❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

Tots aquests dois Un espectacle de Pep Tosar sobre Guillem d'Efak

Pep Tosar presenta un nou espectacle teatral sobre Guillem d'Efak, un dels fundadors de La nova cançó. Teatre, audiovisual i música en direc

circolmalda

Un proyecto de

Creado en

0
segundos
96
Aportaciones
5.005€
De 5.000€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto sin recibir ninguna recompensa a cambio:

“Les cançons que ens ofereix Guillem d’Efak feriran la sensibilitat de l’espectador. Qui pugui restar impassible, haurà de revisar seriosament la seva formació. Haurà de demanar-se: què han fet amb mi?” (Bernat Nadal)

GUILLEM D'EFAK I LA NOVA CANÇÓ

Guillem d'Efak és fill d'un manacorí que retornà a Mallorca emportant-se el fill que havia tingut a Guinea fruit d’una relació amb una dona negra originària de la tribu Ekak. Viu la seva infància manacorina en plena postguerra i s'inicia en la música com a cantant de bandes exòtiques que actuaven a les sales de festa de Palma: Tagomago, Titos, etc. La fugida a Barcelona serà el punt d'inflexió que permetrà el seu reconeixement públic. El rep el seu amic Josep Maria Espinàs, amb qui forma part dels precursors del moviment de La nova cançó. A casa nostra funda La cova del drac i La Cucafera i enregistra cançons tan conegudes com el 'Blues en Sol' o la 'Balada d'en Jordi Roca'. Finalment, retorna a Mallorca on sobreviu com a guia turístic.

UN ESPECTACLE DE PEP TOSAR

L’espectacle que proposem sobre en Guillem d’Efak és un espectacle biogràfic que farà servir la música en directe, la poesia, i l'audiovisual en clau de documental ficcionat. Com en anteriors projectes de Pep Tosar d'aquestes mateixes característiques, la dramatúrgia d'aquest espectacle parteix d'una investigació minuciosa per la vida i l’obra del protagonista amb la voluntat de detectar etapes de la seva obra poètica i musical. És a partir d’aquesta investigació que es determina la fórmula narrativa i el caràcter de l’adaptació dels diferents materials al llenguatge teatral, fent que les coordenades definitives de l'espectacle siguin fidels a l’essència del personatge sobre el qual treballem.

ELS SEUS AMICS A ESCENA

L'audiovisual conformarà una de les peces del llenguatge teatral en escena. Una de les múltiples ocupacions d'en Guillem va ser la de guia turístic. Així, la idea consisteix a fer una selecció de persones que ell va conèixer de prop, ja sigui de l'àmbit literari, teatral, musical o personal i ficar-los dins un minibús que farà un circuït per una mallorca d'efakiana, parant en llocs estratègics on entrevistarem als diferents personatges que ens hauran d’explicar la seva experiència vital al costat d’en Guillem i la seva mirada sobre el personatge i la seva obra. Parlem de noms com Joan Manel Serrat, Josep Anton Codina, Núria Feliu, Josep Maria Espinàs, Biel Majoral, Raphel Pherrer, Cristòfol Pastor, Tomeu Mestre i d'altres.

QUÈ ENS MOU

Estem interessats en un teatre subtil, dramàtic, en el que el comprimís amb la paraula generi una elegància sòbria, i en el que concedim un primer pla d’importància als continguts, a la experimentació textual i a la poesia. En el cas de l’espectacle “Tots aquests dois” l’element principal és la divulgació de l'obra de Guillem d'Efak. Volem cridar l’atenció a través del teatre sobre el testimoni vital, literari i musical d'aquest autor. Alhora recuperar el valor artístic i històric del moviment de La nova cançó, del qual en va ser un dels precursos i dinamitzadors més rellevants.

QUANTS DINERS NECESSITEM I PER QUÈ

L’import que ens caldria recaptar són 5.000€. Aquests diners són un 12,5% del pressupost total del projecte. La resta del pressupost són aportacions del CoNCA, el Círcol Maldà i els Socis del Círcol Maldà. Amb les aportacions fetes a través de Verkami, finançarem la gravació de l’audiovisual que ha de formar part essencial de la dramatúrgia de l’espectacle i ens ha de servir per construir la figura de Guillem d’Efak a través de veus rellevants en la seva biografia.

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

0 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

#08 / Gràcies!!!

Gràcies a tots aquells que heu col·laborat en algun moment i d'alguna manera en què avui poguem dir que hem assolit el finançament necessari per estrenar demà l'espectacle de Pep Tosar "Tots aquests dois". Sou la veritable ànima del nostre petit teatre, gràcies! http://ow.ly/8xtov

#07 / Ja ho toquem amb els dits! Gràcies!

Gràcies a tots, no ens cansarem de dir-ho, pel vostre suport i confiança. L'import a assolir era gran i ara que ja hi som tan a tocar gosem demanar-vos que ens ajudeu en aquest darrer tram del viatge fent difusió entre amistats i família.
En pocs dies podrem veure'ns gaudint d'aquest gran espectacle ple d'humor, de música, de poesia i, sobretot, de la personalitat de Guillem d'Efak.
Acabem igual que començàvem, gràcies!

#06 / Qui era Guillem d'Efak?

Després de fer-vos arribar les primeres imatges de l'enregistrament de l'audiovisual de "Tots aquests dois", ja podem compartir un primer tastet del que serà aquest petit documental sobre la figura de Guillem d'Efak. Conegueu-lo una mica millor a través del vídeo que acabem de penjar en la descripció del projecte o veient-lo a través del nostre Facebook o Twitter! http://vimeo.com/34553200

#02 / L'origen del títol de l'espectacle

'Tots aquests dois' és l'adaptació al català que va fer Guillem d'Efak de l'estàndard de jazz 'These foolish things' que en el seu moment van interpretar també altres artistes com Ella Fitzgerald o Frank Sinatra.

'Un tren xiulant
i foradant la fosca.
Un nin que canta
quan ningú l'escolta.
Com me batega el pols.
Tots aquests dois me fan pensar en tu.
Tots aquests dois me fan pensar en tu.'

#01 / Comença el compte enrere!

Des del Círcol Maldà, amb en Pep Tosar al capdavant, encarem el repte de proposar el nostre projecte 'Tots aquests dois' a Verkami amb la seguretat que serà una experiència que ens obligarà encara més amb aquesta producció i que ens aportarà molt més que el finançament necessari. Sou un membre més del nostre equip. Per tant, sigueu benvinguts i rebeu el nostre agraïment ja sigui per la vostra aportació, el vostre interès o la difusió que feu de la proposta.
Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies