❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

Projecte Diània: Aceite de Oliva Virgen Extra.

Projecte Diania queremos realizar, conservar, embotellar y distribuir un Aceite de Oliva Virgen Extra de variedad autóctona Blanqueta. Primer paso de este proyecto que quiere potenciar productos ecológicos, de proximidad, con sentimientos, culturalmente arraigados en la tierra y socialmente justos

Projecte Diània

Un proyecto de

Categoría

Creado en

0
segundos
229
Aportaciones
6.633€
De 6.000€
Aporta al proyecto
Ver proyecto en Català y English

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto porque simplemente quieres ayudar a hacerlo realidad:

PORQUE PROJECTE DIÀNIA?

Projecte Diania es un proyecto ambicioso que quiere revertir directamente sobre la sociedad. Venimos de unas tierras valencianas agrícolas, Beniarrés (El Comtat) donde el minifundio es exclusivo, donde el paisaje natural de la zona degenera, proliferando el abandono de las tierras, la destrucción de los márgenes de piedra seca y proliferación de incendios forestales.

Todo este deterioro se debe, en gran parte, porque la gente que vive de estas tierras ya no saca un beneficio económico para continuar manteniendo este patrimonio natural y paisajístico que sus antepasados han creado con mucho esfuerzo.

No queremos ser espectadores pasivos como unos pueblos pierden vitalidad, pierden a su gente y paisaje, queremos contribuir con nuestro esfuerzo, con nuestro granito de arena, a que estas zonas rurales no mueran, por qué nos queremos vivos.

NUESTRO ACEITE

Desde Projecte Diania queremos revertir esta tendencia, por eso desde hace unos años, estamos produciendo un aceite oliva virgen extra elaborado mediante métodos de agricultura ecológica de variedad local Blanqueta. La recolección se realiza en el punto óptimo de maduración de la aceituna y el mismo día es llevada a la almazara donde es prensada en frío. En ningún caso filtramos el jugo, consiguiendo que no pierda ninguna de sus cualidades aromáticas y gustativas.

El aceite resultante es un aceite virgen extra, verde, limpio, aroma intenso con un ligero tono en hierba segada. En gusto notamos una amargura que le da cuerpo y unas tonalidades de picante que le ofrecen personalidad.

MUCHO MÁS QUE ACEITE

A medida que vayamos avanzando el la producción y venta del aceite queremos recuperar bancales abandonados de la montaña, reconstruir los márgenes de piedra seca que han caído por la innacción y el descuido, replantar los alrededores de estos bancales de la montaña con árboles y arbustos autóctonos, favoreciendo así la biodiversidad y la colocación de enjambres de abejas para favorecer la polinización .

A medida que avance este proyecto queremos que esta práctica se extienda con el fin de que podamos disfrutar de una montaña viva, con biodiversidad y cuidada.

Es un trabajo duro pero vale la pena!

QUIENES SOMOS

Somos Mario y Gabri, dos hermanos que desde pequeños hemos ido a trabajar al campo en el cultivo del olivar junto nuestro padre durante los fines de semana y vacaciones. Siempre de una forma voluntariosa pero profesional, apostando por variedades autóctonas.

Desde siempre hemos tenido inquietudes sociales y la ecología ha sido una preocupación que hemos tenido en mente. Poco a poco vamos formándonos en este mundo que es el del Aceite de Oliva Virgen Extra. Hemos realizado diferentes cursos sobre el cultivo del olivo mediante técnicas de agricultura ecológica y sobre catas de aceites de oliva vírgen extra.

A QUE DESTINAREMOS EL DINERO

En una primera fase, queremos invertir en la reforma y puesta a punto de un pequeño local donde poder embotellar con unas medidas sanitarias adecuadas, esta reforma está valorada en 3800 euros. Después necesitamos unos contenedores de acero inoxidable que cuestan 1.000 euros y por último, las botellas y etiquetado que serían 1200 euros. Sumando un total de 6000 euros incluidos los gastos del proceso.

SOBRE LAS RECOMPENSAS

Para la realización de las recompensas hemos contado con la ayuda impagable de Almudena Canet Gil una gran amiga, nacida en Llutxent que nos a diseñado el logotipo de las botellas y nos realizará las diferentes acuarelas de las recompensas.

Almudena, desde muy pequeña es una apasionada de las artes plásticas. En 2003 se licenció en Bellas Artes por la Universidad Politécnica de València. Cursó el último año de carrera en Firenze (Italia) en la especialidad de Grabado y Dibujo. En el año 2004 hizo los cursos de Doctorado también en la especialidad de grabado.

CALANDARO PREVISTO

Nuestra idea es poder entregar las recompensas a mediados de Mayo o principios de Junio.

REDES SOCIALES y BLOG

Facebook
Bloc
Twitter

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

54 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

  • guille_chan

    guille_chan

    más de 8 años

    Bon dia, pel que veig molta de la gent ja ha rebut la seva recompensa, i jo encara no... Em podeu ajudar?

  • Projecte Diània

    Projecte Diània
    Autor/a

    más de 8 años

    Didac, tranquil, t'en enviem de nou una botella i una llauna per que pugues reomplir-la. Salut!

  • didacbotella

    didacbotella

    más de 8 años

    Hola, de nou! Sóc en Didac i m'agradaria saber com puc resoldre la dissort d'haver rebut la recompensa trencada. Us vaig deixar un missatge fa tres dies però no s'ha publicat. Tinc justificant de la incidència de Correus. A qui m'he d'adreça?

  • didacbotella

    didacbotella

    más de 8 años

    Sóc en Didac i ahir va arribar la caixa...plena d'oli! La botella de vidre s'ha trencat i tot està empastifat d'oli. A més a més, el bidó de metall està abonyegat. He fet una foto al justificant de correus i a l'empastrada. Què faig? A qui reclame?

  • Projecte Diània

    Projecte Diània
    Autor/a

    más de 8 años

    Bona vesprada, deuries tornar a passar a recollir-la. Si tens cap problema escru-me a [email protected]

  • jordicastells

    jordicastells

    más de 8 años

    Enhorabona per aconseguir-ho! Em vau enviar un correu perquè recollís la recompensa a Barcelona però, malauradament, el dia que la vaig anar a recollir no la tenien disponible. És possible recollir-la d'alguna altra manera? Gràcies i endavant!

  • Projecte Diània

    Projecte Diània
    Autor/a

    más de 8 años

    Perfecte, ja t'he vist! Este diumenge he quedat en gent de Castalla, Majo i Irene, els ho done a elles que m'han dit que el coneixen ;)

  • Andrea

    Andrea

    más de 8 años

    Hola! No sabia si contestar via email... aixi que conteste per aci. Vaig aportar 12 euros... Continue a l'estranger. Torne per Nadal, pero pot ser si repartiu o algu va cap a Beniarres li dic que m'arreplegue l'oli. Gracies!

  • Projecte Diània

    Projecte Diània
    Autor/a

    más de 8 años

    Moltés gràcies, estem molts contents de que t'agrade. Ara el telefone. Salut!

  • salibmi

    salibmi

    más de 8 años

    Gràcies! H-II he rebut la llauna i estava espectacular... L'ampolla decorada la rebré més endavant??? Una abraçada, i conteu amb mi per futures iniciatives...

Volver a todas las actualizaciones

#01 / Notícia que ens han fet els amics de Diània TV

El ‘Projecte Diània’ planteja la revalorització de l’entorn i la producció d’oli d’oliva autòcton.

https://vimeo.com/116485565

S’enceta el “Projecte Diània”, un projecte que naix a Beniarrés i planteja la revalorització dels pobles de la comarca del Comtat davant de l’abandó massiu de la seua població. Mitjançant aquesta iniciativa es produirà una varietat autòctona d’oli d’oliva verge amb moltíssima qualitat i personalitat.

El Projecte Diània naix amb l’objectiu de revertir l’abandó massiu de la població dels municipis del Comtat, dotant d’activitat i vitalitat el paisatge i les zones rurals pròpies, ben vàlides per “llaurar-se un futur digne”. Així, es posa en marxa la producció de l’oli “Diània”, una varietat local d’oli d’oliva verge extra elaborat a través de l’agricultura ecològica.

Tot i que la producció d’oli esdevé l’eix central del projecte, aquest pretén abastar molts més àmbits com, per exemple, la recuperació i utilització dels terrenys abandonats de la zona, la seua reforestació amb arbres i arbustos autòctons per afavorir la biodiversitat, o la reconstrucció dels marges de pedra seca caiguts a causa del desús. Així doncs, el Projecte Diània barreja ecologisme, cultura, productes de qualitat, biodiversitat i regeneració de la natura per tal d’aconseguir una muntanya viva i ben acurada.

Els germans Mario i Gabri inicien un projecte de crowdfunding amb la plataforma Verkami per tal d’aconseguir el finançament necessari i embotellar l’oli amb les mesures sanitàries adequades.

L’objectiu econòmic del micromecenatge està fixat als 6.000 €, a aconseguir en un termini de 40 dies. Les recompenses per als mecenes són ben diverses, i van des dels 5 € fins als 150 €. Podem trobar llaunes d’oli, dinars i, fins i tot, visites guiades per la comarca.

Podeu participar en el Projecte Diània fent click al següent enllaç!!!

0 comentarios

Inicia sesión o Regístrate para comentar esta entrada.

#06 / Ja tenim quasi totes les aquarel·les!

Estimats mecenes, ja tenim quasi enllestides les aquarel·les que la companya Almu Canet ens esta preparant amb tanta cura.

La aquarel·la és una imatge panoràmica del poble de Beniarrés desde un dels nostres camps amb el Benicadell de fons.

Esperem que vos agraden tant com a nosaltres.

#05 / Data del Dinar // Fecha del almuerzo // Lunch date

Ja tenim data del dinar, serà el dissabte 27 de juny. Tots els mecenes que tingau esta opció aneu reservant la data a les vostres agendes. Anirem informant.

Ya tenemos la fecha del almuerzo serà el sabado 27 de junio. Todos los mecenas que tengais esta opción , reservad esta fecha em vuestras agendas. Iremos informando.

The lunch date will be Saturday, 27th June. All patrons that have this option, book this date. We'll inform!

#03 / Ens visita David Valls, director de “Què ens passa, valencians?”

L’altre dia vam tindre el plaer de rebre la visita del documentalista David Valls.

David Valls que ha realitzat alguns projectes a Verkami com nosaltres ha pogut realitzar dos dels seus documentals com “Són bojos aquests catalans?” i “Què vos passa, valencians?”

David, que casualment s’encontrava per la comarca del Comtat en una roda de presentacions dels seus documentals, va aprofitar per xarrar amb nosaltres sobre que és el Projecte Diània.

Vam tindre l'oportunitat de gaudir de la gastronomia típica d’aquesta terra amb unes “bajoques farcides” (Ací a la pebrera, pebrot, pimentó, pebre… li diguem “bajoca”), tastar el nostre Oli d’Oliva Verge Extra i gaudir d’una amable sobretaula.

#01 / Notícia que ens han fet els amics de Diània TV

El ‘Projecte Diània’ planteja la revalorització de l’entorn i la producció d’oli d’oliva autòcton.

https://vimeo.com/116485565

S’enceta el “Projecte Diània”, un projecte que naix a Beniarrés i planteja la revalorització dels pobles de la comarca del Comtat davant de l’abandó massiu de la seua població. Mitjançant aquesta iniciativa es produirà una varietat autòctona d’oli d’oliva verge amb moltíssima qualitat i personalitat.

El Projecte Diània naix amb l’objectiu de revertir l’abandó massiu de la població dels municipis del Comtat, dotant d’activitat i vitalitat el paisatge i les zones rurals pròpies, ben vàlides per “llaurar-se un futur digne”. Així, es posa en marxa la producció de l’oli “Diània”, una varietat local d’oli d’oliva verge extra elaborat a través de l’agricultura ecològica.

Tot i que la producció… leer más

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies