❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

Valerie

Valerie és una obra teatral. És una destrucció del Hamlet de William Shakespeare situada a Babilònia, un club de nits.

LOGOUT Teatre

Un proyecto de

Categoría

Creado en

0
segundos
118
Aportaciones
2.719€
De 2.500€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto porque simplemente quieres ayudar a hacerlo realidad:

Què és Valerie?

Amb un equip de 8 actors i 2 músics en directe a escena, «Valerie» aposta per la creació d’una estètica molt marcada i la cerca de la innovació teatral sense deixar de banda la qualitat de l’obra clàssica.

Acostant-nos a l’argument de «Hamlet» original, la Valerie és una noia qui ha perdut la seva mare, la propietària d’un club de nits. Més tard, descobreix que realment la seva mare no va morir per causes naturals sinó que va ser assassinada per la germana d’aquesta per obtenir la propietat del local i poder casar-se amb el pare de Valerie. La Valerie entrarà en un estat de follia causada per la seva incapacitat de gestionar unes emocions d’aquesta magnitut que causarà una acceleració d’esdeveniments.

Objectius

A «Valerie», un dels objectius és buscar la innovació dels models teatrals que hi ha actualment establerts per produir una obra que treballi per acostar les formes teatrals que hi ha actualment al tipus de vida que trobem avui en dia. Per això, el plantejament artístic de Valerie segueix l’herència d’autors antinaturalistes com Mark Ravenhill o Thomas Ostermeier.

El seu objectiu és “decapitar” (portar una catàrsi al seu màxim) un per un a tots els espectadors de l’escena a través de muntatges escenogràfics i audiovisuals d’impacte. Això, però, es buscaria mantenint la qualitat de l’obra clàssica, mantenint l’estil d’escriptura dels autors contemporanis anglesos i gràcies a la música en directe creada específicament per l’obra. També n’adapta part de l’escriptura, amb trets contemporanis com monòlegs d’escriptura lliure, escriptura sense format o els guions en forma de “partitura” (diàlegs escrits sense els noms de cada personatge on els actors trien les rèpliques de cadascun segons les seves emocions).

En segon lloc, un altre objectiu és buscar la catàrsi amb l’espectador i portar-la al màxim per tal que els espectadors es puguin emmirallar amb els protagonistes de l’obra gràcies a l’empatia i a la forta pena que porten els personatges protagonistes de l’obra.

En tercer lloc, l’objectiu de la proposta escènica és sorprendre al públic amb una escenografia audiovisual i immersiva que els situï a un espai abstracte i atemporal. Tot i així, la infraestructura de neons i la taula de tècnics a l’escenari té reminiscències d’un club de nits. No es tracta de retratar un club de nits de forma realista sinó de capgirar-lo.

Finalment, l’últim objectiu que sempre volem tenir present és que l’equip de producció d’aquest projecte visquin una experiència plena aconseguint formar-se en les arts escèniques a través de l’experiència i de les vivències i les emocions del període de creació i exhibició.

Què volem?

"Són els actors els qui duen la llum". Davant d'aquesta premissa volem posar en escena aquesta destrucció de Hamlet potenciant la importància de l'actor sobre l'escenari. Aquest escenari que s'alimenta dels ambients tènues i foscos, però brillants dels bars nocturns, queda tenyit de rosa mitjançant els focus però sobretot mitjançant unes estructures mòbils que floten a l'espai i simulen la llum dels neons aportant una sensació de fragilitat que es farà més que evident quan la trama de la història col·lapsi sobre els personatges.

Els secrets són els pilars de la trama; i com saben, els secrets viatgen a les ombres de la gent, amagant-se d'aquells de qui no han de ser vistos. Els personatges d'aquesta obra seran guardonats amb un poder molt especial, la capacitat de portar lots per il·luminar els camins més foscos quan els sigui necessari, però això no els serà gratuït, perquè quan il·luminem coses que no s'han d'il·luminar, deixem al descobert allò que no se suposa que hem de veure. Un descuit en la direcció en què il·luminen l'espai i els esdeveniments podran capgirar-se sense avís previ.

