2015 — VERKAMI: 5 años haciendo historia del crowdfunding
×
Proyecto en CatalàEsperanto

Descripción del proyecto

Ja hem arribat als 6.000 euros!
MOLTES GRÀCIES a tots els que hi heu col•laborat, donant diners o fent-ne difusió!!
Ara ens queden unes POQUES HORES per aconseguir els 10.000 € que ens permetrien dur a terme tot el projecte. Ho aconseguirem?


Preservem la memòria de l'esperantisme català
BIBLIOTECA-ARXIU PETRO NUEZ
Dignifiquem més de 100 anys d'història esperantista a Catalunya

La Biblioteca-Arxiu Petro Nuez ( BAPN ) és la biblioteca-arxiu de l’Associació Catalana d’Esperanto/Kataluna Esperanto-Asocio (ACE/KEA), donada d’alta al registre de biblioteques especialitzades de la Generalitat de Catalunya.

La BAPN compta amb un fons de més de 3.000 llibres, així com diverses col·leccions de revistes i publicacions periòdiques, a més de material pedagògic, cartells de congressos i els arxius de l’Associació Catalana d’Esperanto i del Centre d’Esperanto de Sabadell (CES) –sens dubte el més actiu dels centres esperantistes catalans després de la Guerra Civil (des de 1952), que acull la BAPN des de la seva fundació.

Els fons s’han enriquit, a més, amb les donacions i llegats de nou destacats esperantistes catalans: Petro Nuez, que dóna nom a la biblioteca-arxiu, Delfí Dalmau, pare Manel Casanoves i Casals, Frederic Pujulà i Vallès, Jaume Grau i Casas, Ramon Fernández Jurado, Lluís Armadans, Josep Alberich i Tomàs Alberich.

Tots aquests llibres, publicacions periòdiques i fons documentals, de gran valor per a la història del moviment esperantista català, necessiten un espai adequat i digne del qual ara no disposen, perquè el pas del temps i les successives donacions han deixat antiquat, inadequat i insuficient el "magatzem" on fins ara es troben. Caldria doncs adequar un espai a la seu social de l'Associació Catalana d'Esperanto, que alhora és la seu del Centre d’Esperanto de Sabadell, per tal de protegir aquests llegats i aquests fons, dotant-lo de prestatgeries homologades que facilitin la seva consulta, així com, aprofitant el trasllat, classificar i catalogar els llibres, revistes i documents per tal de facilitar-ne la consulta a les persones interessades i poder, al mateix temps, preservar en condicions adients els fons bibliogràfic i arxivístic.

Com que ni el Centre d’Esperanto de Sabadell ni l’Associació Catalana d’Esperanto no disposen del finançament necessari per invertir en infraestructures, l'Associació Catalana d’Esperanto ha assumit la tasca de coordinar i avalar aquest projecte que permetria convertir la BAPN en un centre que permeti la protecció de la documentació conservada a més de la seva consulta pels estudiosos de l’esperantisme català, així com per tota persona interessada en el moviment esperantista.

estat actual de la BAPN
Estat actual de la BAPN

Així doncs, i per primera vegada, presentem un projecte a VERKAMI per tal d’aconseguir recaptar els fons necessaris perquè la nova BAPN pugui fer-se realitat. A més, aquest serà, també, el primer cop en què VERKAMI –neologisme creat a partir dels mots en esperanto verko, obra artística/literària, i ami, estimar, que podríem traduir per estimar la creació artística–, llença un projecte en llengua internacional esperanto, a la recerca de mecenes internacionals.

No deixem que el patrimoni esperantista de Catalunya es malmeti! Col·labora en la remodelació de la Biblioteca-Arxiu Petro Nuez!


Gràcies!

Per saber més sobre l'esperanto, consulteu aquesta pàgina.
Per saber més sobre l'Associació Catalana d'Esperanto, consulteu la seva pàgina.
Si voleu aprendre esperanto, també ho podeu fer online


A què destinarem les vostres aportacions

Si aconseguim els 6.000€, primera fase del projecte, les vostres aportacions seran destinades a la compra de quatre mòduls de prestatgeries BBL shelving systems for libraries i a l'arranjament del sòl del local. Heu de tenir present que els diners també serviran per fer front a les despeses inherents a tot projecte verkami (comissions bancàries, 21% d'IVA, 5% de Verkami...).

