❗️Para poder utilizar Verkami debes hacerlo desde otro navegador. Instala o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha dejado de actualizar el navegador Internet Explorer que estás utilizando y ha dejado de ser compatible con la mayoría de sitios web.

Creació del caparrot d'en Miquel des forn

Creació del Caparrot de'n Miquel de Sa Pelleteria per a dotar al Col·lectiu Orgull Llonguet d'un capgrós propi, motiu central de la celebració de la festa Orgull Llonguet que se celebra cada 19 de gener en motiu de les festes de Sant Sebastià.

Categoría

Creado en

0
segundos
180
Aportaciones
3.265€
De 2.200€
Aporta al proyecto

Escoge tu recompensa

O apóyalo con una donación

Aporta sin recompensa
Haz una donación altruista al proyecto porque simplemente quieres ayudar a hacerlo realidad:

Qui?

El Col·lectiu Orgull Llonguet se creà ara fa un parell d'anys per tal de dotar a les festes de Sant Sebastià d'un altra caracter allunyat de la carretada de concerts que programa l'Ajuntament de Palma.

L’any passat el Col·lectiu Orgull Llonguet començà a fer les primeres passes per a crear una festa per a gaudir del Patró de Palma de manera diferent. Deixant de banda els concerts i, gaudint de la pluja, cap a les 11 del vespre un grup de persones amb mocadors grocs, amb alguna que altra banderola i armats amb una xaranga, un caparrot i moltes ganes de festa, sortí des de davant de la Font del Sepulcre sorprenent a grans, petits, forasters i alienígenes amb un cercavila festiu, diferent, amb els llonguets (el pa, i les persones també) com a protagonistes, on tothom era benvingut i que més d’un fotografià sense saber ben bé què era allò que veia. I ens ho vàrem passar tan bé que hi volem tornar.

Què volem fer?

Enguany volem donar una passa més enllà. Des del nostre col·lectiu pensam que està bé protestar perquè no ens agraden les festes que organitza l’ajuntament. Però si a més a més ens organitzam per a muntar la festa que ens agradaria a tots encara està molt millor, i per això hi volem tornar afegint-hi més ritme i més festa a la celebració de l’Orgull Llonguet 2015.

I entre totes les sorpreses que enguany hi haurà nosaltres volem, atenció, crear un caparrot propi. No un caparrot qualsevol. No un caparrot desconegut. No un caparrot deslligat del terme llonguet (ja sabeu, aquests panets ovalats amb un tall a sobre tan característics a Palma i que, fins i tot, diuen que tenen un punt sexual). Unint totes aquestes premises se’ns va ocórrer que el caparrot havia de ser forner. I com qui no volia, la imatge de’n Miquel de sa Pelleteria ens va venir al cap. Personatge a qui, mitjançant la festa, retrem un homenatge merescut per la seva tasca de forner i de punt de trobada del barri.

A què destinarem les vostres aportacions

  • Construcció del caparrot d’en Miquel de Sa Pelleteria, de fibra, pneumàtics de pluja i impermeable, construit pel taller “Drac Petit” de Terrassa i posterior duita a Palma dins d’una capsa plena de llonguets per a que arribi d’una sola peça. Uns 1000€ confecció més enviament del caparrot.

  • Contractació de la “The Much Xaranga’s Band” per a posar música a la festa. Si us agraden els “pasodobles” i la samba és la vostra banda. Accepten Visa, Mastercard i llonguets amb molta sobrassada, formatge o tofu. 400€.

  • Pagament als proveidors del material per a acabar a organitzar la festa què és la resta. I amb això endiumenjarem (tot i ser dilluns) Palma.

Sobre les recompenses

Les nostres recompenses van des de xapes i camisetes a una mini minireproducció del Caparrot i altres coses que ens vinguin al cap. I si les voleu veure les tenim algunes a continuació i a mesura que les anem dissenyant acabarem de penjar-les.

Experiencies de finançament

La experiència que compartim com a col·lectiu des de l’any passat ens ha permès realitzar una festa el 2014 amb tot el que implica la creació de l’esdeveniment, la preparació conjunta, l’autogestiói la recaptació d’actius per tal d’aconseguir el finançament de diversos objectius: els músics, aconseguir el caparrot en mode de préstec, publicitat, decoració, etc.

A més, comptam amb un grup de membres molt divers; part del col·lectiu està implicat en associacions d’autogestió i d’altres són gestors de la seva pròpia empresa.

El nostre públic objectiu esta ben clar, és el llonguet. Tota persona natural de la ciutat de Palma vol ésser partícip d'aquest gran esdeveniment, tant amb la seva aportació, participació o col·laboració. La festa és per als mateixos “Llonguets” (població de Palma) pel que seràn els mateixos promotors d’aquesta iniciativa.

És realitzarà una campanya informativa a partir de les xarxes socials com el blog del col·leciu, facebook, twyter, instagram, etc. També a diferents establiments de Palma, així que per mitjans publicitaris tant cartells, notes de prensa de carácter local com a partir de cartells. En conjunt l’objectiu principal és tant d'informar de la festa com promoure l’obtenció del finançament corresponent per poder arribar a l’objectiu del Verkami amb la realització del Caparrot i els costos de la festa.

Calendari previst

El temps estimat per a la confecció del Caparrot és d’un mes i mig, tot d’una acabar el Verkami es farà la comanda al taller Drac Petit. A part en d’adherir entre una setmana o dues per tal de rebrer-ho per via missateria o per recollida del col·lectiu “orgull llonguet”, en tot moment mantindrem informats a tots els participants.

L’entrega de les recompenses es realitzarà al un punt d’encontre que comunicarem al seu moment, tota persona que hagi realitza’t la seva aportació al Verkami podrà arreplegar el seu obsequí al mateix establiment tan sols s’hi hauràn d’identificar se.

La realizació del projecte serà en Sant Sebastià dia 20 de Gener, que és l’inici de la festa, però per tal de poder realitzar el caparrot necessitem ficar en marxa el Verkami a mitjans d’Octubre per tal de tenir un mes i mig de marge com a poc.

+ Info

Per a més informació ens podreu trobar a :
Facebook
Twitter
Blog
correu-e

La foto 1 està agafada del última hora i la Foto 2 està agafada de El Mundo

Preguntas frecuentes

Aún no hay ninguna publicada.

¿Tienes alguna otra duda o pregunta?

Pregunta al autor/a

8 comentarios

Si ya eres mecenas, Inicia sesión para comentar.

  • Col·lectiu Orgull Llonguet

    Col·lectiu Orgull Llonguet
    Autor/a

    más de 9 años

    Si. N'hi haurà. Avisarem tan ràpid com ho posem en marxa

  • lluis

    lluis

    más de 9 años

    hi ha cualque manera de aconseguir mocadors si no hem pogut aportar?

  • Col·lectiu Orgull Llonguet

    Col·lectiu Orgull Llonguet
    Autor/a

    más de 9 años

    Al acabar el Verkami ens posarem en contacte amb tots vosaltres per tal de acordar en primer lloc les talles de les recompenses. Després, un pic ho tinguem tot, ens tornarem a posar en contacte per tal de quedar a qualque lloc i donar-vos el que correspongui. :-)

  • Helena Antich Homar

    Helena Antich Homar

    más de 9 años

    Si aportem, com hem d'aconsseguir mocadors, dessuadores, etc?

  • Col·lectiu Orgull Llonguet

    Col·lectiu Orgull Llonguet
    Autor/a

    más de 9 años

    Clar que sí. Quan s'acabi el Verkami vos demanarem un a un quins noms voleu que posem dintre del caparrot. No te preocupis. :-)

  • juan

    juan

    más de 9 años

    He fet dues aportacions pero una de elles era en nom del meu germa. Podem canviar el nom??

  • Col·lectiu Orgull Llonguet

    Col·lectiu Orgull Llonguet
    Autor/a

    más de 9 años

    En un principi les tindrem totes. Diria que des de XS fins a XXXL. Just acabar el Verkami ens posarem en contacte amb tothom que hagi triat camiseta, desuadora o similar i demanarem quina talla necessita la gent que ha aportat i, intentarem, que tothom tengui el que demani.

  • Fernando

    Fernando

    más de 9 años

    Quines talles teniu per a les camisetes i les desuadores?

Utilizamos cookies propias esenciales para poder ofrecer nuestro servicio y de terceros para poder conocer el uso de la página. Política de cookies