El 26 de junio... ¡ Estrenamos nueva web !
×

Descripción del proyecto

Sóc el Joan Marc Simon, director de Zero Waste Europe, una entitat d’abast europeu amb l’objectiu de redissenyar la nostra relació amb els recursos.

Durant els darrers deu anys he tingut l’honor de col·laborar a aixecar el moviment Residu Zero que avui compta amb una gran xarxa de grups i municipis arreu d’Europa i del món. He viatjat per tot Europa, he participat en centenars de conferències, m’he barallat amb autoritats corruptes i/o incompetents i també he pogut ajudar a polítics compromesos a canviar la realitat. També he ajudat a definir el que és avui una prometedora política Europea de gestió de recursos que crec que serà clau per assolir algun dia la sostenibilitat ecològica i econòmica.

Què em proposo fer

El que em proposo és publicar un llibre, amb el títol Residu Zero. Com reactivar l’economia sense carregar-se el planeta, en el que vull explicar què és i com s’aplica una estratègia de Residu Zero a Europa i al món, amb exemples pràctics basats en experiències reals que representen la punta de llança en innovació social i tecnològica en la gestió de recursos a Europa i al món.

En el transcurs de la meva trajectòria, he tingut l’oportunitat de visualitzar les peces del trencaclosques que, si les ajuntem, ens poden permetre construir una nova economia que no només no es carregui el planeta sinó que ajudi a millorar-lo dia a dia. Em proposo presentar-vos com pinta aquesta nova economia, aquesta reindustrialització verda que tan necessitem. I em proposo involucrar-vos a fer possible aquesta transició.

Per què Residu Zero

En un món al límit en l’explotació dels recursos naturals i humans és imprescindible repensar l’actual model lineal de l’usar i llençar i construir un sistema circular, sense tòxics, que acabi amb la nostra dependència de recursos provinents de zones de conflicte i que sigui capaç de generar ocupació local i de qualitat. Una economia que continui malbaratant recursos sigui en forma de residus o d’atur serà insostenible per definició. La filosofia Residu Zero és una proposta per a posar-hi fi.

El moviment Residu Zero a Europa i al món està demostrant que quan hi ha voluntat i implicació de tots els actors és possible assolir fites que podrien semblar impossibles en llocs a priori impensables.

Què farem amb la teva aportació?

L'objectiu essencial del projecte és contribuir a difondre la filosofia de Residu Zero a Catalunya. Per això, la teva aportació cobrirà les despeses associades a l’ecoedició, publicació i distribució del llibre Residu Zero. Com reactivar l’economia sense carregar-se el planeta.

Serà un llibre on el continent serà coherent amb el contingut. L’edició del llibre anirà a càrrec de Pol•len Edicions, una editorial situada a Barcelona que treballa amb criteris d’ecoedició, uns estàndards que permeten minimitzar l’impacte mediambiental del llibre en tota la seva cadena de valor. Amb un format pensat per optimitzar al màxim els recursos, 15x21, el manual s’editarà amb paper FSC. Serà un nou títol de la col•lecció Producció Neta. A més, el llibre es publicarà amb una llicència Creative Commons, un altre element d'ecoedició.

Pol•len Edicions i El Tinter SAL han treballat com a partner en el projecte europeu d’ecoedició Greening Books , finançat per la Comissió Europea (2010-2013).

Un cop publicat, vull que el llibre sigui una eina per implicar admnistracions, organitzacions, comunitats, empreses i persones en el redisseny de la nostra relació amb els recursos.

Entitats i persones que col·laboren en el projecte

Entitats

Persones

 • Rossano Ercolini, guanyador del premi Goldman de 2013 –equivalent al premi Nobel de l’Ecologia- i president de Zero Waste Europe
 • Annie Leonard, autora i protagonista de la Història de les Coses (Story of Stuff)
 • Paul Connett, professor de Química de la Universitat de St Lawrence i principal gurú de la filosofia Zero Waste
 • Jack Macy, responsable del programa de Residu Zero a San Francisco, Califòrnia

Les Recompenses

Les recompenses segueixen la filosofia Residu Zero. La primera i essencial serà el llibre Residu Zero. Com reactivar l’economia sense carregar-se el planeta. Alhora, he escollit una obra rellevant per la temàtica, de Paul Connett, professor de Química de la Universitat de St Lawrence i principal gurú de la filosofia Zero Waste. El llibre és The Zero Waste solution. Untrashing the Planet, one community at a time, publicat en anglès. Una recompensa molt interessant és el curs online de gestió de matèria orgànica de Compostory.org. Finalment, si ets amant dels productes ecodissenyats, també trobaràs la recompensa del kit de productes més d’1 ús de paper i materials reutilitzats (de paper, cautxú, i molt més).

Calendari

La previsió és tenir enllestit el llibre ecoeditat després de vacances de nadal. En la primera presentació de la publicació esteu convidats tots/es els/les mecenes, on us lliurarem les vostres recompenses.

Comunica el projecte

Fes córrer la proposta de llibre sobre Residu Zero. Al meu compte de Twitter aniré penjant totes les novetats. Sempre pots seguir també els comptes de Pol·len Edicions Facebook i Twitter).

 

Comparte el proyecto con tus amigos

Publica el widget del proyecto
Selecciona el tipo de widget que más encaja con tu web. ¡Es solo copiar y pegar!


Preguntas y respuestas(3)

 • Gràcies per la iniciativa! Intento pagar amb targeta i em diu "faltan datos" (quan ho he posat tot) i no em deixa fer el pagament...

  hecha por Mo i Còmic

  Hola Còmic! Encara et passa? Si es així, indica'ns-ho i ho donem a conèixer als companys de Verkami. Gràcies pel teu suport. Joan Marc

 • Hola. ¿¿Esto que es?? como voy a apoyar un proyecto el cual no me ofrece una explicación en la cual me pueda enterar...

  hecha por Amador

  Hola Amador, Perdona que el proyecto sea haya descrito solo en catalan. Esto es así debido a que esta edición del libro se publicará en este idioma. Cuando salga la versión en castellano no te preocupes que saldrá la promoción en castellano. ¡Gracias por tu interés!

 • ?Habrá traducción a otros idiomas como español, inglés?

  ¡Esperamos que si! Pero eso dependerá del interés que haya para traducir el libro a otros idiomas. De momento empezamos con la versión en catalán y ya veremos :-) De todas formas ya hay un libro en inglés sobre Zero Waste escrito por mi amigo el profesor Paul Connett: "The Zero Waste Solution. Untrashing the planet one community at a time" publicado por Chelsea Green.

Si quieres saber más pregúntale al autor

Residu Zero. Com reactivar l’economia sense carregar-se el planeta

Residu Zero. Com reactivar l’economia sense carregar-se el planeta

Conseguidos2.730€
de2.700€
100% conseguidos Conseguido!
Sóc Joan Marc Simon @JMSimonL i em proposo publicar el llibre "Residu Zero. Com reactivar l’economia sense carregar-se el planeta", per explicar què és i com s’aplica a la pràctica una estratègia de Residu Zero a Europa i al món.
Sóc Joan Marc Simon @JMSimonL i em proposo publicar el llibre "Residu Zero. Com reactivar l’economia sense carregar-se el planeta", per explicar què és i com s’aplica a la pràctica una estratègia de Residu Zero a Europa i al món.
Creado en: Barcelona

¡Gracias! Esta campaña de crowdfunding terminó el 1 de Diciembre de 2014.

 
 • Aportando 5€
  11 Mecenas

  Versió digital del llibre "Residu Zero. Com reactivar l’economia sense carregar-se el planeta"

  + Apareixeràs als agraïments del llibre

 • Aportando 15€
  62 Mecenas

  Un exemplar en paper del llibre "Residu Zero"
  + Versió digital del llibre
  + Apareixeràs als agraïments

 • Aportando 30€
  29 Mecenas

  Un exemplar signat i dedicat per l’autor del llibre Residu Zero, Joan Marc Simon
  + 1 inscripció al curs online de gestió orgànica dels residus Compostory.org
  + Versió digital del llibre
  + Apareixeràs als agraïments

 • Aportando 50€
  4 Mecenas

  Dos exemplars signats i dedicats per l’autor del llibre Residu Zero, Joan Marc Simon
  + Inscripció al curs online de gestió orgànica dels residus Compostory.org
  + 1 visita guiada a la impremta verda El Tinter
  + Versió digital del llibre
  + Apareixaràs als agraïments

 • Aportando 100€
  2 Mecenas

  Tres exemplars del llibre Residu Zero. Com reactivar l’economia sense carregar-se el planeta+ Una visita guiada a la impremta verda El Tinter + Un exemplar del llibre de Paul Connett The Zero Waste solution. Untrashing the Planet, one community at a time en anglès + 1 kit de productes més d’1 ús de paper i materials reutilitzats + Versió digital del llibre + Apareixaràs als agraïments

 • Aportando 175€
  1 Mecenas

  ESPECIAL COL•LECTIUS

  10 exemplars en paper del llibre Residu Zero + Us organitzarem una tertúlia/xerrada sobre Residu Zero a la vostra entitat/institució + Apareixereu en els agraïments

 • Aportando 300€
  1 Mecenas

  ESPECIAL COL•LECTIUS

  20 exemplars en paper del llibre Residu Zero + 1 exemplar del llibre de Paul Connett The Zero Waste solution. Untrashing the Planet, one community at a time en anglès +
  Us organitzarem una tertúlia/xerrada sobre Residu Zero a la vostra entitat + Logotip del col•lectiu a la contracoberta del llibre + Apareixereu en els agraïments

¡Gracias! Esta campaña de crowdfunding terminó el 1 de Diciembre de 2014.

 

Proyecto destacado por Vilaweb

Proyecto destacado por Pol·len Edicions

Autor/a del proyecto

Foto de Joan Marc Simon
Joan Marc Simon
Dirigeixo l'organització internacional Zero Waste Europe, la missió de la qual és l'apoderament de comunitats per repensar les seves relacions amb els recursos. I manage the international organisation Zero Wa... Leer más
Joan Marc Simon tiene 0 proyectos más en verkami. Puedes encontrar más información en http://www.zerowasteeurope.eu