❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

Vi de Nous, beure per creure

T'imagines poder consumir un licor artesà, de proximitat i coherent amb els teus valors? El Vi de Nous és un licor amb base de vi que està caient en l'oblit. Recuperar un producte de la terra i fer-ho cooperativament és el repte que volem compartir. Quan el beguis, t'ho acabaràs de creure.

Cooperativa Tres Cadires

Un proyecto de

Creado en

0
segundos
276
Aportaciones
8.457€
De 5.000€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto porque simplemente quieres ayudar a hacerlo realidad:

Ampliem punts de recollida: Lleida, La Seu d'Urgell, Tarragona, Reus, Igualada, Girona, Les Franqueses del Vallès, Barcelona i Arbeca.

Nou objectiu

Si arribem als 300 mecenes regalarem a tots els mecenes una bosseta de nous i ametlles.

Perquè pugueu gaudir del Vi de Nous Les Tres Cadires amb un bon acompanyament.

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Construïm l'economia cooperativa.

Produïm i consumim productes de proximitat.

Recuperem un licor tradicional.

Nosaltres hi creiem i ho durem a terme seriosament. Ens hi ajudes?

Hi havia una vegada...

Hi havia una vegada una padrina de Belianes (Urgell) que feia cada Sant Joan una beguda dolça i melosa. Collia nous verdes i les deixava macerant en vi. Sis mesos després hi afegia més vi, esperit de vi i sucre, i ho deixava reposar altre cop mig any més.

Va ser en Jesús, veí del poble, qui va agafar el testimoni de la padrina, i va mantenir la recepta viva. Feia cent litres anuals de Vi de Nous, que no són pocs. N’Andreu, el seu fill, era qui realment es va encarregar de fer les delícies del seu grup d’amics, buidant el celler de son pare any rere any.

I el “nanu” es va fer gran, i poc després de superar la vintena va veure que aquella beguda es mereixia ser recuperada, que ell s’havia de guanyar les garrofes d’alguna manera, i que vist els comentaris positius que sempre rebia el Vi de Nous, que l’èxit de l’empresa estava assegurat.

Però no ho va voler fer sol, i amb dues persones sòcies més (l’Anna Maria i en Quim. I ara també amb totes vosaltres) van decidir engegar una cooperativa, únic model empresarial en què se sentien còmodes.

Aquest és el punt de partida del projecte que ha de culminar, el juny del 2016, amb la primera producció de Vi de Nous Tres Cadires a les terres de ponent.

*I vet aquí un gat i vet aquí un gos,

aquest Vi de Nous és deliciós!*

Producte sorprenent

El Vi de Nous és un licor amb base de vi de 20º de graduació alcohòlica. El sucre el fa dolç, les nous verdes hi posen l'aroma. Al ser un producte mixt de vi i esperit de vi, el resultat és quelcom diferent, que no has provat abans, i que t'encantarà si t'agraden els licors dolços. No muntaríem una cooperativa si no tinguéssim clar que el producte s'ho val.

Com pot ser que quelcom tan bo no hagi transcendit abans de les poques llars catalanes que encara el fan?

Projecte col·lectiu

Des dels seus inicis aquest ha sigut un projecte col·lectiu:

  • Centenars de goles: persones que han gaudit durant anys del Vi de Nous que els portava l'Andreu a excursions, trobades o reunions.

  • 20 Participadors/es: persones que han aportat un microcrèdit (mil gràcies)

  • 50 Tastadors/es: persones que van provar les diferents proves del producte del juny 2015 i van omplir un qüestionari el respecte (gràcies també!

  • (?) Mecenes: persones que ara ens donareu l'empenta final i podreu dir que vau fer possible i vau adquirir les primeres ampolles de Vi de Nous Les Tres Cadires.

A què destinarem les vostres aportacions

El projecte té un pressupost que supera els 20.000 euros:

  • Local: adequació i construcció d'un obrador adaptat a la normativa

  • Maquinària: dipòsits, bullidor, tapadora, trencanous...

  • Matèria primera: vi, nous, sucre, esperit de vi.

  • Altres: ampolles, etiquetatge, costos constitució cooperativa...

Aquests 5.000 són els últims que ens falten per assolir la inversió necessària, i els destinarem a la compra de la matèria primera. Per Sant Joan s'ha de fer la producció, així que necessitem tenir tots els ingredients abans.

Tres ampolles diferents?

Aquest projecte té tants eixos de valors com cadires. O sigui, tres. I, per fer-ho més evident hem dissenyat tres etiquetes (serigrafiades 360º). Així, tres cadires, tres eixos, tres ampolles, tres etiquetes.

Territori - Des de la proximitat i la reivindicació territorial

Aquest projecte surt en clau territorial, des de les terres de ponent. Cal reivindicar els nostres productes, i cal potenciar una zona del país sovint oblidada. Per això la matèria primera (excepte el sucre, que és de comerç just), els proveïdors i tot el possible és de la màxima proximitat.

Cooperativisme - Els seus valors i el rebuig al capitalisme

Apostem pel cooperativisme per un major repartiment del treball i del capital, on els treballadors són els propietaris, amb una organització horitzontal, assambleària i fomentant el concens com a forma de prendre les decisions.

Tradició - Recuperar un producte nostrat

No volíem fer un licor qualsevol. De fet, la idea surt perquè ja produíem a casa quelcom tradicional. Així, fem Vi de Nous perquè és un producte tradicional a ponent i a altres zones dels Països Catalans, i perquè creiem necessari reivindicar i potenciar el consum de productes de la terra. A més, el Vi de Nous està quedant en l'oblit.

Què us oferim com a recompensa?

Som una mini cooperativa, que arrenca, i que busca la màxima proximitat de les matèries primeres. No podem competir a nivell de preus amb les grans ni les mitjanes empreses licoreres. Tot i així, volíem mantenir un preu assequible per a la majoria de la població. I no podem renunciar a aquest marge.

Dit això, aquestes són les recompenses que us oferim:

[Totes són a recollir excepte la que s'indica "a domicili", que s'envia per correu. Les ampolles són sempre de 70cl]

Una de... - 12€

Una ampolla a escollir entre les diferents etiquetes: cooperativisme, tradició o territori.

Doble ració - 24€

Doncs això, dues ampolles a escollir.

PACKS - 35€

Hem dissenyat uns packs amb altres productes alineats amb els nostres valors.

Pack Territori

  • Una ampolla de Vi de Nous disseny "territori",

  • Una ampolla d'oli d'oliva arbequina verge extra ecològic de 750ml de CIMAL

  • Mig formatge (350gr) de cabra tendre de Formatges Camps (El Palau d'Anglesola).

Pack Tradició

  • Una ampolla de Vi de Nous disseny "tradició".

  • Un porronet (amb inscripció "Vi de Nous") i tres vasets de ceràmica del bonic poble de Verdú.

  • Un mocador casteller brodat mida cintura del projecte audiovisual pedagògic casteller "Castelloscopi", premi ciutat de Barcelona en cultura popular i tradicional 2015.

Pack Cooperativisme

  • Una ampolla de Vi de Nous disseny "cooperativisme"

  • Una bossa de cotó ecològic de comerç just i feta 100% per cooperatives de la cooperativa La Ciutat Invisible, amb butxaca interior.

  • Un paquet de cafè de comerç just i un de cacau instantani ecològic i de comerç just de la cooperativa Alternativa3.

Les Tres Cadires - 36€

Recompensa estrella, ja que us endureu el pack de les 3 ampolles i posarem el vostre nom a les nostres tres cadires, que portarem amb nosaltres a les fires.

Les Tres Cadires - a domicili - 46€
Ídem que abans, però amb enviament a casa (territori Països Catalans) de les tres ampolles.

Ho vull tot - 100€

Els packs que hem confeccionat molen, i tu no vols renunciar a cap d'ells. A més, com també t'endús les tres ampolles, també posarem el teu nom a les tres cadires que ens enduem a tot arreu on anem.

Mecenes d'honor - 100€

Com que fas un esforç addicional, et donem sis ampolles, posem el teu nom a les cadires i també a la porta del nostre obrador, i et farem una superabraçada les tres sòcies alhora (si vols, és clar).

Pack pel TIÓ/SOCA/TRONCA de nadal - 140€

I oblida't així dels regals de nadal i del seu consumisme desenfrenat i capitalista.

12 ampolles empaquetades individualment, i del disseny/valor que vulguis cadascuna. I també el teu nom a les nostres cadires, és clar.

Les tres cadires DE VERITAT - 200€

Hem trobat tres artistes enrollats (Llukutter, Asco i Maria Armengol) que pintaran amb el seu art tres cadires de fusta plegables de veritat. I només ho faran tres vegades cadascun. Així que si vols mobiliari tradicional actualitzat artísticament, aquesta és la teva! Ep, i amb tres ampolles i el teu nom a les nostres tres cadires.

Recompenses històriques: 1642, 1714 i 1844

Si aquestes dates són el centre del teu món, el Vi de Nous també ho serà a partir d'ara. Perquè per aquests preus t'enduràs 150 ampolles de Vi de Nous embolcallades de les més exquisides experiències: unes fuetades a discreció, el nostre himne o un càrrec honorífic. Si tu no, qui creus que se les endurà?

Entrega/recollida recompenses

O en persona (la millor, que així ens coneixem/veiem :D)

O en un local habilitat (segurament més a prop de casa teva, per si no et van bé les opcions en persona).

O per correu (la recompensa de tres ampolles)

En persona

  • La inauguració del local: la millor opció, ja que així ens coneixem, ens veiem i et donem les gràcies cara a cara (i la superabraçada si ets mecenes d'honor). I serà el primer dia que farem entrega.

  • Al nostre local, a Arbeca, després de la inauguració. Us farem arribar l'horari en què ens hi podreu trobar.

En comerços i locals col·laboradors

Estem confeccionant la llista, però mirarem de ser al màxim de llocs possibles de tot el territori. A data d'avui tenim confirmat:

Per correu

  • Si no us va bé venir a la inauguració, ni passar per Arbeca, ni podeu apropar-vos a cap dels comerços abans llistats, llavors podeu optar per l'enviament postal. Però cal que escolliu la recompensa corresponent, la de tres ampolles. Les altres NO inclouen l'enviament. Només enviem per correu postal la recompensa de tres ampolles. Sabem que hi haurà gent amb qui no podrem coincidir per donar-li en persona i agrair-li la col·laboració, però tampoc volem que Correus es lucri més que ningú altre (les ampolles pesen, per això l'increment considerable de preu) i volem minimitzar la contaminació derivada del transport d'ampolles. Ens cenyim a les tres ampolles per fer més rendible l'enviament i no embolicar la troca amb totes les recompenses per duplicat.

Calendari previst

La producció del Vi de Nous comença a finals de juny del 2016 i acaba aproximadament a principis de novembre. Així, esperem entregar les recompenses durant el mes de novembre. Les tindreu a temps per l'amic invisible o per fer-les cagar al tió (ep, només per a persones adultes).

+ Info

Tenim un web bàsic creat i diverses xarxes socials. Si t'ha agradat el projecte, a part de fer-te'n mecenes i fer-lo realitat, també pots ajudar-nos fent-ne difusió per les xarxes social: comparteix http://vkm.is/videnous). Moltes gràcies!

Web
Facebook
Twitter
Instagram

Els mitjans se'n fan ressò

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

8 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

  • Cooperativa Tres Cadires

    Cooperativa Tres Cadires
    Autor/a

    casi 8 años

    Bon dia!

    Oi tant que sí, de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó. Enviar a Les Illes (i a la Catalunya Nord) és més car que a la resta dels PPCC, però assumim amb gust aquest sobrecost :)

    Gràcies per participar-hi i per les teves paraules.

    Salut!

  • dcremer

    dcremer

    casi 8 años

    Bon día ! Supós que la recompensa es pot enviar per Correus a Mallorca, com a part del Països Catalans ... Ja n´he fet s´aportació com un bon golafre.Gràcies per el vostre projecte, més necesari que mai.

  • Cooperativa Tres Cadires

    Cooperativa Tres Cadires
    Autor/a

    casi 8 años

    Hola Amàlia!

    A Ontinyent i de sempre? Com ens agrada sentir de llocs on se'n fa i recopilar-ne les receptes. Ens pots escriure a [email protected] i parlem per allà? I així anem ampliant el coneixement del Vi de Nous.

    Moltes gràcies!

  • Amalia

    Amalia

    casi 8 años

    A la meva família a Ontinyent (València), s'ha fet vi de nous de sempre. La recepta exactament igual que la conteu. Les nous han de ser 7 i han d'estar collides la nit de Sant Joan. Hauriem de germanar-se...

  • Cooperativa Tres Cadires

    Cooperativa Tres Cadires
    Autor/a

    casi 8 años

    El vi que conté no ha estat sotmès a cap correcció enològica o aromatització artificial i que no ha estat filtrat o que ho ha estat de manera molt suau.

    A part, conté esperit de vi (alcohol etílic) i sucre.

  • mireia artís

    mireia artís

    casi 8 años

    el vi de nous té sulfits? Hi sóc al·lèrgica...

  • Cooperativa Tres Cadires

    Cooperativa Tres Cadires
    Autor/a

    casi 8 años

    El micromecenatge i la venda per internet té aquestes coses. Afortunadament en tenim de les produccions de prova que vam fer el juny passat. Però hauràs de passar per Arbeca.. escriu-nos a [email protected] i mirem de fer possible aquesta trobada. Salut!

  • chusplus

    chusplus

    casi 8 años

    Molt bones! Teniu algun puesto per anar a tastar el vi que ja teniu per poder col.laborar amb coneixement de causa ( ja m'enteneu)?

Volver a todas las actualizaciones

#02 / Tanquem una bonica etapa

Benvolguts/des mecenes i públic en general,

En un parell de mesos farà un any que vam arrencar aquest projecte de micromecenatge amb Verkami. Era el mes de maig del 2016, i just feia un any que havíem decidit que tiràvem endavant el projecte, i feia quatre mesos que ens havíem constituït com a Cooperativa.

El verkami va ser un èxit, vam superar totes les expectatives i vam acabar-nos de creure que el projecte podia ser factible, que engrescava la gent. I al juny vam fer la primera producció, que va veure la llum al mes de novembre, moment en què vam aprofitar per fer la inauguració del nostre obrador, que tants esforços i diners ens havia costat.

El dia de la inauguració va ser el primer dia d'entrega de recompenses. A partir d'aquí, vam posar diversos locals d'arreu del territori a l'abast del mecenes, i aquests/es van anar-hi passant a buscar les seves ampolles. Així va ser durant dos mesos. I aquests dos mesos acaben aquesta setmana.

Així doncs, aquest post al blog és per fer resum i per tancar el Verkami. Necessitem posar les nostres energies al màxim a comercialitzar el Vi de Nous, a fer-lo arribar a tots els racons del territori i a difondre la cultura del cooperativisme i del consum de licors tradicionals i del territori. Només així complirem els nostres objectius i farem viable econòmicament el projecte.

Mapa de llocs que esperem que creixi molt

És per això que a partir d’ara, qui no hagi reclamat la seva recompensa (sabem que amb alguns estem en contacte per trobar la manera de fer-vos-la arribar), podrà aconseguir-la passant per Arbeca o per alguna fira on anem (aviseu-nos per e-mail abans, sobretot!). Ja no podem garantir que sigui de la primera producció (han volat :D), però sí que no deixarem a ningú sense ampolles.

Moltes gràcies a totes les persones mecenes un cop més. Vosaltres heu fet possible aquest projecte. Sempre us tindrem presents!

Salut i licors artesans, cooperatius, tradicionals i de la terra,

Anna Maria, Andreu i Quim

[email protected] | www.trescadires.cat
@TresCadires a Twitter, Instagram i Facebook

3 comentarios

Inicia sesión o Regístrate para comentar esta entrada.

  • Cooperativa Tres Cadires

    Cooperativa Tres Cadires
    Autor/a

    7 años

    Moltes gràcies per les vostres paraules, Crémer i Jordi. Comentaris així ens ajuden a tirar endavant amb encara més força :)

    Seguim!

  • Jordi Galin

    Jordi Galin

    7 años

    Excelent vi, graceis per la Vostre empenta, profesionalitat i creativitat ;))).

  • Crémer

    Crémer

    7 años

    Moltes gràcies per la vostra il.lusió i esforç. El ví de nous que va arribar a Mallorca també n´ha volat ;-D. Ens va fer disfrutar com a golafres i va possar un punt local inigualable al nostre Nadal.

    Vos desitjam que el projecte continui amb el mateix éxit pero davant tot amb el mateix cor.

    Gràcies i fins aviat.

#02 / Tanquem una bonica etapa

Benvolguts/des mecenes i públic en general,

En un parell de mesos farà un any que vam arrencar aquest projecte de micromecenatge amb Verkami. Era el mes de maig del 2016, i just feia un any que havíem decidit que tiràvem endavant el projecte, i feia quatre mesos que ens havíem constituït com a Cooperativa.

El verkami va ser un èxit, vam superar totes les expectatives i vam acabar-nos de creure que el projecte podia ser factible, que engrescava la gent. I al juny vam fer la primera producció, que va veure la llum al mes de novembre, moment en què vam aprofitar per fer la inauguració del nostre obrador, que tants esforços i diners ens havia costat.

El dia de la inauguració va ser el primer dia d'entrega de recompenses. A partir d'aquí, vam posar diversos locals d'arreu del territori a l'abast del mecenes, i aquests/es van anar-hi passant a buscar les seves ampolles. Així va ser durant dos mesos. I aquests dos mesos acaben aquesta setmana.

Així doncs, leer más

#01 / Tenim ampolles i data d'inauguració!

Benvolguts/des,

Seguint el calendari previst, aquest mes de setembre hem embotellat les 1.500 ampolles que formen la primera producció. Després de tres mesos macerant, hem dut a terme la segona part del procés, que consisteix a afegir-hi vi nou, esperit de vi i sucre. I cap a l'ampolla! D'aquí a vora dos mesos ja es podrà beure. Mmmmm!

D'altra banda, ja tenim dia per a la inauguració del nostre flamant obrador i per a la presentació de les ampolles. Guardeu-vos la data: Serà dissabte 26 de novembre. A Arbeca, és clar! I serà el primer dia per recollir les vostres recompenses (us farem un e-mail sobre el tema recollida més endavant). Estem donant-li voltes a l'esdeveniment, perquè volem que sigui força sonat. Si algú té cap proposta al respecte, que no dubti en dir-nos-ho [videnous[at]gmail.com].

Gràcies un cop més als mecenes pel seu suport.

Seguim!

Anna Maria, Andreu i Quim

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies