❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

Instal·lació de la 3a taula d'orientació geogràfica a La Mola (Sant Llorenç del Munt)

Des de l'excursionisme sabadellenc impulsem la recuperació d'un dels elements més emblemàtics del cim de La Mola i que durant 50 anys ens ha permès situar-nos dalt d'aquest mirador tan privilegiat. Volem recuperar la taula d'orientació geogràfica de La Mola i volem que ens ajudeu a fer-ho possible.

Categoría

Creado en

0
segundos
178
Aportaciones
8.525€
De 8.153€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto porque simplemente quieres ayudar a hacerlo realidad:

GRÀCIES!

Entre tot@s hem assolit el primer objectiu i hem arribat als 8.153€. Però no ens hem d'aturar! Encara tenim uns dies per assolir el segon. Arribem als 13.500€?

Animeu-vos i poseu-hi el vostre granet de sorra!

El projecte

La Mola de Sant Llorenç del Munt és un excel·lent mirador cap als quatre punts de la nostra geografia, sense cims propers que n’amaguin la panoràmica. És sens dubte un enclavament privilegiat per admirar bona part del nostre país.

El 1960 es va inaugurar la primera taula d'orientació al cim de La Mola. Va estar present a l’esplanada de davant del monestir de Sant Llorenç del Munt durant 50 anys i es va convertir en tot un símbol de la muntanya i l'excursionisme vallesà.

El 2009, per tal de renovar-la, se'n va instal·lar una de més gran i actualitzada.

Malauradament, l'incivisme d'uns quants va destruir el projecte de molts altres. La taula va quedar tan malmesa que va ser impossible recuperar-la i l'any 2012 es va procedir a retirar-la definitivament.

Des de la Unió Excursionista de Sabadell, successora del Centre Excursionista de Sabadell i part activa en l'execució de la primera de les taules, arrenquem aquest projecte per tal de recuperar la taula d'orientació geogràfica de La Mola amb el mateix objectiu i esperit de fa 50 anys: promoure l’estimació i el respecte a la natura a través del coneixement de l’entorn.

Volem que aquesta nova taula sigui patrimoni de tot l'excursionisme. Ens ajudeu a fer-ho possible?

A què destinarem les vostres aportacions?

La nova taula d’orientació de La Mola recordarà la primera: tindrà un metre de diàmetre, amb un forat central de 30 centímetres i estarà lleugerament inclinada per tal de facilitar-ne la lectura.

Amb els 8.153€ finançarem íntegrament la part superior de la taula. És a dir, la peça principal que reprodueix la vista que es veu des de La Mola, amb indicacions de noms i alçària de pobles i muntanyes. Serà un dibuix panoràmic realitzat en aquarel·la sobre una peça de lava.

Si arribem als 13.500€ també podrem finançar, amb l'ajuda de tots, el peu que subjectarà la taula i el revestiment necessari per assegurar-ne una major durabilitat.

Si arribem als 18.000€ finançarem els treballs i altres despeses necessàries per a la instal·lació, com el transport, la feina de manyà, entre d'altres.

Si sobrepassem aquesta quantitat, valorarem restaurar la primera de les taules i trobar la millor ubicació possible per exposar-la.

Sobre les recompenses i el calendari previst

A més de les recompenses indicades segons cada aportació, tots els mecenes rebreu un punt de llibre com a recordatori d'aquest projecte en el qual figurarà, en una cara, una reproducció d'un dibuix del pintor sabadellenc Jordi Roca, creat especialment per a l'ocasió i, en l'altra, el nom de totes les persones que hàgiu fet possible la recuperació de la taula d'orientació geogràfica de La Mola.

Els qui feu una aportació de 300€ o superior, rebreu una litografia d'edició limitada amb el dibuix de Jordi Roca.

El projecte ja ha començat a caminar. Per a la construcció de la taula calen molt mesos i ja s'ha fet l'encàrrec.

El nostre objectiu és inaugurar la tercera taula d'orientació geogràfica de La Mola el diumenge 22 de maig. Evidentment, hi esteu tots convidats. A partir d'aquest dia es podran recollir les recompenses, en el mateix moment de la inauguració, o bé posteriorment, a la seu la UES. En cas que no pugueu recollir la recompensa a Sabadell, contacteu-nos i buscarem la millor manera de fer-vos-la arribar.

MÉS INFORMACIÓ

Web de la UES

C. Capellas.La Taula d'Orientació Geogràfica de La Mola. Revista Arraona (2012), núm 33, p. 254-370
Web Parc Natural de Sant Llorenç del Munt

SEGUEIX-NOS

Facebook
@UESabadell

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

16 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

  • Unió Excursionista de Sabadell

    Unió Excursionista de Sabadell
    Autor/a

    casi 8 años

    Bon dia,

    hem enviat un correu amb la invitació. L'acte d'inauguració serà el 22 de maig a les 11h del matí.

    Salutacions

  • ave tena

    ave tena

    casi 8 años

    A quina hora comença la inauguració el dia 22?

  • Unió Excursionista de Sabadell

    Unió Excursionista de Sabadell
    Autor/a

    casi 8 años

    Bon dia,

    hem enviat un correu amb la invitació. L'acte d'inauguració serà el 22 de maig a les 11h del matí.

    Salutacions

  • avelina tena

    avelina tena

    casi 8 años

    Hola

    Voldria saber si rebré un document amb la invitació pel 22 de maig, perquè no sé si no l'he rebut o si ha anat a la paperera del correu... i a quina hora serà la inauguració

    gràcies

  • Unió Excursionista de Sabadell

    Unió Excursionista de Sabadell
    Autor/a

    casi 8 años

    Bon dia,

    Gràcies Pau per la informació.

    ens documentarem bé per tenir en compte aquesta altra taula que ben poca gent coneix.

    Salutacions,

  • pau perez de pedro

    pau perez de pedro

    casi 8 años

    no es cap pregunta.simplemet informaros que no es la 3 taula, si no la 4 va existir un altre taula els any 2002 al costat W .

  • Unió Excursionista de Sabadell

    Unió Excursionista de Sabadell
    Autor/a

    casi 8 años

    Bona tarda Joan Carles,

    la litografia és el dibuix de Jordi Roca. És una litografia numerada i signada. El dibuix, el pots veure en el bloc del projecte. I, efectivament, és el mateix que es reproduirà en el punt de llibre i les xapes.

    Gràcies,

    Salutacions,

  • Joan Carles

    Joan Carles

    casi 8 años

    Respecte a la litografia: es refereix a la part superior de la taula, és a dir, que reprodueix la vista que es veurà des de la Mola, amb indicacions de pobles i muntanyes; o al dibuix de Jordi Roca que es reproduirà als punts de llibre i a les xapes?

  • Unió Excursionista de Sabadell

    Unió Excursionista de Sabadell
    Autor/a

    casi 8 años

    Bon dia Jordi,

    Esperem que entre tots, ho fem possible! Estem segurs que assolirem aquest repte a Verkami i que arribarem als 8.153€ que ens hem posat com a objectiu mínim. Si només arribem a aquesta quantitat el projecte tirarà igualment endavant. A més, també es poden fer aportacions directes a través de la UES, via de recaptació pensada especialment per empreses, entitats i aportacions col·lectives, però també per aportacions individuals; sigui quina sigui la via, tots seran considerats mecenes i tindran les mateixes recompenses. Per tant, entre tot plegat, segur que assolirem el pressupost total i ben aviat tindrem la nova taula d’orientació geogràfica al cim de La Mola.

    Salutacions,

  • Jordi

    Jordi

    8 años

    Bon dia, si per desgracies s'arribes solament a la primera etapa, en la que es podría fer l'esfera amb el dibuix però res mes, el projecta es pararía del tot també? llavors també retornariau els diners?

    gracies.

#02 / Gràcies!!!

Entre tot@s hem assolit el repte i hem superat l’objectiu que ens vam marcar ara fa 40 dies.

Gràcies als 178 mecenes que ho heu fet possible.

Gràcies a tot@s els qui ens heu ajudat a fer-ne difusió.

Gràcies a tot@s pel vostre suport.

Gràcies a tot@s la 3a taula d’orientació geogràfica a La Mola serà una realitat.

Ben aviat ens posarem en contacte amb vosaltres per informar-vos sobre la recollida de les recompenses, l'evolució del projecte i sobre la inauguració de la taula.

De nou, moltes gràcies per tot i fins ben aviat!

Unió Excursionista de Sabadell

#01 / El dibuix de Jordi Roca

Us presentem la imatge que el pintor sabadellenc Jordi Roca ha creat especialment per la campanya d'instal·lació de la 3a taula d'orientació geogràfica de La Mola.

Tots els mecenes rebreu un punt de llibre com a recordatori d'aquest projecte en el qual hi figurarà, en una cara, la reproducció d'aquest dibuix i, en l'altra, el nom de totes les persones que ho esteu fent possible.

La imatge també es reproduirà en les xapes commemoratives, recompenses a partir de 30€, i els mecenes que aporteu 300€ rebreu una litografia numerada.

Gràcies Jordi per la teva col·laboració! i Gràcies a tot@s per fer-ho possible

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies