❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

Nous vestits del Ball de Diables de Vilanova i la Geltrú

El Ball de Diables de Vilanova i la Geltrú vol estrenar per la Festa Major 2016 nous vestits i renovar els actuals, que estan molt malmesos. Seguint la tradició de la colla, els nous vestits seran dissenyats i pintats per un artista vilanoví. L'escollit és Òscar Estruga.

0
segundos
61
Aportaciones
6.325€
De 6.000€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto sin recibir ninguna recompensa a cambio:

Què volem fer?

El Ball de Diables de Vilanova i la Geltrú vol estrenar nous vestits per la Festa Major 2016.La nostra indumentària actual està molt deteriorada pel foc i creiem fermament que la ciutat i la colla es mereixen vestits nous. Representem la ciutat allà on anem i creiem que les nostres casaques, maces, ceptrots, espardenyes i guants demanen un canvi total.

Per què canviem els vestits?

La demanda de nous vestits no és un caprici sinó una necessitat. L’any 2010, i coincidint amb la celebració dels 300 anys de diables a la vila, vam aprofitar per arreglar i netejar tots els vestits, ja que començaven a trobar-se en força mal estat. Tot i les reparacions que vam dur a terme, els vestits havien començat un procés de deteriorament que ja no té marxa enrere.

Un cop acabada la temporada del 2013, a la reunió de valoració, l'assemblea de la colla va plantejar la possibilitat d’arreglar els vestits. L'estat de deteriorament dels vestits actuals va fer que aparquéssim la proposta d'arreglar-los novament per inviable, i es comencés a estudiar la possibilitat de fer-ne de nous.

Un any més tard, a la reunió de valoració de la temporada 2014, vam decidir en assemblea que els vestits s'havien de canviar. Per una raó molt senzilla: si es pretén que els vestits actuals es puguin conservar en un estat acceptable per poder ser exposats s'han de retirar abans de la Festa Major del 2016. Creiem que el valor que tenen com a patrimoni de la ciutat es incalculable.

La colla dels portants actuals dels vestit, que fan que aquest ball vilanoví surti als carrers, tant de la nostra vila com de qualsevol altra població del món, porten tant el nostre folklore com l’enginy i el to creatiu dels nostres conciutadans, i creiem que és hora de canviar de vestits.

Així són els nous vestits

El dissenyador i pintor dels nous vestits del Ball de Diables és el vilanoví Òscar Estruga i Andreu, conegut per l'escultura que regna la platja de Vilanova: la Pasífae. El pintor vilanoví, a més de dissenyar i pintar els nous vestits, també s'encarregarà de dibuixar la nova imatge corporativa, les espardenyes, els ceptrots i tots els estris i marxandatge de la colla.

Com mana la tradició, cada vegada que la colla decideix canviar els vestits l'encarregat de dissenyar-los i pintar-los és sempre un artista de la ciutat. Al 1946 va ser Enric Cristòfol Ricart, al 1980 l'encarregat va ser Armand Cardona Torrandell, quinze anys després Joaquim Budesca va pintar i dissenyar els tercers vestits de la colla. Els actuals vestits van ser confeccionats per Pep Duran. D'aquesta manera els nous vestits no podien ser menys, i seran dissenyats per un altre gran artista vilanoví.

Òscar Estruga és un pintor, escultor, gravador i il·lustrador, vilanoví de gran renom i reconeixement internacional, amb una influència molt característica del Mediterrani i la mitologia que l'envolta. Es va formar a l'Escola d'Arts i Oficis i el Círculo de Bellas Artes (Madrid). Ha il·lustrat alguns llibres de bibliofília i ha exposat de forma individual i col·lectiva, des de 1956, al Smithsonian Institute dels Estats Units, al Museo de Arte Contemporáneo Reina Sofía de Madrid, al Museo de Arte Contemporáneo de Managua, a Nicaragua, o al Museo de Arte Contemporáneo de la Guinea Ecuatorial, entre d'altres.

Òscar Estruga va protagonitzar una exposició a La Sala la tardor de 2009, quan es va mostrar molt content d'haver pogut tornar a exposar a la ciutat on va viure de petit, i alhora satisfet de veure com la seva obra més coneguda, la Pasífae, s'ha convertit en un element que identifica Vilanova i la Geltrú, presidint la imatge del litoral vilanoví. El juny de 2012, a la plaça dels Boleranys, a tocar de la plaça de la Mediterrània, es va inaugurar una altra escultura pública d'Estruga: Ariadna en el cercle.

Per què necessitem el vostre suport?

És per totes aquestes raons que creiem convenient fer un canvi, però no el podrem fer sense el vostre suport. Des de l'assemblea de finals del 2014 que hem engegat el procés perquè els nous vestits siguin una realitat la Festa Major d'enguany. Impulsar aquest projecte requereix invertir-hi moltes hores, esforç i il·lusió. Però a la vegada també demanda d'un gran capital per poder-ho fer realitat.

És per això, que al llarg d'aquest any i mig hem realitzat algunes activitats extres per poder recollir ingressos i fer possible els nous vestits. Però sabem que amb això no en tenim prou. Necessitem el suport de tots per poder fer realitat el projecte que portem entre mans. Per això demanem que col·laboreu en aquest micromecentage. Els vestits tindran moltes dificultats per ser una realitat sinó ens ajudeu.

Qui hi ha darrere del projecte?

La colla actual de portants comprèn gent amb edats entre els 18 anys, mínim d'edat per entrar a la colla, fins als 50, donant una mitjana l'edat de 26 anys. Aquest grup heterogeni de gent es veu amb la força i la il·lusió necessàries per dur endavant el projecte de realitzar vestits nous, conjugant l'empenta dels més joves amb el seny i l'experiència dels més antics, entre els quals hi trobem gent que va lluir els vestits de Joaquim Budesca i Català, i que va participar en la creació dels vestits actual.

A què destinarem les vostres aportacions?

Com ja s'ha anat comentant al llarg de tota aquesta explicació tots els diners que recollim d'aquest Vrekami aniran plenament destinats a fer realitat els nous vestits del Ball de Diables de Vilanova i la Geltrú. Això vol dir que tots els diners que recollim serviran per pagar el material dels ceptrots i vestits, els confeccionadors dels vestits, el nou marxandatge i l'acte de presentació.

Les recompenses

Aquí teniu descrits alguns dels packs de recompenses. Recordeu que l'import que destineu no serà descomptat de la vostra conta fins que no s'acabi el termini del Verkami.

PACK DE 15€: Inclou la litografia de Xavier Escofet i els 9 punts de llibre exclusius dels Diables i una fotografia exclusiva on sortiràs vestit de diable amb el nou vestuari.

PACK DE 35€: Inclou la nova samarreta, el nou mocador, el barret de correfoc del Ball de Diables de Vilanova i la Geltrú i una fotografia exclusiva on sortiràs vestit de diable amb el nou vestuari.

PACK CORREFOC EXCLUSIU DE 50€: Inclou la nova samarreta, el nou mocador, el barret de correfoc, l'ignibuff per con crema-te i la bosseta per guardar el mòbil i una fotografia exclusiva on sortiràs vestit de diable amb el nou vestuari. El pack correfoc normal no inclou aquest últim complement.

PACK DE 75€: Inclou la nova samarreta, el nou mocador, el barret de correfoc, l'ignibuff per con crema-te, una fotografia exclusiva on sortiràs vestit de diable amb el nou vestuari i una rèplica exacte de la massa dels diables en tamany infantil.

PACK DE 175€: Inclou la nova samarreta, el nou mocador, el barret de correfoc, l'ignibuff per con crema-te, una fotografia exclusiva on sortiràs vestit de diable amb el nou vestuari, la litografia de Xavier Escofet, la Litografia exclusiva feta i dissenyada pel mateix Òscar Estruga i limitades a 100 unitats i la possibilitat de venir a passar la sortida del dia 4 d'agost amb els Diables on t'emportaràs una sorpresa exclusiva.

PACK DE 300€: Inclou la nova samarreta, el nou mocador, el barret de correfoc, l'ignibuff per con crema-te, una fotografia exclusiva on sortiràs vestit de diable amb el nou vestuari, la litografia de Xavier Escofet, l'escultureta exclusiva i dissenyada pel mateix Òscar Estruga i la possibilitat de venir a passar la sortida del dia 4 d'agost amb els Diables on t'emportaràs una sorpresa exclusiva.

Calendari previst

Les recompenses es podran entregar de manera immediata un cop acabat el verkami. D'aquesta manera un cop acabi el micromecenatge ens posarem en contacte amb tots els mecenes per tal de repartir totes les recompenses. El contacte es farà a través del mail i es convocaran els mecenes al local per poder recollir les recompenses. En cas de no poder venir al local, es buscaria la manera de fer arribar-les.

Qualsevol dubte que tingueu en relació a l'explicació o a les recompenses podeu escriure a: [email protected].

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

0 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies