Para poder interactuar correctamente y obtener el mejor funcionamiento posible de nuestro sitio web, te recomendamos que actualices tu navegador a una versión más reciente o utilices otro como Chrome o Firefox.

¡Descubre los 10 Verkamis que marcaron el 2017!

elCugatenc.cat, el mitjà cooperatiu de Sant Cugat

elCugatenc és una de les eines que la cooperativa de treballadors i col·laboradors L'Avenir, SCCL usarà per defensar el dret a la informació a Sant Cugat. Un mitjà cooperatiu local, multimèdia, que vol fer periodisme reposat, contrastat i crític. També farem promoció d'aquest dret i formació.

El Cugatenc

Un proyecto de

Categoría

0
segundos
158
Mecenas
6.290€
De 5.900€
Aporta al proyecto
Volver a todas las actualizaciones

#06 / Hem guanyat el concurs de cooperatives de l'Ajuntament de Sant Cugat

Benvolguts mecenes,

Esperem que durant aquests mesos en els que fa que hem començat a funcionar de forma regular i diària no haguem fallat a les vostres expectatives. De forma més o menys regular hem anat posant-nos en contacte amb vosaltres per diferents motius – per actes públics, per enviar-vos el butlletí, per recordar-vos que sou subscriptors (recordeu d’activar la subscripció), per diferents motius– però aquesta setmana ha passat un fet extraordinari que volem que transcendeixi més enllà i que arribi d’una forma oficial a qui primer va confiar en nosaltres.

Tal i com vam dir-vos fa uns mesos, el nostre compromís era constituir-nos com a cooperativa de treballadors i socis col•laboradors i si no ho fèiem de seguida va ser perquè volíem provar d’aconseguir el premi d’emprenedoria social i cooperativa de l’Ajuntament de Sant Cugat. Ens hi vàrem presentar i aquest dijous, després d’uns mesos de força treball, hem presentat els projectes guanyadors. En els propers mesos, ara sí, constituirem la cooperativa amb l’ajuda d’aquest premi que consta d’una subvenció de 10.000 euros en total i que ens aniran donant a mesura que anem superant diferents fites d’aquí a l’octubre d’aquest any.

Estem molt contents d’aquest fet i ho volíem compartir amb vosaltres perquè el primer premi ens el vàreu donar en el Verkami amb aquelles petites – i no tant petites – aportacions que ens van permetre posar en marxa la plana web d’elCugatenc.cat. Esperem que tot plegat serveixi per enfortir aquest projecte que ens il•lusiona tant però que a ningú s’escapa que no és fàcil de introduir en una ciutat que es deixa portar per inèrcies de tant anys en aquest camp de la comunicació.

En aquesta notícia que publicàvem ahir teniu tots els detalls de l’acte de presentació dels projectes guanyadors del III Concurs d’emprenedoria social i cooperativa que compta amb el suport de la Federació de Cooperatives de Treball, la Cambra de Comerç, Sant Cugat Comerç i Sant Cugat Actiu. L’acompanyament que se’ns farà durant aquests 9 mesos serà per part de la gent de Tàndem Social, una cooperativa especialista en assessorament empresarial i també tindrem un assessorament legal i laboral amb el Col•lectiu Ronda.

https://www.elcugatenc.cat/cooperatives/vuit-projectes-premiats-concurs-emprenedoria

Com sempre, moltes gràcies pel vostre suport i només us demanem que feu córrer la veu!

7 comentarios

iniciar sesión o Registrarse para comentar esta entrada.

 • ASUN REYES

  ASUN REYES

  casi 3 años

  FELICITATS!!

 • Roger Caballé

  Roger Caballé

  casi 3 años

  Molt content i satisfet, sobre tot, pel fet que això us dona un coixí per recolzar-vos en la nova embranzida que voleu fer. Fa dies que vull ingressar-vos 20 € (crec que es l'equivalent a suscripció de 6 mesos), però, no se on. Fins ara. Ho visc com si jo hagués sigut partícep en la idea que us mou.

 • ferran margineda

  ferran margineda

  casi 3 años

  És una bona noticia. Sense dubte que us ho esteu guanyant a pols. Una abraçada a totes.

 • Ramon Piqué

  Ramon Piqué

  casi 3 años

  És una molt bona notícia! El municipi necessita un projecte com el Cugatenc!

 • Josep M. Angel

  Josep M. Angel

  casi 3 años

  Enhorabona us ho mereixeu

 • Ondina Ballester

  Ondina Ballester

  casi 3 años

  Moltes felicitats!!!!!!!

 • Isidre Marías

  Isidre Marías

  casi 3 años

  Enhorabona!

#06 / Hem guanyat el concurs de cooperatives de l'Ajuntament de Sant Cugat

Benvolguts mecenes,

Esperem que durant aquests mesos en els que fa que hem començat a funcionar de forma regular i diària no haguem fallat a les vostres expectatives. De forma més o menys regular hem anat posant-nos en contacte amb vosaltres per diferents motius – per actes públics, per enviar-vos el butlletí, per recordar-vos que sou subscriptors (recordeu d’activar la subscripció), per diferents motius– però aquesta setmana ha passat un fet extraordinari que volem que transcendeixi més enllà i que arribi d’una forma oficial a qui primer va confiar en nosaltres.

Tal i com vam dir-vos fa uns mesos, el nostre compromís era constituir-nos com a cooperativa de treballadors i socis col•laboradors i si no ho fèiem de seguida va ser perquè volíem provar d’aconseguir el premi d’emprenedoria… leer más

#05 / Comencem a caminar

Catorze dies després d'acabada la campanya de Verkami i un cop feta tota la facturació de les vostres donacions com a mecenes, ens disposem a posar-nos en contacte amb vosaltres de forma personalitzada per tal de complir amb la nostra paraula i recompensar-vos amb els diferents "premis" anunciats. Esteu a l'aguait doncs per fer-nos fàcil aquesta gestió.

De ben segur però que el millor premi que tothom estem esperant és que l'embranzida que ha significat aquest micromecenatge es converteixi en una realitat i és per això que estem en disposició d'avançar-vos, com a mecenes que sou del nostre projecte, una exclusiva: divendres 12 de juny, activem la plana web d'elCugatenc! Ens fa molta il•lusió començar el dia abans que es constitueixin els nous ajuntaments i dues setmanes abans de la nostra festa gran, la Festa Major. I esperem que no tinguem cap contratemps.

leer más

#04 / Una nova cooperativa, de serveis soci - ambientals, neix a Sant Cugat

Aquest dimecres, a la Casa de Cultura de Sant Cugat, es va presentar una nova iniciativa cooperativa per lluitar en aquest cas contra el canvi climàtic. Liderada per l'ex-alcalde Àngel Casas, la Gestora de serveis soci-ambientals, SCCL pretén amb la seva activitat assessorar a tothom que vulgui instal•lar plaques solars en els seus edificis, ja siguin habitatges o instal•lacions comercials o industrials.

L'acte, al que van assistir un bon grapat de gent, interessada per la presentació, va ésser presentat per Antoni Civis - conseller delegat de cooperació i formació -, Josep Lluís Salazar - conseller delegat de finances - i el propi Àngel Casas - Conseller president -. A l'acte els va acompanyar el diputat del PSC Xavier Sabaté que, al marge dels seus actes individuals - porta un… leer más

#03 / Per què L'Avenir?

Aquest projecte, pel que estem recollint aportacions de tanta gent, té diferents vessants, com expliquem en la plana principal. Però n'hi ha una que ens fa una il·lusió especial. La recuperació per la ciutat del nom de la capçalera d'un mitjà que durant un curt espai de temps va defensar les aspiracions del nostre poble, com expressava el subtítol de la revista L'Avenir.

I és que la cooperativa que volem constituir de treballadors i treballadores i de socis col•·aboradors portarà per nom aquest, com a homenatge a aquelles organitzacions i seccions que defensant els valors de la República van veure ultratjats els seus avenços en tants i tants espais per la victòria de les tropes feixistes l'any 39.

Com explica en Jose Fernando Mota a "Història de Sant Cugat del Vallès", aquesta revista va néixer en el primer aniversari de la proclamació de la República - també nosaltres hem volgut que el nostre micromecenatge coincidís amb el seu 83è aniversari - impulsada pel leer más

#02 / El Enterao, recuperem humor i sàtira

El Enterao va ser una publicació satírica que es publicava a La Floresta als anys 70. Aquesta era una revista col·lectiva on els veïns escrivien tot allò que els venia de gust i, per tant, es trobaven articles molt variats a nivell ideològic.


Capçalera del primer exemplar de la reedició d'El Enterao

Ara fa dos anys, un veí de La Floresta, que ens ha demanat que el deixem en l'anominat per poder fer crítica sense que l'assenyalin, va reengegar aquesta publicació. S'han publicat quatre números des de llavors, sense tenir una periodicitat fixada.

Ara elCugatenc ha parlat amb aquest veí florestà per recuperar l'essència d'El Enterao. L'acord ha estat una col·laboració setmanal amb una vinyeta i una notícia satírica, recuperant l'esperit dels primers números i seguint l'intent de recuperar aquesta publicació emblemàtica.

leer más

#01 / Els nostres referents... perquè no som uns al•lienígenes!

Us ho expliquem en la presentació del nostre projecte a Verkami. Els nostres principals referents són La Marea i Crític. Ho són perquè el seu model com a empresa i com mitjà de comunicació és un far en el que ens fixarem cada dia. Els dos són cooperatives de treball i de sòcies i socis col•laboradors - encara que el format final és diferent -, us convidem a fer una ullada a ambdós projectes.

No són els únics projectes comunicatius que funcionen amb independència d'accionistes majoritaris i sense el predomini de grans anunciants que és, bàsicament, el que diferencia un mitjà independent d'un que no ho és. També trobem en el panorama estatal i nacional altres opcions que, no seguint el model cooperatiu, sí compten amb el suport dels seus treballadors i, sobretot, amb l'acompanyament majoritari del públic lector. Podem parlar de eldiario.es - o el seu referent català Catalunya Plural -, infolibre o Directaleer más

5€
4 mecenas

Un mes de subscripció a elCugatenc
+ Agraïments

10€
20 mecenas

Tres mesos de subscripció a elCugatenc
+ Agraïments

20€
22 mecenas

Sis mesos de subscripció a elCugatenc
+ Agraïments

30€
20 mecenas

Un any de subscripció a elCugatenc
+ Agraïments

30€
Quedan 4 (de 10)

Un any de subscripció a elCugatenc
+ Agraïments
+ Una còpia de quatre exemplars d'El Enterao (publicats durant els darrers dos anys)

50€
52 mecenas

Un any de subscripció a elCugatenc
+ Agraïments
+ Samarreta d'elCugatenc

200€
Quedan 2 (de 4)

Un any de subscripció a elCugatenc
+ Un any de subscripció a elCugatenc per qui vulguis
+ Agraïments
+ Samarreta de elCugatenc
+ Tour autoguiat amb Bicicleta elèctrica per Sant Cugat
+ Una sessió gratuïta de formació en xarxes socials

250€
Quedan 2 (de 3)

(Especial Empreses i entitats)

Un any de subscripció a elCugatenc
+ agraïment especial a la web
+ una sessió per una persona de la vostra organització en xarxes socials
+ un banner de 330x60 durant un mes a la portada de elCugatenc

250€
Quedan 2 (de 3)

Un any de subscripció a elCugatenc
+ Un any de subscripció a elCugatenc per qui vulguis
+ Agraïments
+ Samarreta de elCugatenc
+ Tour autoguiat amb Bicicleta elèctrica per Sant Cugat
+ Una sessió gratuïta de formació en xarxes socials
+ Assistència a una reunió del consell de redacció i esmorzar

30€
10 mecenas (agotada)

Un any de subscripció a elCugatenc
+ Agraïments
+ Braves i un quinto a El Mesón amb els impulsors d'elCugatenc

30€
10 mecenas (agotada)

Un any de subscripció a elCugatenc
+ Agraïments
+ Una còpia del primer exemplar de L'Avenir (14 d'abril del 1932)

50€
5 mecenas (agotada)

Un any de subscripció a elCugatenc
+ Agraïments
+ Samarreta d'elCugatenc
+ Un val descompte del 50% per qualsevol curs de l'Ateneu Santcugatenc

100€
5 mecenas (agotada)

Un any de subscripció a elCugatenc
+ Sis mesos de subscripció a elCugatenc per qui vulguis
+ Agraïments
+ Samarreta de elCugatenc
+ Tour autoguiat amb Bicicleta elèctrica per Sant Cugat

Las cookies nos ayudan a ofrecer nuestros servicios. Al continuar navegando aceptas su uso.