❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

Publicació Sambori Illes Balears

Qui som? El Moviment d’Escoles Mallorquines nasqué l’any 1984 per iniciativa de la Comissió per a l’Ensenyament i Normalització del Català i com a resposta a les inquietuds de molts mestres d’aleshores, que estimaven la llengua i la cultura pròpies de les Illes Balears.

escolesmallorquines

Un proyecto de

Categoría

Creado en

0
segundos
52
Aportaciones
1.543€
De 1.500€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto porque simplemente quieres ayudar a hacerlo realidad:

QUI SOM?

El Moviment d’Escoles Mallorquines nasqué l’any 1984 per iniciativa de la Comissió per a l’Ensenyament i Normalització del Català i com a resposta a les inquietuds de molts mestres d’aleshores, que estimaven la llengua i la cultura pròpies de les Illes Balears.

L’entitat neix amb un objectiu clar: L’ensenyament en català a totes les escoles de l’illa. El primer lema fou “L’ensenyament en Català a tot arreu”.

Després de 25 anys i tota la feina feta per l’entitat, l’objectiu inicial segueix vigent. En el darrer quart de segle s’ha avançat molt pel que fa l’educació en català, però cal recordar que encara hi ha un llarg camí per recorrer i són moltes les amenaces per l’educació en català.

Actualment l’entitat treballa en tres eixos:

  • El foment del català a l'àmbit educatiu.

  • L'apropament de la cultura popular i tradicional a l'escola.

  • Facilitar la renovació pedagògica.

Des del 1984 de manera ininterrompuda organitzam la Trobada d’Escoles Mallorquines, on la comunitat educativa de la majoria de centres de l’Illa hi participen, hi reafirmen la seva voluntat d’oferir una educació en català i de qualitat per a tots els infants de l’illa.

QUÈ ÉS EL PREMI SAMBORI?

El Premi Sambori és un concurs de narrativa escolar que pretén fomentar el català literari en l’àmbit educatiu i el desenvolupament de la creativitat entre els infants.

El Premi Sambori s’organitza ininterrompudament des del 1998 al Pais Valencià organitzat per la Fundació Sambori i del 2006 al Principat de Catalunya organitzat per Omnium Cultural. El curs 2009 - 2010 el Moviment d’Escoles Mallorquines varem decidir organitzar per primera vegada el Premi Sambori a les Illes Balears, amb la col·laboració de la Fundació Sambori.

Fins a l’actualitat s’han organitzat dues edicions a les nostres illes, la 2010 i la 2011, les quals han resultat un èxit rotund.

El Premi Sambori Illes Balears 2011 s’ha pogut realitzar gràcies a la col·laboració del Moviment de Renovació Pedagògica de Menorca, de l'Institut d'Estudis Eivissencs i l'Associació Pitiüsa per la Renovació Pedagògica que han fet possible fer arribar el Sambori fins a Menorca i Eivissa respectivament, i així aconseguir que el Premi Sambori abarqui els centres educatius de tots els territoris de parla catalana.

Pel que fa a la participació, actualment el Premi Sambori és un dels concurs de narrativa escolar amb major participació de tota la Unió Europea i compta amb més de 100.000 participants. A les Illes Balears la participació ha estat més de 3.000 el 2010 i més de 5.000el 2011.

Fa anys que la Fundació Sambori pública els relats guanyadors i finalistes del País Valencià dintre de la col·lecció Arc de Sant Martí. Podeu trobar-ne més informació a la nostra web. Aquesta publicació és present a la majoria d’escoles del País Valencià.

Ara que ja hem organitzat dues edicions del Premi Sambori a les Illes Balears creiem que ha arribat el moment de publicar-ne els relats més interessants.

QUÈ PRETENEM?

El que pretenem és publicar un llibre amb tots els relats guanyadors i finalistes de primària i secundària de les edicions 2010 i 2011. Consideram que els relats guanyadors i finalistes tenen una molt alta qualitat i que mereixen ser publicats.

En total són 20 narracions escrites en català per alumnes de centres educatius públics i concertats de les Illes Balears d’entre 6 i 16 anys, seleccionades d’entre les 3.800 que hi van participar als 2010 i les quasi 5.000 que hi van participar als 2011. Els relats aniran precedits per un pròleg de Marius Serra.

Un cop públicat també volem donar a conèixer el llibre a tota la societat mallorquina i especialment als centres educatius.

PER QUÈ VERKAMI?

Hem triat el micromecenatge per què volem realitzar aquest projecte comptant amb tots vosaltres. El Moviment d’Escoles Mallorquines preferim un deute amb totes aquelles persones que col·laboreu amb el projecte, que no amb una entitat financera o institució política. Volem deslliurar-nos d’aquesta càrrega i, alhora, comptar amb la vostra ajuda i complicitat.

Per això, hem iniciat aquest projecte a Verkami confiant que esdevingui un projecte col·lectiu amb tota la vostra col·laboració.

A més, un cop iniciat el projecte, tenim la intenció de mantenir-vos informats en tot moment de quin és l’estat d’aquest. No cercam una simple aportació econòmica, sinó cercam fer-vos sentir part del projecte.

COM ENS POTS AJUDAR?

En aquests moments estam centrats en poder iniciar el projecte, i necessitam la teva col·laboració.

Hem estat consultant pressupostos, i fent números, i ens calen almenys 1.500€ per fer front a les despeses mínimes del projecte.

Però no només necessitam la teva ajuda per assolir el capital mínim. També necessitam que ens ajudis a difondre el projecte. Cal que expliquis que és el Premi Sambori i que estem intentant realitzar aquesta publicació.

No pretenem publicar els relats guanyadors per tenir-los guardats en caixes ni exposats a una vitrina, volem que tothom els conegui i els gaudeixi.

Si assolim aquests 1.500€ també voldrem seguir comptant amb la teva ajuda. Us mantendrem informats de tot el procés, i ens agradaria comptar amb la teva col·laboració al llarg de tot el procés.

Volem que siguis part d’aquest projecte en cada una d’aquestes passes.

A QUÈ DEDICAREM ELS 1.500€?

Tots els diners aniran destinats a la publicació dels guanyadors i finalistes del Premi Sambori, i no s’utilitzaran per cap altra finalitat. A més, tenim la intenció de no utilitzar cap altra font d’ingressos per tal de només tenir el compromís amb tots vosaltres.

Les tasques que realitzarem per a la publicació del llibre són:

  • Disseny de la portada.

  • Maquetació del contingut del llibre.

  • Impressió i enquadernació del llibre.

  • Distribució del llibre.

  • Tasques per donar-lo a conèixer.

En el cas que superem els 1.500€, aquestes aportacions extres s’utilitzaran per tal de millorar la qualitat d’impressió, de millorar-ne la difusió i/o augmentar-ne la tirada. No dubteu que en tot moment tendrem en compte les vostres opinions de com és millor usar aquests doblers.

QUÈ PASSARÀ SI NO ARRIBAM ALS 1.500€?

Des del Moviment d’Escoles Mallorquines estam convençuts que no serà difícil engrescar al nombre suficient de gent per tal de posar en marxa el projecte, de totes formes, en cas que no sigui possible assolir els 1.500€ que ens hem fixat com a pressupost mínim, els vostres compromisos d'aportació no us seran carregats, i no aconseguirem els diners. A nosaltres ens caldrà repensar el projecte per cercar noves formes de finançament.

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

1 comentario

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

  • Toni Florit

    Toni Florit

    más de 11 años

    Com està la cosa?¿

Volver a todas las actualizaciones

#02 / El Moviment d’Escoles Mallorquines mostra la seva satisfacció per l’arrencada del seu Verkami.

Des del Moviment d’Escoles Mallorquines volem mostrar la nostra satisfacció per com està funcionant el projecte de micromecenatge per tal de poder publicar els relats dels guanyadors del Premi Sambori.

Des del Moviment d’Escoles Mallorquines cada any organitzam el Premi de Narrativa escolar Sambori que segurament ja coneixes. Aquest curs estam intentant publicar un llibre amb els relats guanyadors de les dues darreres edicions. Són un relats d’altíssima qualitat elaborats per infants de primària i secundària de les nostres illes. A més, creiem que l’edició d’aquest llibre servirà per demostrar la bona salut de l’educació en català a les Illes.

Per tal de treure endavant la publicació d’aquest llibre calen 1.500€, que són les despeses d’edició i impressió dels llibres.

Atenent a la situació econòmica actual de retallades en les administracions públiques, i dels atacs constants de la Conselleria d’Educació a totes aquelles activitats relacionades amb el foment de la llengua de la nostra illa, som conscients que no podem comptar amb la col·laboració de les nostres institucions per treure endavant aquest projecte. Per aquests motius, i coneixent l’enorme suport que té la nostra associació al centres educatius de la nostra illa, hem decidit recórrer al micromecenatge. Volem que a partir de les petites aportacions que farà la gent a canvi d’algun obsequi (des de tenir el llibre de manera anticipada, fins a posar el logotip a la contraportada del llibre)

Ens els primer 10 dies s’han obtingut quasi 500€, a més, són varies les escoles que ens han informat que s’estan organitzant per tal de fer aportacions a canvi de lots de llibres. Des del Moviment d’Escoles Mallorquines estam molt satisfets de l’acollida d’aquest projecte i del ritme actual d’aportacions. Igualment esperam arribar als 1.500€ abans dels 40 dies previstos de termini.

Al web del projecte http://www.verkami.com/projects/1104-publicacio-sambori-illes-balears trobareu tota la informació de com funciona, com serà el llibre, a què dedicarem els doblers obtinguts, etc. i si alguna informació no la trobes ens ho pots consultar a través del nostre correu electrònic: [email protected] o al telèfon 696122330.

0 comentarios

Inicia sesión o Regístrate para comentar esta entrada.

#03 / El Premi Sambori segueix endavant

La nostra campanya de micromecentatge segueix a bon ritme. Ja duim 17 dies i hem recollit més de 600€, però seguim necessitant la vostra col·laboració per tal de poder publicar el llibre del Premi Sambori.

A més, recordau que és una ocasió única per tenir a casa vostra, a la vostra aula... el llibre amb els millors relats de les nostres escoles, alhora que col·laborau en la difusió del català a l’escola.

També volem informar-vos que les aportacions es poden fer al web del projecte http://www.verkami.com/projects/1104-publicacio-sambori-illes-balears, i també en metàl·lic al local de l’Obra Cultural Balear (C/ Jaume Ferran 60, baixos). Si teniu algun dubte o necessitau ajuda ens podeu trobar al 696122330.

#02 / El Moviment d’Escoles Mallorquines mostra la seva satisfacció per l’arrencada del seu Verkami.

Des del Moviment d’Escoles Mallorquines volem mostrar la nostra satisfacció per com està funcionant el projecte de micromecenatge per tal de poder publicar els relats dels guanyadors del Premi Sambori.

Des del Moviment d’Escoles Mallorquines cada any organitzam el Premi de Narrativa escolar Sambori que segurament ja coneixes. Aquest curs estam intentant publicar un llibre amb els relats guanyadors de les dues darreres edicions. Són un relats d’altíssima qualitat elaborats per infants de primària i secundària de les nostres illes. A més, creiem que l’edició d’aquest llibre servirà per demostrar la bona salut de l’educació en català a les Illes.

Per tal de treure endavant la publicació d’aquest llibre calen 1.500€, que són les despeses d’edició i impressió dels llibres.

Atenent a… leer más

#01 / Carta als mestres

Benvolgut company/a,

Des del Moviment d’Escoles Mallorquines cada any organitzam el Premi de Narrativa escolar Sambori que segurament ja coneixes. Aquest curs estam intentant publicar un llibre amb els relats guanyadors de les dues darreres edicions. Són un relats d’altíssima qualitat elaborats per infants de primària i secundària de les nostres illes. A més, creiem que l’edició d’aquest llibre servirà per demostrar la bona salut de l’educació en català a les Illes.

Ja duim uns mesos fent feina en el projecte, mirant pressuposts, pensant com ens agradaria que fos el llibre, contactant amb escoles i mestres… La veritat es que per a nosaltres és un projecte que emprenem amb molta il·lusió i força, i tenim la sensació que tothom amb qui n’hem parlat també ho veu així.

Actualment, hem arribat a la conclusió que l’edició i impressió del llibre costarà uns… leer más

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies