitakorafilms (Xavier Sureda)
Autor/a
Hola Sergio!!
Te cuento que el documental va a tener entrevistas en castellano, catalán y inglés, ya que somos partidarios que cada persona se exprese en la lengua con la que se sienta más cómoda. Y haremos subtítulos en esos mismos idiomas!
Sergio
Hola,
Acabo de aportar 35 euros y entrando aqui me sorprendo con este tema.
Necesito confirmacion que el documental va a tener lenguaje castellano (no subtitulos sino audio).
Por favor, Si no es asi cancelar mi aportacion cuanto antes.
Bitakorafilms (Xavier Sureda)
Autor/a
Hola! Ostras, la verdad es que no me lo había planteado! Pero ahora que lo comentas me pondré a investigar como lo podríamos resolver! Muchas gracias!