Treballem des de la proximitat de la nostra identitat com a associació amb l'espectador, volem que ell sigui partícip de tot allò que tingui repercussió sobre el que passa a l'escenari. Per això ho volem posar tot allà, a la vista del públic. Tècnics de so i de llums, músics i els DJ's que crearan l'ambient de l'espai estaran en escena. Seran testimonis de l'acció i fins i tot en alguns moments en formaran part. I perquè volem que l'espectador s'endinsi en aquest món fràgil però aparentment festiu voldríem transformar tot l'espai en aquest bar on s'ambienta tot. Babilònia. Perquè creiem que l'espai escènic surt de les arestes que té l'escenari i pot envair qualsevol racó de qualsevol espai.

Qui som?

LogOut Teatre va néixer l’any 2016 i va realitzar la seva primera obra, «L’home gras» l’any 2017 amb actuacions a Girona i a Llagostera amb més de 500 persones de públic. Els integrants de l’equip artístic, tècnic i de gestió, apart d’haver participat a l’anterior projecte de LogOut Teatre, han participat en diversos projectes de caire professional amb companyies com Teatrebrik i Cor de Teatre i format part d’obres com «Rent» (2017, Teatre Grec) o Macbeth (2018, La Seca Espai Brossa), entre d’altres.

Tots els integrants de l’equip artístic tenen formació artística en l’àmbit del teatre adquirida a centres com El Galliner de Girona, l’escola d’arts escèniques La Factoria de Banyoles o l’escola Nancy Tuñon de Barcelona.

Pressupost

La música electrònica mesclada en directe, les infraestructures mòbils, penjades per fils, mogudes com titelles per les mans dels tècnics i el servei de bar que es podria arribar a oferir en algunes funcions, submergiran al públic a Babilònia, no podran veure la història de la Valerie, la viuran. Els personatges d'un món d'aparences, música i sofisticació no poden mostrar-se de qualsevol manera. Els elegants vestits aporten a cadascú d'ells una personalitat diferent i única.

El nostre pressupost anirà destinat a aconseguir aquest efecte que l'obra requereix.

Horari i recompenses

Els assajos principals seran a l'estiu. Fer un intensiu sobretot al juliol i a l'agost per així el setembre poder-la tenir muntada i poder-la polir perquè quedi perfecte.

Estrenem el 6 d'octubre a Cassà de la Selva. Allà mateix, hi actuem també el dia 7. El següent espectacle serà el 20 d'octubre a Celrà. El 30 de novembre i 1 de desembre a Banyoles. Aniran sorgint noves dates. Durant aquests dies es repartiran les recompenses En el cas del link per accedir al blog, s'enviarà per correu quan la data límit del Verkami hagi finalitzat.

Amb l'equip estem preparats per tirar endavant aquest projecte i estem molt agraïts a les persones que el faran i l'estan fent possible.

+ Info

Pàgina Web de LogOut Teatre
Instagram de LogOut Teatre

Preguntas frecuentes

  • Hora de l'espectacle el dia de l'estrena?

    Els horaris dels espectacles seran sempre els mateixos: els divendres i dissabtes a les 21:00h i els diumenges a les 18:00.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

5 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

  • zitzana

    zitzana

    casi 6 años

    que us bombin ;)

  • ninucat

    ninucat

    casi 6 años

    Som-hi jovent, que la cultura no s'aturi!

  • Felisa Hernández Fernández

    Felisa Hernández Fernández

    casi 6 años

    Amb ganes de veure la !!!!!

  • Thringoligion

    Thringoligion

    casi 6 años

    Felicitats pel projecte i molta sort!

  • Agnès

    Agnès

    casi 6 años

    Sou uns crack i estic encantada de poder donar un cop de mà. M'encanta el que feu.

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies