❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

KOMUN, assemblearisme i comunalisme a Euskal Herria

L'assemblea i el comú són tradicions mil·lenàries, avui més necessàries que mai. Pablo Sastre Forest ens porta un assaig concís i necessari.

Bauma

Un proyecto de

Categoría

0
segundos
63
Aportaciones
1.567€
De 1.500€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto porque simplemente quieres ayudar a hacerlo realidad:

"L’assemblea sobirana ara mateix no és possible, però sí que podem intentar acostar-nos-hi. No hi ha un camí definit, tampoc hi ha un marge de temps determinat: mentre visquem, ficarem la pota, caurem, ens aixecarem, tornarem a caure i ens tornarem a aixecar. I així successivament, un cop i un altre"

El perquè de tot plegat

El Col·lectiu Bauma està creixent i ens animem al micromecenatge més enllà del Para Cuina i Pensa!

Cada cop tenim més propostes i projectes, i estem molt contentes de publicar KOMUN, assemblearisme i comunalisme populars a Euskal Herria, un llibre que arriba a les nostres mans a través dels camins de la vida en comunitat i la construcció d'autonomia.

Reuneix per primera vegada en català dos textos de Pablo Sastre Forest que recull idees importants per sobreviure i superar l'Estat, tot buscant inspiració en el passat comunal del territori basc.

Decidim demanar la col·laboració en forma de micromecenatge per tal de poder pagar com es mereix la feina de traducció de l'euskera al català i, a més, poder donar més difusió a aquesta obra actual i necessària.

Sobre el llibre

"En definitiva, el llibre de Pablo Sastre ens endinsa en una història que en molts sentits ens és comuna i aporta importants reflexions per la llibertat dels pobles sense Estat. Adam Smith i altres liberals il·lustrats van dedicar la seva vida a senyalar quin eren els obstacles del creixement econòmic i del capital. Nosaltres volem dedicar la nostra a apuntar quin són els entrebancs del desenvolupament del potencial de vida en totes les seves dimensions. Amb aquesta traducció al català tenim el privilegi de poder gaudir d’aquesta obra indispensable. Desitjo que gaudiu i reflexioneu molt amb la seva lectura. Visca la terra i el bon govern del comú!" Del pròleg, per David Algarra Bascón

Aquesta història, que comença amb el rei navarrès entrant en una assemblea de poble medieval, acaba amb diversos exemples contemporanis (Rojava, ZAD de Notre-Dame) de com viure defugint l’estat i el mercat i, fins i tot, suggerint pràctiques que, partint d'unes tradicions mil·lenàries, podem aplicar des de ja per construir una societat on el suport mutu i la comunalitat esdevinguin el paradigma.

Planteja tres eixos d’una mateixa acció, al voltant dels quals es podria articular la vida societària:

  • Auzolan, o treball comunitari, basat en el suport mutu.

  • Batzar o assemblea, forma natural de autogovern que es dóna a si mateix qualsevol comunitat.

  • Komun, entès com el conjunt de persones que fan seu un territori o una activitat determinada.

L’autor ens convida a seguir buscant pistes cap al nou comú que poc a poc ja va sent realitat. De prosa àgil i sense pretensions, Pablo Sastre ens endinsa en la història per recuperar la memòria de l'auto-organització popular, seguint el camí de llibres com La història de la revolta a Catalunya i El Comú Català, enfocant-se en els pobles navarresos per entroncar ràpidament amb l'actualitat, contextualitzant propostes com el Confederalisme Democràtic a Rojava o la ZAD de Notre-Dame des Landes.

La Júlia Vilageliu ha fet una feina deliciosa en la traducció de l'euskera al català!

I el Col·lectiu Bauma l'estem editant i enquadernant :)

Compta amb una bella introducció d’en David Algarra Bascón, autor d'El Comú Català.

Sobre l'autor

En Pablo, l'autor, ens ha transmès que, malgrat la seva dilatada trajectòria com a escriptor (sobretot en euskera), més enllà d'escriure es dedicar a treballar els horts, acompanyar infants, feinejar a la cuina... Ha estat escombriaire, aturat de llarga durada, orxater i refugiat, entre altres coses. Actualment viu al Baix Montseny i si teniu ganes de conèixer-lo fixeu-vos en les recompenses perquè us ofereix un dinar o sopar a ca seva!

Podeu trobar molt bones edicions de les seves obres a Hiru.

Aquí podeu trobar més informació.

Sobre les recompenses

Això va de llibres, així que no hi ha molt misteri.

KOMUN

La recompensa principal és el llibre KOMUN, Assemblearisme i Comunalisme Populars, que fa aquesta pinta:

Fitxa Tècnica

  • Autor: Pablo Sastre Forest

  • Traducció: Júlia Vilageliu

  • Edició i Disseny: Col·lectiu Bauma

  • Pàgines: 143

  • Enquadernació: Rústica

  • PVP (post-verkami): 14e

KOMUN, edició especial limitada

Com que l'únic que ens agrada més que llegir llibres (i corregir-los i maquetar-los i publicar-los i il·lustrar-los...) és fer-los amb les nostres pròpies mans!
És per això que hem preparat una edició especial limitada amb:

  • Portada: Tapa dura a mitja tel·la, serigrafiada i daurada a mà

  • Enquadernació: cosit artesanalment

EL COMÚ CATALÀ

Com que parlem de comú se'ns ha acudit que molt millor si teniu l'oportunitat de gaudir d'un altre gran llibre que s'ha escrit sobre aquest àmbbit i, en aquest cas, sobre Catalunya

Teniu la possibilitat d'endur-vos un altre tros de llibre, El Comú Català de David Algarra Bascón:

«El títol d’aquest llibre té una raó de ser: se centra en les persones, que són les que creen totes les manifestacions humanes, en contraposició amb l’economicisme i la veneració general del poder oligàrquic, imperant de l’actualitat, que les deixa en un segon terme. El comú és molt més que la suma dels veïns d’un lloc, és, també, l’estreta solidaritat, sorgida de la interrelació i els nombrosos vincles que va produir un col·lectiu que, al marge dels altres poders, en gran part decidia el seu propi futur. Si la història no en parla massa és perquè l’escriuen els vencedors, és a dir, perquè el comú va perdre. Però, aquest comú és en bona part responsable de la cultura i de la llengua que hem heretat, i és raonable que formi part del nostre patrimoni històric cultural, expressió de la identitat d’un poble. En aquestes pàgines, busquem aquest retrobament, intentant endinsar-nos en la història del comú català, la història dels que no surten a la història.»

El Comú Català
El Comú Català

Fitxa Tècnica

  • Autor: David Algarra Bascón

  • Editorial: POTLATCH ED

  • Data d’edició: 24/10/2015

  • Enquadernació: RÚSTICA

  • Pàgines: 300

  • PVP: 12e

LA PRESENCIA DE LAS COSAS

I per què dos llibres si en podeu tenir tres?

Us recomanem una de les obres més emblemàtiques de Pablo Sastre Forest, La Presencia de las Cosas (Hiru, 2007):

"el autor se detiene a observar y reflexionar en torno a los objetos y elementos que componen el día a día, con el objetivo de determinar y explicar nuestra personalidad y el desarrollo futuro del mismo. Sastre analiza qué hemos tenido y cómo hemos empleado lo tenido. Al mismo tiempo, el autor explica y reflexiona profundamente sobre el origen de dichos objetos, valiéndose para ello de numerosas fuentes."

Fitxa Tècnica

  • Autor: Pablo Sastre Forest

  • Editorial: Hiru

  • Data d’edició: 2007

  • Enquadernació: RÚSTICA

  • Pàgines: 294

  • PVP: 18e

Punts de recollida

Us hi heu fixat que la recompena bàsica es pot recollir enlloc que us l'enviem a casa? Bé, aquests són els llocs on podreu recollir el KOMUN:

Qui som

Som un col·lectiu editorial i d'arts gràfiques. Mirem de construir dia a dia xarxes de suport mutu i trencar amb el treball assalariat. Compartim, de manera curosa i artesanal, les lluites, somnis i experiències que envolten el nostre dia a dia. Posem el nostre gra de sorra en els camps de l'edició, el disseny, l'enquadernació artesanal, la il·lustració, la serigrafia, la correcció i traducció...

Què fem amb els diners?

Ras i curt, les vostres aportacions fan possible el llibre. Així que moltes gràcies!

Més en detall, necessitem diners per a:

  • Traducció: 800e

  • Impressió: 500e

  • Recompenses (Comú Català, Edició especial KOMUN, costos d'enviament): 200e

Calendari previst

L'objectiu és que tingueu el llibre per a Sant Jordi, és a dir, el 23 d'abril de 2018.

El llibre és a punt, de seguida que les vostres aportacions flueixin el durem a impremta! Així que si tot va bé, el calendari anirà de la següent manera:

  • Març: gestió de la campanya i enviament a impremta

  • Abril: enquadernació del llibre

  • Setmana del 23 d'abril: teniu el llibre als punts de recollida o a casa!

+ Info

Segueix l'activitat del Col·lectiu Bauma a la nostra web, a Twitter i Facebook!

Qualsevol dubte escriviu-nos a bauma[a]riseup.net

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

0 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies