❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

Un mapa en moviment

Un mapa en moviment, descobrint un país en construcció és un documental centrat en la construcció nacional dels Països Catalans. Al llarg de més de dos mil quilòmetres descobrirem més de vint iniciatives, projectes i persones que contribueixen a la vertebració del nostre país.

Som Països Catalans

Un proyecto de

Categoría

Creado en

0
segundos
236
Aportaciones
10.794€
De 10.000€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto porque simplemente quieres ayudar a hacerlo realidad:

Un mapa en moviment, descobrint un país en construcció!

Un documental centrat en la construcció nacional dels Països Catalans

Aquest projecte vol centrar la seua mirada, i posar el focus d'atenció en diferents iniciatives, fonamentalment de tipus social, cultural i política que els últims anys han treballat i actualment continuen contribuint en favor de la vertebració nacional, i que a més ho estan fent des d'àmbits i realitats polítiques i geogràfiques molt diverses.

Al documental també s'hi arrepleguen les opinions de persones que s'han destacat en la defensa del marc nacional respecte a la construcció nacional i a la situació per la qual travessa el país. En total vint-i-quatre entrevistes en un recorregut de més de dos mil quilòmetres que ens durà des de Sueca a Algemesí passant per ciutats i poblacions de tota la geografia dels Països Catalans.

El documental s'estructura a partir d'una trama argumental senzilla. Una persona fa un viatge on recorre els Països Catalans en moto. Passant per diferents poblacions, el nostre protagonista entrarà en contacte amb diferents persones, col·lectius i iniciatives que li explicaran les seues reflexions, projectes i les lluites que duen endavant.

Es tracta, doncs, d'un recorregut que permeta veure com, malgrat les divisions administratives, els impediments polítics i els intents de confrontació; això que anomenem Els Països Catalans són un projecte realitzable des del dia a dia.

Qui som

Som Països Catalans és una entitat que pretén promoure el debat i l'acció en defensa de la nació sencera. Des de Som el nostre objectiu és reivindicar i fer més visibles les realitats culturals, socials, econòmiques i polítiques que mostren la vitalitat de tot el país. És a través dels reptes comuns, les lluites compartides i els processos d'articulació i de construcció nacional que a cada barri i a cada poble s'esdevenen que avancem conjuntament; de la mateixa manera que assenyalem i denunciem les polítiques autonomistes i regionalistes, així com també les provinents de l'Estat espanyol i l'Estat francès, amb la voluntat de negar els Països Catalans i destruir-los.

La nostra aposta passa per recuperar la prioritat de la defensa dels Països Catalans a través de diversos projectes, iniciatives i campanyes.

Els realitzadors del documental són Ricard Salom, autor del documental "120 horas. La tortura contra Euskal Herria" i Andreu Martí, també amb experiència en diferents projectes audiovisuals.

A què destinarem les vostres aportacions

El pressupost del vídeo l'hem dividit en dos blocs, el que correspon a les despeses de gravació i a les de post-producció. Les despeses de gravació són molt elevades perquè hem preferit que fóra el mateix equip de persones qui seguís el pla de gravació arreu de tot el país. Aquesta opció, malgrat que ha elevat bastant el pressupost també ens assegura una mateixa factura tècnica.

Vora un terç de la gravació es destina als desplaçaments que s'ha encarit considerablement pels passatges de vaixell (que inclou el transport d'una furgoneta on allotjar tot l'equip tècnic) entre les illes i amb el continent.

Despeses a cobrir amb les aportacions

Lloguer equips de gravació 3000 euros

Muntatge i gravació 1100 euros

Banda sonora i àudio 3000

Edició del DVD 1500,

Traduccions i subtitulat 1400

Total: 10000 euros.

Ací només hem pressupostat una part del total destinat a la gravació i la post-producció. No hi hem inclòs altres despeses relacionades amb el disseny gràfic de la campanya, presentacions, recompenses, etcètera... Ni a les despeses de desplaçament, com ja hem indicat i que suposen 3900 euros addicionals.

Equip tècnic

Partim de la base que un projecte com aquest necessita del màxim de professionalització. Per aquest motiu s'hi ha comptat amb un equip tècnic de dues persones amb experiència en el món audiovisual i, en concret, en l'elaboració i direcció documental.

Hem optat per treballar amb dues persones ja que la major part de les entrevistes es fan amb dues càmeres alhora.

Sobre les recompenses

Les recompenses han estat possible, en bona mesura, gràcies a l'aportació desinteressada de persones i projectes que també fan els Països Catalans.

Per qüestions econòmiques, preferim el repartiment de les recompenses al llarg de les les diferents estrenes del documental. De totes les maneres, si per algun motiu els mecenes del projecte no pogueren arreplegar les recompenses a les presentacions, o prefereixen rebre-les, els les enviarem a la direcció que aquests ens indiquen. Per aquest motiu, des de som Països ens posarem en contacte amb els mecenes.

Estrenes

Una vegada hàgem completat el documental, s'hi organitzaran un seguit d'estrenes. La voluntat de Som és poder fer-ne arreu dels Països Catalans i a llocs com Alacant, València, Mallorca, Barcelona, Lleida i Perpinyà. Una vegada hàgeu fet la vostra aportació ens posarem en contacte amb vosaltres per preguntar-vos a quina estrena voldreu assistir.

Paquet musical Mésdemil

Name
Name

Aquest paquet de recompenses ha estat possible gràcies a la col·laboració de Mésdemil.

Mésdemil ofereix diferents serveis relacionats amb el món de la música professional i la comunicació, amb estudi de gravació, productora audiovisual i gràfica, desenvolupadora de webs, fàbrica de CDs, i sobretot un segell discogràfic independent i alternatiu.

Al seu web podreu obtenir informació detallada dels 80 CDs que ha regalat al nostre verkami

Mésdemil

Paquet literari d'editorials catalanes

Els paquets literaris recullen les donacions que tres editorials ens han fet per assolir el nostre projecte. Es tracta de llibres que tracten qüestions relacionades amb la història i la cultura dels Països Catalans

L'editorial Tigre de paper ens ha regalat 10 exemplars dels seus llibres "La guerra just acaba de començar", de Miquel López Crespí, i 10 més de "Paraules per Gaeta", de Cesk Freixas.


Tigre de Paper

Edicions el Jonc ha aportat 10 exemplars del llibre "Països Catalans Segle XXI" que arreplega les resolucions i propostes del III Congrés de Cultura Catalana; i 5 més d'una de les seues darreres novetats "No tots els mals vénen d'Almansa" de Toni Rico.


Edicions El Jonc

Edicions 1979 ens ha obsequiat amb 5 exemplars dels seus llibres "Introducció a la història dels Països Catalans" d'Albert Botran, Carles Castellanos i Lluís Sales; "Al cap dels anys: Militància, presó i exili (1970-1998)" d'Àlvar Valls; "Canviar la realitat" d'Anna Porquet; i "Terra Lliure: punt de partida" de Carles Sastre, Carles Benítez, Pep Musté i Joan Rocamora.

Name
Name

Edicions 1979

Sembra llibres. L'editorial Sembra llibres ens ha regalat deu exemplars de "Totes les cançons parlen de tu" de l'escriptor valencià Xavi Sarrià, i cinc exemplars més de "Viure, morir i nàixer a Gaza", del periodista David Segarra.

Name
Name

Sembra Llibres

Paquet Caramella

Caramella, publicació especialitzada en música i cultura popular dels Països Catalans ens ha regalat una trentena de subscripcions a la seua revista durant un any.

Name
Name

Caramella

Aquesta publicació també és protagonista al nostre projecte. Josep Vicent Frechina, el coordinador de la revista ens dóna la seua visió de la importància del fet cultural per la vertebració del país.

Il·lustració de Jordi Borràs

La làmina es farà a una mida aproximada de dina2 (42'5 x 60 cm), amb paper de qualitat. Cada exemplar anirà numerat i durà la signatura de l'autor.

Jordi Borràs, l'autor, és il·lustrador i fotògraf. Té una obra molt variada, com podeu veure al seu web (http://jborras.cat)

Paquet preestrena

Aquesta recompensa està pensada per casals, entitats i col·lectius.

Es tracta d'una passe privat del documental abans de la seua estrena i distribució. Un acte en xicotet format i que des de Som recomanem acompanyar amb un sopar per recuperar l'aportació.

Paquet Músics dels Països Catalans

Fins a set recompenses recullen propostes musicals per acompanyar les presentacions del documental. El Diluvi, Taverners, Meritxell Gené, Borja Penalba amb Francesc Anyó, Borja Penalba amb Tomàs de los Santos, Feliu Ventura i Cesk Freixas han aportat les seues col·laboracions a Som Països Catalans per fer realitat el documental. Les actuacions no inclouen el desplaçament ni l'equip tècnic, tot i que estan pensades per fer-se en format acústic o amb uns mitjans mínims.

Name
Name

Meritxell Gené

Name
Name

Cesk Freixas

Name
Name

El Diluvi

Name
Name

Taverners

Name
Name

Feliu Ventura

Name
Name

Tomàs de los Santos

Name
Name

De mà en mà

Què suposa ser soci de Som Països Catalans?

La recompensa que inclou un any de soci de Som Països Catalans dóna dret a participar de l'assemblea de socis anual de l'entitat, així com beneficiar-se de descomptes i promocions en els productes i iniciatives de Som.

La quota del mecenatge no implica cap compromís futur i només es renovarà l'any següent si és voluntat vostra.

Calendari previst

En realitat el calendari de producció ja es va iniciar durant els mesos d'estiu de 2014, quan començaren les gravacions de les entrevistes. Podem dir que Un mapa en moviment és un projecte que ja porta uns mesos rodant de manera decidida. En aquests moments hi ha pendent, fonamentalment, la fase de postproducció: muntatge, creació de la banda sonora i l'àudio, edició de DVD i subtitulats, etcètera...

Amb l'èxit de la campanya de mecenatge podrem completar abans el documental i començar les presentacions del documental a partir de la primavera i fins finals d'any.

+ Info

Web Som Països Catalans
Facebook Som Països Catalans

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

10 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

  • CARLES

    CARLES

    9 años

    Hola bones,

    Us escric en nom del Casal Popular La Turba de Valls. Volem col•laborar en el projecte "Un mapa en moviment" fent el pack Diluvi.

    Us he fet un mail però retorna... el meu: [email protected]. Merci!

  • Som Països Catalans

    Som Països Catalans
    Autor/a

    9 años

    Hola Jaume.

    Si aconseguim l'objectiu donarem dues opcions, rebre les recompenses a casa o arreplegar-les a les estrenes.

    Per això ja us enviarem un correu per preguntar4-vos quina de les dues opcions preferiu.

  • Jaume

    Jaume

    9 años

    Si feim una aportació que no inclou invitació per a l'estrena les recompenses les enviareu a casa per correu? Gràcies!

  • Som Països Catalans

    Som Països Catalans
    Autor/a

    9 años

    Ok.

    Us enviem un missatge privat

  • ESCOLA LA MASIA

    ESCOLA LA MASIA

    9 años

    Som l'Escola La Masia i necessitem factura. Ja us posareu en contacte amb nosaltres per tal de donar-vos les dades fiscals.

    Salut,

    ESCOLA LA MASIA

  • Joanf90

    Joanf90

    9 años

    Enhorabona per l'aconseguit fins ara i molta sort en el que queda per aconseguir! Salutacions des de Girona

  • Som Països Catalans

    Som Països Catalans
    Autor/a

    9 años

    Hola Xose Inaciu

    Només hem activat l'opció de pagament amb targeta de crèdit.

    De totes les maneres el sistema és molt similar tot i que no tan ràpid.

    Gràcies.

  • Xose Inaciu Muñiz Domingues

    Xose Inaciu Muñiz Domingues

    9 años

    Salú. Toi interesáu en collaborar col proyeutu pero al intentar aportar la mio opción namás m'ufre el pagu con tarxeta de creítu. Nun dais la posibilidá del pagu per Paypal?.

    Un abrazu.

  • Som Països Catalans

    Som Països Catalans
    Autor/a

    9 años

    Hola Albert.

    La samarreta és diferent. En breu penjarem imatges d'ella.

    Gràcies a tu

  • Albert

    Albert

    9 años

    La samarreta és la mateixa que la del micromecenatge d'"El llibre roig dels Països Catalans"?

    Mercès per endavant.

Volver a todas las actualizaciones

#05 / Tu també pots ser protagonista d'Un mapa en moviment

Per continuar animant el desenvolupament del micromecenatge, des de som Països Catalans hem pensat que encara hi podeu aportar el vostre toc personal a aquest projecte.

La idea és molt senzilla: us animem que us graveu un xicotet vídeo (amb el mòbil hi ha prou) on explique de manera senzilla què són per vosaltres els Països Catalans (amb una frase hi ha prou) i que l'acompanyeu amb un cartell amb el hastag #jotambesocunmapaenmoviment

A més a més en agradaria que el vídeo el féreu a algun espai significatiu de la vostra població o que fóra important per vosaltres.

Si ens envieu aquest vídeo al nostre correu en farem difusió per les xarxes i així engrescarem més persones en aquest viatge col·lectiu.

Una vegada més, moltes gràcies pel vostre suport

0 comentarios

Inicia sesión o Regístrate para comentar esta entrada.

#13 / Enviament recompenses Un mapa en moviment

Hola mecenes!

Us inforem que ja hem començat l'enviament i distribució de les recompenses d'Un mapa en moviment.

Al llarg d'aquest més d'octubre anirem fent els enviaments i distribuint-les per tota la nostra geografia.

També aprofitem per recordar-vos que si voleu organitzar una projecció del documental al vostre poble, o barri, feu-nos-ho saber a l'adreça [email protected] i ens posarem en contacte amb vosaltres.

Una vegada més, gràcies pel vostre suport i paciència.

#12 / Primeres presentacions d'Un mapa en moviment

Estimades amigues i amics.

Us enviem el cartell amb el calendari de presentacions del documental Un mapa en moviment per aquest mes d'octubre.

Tenim previst que el calendari vaja ampliant-se en les properes setmanes. Qualsevol novetat respecte a les presentacions ja us les anirem informant.

Per altra part hem rebut alguns missatges preguntant per es recompenses. No patiu que us arribaran aviat. Us demanem comprensió. el DVD està en fabricació i en els pròxims dies, quan el tinguem podrem organitzar el paquets i fer-vos-el arribar. Per aquest motiu rebreu un correu enviat des de l'adreça [email protected] amb més informació.

Us animem a assistir a les primeres presentacions i estigueu atents al correu que els pròxims dies hi haurà novetats.

Per altra part, si voleu organitzar presentacions o passes del documental feu-nos-ho saber i us ajudarem en tot el que pugam.

Una abraçada a tots i gràcies per la vostra paciència

#11 / Tot a punt pel documental d'Un mapa en moviment

Amics i amigues.

Tenim el gust d'informar-vos que avui mateix hem lliurat el documental d'Un mapa en moviment a la fàbrica per a l'edició física del DVD.

Ha estat més d'un any de feina i des de Som Països Catalans estem molt contents de veure que tots els esforços i il·lusions posades en aquest projecte estan a punt de la seua materialització definitiva.

En els propers dies us enviarem informacions detallades per presentar-vos la primera fase del calendari de presentacions, i qüestions relatives a la distribució de les recompenses.

Resteu atents i, de nou, moltes gràcies.

Som Paisos Catalans

#10 / Tancament dels formularis pels mecenes

Hola.

Aquest correu és per avisar-vos que el 15 de juliol tancarem els formularis pels mecenes d'Un Mapa en Moviment.

A partir d'eixe dia tots els mecenes que no hàgen retornat el formulari amb les dades demanades hauran de contactar directament amb Som Països Catalans.

En el cas de la recompensa de la samarreta, que hem d'encomanar aquest mes estarà subjeca a la disponibilitat dels models i talles que queden.

Una salutació.

#09 / Avís pels mecenes d'Un mapa en moviment

Hola a totes i tots.

Aquests dies des de Verkami s'ha estat enviant un recordatori als mecenes d'Un mapa en moviment perquè contesten el formulari i puguem començar a tramitar l'enviament de recompenses.

Entre aquestes dades hi ha coses tant importants com les talles de samarreta o els noms amb què voleu figurar com a mecenes als crèdits del documental.

En uns dies donarem per tancat el període de respostes, així que reviseu les vostres adreces electròniques (també la carpeta brossa, per si de cas).

Som Països Catalans

#08 / Moltes gràcies a totes i tots- Ho hem aconseguit

Des de Som Països Catalans volem agrair-vos el suport donat al projecte d'un mapa en moviment.

Com ja vam explicar, ara estem immersos en la feina de muntatge i de producció sonora. Les coses van a un bon ritme i pensem que al mes de maig podrem tenir el documental enllestit.

Tingueu paciència. Una vegada el documental estiga editat en DVD començarem la fase d'enviament de recompenses.

En unes setmanes rebreu un correu on us demanarem dades com el nom que voleu que figure com a mecenes, un correu electrònic on enviar-vos la BSO del treball, i l'adreça on us hem d'enviar les recompenses, talla de la samarreta o l'estrena a la qual voleu acudir.

Resteu pendents al correu i, de nou, moltes gràcies.

Som Països Catalans.

#07 / Borja Penalba musicarà Un mapa en moviment

Estem en la setmana final i ens queda menys del 25% per aconseguir el nostre objectiu final. Aquesta accelerada la volem celebrar junt amb tots vosaltres anunciant-vos una gran novetat:

Si superem els 10.000 euros, Borja Penalba ens farà en exclusiva la banda sonora del documental, que enviarem gratuïtament, en descàrrega, a tots els mecenes que han confiat en el projecte.

Un motiu més per col·laborar amb Un mapa en moviment.

I recordeu que teniu fins el dia 2 d'abril per fer realitat aquest somni.

Difoneu entre les vostres amistats.

#05 / Tu també pots ser protagonista d'Un mapa en moviment

Per continuar animant el desenvolupament del micromecenatge, des de som Països Catalans hem pensat que encara hi podeu aportar el vostre toc personal a aquest projecte.

La idea és molt senzilla: us animem que us graveu un xicotet vídeo (amb el mòbil hi ha prou) on explique de manera senzilla què són per vosaltres els Països Catalans (amb una frase hi ha prou) i que l'acompanyeu amb un cartell amb el hastag #jotambesocunmapaenmoviment

A més a més en agradaria que el vídeo el féreu a algun espai significatiu de la vostra població o que fóra important per vosaltres.

Si ens envieu aquest vídeo al nostre correu en farem difusió per les xarxes i així engrescarem més persones en aquest viatge col·lectiu.

Una vegada més, moltes gràcies pel vostre suport

#04 / Ja som 100 mecenes

Un mapa en moviment arriba al centenar de mecenes i assoleix més del 40 per cent del seu objectiu.

Sabem que el nostre és un projecte ambiciós, per això des de som Països Catalans us volem agrair el vostre suport.

Ja hem arribat a ser 100 mecenes, però encara ens calen molt més aconseguir el nostre objectiu final. Us animem què continueu col·laborant amb nosaltres difonent Un mapa en moviment entre les vostres amistats.

Gràcies i continuem el viatge.

#01 / Verdel s'afegeix a les col·laboracions musicals amb Un mapa en moviment

Verdcel s'hi afegeix a les col·laboracions musicals amb el projecte d'Un mapa en moviment amb dos espectacles.

A Ovidi Montllor

Actuació musical on VerdCel en duet canta l'Ovidi Montllor: 'Del cor a les mans', des d'un bressol i orígen comuns – Alcoi i la Cançó-. Un espectacle íntegrament sobre Ovidi que mostra, entre d'altres, la connexió dels seus versos i cançons amb el moment actual.

Poetes i cançons

Actuació musical on VerdCel en trio canta els seu 'Òrbites. Poetes i cançons'. Els poemes cantats i la cançó que amaga la poesia. Aquest espectacle i disc encercla textos d’Espriu, Ausiàs March, melodies i cançons de Raimon, Ovidi Montllor, Joan Pau Giné i Pi de la Serra.

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies