❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

Una Xocolata diferent, amb gust i aromes dignes d’una producció més justa

Des de la Casa Dalmases volem continuar la tasca de xocolaters de l'Obrador de La Vall d'Or amb un acurat equilibri entre tradició, artesania i comerç just. Amb la cervesa ens en vam sortir, ens ajudes amb la xocolata?

0
segundos
108
Aportaciones
5.920€
De 5.000€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto porque simplemente quieres ayudar a hacerlo realidad:

Ara fa dos anys, potser alguns encara recordareu el projecte “creant una cervesa social i col·laborativa“ impulsat des d’aquesta mateixa plataforma. Era aquella l’expressió d’un somni llunyà que s’iniciava per un camí incert. Avui us podem parlar ja de realitats, i en part, gràcies a tots els que ens féreu confiança, i ens ajudareu a fitar un futur millor però amb els peus ben afermats al present.

Després d’aquella experiència, un nou projecte es gesta a la Fundació Casa Dalmases de Cervera. Fruit del treball previ d’una gent arrelada als paisatges segarrencs i solsonencs, i amb l’objectiu compartit de generar un treball amb valor social i un respecte a la mare terra, volem iniciar l’elaboració d’un producte tan antic com valorat i estimat per nosaltres, la xocolata.

A Cellers (Torà), s’elabora una xocolata que es comercialitza sota la marca “La Vall d’Or”, amb un acurat equilibri entre tradició, artesania i comerç just. Per manca de relleu generacional se’ns ofereix la possibilitat d’acollir aquest projecte a la Casa Dalmases de Cervera. Creiem que aquesta és una molt bona oportunitat per donar continuïtat a aquest obrador tot integrant als seus valors actuals, els principis fundacionals que ens constitueixen.

El cacau ( del Nàhuatl o asteca, cacahuatl, llavor d'origen diví), és un arbre propi de l'Amèrica tropical. Una manera d’assegurar els efectes positius sobre la salut és consumir cacau de qualitat, és a dir, xocolata d’alt contingut en cacau (70% o més). Però la qualitat es mesura també, per a nosaltres com a Fundació, per la seva forma d’elaboració, per tota la trajectòria que segueix el cacau des del punt on es produeix fins al seu destí final: qui i com es produeix la matèria primera en el país d’origen, el transport que s’utilitza, qui i com elabora el producte i com es posa a disposició del consumidor.

El que us presentem és un projecte dissenyat amb una finalitat senzilla i ambiciosa alhora, doncs el nostre primer objectiu vol ser, ni més ni menys, el de contribuir a fer un món més just i una vida més digna en totes les fases del seu procés. La visió és integral: producció i comerç justos, elaboració seguint una finalitat d’inserció laboral de persones amb dificultats d’accés al mercat laboral

Perquè col·laborar amb el projecte?

Ens podeu ajudar a donar a conèixer el projecte, a finançar les primeres despeses d’acondicionament d’espais, instal·lacions, compra de material, formació de les persones que seran artesanes en l’art de la xocolata i establir els primers contactes de producció en origen.

Amb un sistema participatiu ens adaptarem al vostre gust i ens prepararem per oferir-vos la xocolata artesana de qualitat en el format que més us agradi.

Les raons que destaquem per col·laborar en aquest projecte són:

Comptem ja amb una mestra artesana que ens ofereix la possibilitat de formar persones en l’art de la xocolata i de donar una sortida laboral digna i creativa a persones amb "altres capacitats”.

Partim de la nostra experiència en l’elaboració de cervesa artesana Casa Dalmases, que ha permès la creació d’un obrador i que comença a tenir llocs de treball i punts de venda.

• Perquè aquest nou projecte transcendeix a les vies de producció i comerç dels grans productors de cacau, tot afavorint una producció local en origen justa, equilibrada i respectuosa amb el medi.

Perquè contribuiríem a la dinamització econòmica i social del nostre entorn.

La Xocolata

La xocolata és la matèria processada del cacau, la seva qualitat depèn en part del seu contingut en cacau, 70% és el mínim que incloem, i de la llavor que es fa servir. El producte elaborat final té diverses formes: des de la rajola petita i gran a l’ametlla coberta de xocolata, passant per moltes altres variants.

A què destinarem les vostres aportacions

Els diners del projecte els destinarem a:
• Primeres despeses en trasllat de maquinària i acondicionament d’espais i instal·lacions a la Casa Dalmases: 3.000€
• Adquisició d'equipament i material necessari per a començar a produir: 900€
• Compra de matèria primera per a l'elaboració de la xocolata: 800€
• Material de difusió de la campanya i primers contactes amb productors d’origen: 300€

Sobre les recompenses

Totes les recompenses compten amb rajoles de xocolata 'La Vall d'Or'. El xocolata natiu és la nostra rajola preferida. Hi trobareu també de xocolata a la tassa i d'especialitat (gingebre, cafè, picant,...).

En breu dissenyarem la samarreta i davantal de La Vall d'Or i la penjarem aquí.

A partir dels 100€ podreu gaudir també d'una visita/maridatge a la Casa Dalmases. Us recomanem que entreu aquí i mireu les fotografies de la Casa, veureu com no us podeu perdre passar un matí amb nosaltres i gaudir d'una bona xocolata i una bona cervesa Casa Dalmases.

Les recompenses es podran entregar tan bon punt s'acabi el finançament del projecte. Les recompenses podran passar-se a recollir a Cervera (c. Major, 87) o a un punt de Barcelona que indicarem posteriorment.

Pel que fa a les visites a la casa i al tast es podran realitzar durant els següents 6 mesos de la finalització del projecte.

Calendari previst

Els propers dos mesos els dedicarem a la tasca de captació de fons a través del Verkami alhora que continuem el procés d'aprenentatge d'elaboració de xocolata.

Mentrestant començarem l'acondicionament i instal·lació de l'obrador de xocolata a la Casa Dalmases i anirem adaptant la maquinaria necessària per a poder començar a produir també xocolata (a més de la cervesa) al Carrer Major de Cervera.

En Xoc, el nostre company de viatge.

Durant la campanya anirem publicant al nostre Facebook les aventures d'en Xoc, el nostre company de viatge. Un gran aventurer que ha decidit, com nosaltres marxar de Cellers per instal·lar-se a Cervera, no us el podeu perdre. Sobretot recomanat pels més petits!

+ Info de la campanya a:

Web: www.casadalmases.org

Facebook: www.facebook.com/fund.casadalmases

Twitter: @casadalmases

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

2 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

  • Fundació Casa Dalmases

    Fundació Casa Dalmases
    Autor/a

    8 años

    Benvolgut Francesc. No pensàvem pas que la xocolata pogués arribar tant lluny. Ens encantarà que a València la pugueu tastar i us l'enviarem a casa. Així que si fas l'aportació dels 45€ un cop haguem tancat el projecte ens posarem en contacte amb tu per a concretar les xocolates que voldreu. Salutacions!

  • Francesc Santamaria

    Francesc Santamaria

    8 años

    Teniu previst fer l'enviament a casa? En aquest cas a València ciutat?

    Si fem l'aportació de 45€, les tres varietats de xocolata poden anar sense sucre, amb estevia? Una abraçada

#02 / Objectiu assolit! Seguim però el camí. Queden 17 dies i molts ja se'n fan ressò

Amics i amigues mecenes,

estem d'alegria. Hem assolit ja l'objectiu de 5.000€ que ens haviem proposat amb més de 90 mecenes. Queden però encara 17 dies per a continuar apostant i contribuint al projecte. Queden recompenses a oferir, i tota ajuda serà bona per a continuar la feina d'adaptació de l'obrador.

Així que us continuem animant a donar a conèixer el projecte a amics i familiars vostres, amants de la xocolata.

Aprofitem per fer-vos arribar una interessant entrevista que van fer la setmana passada a Catalunya Ràdio a la Belén Jürschik i la Natalia Muñoz, impulsores del nostre projecte xocolater. Expliquen l’origen de l’obrador, la idea de donar continuïtat a la feina de l’Antonieta, tot fent una crida a col·laborar en el verkami per tal d’aconseguir els diners necessaris per consolidar el projecte.

No us ho perdeu, ho podeu escoltar aquí

#01 / 55 mecenes i el 65% del finançament en 9 dies. Moltes gràcies!

Benvolguts mecenes,

no sabeu l'alegria que ens ha produït veure l'acollida i l'entusiasme amb que s'ha rebut el nostre projecte.

Estem francament sorpresos i molt, molt, agraïts. Amb tan sols 9 dies ja hem aconseguit 55 mecenes i el 65% del finançament del projecte. Això ens dóna tota la confiança per a continuar treballant i seguir amb força el projecte.

Aprofitem per fer-vos arribar:

  • El vídeo promocional del projecte. Si no l'heu vist, doneu-li un cop d'ull, en poc més d'un minut us fareu a la idea de com serà el nou obrador i la feina de fer xocolata a la Casa Dalmases:
  • El simpàtic personatge que ens acompanyarà durant la campanya. Anirem publicant al nostre Facebook les aventures d'en Xoc, el nostre company de viatge. Un gran aventurer que ha decidit, com nosaltres marxar de Cellers per instal·lar-se a Cervera, no us el podeu perdre. Sobretot recomanat pels més petits!

leer más

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies