❗️ In order to use Verkami you must do it from another browser. Install or enter from: Microsoft Edge, Chrome or Firefox. Microsoft has stopped updating the Internet Explorer browser you are using and it is no longer compatible with most websites.

Tipografia Artinpocket Regular

Iniciem el projecte Artinpocket Regular per a desenvolupar, una tipografia pròpia i adequada per al món de les arts plàstiques i visuals. Sota una llicència de Creative Commons tota aquella persona i/o entitat la podrà utilitzar i compartir lliurement a les seves edicions, textos i webs.

PURACEBA

A project of

Category

Created in

0
seconds
117
Pledges
4.000€
From 4.000€
Contribute to the project
View project in Castellano and Italiano

Choose your reward

Or support it with a donation

Contribute without a reward
Donate to the project without receiving any reward:

D'on sorgeix Artinpocket Regular?

ArtInPocket és una comunitat que neix amb la voluntat d’obrir nous canals per promoure i divulgar l’art contemporani. Una plataforma online que uneix la promoció d'artistes amb un canal directe de venda i compra d'obres.

Va ser treballant per aquests objectius que va sorgir-nos la idea de crear una tipografia pròpia que fos adequada per a ser utilitzada en el món de les arts plàstiques.

Perquè?

La tipografia estructura i organitza el llenguatge visual, ocupant-se tant de la creació de caràcters com de la seva composició per transmetre un missatge mitjançant la paraula impresa. L’estil de la tipografia varia segons l’època i el lloc, el dissenyador i el client, el context i l’àmbit al qual va destinada i, sovint, arriba a obtenir un paper dominant.

Construeix una narració, una estructura al servei de les idees, crea espais intel·lectuals a través del quals ens desplacem com a lectors, modela l’experiència en tant que la forma del missatge influeix en la interpretació del contingut per part del qui el llegeix.

La tipografia és, en definitiva, un art expressiu en el qual el contingut emocional de les idees es reflecteix en la manipulació de la forma de les paraules.

Objectiu de la campanya: Lletres al servei de l'art

Amb el teu suport contribuiràs a l’estudi i el desenvolupament d'una tipografia amb llicència creative commons al servei de l’art i la cultura.

Volem crear una tipografia amb llicència oberta per posar-la al servei de l’art i la cultura contemporànies. Lletres que esdevinguin una veu adient per als projectes culturals i artístics i s’adeqüin a la cultura visual del públic objectiu. Una eina apta per al món de la creació contemporània, útil pels professionals que hi prenen part: artistes, gestors culturals, dissenyadors gràfics.

Pensem en una tipografia que s’adapti a les noves tecnologies i canals de comunicació, amb un poder connotatiu que s’acomodi a la creació contemporània i que, alhora, en sigui un reflex. Lletres que s’ajustin al concepte implícit en el missatge que es compon amb elles, conformant-ne l’estil i el to del disseny, que contribueixin a transmetre les idees dels creadors: lletres al servei de l’art.

Apadrina a ArtInpocket Regular, una tipografia que neix amb vocació d’ús lliure per al món de l’art i la cultura, que podrà ser emprada de forma gratuïta en webs i blocs, edicions i catàlegs de l’àmbit artístic, documents i tot tipus de material divulgatiu.

La tipografia ens envolta en la nostra vida diària, destinada a un ús eminentment pràctic, ens permet guiar-nos a través de senyalitzacions, horaris, anuncis, bitllets, segells, embolcalls... però també ens permet el gaudi intel·lectual de l’escriptura. A ArtInPocket et proposem una iniciativa que vol posar lletres al servei del món de l’art i la cultura. En vols ser partícip?

En una tipografia no només la llegibilitat és important, és important també els valors que transmet i aquesta quedi atrapada a la memòria del qui la llegeix és per això que amb Artinpocket Regular volem aconseguir difondre i potenciar els valors associats a l'art. L'art, necessàriament, és obert i fomenta el valor de l’obertura, de la tolerància.

Qui desenvoluparà la tipografia

Ió Lab és un estudi de disseny creat per Ima Ferri i Jaume Marco a València l'any 2009, actualment han establert la seu a Mallorca.  Els agrada explicar històries a través de múltiples plataformes i formats, aportant personalitat a les marques de forma més global; vídeo, fotografia, identitat visual, disseny editorial, web i motion graphics. Aquesta és la raó per la qual col·laboren sovint amb fotògrafs, programadors, realitzadors o escriptors. Es defineixen mitjançant aquest proverbi japonés, “cap de nosaltres és tan intel·ligent com tots nosaltres junts”.

Vinculats estretament al món de l'Art treballen amb clients nacionals i internacionals i, entre altres, l'estudi és el responsable de la gràfica d'exposicions i catàlegs de l'Artium, Museu d'Art contemporani de Vitòria; el disseny i maquetació de la revista Concreta d'art i fotografia; de direcció creativa i d'art de diversos projectes del Centre de Documentació Europea com el llibre interactiu Montblanc, i de la direcció d'art i disseny de la FEEC, Federació d’entitats excursionistes de Catalunya.

Les nostres recompenses

  • Fitxa al nostre Mur dels mecenes un lloc propi i personalitzat al espai que hem creat per a tots aquells qui col.laborin al bloc de l'Artinpocket Regular.

  • Una postal d'edició limitada per a la campanya dissenyada pels nostres col·laboradors.

  • Xapa tipogràfica que no estarà a la venda i que podran obtenir de forma exclusiva tots aquells que participin en la campanya.

  • Làmina del Mecenes Artinpocket Regular d'edició limitada que estarà personalitzada amb el nom del mecenes i firmada pels creadors de la tipografia el laboratori Ió Hipermèdia.

  • El gravat és una tècnica artística d'estampació que pel seu tiratge limitat i la seva producció artesanal, es troba entre l'obra artística única i la reproducció il·limitada, en aquest cas una edició limitada a 50 exemplars realitzada per Jordi Mitjà i Eusebi Subirós al taller Lupus Gràfic.

A què destinarem les vostres aportacions

Els diners aniran destinats a l'estudi, investigació i desenvolupament de la tipografia Artinpocket Regular, així com a desenvolupar i implementar la tecnologia adient per poder instal·lar gratuïtament la tipografia als diferents sistemes operatius i processadors de textos existents.

En cas de superar els diners de la campanya, aquests aniran destinats a l'organització d'una jornada on es presentarà la tipografia Artinpocket Regular. Una jornada cultural amb xerrades dels creadors; música i performances entorn de l'art on es convidaria a tots els mecenes que hagin participat en la campanya

Calendari*

Iniciem la campanya a l'abril, un cop aconseguit els diners en el període de dos mesos es desenvoluparia la tipografia. La primera setmana de juliol faríem la jornada de presentació d'Artipocket Regular. L'entrega de les recompenses es realitzarà del 7 a l'11 de juliol.

Per estar informats

Per seguir el dia a dia de la campanya, les novetats i la presentació de les recompeneses teniu diferents opcions:

Al notre bloc d' Artinpocket Regular

Al nostre Facebook

Al nostre Twitter

Al nostre correu: [email protected]

Per endavant moltes gràcies

Equip d'Artinpocket

FAQ

There are none published yet.

Do you have any other queries or questions?

Ask the author

3 comments

If you are already a sponsor, please Log in to comment.

  • Luis

    Luis

    about 10 years

    Soy tb de Palma. Defendí durante muchos años un alfabeto original que fue "tomado prestado" por una gigante con fines comerciales. Me defendí y he sido condenado absurdamente. Si os pasara, mi sentencia arroja jurisprudencia. Ánimo!

  • PURACEBA

    PURACEBA
    Author

    about 10 years

    Hola Mireia,

    Farem servier el "Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional (CC BY-NC-SA 4.0)". pots consultar tota la informació a: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/deed.ca (català) i a http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/legalcode on hi ha el text legal complet en anglès.

    Esperem haver resolt els dubtes.

  • Escuracassoles

    Escuracassoles

    about 10 years

    Hola,

    Ja teniu pensat quina llicència CC fareu servir?

    Moltes gràcies

    Mireia Ribas

    Escuracassoles.cat

#07 / Presentació Artinpocket

Benvolguts amics i mecenes,

A tot l’equip d’Artinpocket ens fa molta il·lusió convidar-vos a la presentació de la nova tipografia: Artinpocket Regular.

L’acte tindrà lloc el dia 19 de juliol a les 19.00h, a l’espai La Cort de Banyoles. La presentació anirà a càrrec del dissenyador Jaume Marco de Ió lab que ens explicarà com ha estat el procés de gestació d’aquesta nova tipografia.

Seguidament, aquells que ho vulguin podran quedar-se a sopar, que inclourà un primer plat, fideuà, postres i beguda. El preu serà de 10€ i 7€ pels mecenes. Tancarem la vetllada amb música i cava.

Us agrairíem que confirméssiu la vostra assistència mitjançant: l’enquesta a doodle, http://doodle.com/sfv69wn6mvdgypgv o bé al mail a [email protected] o [email protected] o també trucant al 66763549 o a 677720522 abans del dijous 17 de juliol.

Aquells que no… read more

#06 / Comença la producció de les recompenses de Artinpocket Regular / Empieza la producción de las recompensas de Artinpocket Regular

Estem ja realitzant l'estudi i el desenvolupament de Artinpocket Regular una tipografia amb llicència creative commons al servei de l'art i la cultura, alhora que treballem en la producció de les recompenses.

Aportant 5€ els mecenes tenien com recompensa una Fitxa en el nostre Mur del Mecenes (Foto-Nomeni-Link a la xarxa social que indiqués) i una a postal d'edició limitada campanya. Avui ens han arribat ja les primeres proves d'impressió que les volem compartir amb vosaltres.

Aprofitem per fer memòria que ens falta l'adreça d'enviament de molts de vosaltres podeu enviar les vostres dades al nostre e-mail [email protected]. Aviat us informarem de la presentació i com avança el projecte.

Estamos ya realizando el estudio y el desarrollo de Artinpocket Regular una tipografía con licencia creative commons al servicio del arte y la cultura, a la vez que trabajamos en la producción de las recompensas.

read more

#05 / Artinpocket Regular es fa realitat gràcies a tots vosaltres

Fa exactament 41 dies, vam iniciar una campanya a la plataforma verkami: Artinpocket Regular, lletres al servei de l’art, i avui us volem comunicar que es farà realitat gràcies a la col·laboració de tots vosaltres. Us volem agrair de tot cor la vostra participació, moltes gràcies per convertir-vos en els mecenes d’aquesta nova tipografia i creure en el projecte.

A partir d’aquest moment comencem a elaborar les recompenses: la xapa, la postal, la làmina, la camiseta, el gravat i el més important de tot, els dissenyadors de Ió Lab ja poden crear la tipografia.

Com tots sabeu pel fet d’haver col·laborat teniu la possibilitat d’estar al nostre mur dels mecenes. Alguns ja hi sou d’altres no, us demanem que tot aquell que hi vulgui sortir enviï foto i link al Twiiter o Facebook personal per poder enllaçar-ho a [email protected].

Per altra banda és important que ens feu arribar el nom d’usuari i la direcció on voldreu rebre la recompensaread more

#04 / El Gravat de Jordi Mitjà pren Foma / / El grabado de Jordi Mitjà toma forma

Us presentem les primeres pases de la recompensa estrella del verkami Artinpocket Regular. El gravat de Jordi Mitjà pren Foma. Recordeu que aquesta obra signada i numerada està limitada a 50 exemplars i que la rebran d'una manera gratuïta a casa seva tots els mecenes que hagin fet una aportació de 75€. Una peça exclusiva per aquests mecenes premium. No us adormiu que ja en queden menys!

Bon cap de setmana

Os presentamos los primeros pasos de la recompensa estrella del verkami de Artinpocket Regular: El grabado de Jordi Mitjà toma forma. Recordad que esta obra firmada y numerada está limitada a 50 ejemplares y que la recibirán de una manera gratuita en sus casas todos los mecenas que hayan hecho una aportación de 75€. Una pieza exclusiva para estos mecenas Premium. Estad atentos, que quedan pocos!

Feliz Fin de semana

#03 / Feliç setmana // Feliz semana

Molt bondia i feliç setmana a tots i totes

En nom de tot l’equip d’Artinpocket donar-vos les gràcies per la vostra participació a nostre verkami. Com tots sabeu pel fet d’haver col·laborat teniu la possibilitat d’estar al nostre mur dels mecenes. Alguns ja hi sou d’altres no, us demano que tot aquell que hi vulgui sortir enviï foto i link al Twiiter o Facebook personal per poder enllaçar-ho a [email protected].

Moltes gràcies i que tingueu una bona setmana,

Pep Marès


Buenos días y feliz semana a todos y todas

En nombre de todo el equipo de Artinpocket daros las gracias por vuestra participación en nuestro verkami. Cómo todos sabéis por el hecho de haber colaborado tenéis la posibilidad de estar al nuestro muro de los mecenas. Algunos ya estáis otros no, os pido que todo aquel que quiera salir envíe foto y link al Twiiter o Facebook personal para poder enlazarlo a [email protected]

Muchas gracias y que tengáis una buena semana,

Pep Marès

#02 / Jordi Mitjà ja treballa en el nostre gravat // Jordi Mitjà ya trabaja en nuestro grabado

En castellano más abajo

Aquí teniu en primícia la primera fotografia del treball que en Jordi Mitjà realitza per a la campanya d'Artinpocket Regular, el gravat de la tipografia. Us fem memòria que amb una aportació de 75€ us farem arribar a casa una recompensa única: una obra d’art exclusiva per a només 50 persones que us recordarà que heu sigut partícips de la creació d’una tipografia, un gravat. El gravat és una tècnica artística d'estampació que pel seu tiratge limitat i la seva producció artesanal, es troba entre l'obra artística única i la reproducció il·limitada, en aquest cas una edició limitada a 50 exemplars realitzada per Jordi Mitjà al taller Lupus Gràfic .


CASTELLANO

Aquí tenéis en primicia la primera fotografía del trabajo que Jordi Mitjà realiza para la campaña de… read more

#01 / El nostre mur dels Mecenes // Nuestro muro de los Mecenas

(En Castellano más abajo)

Alcem i obrim el Mur dels Mecenes d’Artinpocket Regular un lloc on tot aquell que ha participat en la campanya pot ser-hi present de forma volunaria.

El mur d’Artinpocket regular no és concebut com a concepte de barrera; no és impediment; no és obstacle, tot el contrari és un Mur d’Exposició; és un mur per col·laborar; és un mur per intervenir, un mur on contribuir, cooperar, anunciar, comunicar el compromís dels col·laboradors amb el món de l’art. En definitiva un espai d’unió i d’encontre entre els que han participat i col·laborat d’una forma o altre en el projecte d’Artinpocket Regular.

Un mecenes és una persona que patrocina les arts, les ciències, una empresa cultural, un artista, etc. Un mecenes és un protector, patró, valedor, padrí de la cultura, de les arts i les humanitats i… read more

We use essential cookies to provide our service and third-party cookies to track the usage of the page. Cookie Policy