Prestatgeries

Si superem aquesta primera fase i aconseguim més diners, això ens permetria endegar la segona fase de les reformes (4.000€): comprar més prestatgeries (hem calculat que l'ideal seria disposar de sis prestatgeries), així com una taula i cadires noves per als usuaris de la biblioteca-arxiu, al mateix temps que s'adquiriria l'equip informàtic i el programari necessaris per a la confecció del catàleg de la BAPN, que s'integraria en el futur catàleg mundial de biblioteques esperantistes que s'està començant a construir. Si encara en rebéssim més, de diners, podríem comprar accessoris per tal de millorar la conservació de l'arxiu (arxivadors i carpetes adients per a una bona conservació de la documentació, reenquadernació de volums deteriorats pel pas del temps, etc.).

Prestatgeries2


Sobre les recompenses

Atenció les associacions i els clubs, vosaltres també podeu col·laborar a la BAPN: aconseguiu tres lots de cervesa Zamenhof per celebrar com cal qualsevol efemèrides o balleu amb el grup folc en esperanto Kaj Tiel Plu!
Aquí podeu trobar la nota de tast de les cerveses de Cervezas Speranto!

Biero

Ep, tingueu present que en alguns casos les despeses d'enviament de les recompenses no estan incloses en els donatius (malauradament no era assumible). Si és així i ens doneu l'adreça, us les farem arribar a ports deguts allà on calgui. Existeix també la possibilitat de recollir personalment les recompenses a la seu de l'Associació Catalana d'Esperanto a Sabadell (c. Papa Pius XI, 130) i així podreu aprofitar el viatge per visitar la futura BAPN!

EtaPrinco

Les despeses d'enviament estan incloses en la recompensa quan l'enviament sigui dins de l'estat espanyol i dins de la Unió Europea (excepte les illes Canàries i tota la Unió Europea per a les cerveses Speranto).

refranyer

Ep, penseu que el Petit refranyer català-esperanto. Malgranda proverbaro kataluna-Esperanto de Pedro M. Martín Burutxaga és una novetat, acaba de sortir publicat, sigueu els primers en tenir-lo!

llibres

samarreta

Si heu triat un llibre en català, podeu escollir entre: Els esperantistes catalans (H. Alòs) o Zamenhof: autor de l'esperanto (M. Boulton).

Si heu triat un llibre en esperanto, podeu escollir entre:
- Eta princo (A. de Saint-Exupéry)
- Tinĉjo en Tibeto (Hergé)
- La krabo kun oraj pinĉiloj (Hergé)
- Asteriks’ la Gaŭlo (Goscinny/Uderzo)
- Curs d'Esperanto (Zagreba metodo) amb Diccionari Essencial Esperanto-Català

Si heu triat un CD de Kaj Tiel Plu, podeu escollir entre: Surplacen venu vi o Plaĉas al mi

KTP

Per al concert-ball amb Kaj Tiel Plu, tingueu present que la recompensa no inclou les despeses de sonorització (tècnic de so) ni les de trasllat del grup (si el concert-ball té lloc fora de Catalunya).

kajtielplu
Kaj Tiel Plu. Foto de Sjoerd Bosga

Aquí podeu veure els diferents models de samarretes de tutmonde.org.
Samarretes
Aquí podeu escoltar el grup Kaj Tiel Plu.
Aquí podeu saber més sobre el Museu d'Esperanto de Subirats.
Aquí podeu saber més sobre la Biblioteca Ramon Molera de Moià.
Aquí i aquí podeu saber més sobre la cervesa Zamenhof, de la cervesera artesana Speranto.
Aquí podeu trobar més informació sobre les revistes a què us podem abonar gràcies al servei Perado de l'Associació Catalana d'Esperanto.
Aquí podeu conèixer més què és el "diccionari" Poŝamiko.
Aquí podeu saber més sobre Altres Barcelones i rutes guiades per l'esperanto amb l'historiador Dani Cortijo.


Mecenes d'honor

Si voleu esdevenir mecenes d'honor de la Biblioteca-Arxiu Petro Nuez heu de saber que hem creat dos premis inèdits i especials per a l'ocasió:

 1. Apadrinar una sala del Congrés Català d'Esperanto: als congressos catalans es dóna el nom de destacats autors o promotors de l'esperanto a les sales on es fan activitats (conferències, taules rodones, tallers...), si esdeveniu mecenes d'honor podreu triar el nom d'una d'aquestes sales.
 2. Obtenir el facsímil, en edició limitada, d'una carta manuscrita del Dr. Zamenhof, el document més valuós de la BAPN per la seva antiguitat i significat: es tracta de la carta manuscrita que el Dr. Zamenhof va adreçar a l'Ajuntament de Sabadell en senyal d'agraïment per haver estat la primera ciutat del món a posar el seu nom a un carrer (ara Avinguda Dr. Zamenhof).

Calendari previst

Si aconseguim reunir els diners el gener de 2015, el febrer comprarem les prestatgeries i iniciarem la rehabilitació de l'espai. En un mes hauríem de tenir-ho tot a punt per a la inauguració de la BAPN per la diada de Sant Jordi de 2015.

Paradeta9N

Evidentment la catalogació serà un procés més lent, que començarà tan aviat com els voluntaris arxivers de la BAPN disposin de les eines necessàries. Confiem que durant el segon trimestre de 2015 es puguin ja penjar les primeres proves del catàleg digital a la web de la BAPN.


+ Info

Si voleu saber més sobre el projecte i sobre nosaltres, visiteu-nos a Esperanto.cat
i al facebook

 

Comparte el proyecto con tus amigos

Publica el widget del proyecto
Selecciona el tipo de widget que más encaja con tu web. ¡Es solo copiar y pegar!


Preguntas y respuestas(1)

 • La venontan fojon, bonvolu NE kampanji en Januaro: ekonomie, ne estas la plej taŭga monato por plimultaj poŝoj. Mi mem estus kontribuinta pli da mono, se kristnaskaj elspezoj kaj januaraj rabat-aĉetoj ne malebligus.

  hecha por ruben&seiji

  Ni pardonpetas, vi pravas. Dankon, tamen.

Si quieres saber más pregúntale al autor

BAPN: Preservem la memòria de l'esperantisme català

BAPN: Preservem la memòria de l'esperantisme català

BAPN: Ni konservu la memoron de Esperanto en Katalunio

Conseguidos7.095€
de6.000€
100% conseguidos Conseguido!
La Biblioteca-Arxiu Petro Nuez, que recull més de 100 anys d'història esperantista, necessita una remodelació a fons: calen prestatgeries noves i l'equipament informàtic necessari per catalogar-ne els fons, abans no es perdi una part fonamental de la història esperantista de Catalunya.
La Biblioteca-Arxiu Petro Nuez, que recull més de 100 anys d'història esperantista, necessita una remodelació a fons: calen prestatgeries noves i l'equipament informàtic necessari per catalogar-ne els fons, abans no es perdi una part fonamental de la història esperantista de Catalunya.
La Biblioteko-Arĥivo Petro Nuez (BAPN), en kiu kolektiĝas pli ol cent jaroj de esperanto-historio, bezonas kompletan renovigon. Ĝi bezonas novan bretaron kaj komputilon por katalogi ĝin, antaŭ ol misperdiĝos grava parto de la historio de Esperanto en Katalunio.
Creado en: Mataro

¡Gracias! Esta campaña de crowdfunding terminó el 19 de Enero de 2015.

 
 • Aportando 10€
  27 Mecenas

  (A) Inscripció com a mecenes en una placa a la BAPN

 • Aportando 20€
  11 Mecenas

  (B) Visita al Museu d'Esperanto de Subirats i/o a la Biblioteca R. Molera de Moià
  + copa de cava a la festa d'inauguració de la BAPN
  + inscripció com a mecenes en una placa a la BAPN

 • Aportando 25€
  21 Mecenas

  (C1) Samarreta esperanto.cat o tutmonde.org
  + visita al Museu d'Esperanto de Subirats i/o a la Biblioteca R. Molera de Moià
  + copa de cava a la festa d'inauguració de la BAPN
  + inscripció com a mecenes en una placa a la BAPN

 • Aportando 25€
  4 Mecenas

  (C2) 1 llibre en català (vegeu detall)
  + visita al Museu d'Esperanto de Subirats i/o a la Biblioteca R. Molera de Moià
  + copa de cava a la festa d'inauguració de la BAPN
  + inscripció com a mecenes en una placa a la BAPN

 • Aportando 30€
  8 Mecenas

  (D1) La NOVETAT editorial de KEA: Petit refranyer català-esperanto (P. Martín Burutxaga)
  + visita al Museu d'Esperanto de Subirats i/o a la Biblioteca R. Molera de Moià
  + copa de cava a la festa d'inauguració de la BAPN
  + inscripció com a mecenes en una placa de la BAPN

 • Aportando 30€
  10 Mecenas

  (D2) 1 llibre en esperanto (vegeu detall)
  + visita al Museu d'Esperanto de Subirats i/o a la Biblioteca R. Molera de Moià
  + copa de cava a la festa d'inauguració de la BAPN
  + inscripció com a mecenes en una placa a la BAPN

 • Aportando 30€
  13 Mecenas

  (D3) 1 CD de Kaj Tiel Plu (veure detall)
  + visita al Museu d'Esperanto de Subirats i/o a la Biblioteca R. Molera de Moià
  + copa de cava a la festa d'inauguració de la BAPN
  + inscripció com a mecenes en una placa de la BAPN

 • Aportando 50€
  2 Mecenas

  (E1) Curs d'esperanto (Barcelona o Sabadell) (1 trimestre)
  + visita al Museu d'Esperanto de Subirats i/o a la Biblioteca R. Molera de Moià
  + copa de cava a la festa d'inauguració
  + inscripció com a mecenes en una placa a la BAPN

 • Aportando 50€
  QUEDAN 45 RECOMPENSAS (DE 50)

  (E2) Sopar d'inauguració a Sabadell
  + visita al Museu d'Esperanto de Subirats i/o a la Biblioteca R. Molera de Moià
  + copa de cava a la festa d'inauguració
  + Inscripció com a mecenes en una placa a la BAPN

 • Aportando 50€
  2 Mecenas

  (E3) Quota anual de soci de KEA (membre nou)
  + visita al Museu d'Esperanto de Subirats i/o a la Biblioteca R. Molera de Moià
  + copa de cava a la festa d'inauguració de la BAPN
  + inscripció com a mecenes en una placa a la BAPN

 • Aportando 75€
  2 Mecenas

  (F1) Subscripció revista Beletra Almanako o Kontakto a través del servei de Perado de KEA
  + visita al Museu d'Esperanto de Subirats i/o a la Biblioteca R. Molera de Moià
  + copa de cava a la festa d'inauguració
  + inscripció com a mecenes en una placa a la BAPN

 • Aportando 75€
  0 Mecenas

  (F2) Diccionari Poŝamiko
  + curs d'esperanto (Barcelona o Sabadell) (1 trimestre)
  + NOVETAT editorial de KEA: Petit refranyer català-esperanto (P. Martín Burutxaga)
  + visita al Museu d'Esperanto de Subirats i/o a la Biblioteca R. Molera de Moià
  + copa de cava a la festa d'inauguració de la BAPN
  + Inscripció com a mecenes en una placa a la BAPN

 • Aportando 75€
  2 Mecenas

  (F3) 1 caixa de cerveses "Speranto" (12 terços)
  + visita al Museu d'Esperanto de Subirats i/o a la Biblioteca R. Molera de Moià
  + copa de cava a la festa d'inauguració de la BAPN
  + inscripció com a mecenes en una placa a la BAPN

 • Aportando 100€
  QUEDAN 44 RECOMPENSAS (DE 50)

  (G1) Sopar d'inauguració a Sabadell
  + NOVETAT editorial de KEA: Petit refranyer català-esperanto (P. Martín Burutxaga)
  + visita al Museu d'Esperanto de Subirats i/o a la Biblioteca R. Molera de Moià
  + copa de cava a la festa d'inauguració de la BAPN
  + Inscripció com a mecenes en una placa a la BAPN

 • Aportando 100€
  3 Mecenas

  (G2) Curs d'esperanto (Barcelona o Sabadell) (3 trimestres) o inscripció al Congrés Català d'Esperanto 2015
  + visita al Museu d'Esperanto de Subirats i/o a la Biblioteca R. Molera de Moià
  + copa de cava a la festa d'inauguració de la BAPN
  + inscripció com a mecenes en una placa a la BAPN

 • Aportando 100€
  QUEDAN 2 RECOMPENSAS (DE 10)

  (G3) Visita guiada personalitzada amb Altresbarcelones: Ruta Barcelona esperantista
  + visita al Museu d'Esperanto de Subirats i/o a la Biblioteca R. Molera de Moià
  + copa de cava a la festa d'inauguració de la BAPN
  + inscripció com a mecenes en una placa a la BAPN

 • Aportando 150€
  QUEDAN 20 RECOMPENSAS (DE 20)

  (H1) Sopar d'inauguració a Sabadell (x 2 persones)
  + NOVETAT editorial de KEA: Petit refranyer català-esperanto (P. Martín Burutxaga)
  + visita al Museu d'Esperanto de Subirats i/o a la Biblioteca R. Molera de Moià
  + copa de cava a la festa d'inauguració de la BAPN
  + inscripció com a mecenes en una placa a la BAPN

 • Aportando 150€
  0 Mecenas

  (H2) Subscripció revista Monato a través del servei de Perado de KEA
  + visita al Museu d'Esperanto de Subirats i/o a la Biblioteca R. Molera de Moià
  + copa de cava a la festa d'inauguració
  + inscripció com a mecenes en una placa a la BAPN

 • Aportando 150€
  0 Mecenas

  (H3) Curs d'esperanto (Barcelona o Sabadell) (3 trimestres) o inscripció al Congrés Català d'Esperanto 2015
  + quota de soci de KEA (membre nou)
  + visita al Museu d'Esperanto de Subirats i/o a la Biblioteca R. Molera de Moià
  + copa de cava a la festa d'inauguració a la BAPN
  + inscripció com a mecenes en una placa a la BAPN

 • Aportando 200€
  QUEDAN 19 RECOMPENSAS (DE 20)

  (I1) Sopar d'inauguració a Sabadell
  + NOVETAT editorial Petit refranyer català-esperanto (P.Martín Burutxaga)
  + 1 llibre en esperanto (vegeu detall)
  + visita al Museu d'Esperanto de Subirats i/o a la Biblioteca R. Molera de Moià
  + copa de cava a la festa d'inauguració a la BAPN
  + inscripció com a mecenes en una placa a la BAPN

 • Aportando 200€
  2 Mecenas

  (I2) ESPECIAL PER A GRUPS:
  3 caixes de cerveses "Speranto" (12 terços x 3)
  + inscripció del nom del grup en placa honorífica individualitzada a la BAPN

 • Aportando 250€
  QUEDAN 20 RECOMPENSAS (DE 20)

  (J) Allotjament un cap de setmana a Barcelona en una llar esperantista (1 persona)
  + visita al Museu d'Esperanto de Subirats i/o a la Biblioteca R. Molera de Moià
  + copa de cava a la festa d'inauguració de la BAPN
  + inscripció com a mecenes en una placa a la BAPN

 • Aportando 500€
  QUEDAN 18 RECOMPENSAS (DE 20)

  (K) Allotjament un cap de setmana a Barcelona en una llar esperantista (2 persones) o una setmana (1 persona)
  + visita al Museu d'Esperanto de Subirats i/o a la Biblioteca R. Molera de Moià
  + copa de cava a la festa d'inauguració de la BAPN
  + inscripció com a mecenes en una placa a la BAPN

 • Aportando 1.000€
  QUEDAN 10 RECOMPENSAS (DE 10)

  (L) ESPECIAL PER A GRUPS: Concert-ball amb Kaj Tiel Plu (vegeu condicions)
  + inscripció del nom del grup en placa honorífica individualitzada a la BAPN

 • Aportando 1.000€
  QUEDAN 9 RECOMPENSAS (DE 10)

  (M) MECENES D'HONOR:
  Sopar d'inauguració a Sabadell (x 2 persones)
  + facsímil d'una carta autògrafa de L.L. Zamenhof (vegeu explicació)
  + inscripció del nom en placa honorífica individualitzada a la BAPN
  + certificat com a mecenes d'honor
  + invitació als Congressos catalans d'esperanto (10 anys)
  + dret a apadrinar un saló en aquests congressos (vegeu explicació)
  + NOVETAT editorial: Petit refranyer català-esperanto (P. Martín Burutxaga)
  + visita al Museu d'Esperanto de Subirats i/o a la Biblioteca R. Molera de Moià
  + copa de cava a la festa d'inauguració de la BAPN

¡Gracias! Esta campaña de crowdfunding terminó el 19 de Enero de 2015.

 

Proyecto destacado por Vilaweb

Proyecto destacado por Ràdio Sabadell 94.6

Blog del proyecto (5)

5 actualizaciones más verlas todas

Autor/a del proyecto

Foto de Kataluna Esperanto-Asocio (KEA)
Kataluna Esperanto-Asocio (KEA)
L’Associació Catalana d’Esperanto / Kataluna Esperanto-Asocio (ACE/KEA) és l'associació nacional dels esperantistes dels Països Catalans. OBJECTIUS DE L'ASSOCIACIÓ a) Promoure en l'àmbit dels territo... Leer más
Kataluna Esperanto-Asocio (KEA) tiene 0 proyectos más en verkami. Puedes encontrar más información en http://www.esperanto.cat