❗️ In order to use Verkami you must do it from another browser. Install or enter from: Microsoft Edge, Chrome or Firefox. Microsoft has stopped updating the Internet Explorer browser you are using and it is no longer compatible with most websites.

Kaijû! Quadern de camp

Criatures monstruoses arribades de l'espai exterior o creades per la radiació atòmica destrueixen Tòkio una vegada i una altra... Un recorregut visual del gènere del Kaijû eiga, el cinema de monstres japonès, combinant l'estil dels clàssics quaderns de camp amb un anàl·lisi cinematogràfic exhaustiu.

Category

Created in

0
seconds
172
Pledges
4.552€
From 3.000€
Contribute to the project
View project in Castellano

Choose your reward

Or support it with a donation

Contribute without a reward
Donate to the project because you simply want to help make it happen:

Nou objectiu: 4.500€

Moltes gràcies a tots. Amb el vostre suport hem superat la xifra de 3.000 euros, que assegurava la tirada de la primera edició bilingüe del llibre. Fins al dia 13 encara ens queda molt temps per impulsar aquest projecte i ens hem marcat una nova fita. El nou objectiu és arribar als 4.500 euros, amb els quals cobrirem íntegrament totes les despeses d'aquesta aventura literària i cinematogràfica.

Noves oportunitats

Per fer-ho possible, hem preparat noves recompenses que se sumen a les ja existents. Totes amb preus exclusius per la campanya de Verkami.

Calendaris Kaijû 2017.

Un calendari per gaudir durant tot l'any dels dibuixos que Ganya ha fet pel llibre. En uns monstruosos 297x420 mm (A3)

 • El podeu adquirir com un complement al vostre lot o conjuntament amb llibre per aquells/es que encara no el tingueu.

Abonament Monstruós.

Accés a un preu especial a les 7 pel·lícules del Cicle Kaijû que es farà durant el Festival Nits de cinema oriental de Vic (del 12-17 de juliol). Les pel·lícules són, de moment, secret de sumari però les sessions es faran cada dia a les 12h

 • El podeu adquirir com un complement al vostre lot o conjuntament amb llibre per aquells/es que encara no el tingueu.

Il·lustracions Godzilla Nitòman. Els dibuixos d'en Ganya són el buc insígnia d'aquest llibre. La seva tècnica amb llapis és ideal pel format de quadern de camp. Però a la comunitat del Festival Nits tenim un gran nombre d'amics i amigues artistes que es moren de ganes de dibuixar un Godzilla.

Farem una sèrie d'il·lustracions originals, en format postal, que mostrin diferents adaptacions del mateix personatge. Podran ser vostre com a complement del vostre lot o amb un lot de llibre+il·lustració.

Els autors implicats són: Xevi Domínguez, Jordi Farrés, Pol Robles, Jaume Salés, Edu Moyano, Aleix Pitarch, Christian Inaraja, Joan Puig, Meri Gil, Marc Taña, Domingo López...

A continuació podeu veure els primers Godzilles. Un cop acabi la campanya, podreu triar l'original que més us agradi. Per rigurós ordre d'aportació :)

S'amplia a 10 la recompensa OKASHI - Després de l'èxit de la primera tanda, el restaurant japonès Okashi de Vic ens ha donat suport perquè 5 nous mecenes (i acompanyants) puguin gaudir d'un bon àpat.


Què és?

Kaijû! Quadern de camp és el segon llibre del Festival Nits de cinema oriental de Vic: un recorregut pel gènere del Kaijû eiga japonès, el cinema de monstres gegants que té a Godzilla com la seva icona principal. Un llibre amb edicions en català i castellà que desvetlla tots els secrets dels monstres i d'aquells que els van crear.

Kaijû! Quadern de camp combina l'anàlisi cinematogràfic amb un gran contingut visual. El seu autor és Eduard Terrades i està il·lustrat per Carles Gañarul, Ganya, responsable dels dibuixos originals que recreen els clàssics quaderns de camp. A través de les il·lustracions detallades podem conèixer les característiques fisiològiques, comportaments, tècniques i armes dels 10 monstres seleccionats.

El llibre compta amb pròleg d'Ángel Sala, director del Festival de cinema fantàstic de Sitges i la col·laboració d'autors convidats, autèntics experts en la matèria. Domingo López és l'encarregat de coordinar tot el projecte.

Com serà?

Un llibre a tot color, editat en paper d'alta qualitat, amb il·lustracions originals, reproduccions de cartells originals, fotogrames i comentaris de les pel·lícules.

Kaijû! Quadern de camp

Eduard Terrades. Carles Gañarul. Domingo López

140 pàgines. 15x23 cm

PVP: 18 euros

Pròleg: Ángel Sala

Col·laboradors: Jordi Sánchez Navarro, Marc Bernabé, Oriol Estrada, Manuel Valencia, Damon Foster, Ricardo Reparaz, Domingo López, Jorge Endrino, Enrique Garcelán...

Edita: Festival Nits de cinema oriental de Vic. Distribueix , amb la col·laboració i distribució de Tyrannosaurus Books.

Els autors

Eduard Terrades Vicens (Granollers, 1982)
Escriptor i cinèfil, amb especial interès per les cinematografies asiàtiques i estudiós de la cultura japonesa. Forma part de CineAsia, empresa dedicada a la difusió del cinema asiàtic, i és presentador del programa de ràdio Més enllà de la vinyeta a l'emissora La Xarxa. És autor de llibres com FantAsia, Made in Kitano, Johnnie To: Redefiniendo el cine de autor o Diez Años de Terror Asiático: 1995-2005.

Carles Gañarul, Ganya (Vic, 1971)
Gran cinèfil, ha creat la sèrie Ganya Cinema Art, amb il·lustracions d'escenes de cinema, fetes amb grafit sobre fusta. Ha exposat les seves obres a Vic, Sabadell, Donostia, al Festival de Sitges... Actualment alguns dels seus treballs s'exposen i es venen als Estats Units.

Domingo López (Barcelona, 1972)
Coprogramador del Festival Nits de cinema oriental de Vic. És autor o coautor de llibres com Wild Wild East. Del curri Western al Soja Western, Made in Hong Kong, La Marca de Frankenstein o Johnnie To: redefiniendo el cine de autor. Ha dedicat tota la seva vida professional a la difusió de cinematografies desconegudes i és codirector del programa Hollybrut a Paramount Channel

Festival Nits de cinema oriental de Vic

Des de fa 13 anys treballem en la difusió de la cultura asiàtica a través del cinema, la gastronomia i tot tipus d'activitats com projeccions a l'aire lliure, exhibicions d'arts marcials i danses tradicionals, conferències, exposicions, tallers, concerts, representació de contes infantils... Wild Wild East, editat conjuntament amb Tyrannosaurus Books i finançat a través de Verkami, va ser el nostre primer llibre.

Què us oferim? (Les recompenses)

Totes les recompenses compten amb el llibre signat pels autors i el vostre nom a l'apartat d'agraïments.

 • Llibre (15€) a un preu reduït exclusiu per Verkami. Per recollir a Vic durant els dies del festival (del 12 al 17 de juliol).

 • Llibre + enviament (18€). Pel mateix preu de venda al públic, us el fem arribar a casa.

 • Enviaments internacionals, a Europa o la resta del món.

 • Lot amb dos exemplars de Kaijû!

 • Lot amb els dos llibres editats per les Nits: Kaijû! Quadern de camp i Wild Wild East.

 • Llibre + Pel·lícula Godzilla (1954). Escollir format (BR o DVD)

 • Llibre + 4 figures Godzilla de 8 cm, per als monstres més petits de la casa. Hi ha 10 figures diferents i el lot inclourà 4 d'aquestes, seleccionades aleatòriament.

 • NOVA - Llibre + figures + pel·lícula, per qui no es pugui decidir.

 • Lot amb abonament Nitòman que dóna accés a totes les pel·lícules del Festival Nits de cinema oriental. Aquest lot no s'enviarà per correu ja que l'abonament s'ha de recollir durant els dies del Festival.

 • Lot Nitòman amb pel·lícula

 • Lot Nitòman COMBO amb pel·lícula i 4 figuretes Godzilla 8 cm

 • Lot Nitòman Keiko. A més de l'abonament Nitòman, inclou una caixa de bombons KEIKO de la sèrie Around The World de Cacao Sampaka. Amb bombons de yuzu, tè verd, sèsam negre i wasabi.

 • Lot Okashii. Llibre + Menú Degustació per a dues persones al restaurant japonès Okashii** de Vic. Gràcies a la col·laboració entre el restaurant i el Festival. *(no inclou les begudes).

 • Lot Eikyô, que inclou una subscripció d'un any a la revista Eikyô, influencias japonesas

ESGOTADA

Lots Kaijû: Il·lustracions originals

Les recompenses més especials d'aquest projecte són els dibuixos originals de Ganya pel quadern de camp i la portada del llibre. Espectaculars làmines en format A3 per per a les quals només ha fet servir llapis i que s'inspiren en fotogrames de les pel·lícules.

 • Kaijû: King of Monsters. La recompensa de la portada, únic i exclusiu. Un sol dibuix de mida A3, que recrea el combat de Gamera vs. Barugon (1966).

 • Kaijû: Monsters. Hi ha 10 recompenses amb els dibuixos de quadern de camp. Cada una inclou dues làmines A3: una del monstre de cos sencer i una altra amb alguns detalls específics.

Els monstres són: Godzilla, Gamera, Guilala, Daimajin, Gappa, Rodan, Varan, King Guidorah, Mothra i Frankenstein.

**A continuació podeu veure algunes de les obres. A mesura que tinguem noves il·lustracions acabades, les anirem incorporant, tot i que segurament no estaran totes finalitzades abans que acabi la campanya de Verkami.

A què destinarem les vostres aportacions?

Ens hem fixat un primer objectiu de 3.000 euros. Un import que servirà per pagar bona part del les despeses mínimes del llibre (creació, disseny, traducció i impremta). Però tenint en compte que cal sumar-hi la preparació i enviament de recompenses, esperem poder arribar a nous objectius que es traduiran en noves recompenses per a vosaltres.

Calendari previst

Kaijû! Quadern de camp es presentarà coincidint amb la 13a edició del Festival Nits de cinema oriental de Vic que tindrà lloc al juliol.

El llibre està en procés d'escriptura i de dibuix. En aquests moments hi ha aproximadament la meitat dels dibuixos fets i el text del llibre està avançant. Falten alguns articles i després caldrà finalitzar la maquetació, traduccions i treballs d'impremta.

Enviaments

Les despeses d'enviament estan incloses en totes les aportacions i les hem calculat a partir de la tarifa oficial de Correus. Si vius fora d'Espanya fes servir els paquets Europa i Resta del món. I sí, a nosaltres també ens sap greu l'encariment dels enviaments de paquets fora de la península.

Durant els dies de festival es podran recollir les recompenses però els enviaments es faran després del certamen, durant el mesos d'agost i setembre. Abans del festival serà impossible per agenda i, després, sempre hi ha un període de tancament en què ens és pràcticament impossible fer res més. L'experiència de l'anterior llibre ens diu que deixem un parell de mesos de marge per poder fer les comandes i els enviaments com cal.

Una última cosa

Gràcies per formar part d'aquest projecte i recorda fer-lo arribar allà on nosaltres no podem. Segur que tens un amic, conegut o familiar a qui li pot interessar. Comparteix-lo a través de perfils de xarxes socials, per Whatsapp, correu o... o per colom missatger.

I recorda: si no ho fas per nosaltres, fes-ho pels monstres!

Més informació

Som el Festival Nits de cinema oriental de Vic. Ens podreu trobar a:

Anb la col·laboració i la distribució de Tyrannosaurus Books

Aquest llibre l'ha il·lustrat Carles Gañarul

Domingo López és programador del Festival i coordinador del projecte:

FAQ

There are none published yet.

Do you have any other queries or questions?

Ask the author

19 comments

If you are already a sponsor, please Log in to comment.

 • Hola,

  Les hem afegit amb la idea 'inicial' de les recompenses de Verkami: productes o altres elements que suposin un descompte a través de la campanya o un atractiu per a vosaltres o nous mecenes.

  No ho hem afegit com una 'recompensa millorada', que sé que és el que buscaves.

  Això no sé si ho podrem oferir. No trobem res prou interessant per compensar-vos i que no ens suposi una inversió important. Al menys amb el marge que tenim ara mateix.

  Ho sentim si no hem satisfet les vostres expectatives.

 • Manel

  Manel

  almost 8 years

  Recompenses que també s'han de pagar?

  Curioses recompenses doncs....

 • Hola,

  Gràcies per la pregunta.

  Disculpeu, ens ha sortit un imprevist amb les recompenses que teniem plantejades a curt termini. Intentarem actualitzar el tema el més aviat possible.

  D'una banda estem plantejant fer productes que aprofin els dibuixos originals del llibre (calendaris, postals, xapes...?). De l'altra segur que traurem alguna recompensa relacionada amb el Festival exclusiva pels mecenes. També altres productes de marxandatge. Sembla que els ninotets han funcionat

 • Manel

  Manel

  almost 8 years

  Com esta el tema de les recompenses extres ara que hem assolit els 3000?

  Teniu alguna cosa en ment?

 • Manel

  Manel

  almost 8 years

  Voldria saber quines recompenses teniu pensat afegir ara que heu arribat als 3000

  Gràcies i enhorabona!

 • Hola, el DVD lleva el doblaje nuevo y la versión original en japonés.

 • Barandiarán

  Barandiarán

  almost 8 years

  ¿El DVD de la película de "Godzilla" (1954) lleva el doblaje original de cines?

 • Hola,

  Cuando acabe la campaña (o quizás empezamos un poco antes para ir avanzando) os enviaremos unos formularios pidiendo todos los datos necesarios: idioma del libro, formato de la película. dirección para los envíos y cada mecenas la información en función de su recompensa

 • crossblaim

  crossblaim

  almost 8 years

  ¿Cuando se elige el formato de la pelicula?

 • Hola,

  gracias por tu interés. Hemos puesto una foto de las figuras en la descripción del proyecto, para que las veas (un poco) mejor. Son figuras pequeñas, de unos 8 cm de alto (10 cm sptoc de cabeza a cola). De plástico. En cada bolsa tenemos 10 modelos y haremos una selección de 4 para cada uno de los packs. Intentaremos que cada lote combine algún modelo de godzilla con otros kaijûs.

#07 / The New Girl in Town

ES

El año pasado, 170 personas hicisteis posible la publicación de Kaijû! Cuaderno de campo, el segundo libro del Festival Nits de cinema oriental de Vic.

Ayer, justo un año después del inicio de aquella campaña, empezamos un nuevo proyecto en Verkami. El tercer libro del Festival Nits será Kung Fu Girls! Las actrices del cine de acción de Hong Kong y China, un libro escrito por los expertos Domingo López y Jorge Endrino, y ilustrado por Toni Benages.

A vosotr@s, que colaborasteis en aquél libro sobre monstruos japoneses, os animamos a participar en esta nueva aventura editorial del Festival.

Entrad, mirad las recompensas que hemos preparado y aportad vuestro granito de arena. Y, sobretodo, ¡compartidlo! Vuestra difusión es muy importante para nosotros.

Campaña Verkami - Kung Fu Girls!

CA

L'any passat, 170 persones vau fer possible la publicació de Kaijû! Quadern de camp, el segon llibre del Festival Nits de cinema oriental de Vic.

read more

#06 / The New (and big) Kid in Town

CA

Ja el tenim aquí! Avui mateix han arribat els llibres Kaijû! Quadern de camp acabats de sortir de la impremta. A punt per la presentació del llibre que es farà dimecres a la Biblioteca de Vic.

Recordeu que si el voleu recollir aquell dia tot i tenir opció d'enviament, ens ho heu de comunicar (haurieu d'haver rebut un correu, però més val insistir...)

Ser mecenes té premi! En el seu moment el preu de Verkami ja era especial respecte el preu de venda final. Però a més, el llibre té més pàgines de les previstes. De les 140 inicials hem passat a 276! La incontinència verbal i l'emoció a l'hora de parlar de monstres ha fet que tinguem un llibre molt més extens i complet. Evidentment el preu final pujarà una mica. Però a vosaltres ja no us afecta. Ja heu guanyat!

Esperem que molt aviat el pugueu tenir a les mans


ES

¡Ya está aquí! Hoy mismo han llegado los libros Kaijû! Cuaderno de camporead more

#05 / That's All Folks

Això és tot amics

Fins aquí hem arribat. Dissabte a primera hora va finalitzar el període de campanya de Verkami. Han estat 40 dies on 172 mecenes heu aportat el vostre granet de sorra per aconseguir més de 4.500 euros que s'invertiran en la producció d'aquest Kaijû! Quadern de camp. Moltes gràcies a tots per la vostra implicació i per creure en el projecte.

Hem tirat endavant el nostre segon llibre a Verkami, hem aconseguit l'import mínim que ens havíem marcat i també el segon objectiu. Tot un èxit, però ara ens queda un altre repte: enllestir el llibre per tal que aviat sigui vostre.

Ja tenim data de presentació del llibre: serà el 13 de juliol a la Biblioteca Joan Triadú de Vic, durant el Festival Nits de cinema oriental. A partir d'aquell dia el podreu recollir a Vic si ens veniu a veure o bé us l'enviarem un cop finalitzi el Festival.

El següent pas

read more

#04 / Sobre les recompenses (no) ampliades

CA

Ahir ens va arribar un comentari entorn les noves recompenses que hem incorporat, i pensem que mereix que aclarim alguns punts. Alguns/es esperàveu una recompensa ampliada, en el sentit que al vostre lot s'hi adjuntin nous productes/serveis, millorant així la vostra aportació inicial.

En canvi, el que hem proposat són noves recompenses, que poden adquirir nous o antics mecenes. Però no suposen, efectivament, una millora del vostre lot inicial.

És possible que no haguem comunicat bé les nostres intencions, i lamentem si algú troba que no hem satisfet les expectatives.

Mai no hem amagat que, als dos projectes de Verkami que hem fet fins ara, nosaltres assumim una part de les despeses. Per això els 3.000 euros del primer objectiu justifiquen el llançament del llibre però, tot i haver superat la xifra inicial, en aquest moment encara no tenim prou marge per ampliar lots.

read more

#03 / Recta final

Nou objectiu. Noves recompenses

Nuevo objetivo. Nuevas recompensas

Hem superat el primer objectiu: els 3.000 euros que asseguren que el llibre veurà la llum el pròxim mes de juliol. Moltes gràcies!

El nou objectiu és arribar als 4.500 euros, amb els quals cobrirem íntegrament totes les despeses. Per fer-ho hem preparat noves recompenses que se sumen a les ja existents. Totes amb preus exclusius per la campanya de Verkami.

 • Calendari Kaijû 2017

 • Abonaments per veure totes les pel·lícules del Cicle Kaijû del Festival

 • Noves il·lustracions originals

 • 5 noves recompenses OKASHII


Hemos superado el primer objetivo:los 3.000 euros que aseguran que el libro verá la luz el próximo mes de julio. ¡Muchas gracias!

El nuevo objetivo es llegar a los 4.500 euros, con los que cubriremos íntegramente todos los gastos. Para ello hemos preparado nuevas recompensas que se suman a las ya existentes. Todas con precios exclusivos para la campaña de Verkami.

#02 / ¡3.000 i més!

Segona entrada en pocs dies, però l'ocasió s'ho mereix. No només hem superat el nostre primer objectiu de 3.000 euros sinó que seguim endavant. Ens queden 23 dies de campanya i volem fer arribar Kaijû! al màxim de gent. Estem molt contents però tenim feina per davant. Estem estem buscant noves recompenses i formes de premiar la vostra col·laboració i la dels nous mecenes.

Gràcies. I seguim.


Segunda entrada en pocos días, pero la ocasión lo merece. No solo hemos superado nuestro primer objetivo de 3.000 euros sinó que seguimos adelante. Nos quedan 23 días de campaña y queremos hacer llegar Kaijû! al máximo de gente. Estamos muy contentos pero tenemos trabajo por delante. Estamos buscando nuevas recompensas y formas de premiar vuestra colaboración y la de los nuevos mecenas.

Gracias. Y seguimos.

#01 / 2 setmanes: gràcies! ¡Gracias!

Gràcies

Moltes gràcies per la vostra participació en aquests primers 14 dies de campanya. Estem molt il·lusionats per la bona acollida del projecte i per l'empenta amb què ha arrencat. Som més de 100 mecenes i en aquestes dues setmanes hem aconseguit el 90% del nostre primer objectiu de 3.000 euros.

Ha estat una sorpresa però també la confirmació del que sospitàvem: que aquesta era una proposta original i divertida, que podia resultar interessant per a molts públics diferents. Entre les persones que ja heu aportat ens hem trobat amb col·legues, vells coneguts, familiars, reincidents que ens van conèixer a través del Wild Wild East, curiosos, nous amics...

Tots/es vosaltres fareu possible aquest llibre. Esperem que en gaudiu i que s'hi sumin molts/es més i que també es converteixin en part d'aquest projecte que, amb tanta il·lusió, estem tirant endavant.

read more

We use essential cookies to provide our service and third-party cookies to track the usage of the page. Cookie Policy