❗️ In order to use Verkami you must do it from another browser. Install or enter from: Microsoft Edge, Chrome or Firefox. Microsoft has stopped updating the Internet Explorer browser you are using and it is no longer compatible with most websites.

Privatitzant la Sanitat. Impacte a la salut de la privatització de la sanitat a Catalunya

Associacions, plataformes i altres col·lectius en defensa de la sanitat pública us demanem ajuda per finançar un "informe científic que estudiï l'impacte de la privatització de la sanitat pública en la salut de la població" prenent com a "cas d'estudi Catalunya"

Category

Created in

0
seconds
264
Pledges
10.132€
From 8.500€
Contribute to the project
View project in Castellano

Choose your reward

Or support it with a donation

Contribute without a reward
Donate to the project without receiving any reward:

La sanitat pública a Catalunya i en l'Estat Español estan en perill i necessitem dades científiques que ens ajudin a defensar-la. Us demanem ajuda per al finançament i posterior difusió d'una recerca rigorosa coordinada per científics que estudiï l'impacte de la privatització de la sanitat pública en la salut

QUI SOM?

L' Associació Catalana en Defensa de la Sanitat Pública, Café amb llet, Centre d'Anàlisi i Programes Sanitaris, Dempeus per la salut pública, Confederació d'Associacions Veïnals de Catalunya, Federació d'Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona, Federación de Asociaciones para la defensa de la sanidad pública, Fòrum Català d'Atenció Primària, Grup de Defensa de la Sanitat Pública-15mBCN Salut, Plataforma de Afectadas por los Recortes Sanitarios, Plataforma d'Acció per a la defensa dels drets dels afectats pel Síndrome de Fatiga Crònica, Plataforma pel dret a la salut, Plataforma per una antenció sanitaria universal a catalunya i la Xarxa de Dones per la Salut ens hem unit per demanar la vostra ajuda per prosseguir un projecte que considerem imprescindible per poder defensar la sanitat pública de les mans dels interessos privatizadors.

PER QUÈ NECESSITEM LA TEVA AJUDA?

Desitgem trobar finançament col·lectiu, la publica és impensable, per desenvolupar la recerca, elaboració i publicació d'un informe (format web, llibre i pdf ) que descrigui d'una manera rigorosa i científica les característiques del procés de privatització i mercantilizació que la sanitat catalana ha sofert en l'última dècada i les terribles conseqüències que aquestes polítiques tenen per a l'empitjorament de la salut de les persones i l'augment de les desigualtats socials.

QUI SERAN ELS RESPONSABLES DEL PROJECTE?

La recerca estarà dirigida pels especialistes-activistes Joan Benach , Carles Muntaner y Gemma Tarafa, que atresoren gran experiència en la matèria, havent elaborat informes per a organitzacions com l' Organizació Mundial de la Salut, publicacions científiques en les més prestigioses revistes o llibres entre els quals podem destacar La sanidad está en venta, Empleo trabajo y desigualdades en Salud: una visión global o Aprender a mirar la salud entre altres.

La primera fase del projecte estarà coordinada per les investigadores Montse Vergara i Ana Martinez

També participaran en la recerca i elaboració de la documentació diferents persones, investigadors i col·lectius de defensa de la sanitat pública.

Els professors: Benach, Muntaner i Tarafa coordinaran, sense percebre remuneració alguna, als investigadors que elaborin l'informe.

PERQUÈ SERVIRÀ LA RECERCA I LES SEVES CONCLUSIONS?

L'informe i les seves conclusions haurien de proporcionar dades irrefutables i arguments científics que serveixin a la ciutadania, les organitzacions socials, sindicals i polítiques en la seva lluita contra la privatització i mercantilització, desmuntant els falsos mites des de les dades i el rigor científic, que s'han elaborat en contra de la sanitat pública com a dret universal i com a excusa per privatitzar-la

PERQUÈ SERVIRÀ ELS TEUS DINERS?

El projecte té quatre fases i en funció als diners recaptats podrem abordar unes o unes altres

1a FASE

Els primers 8.500 € (quantitat mínima perquè aquest crowdfunding tingui èxit) estaran dedicats a la recerca i elaboració de l'informe El sistema de salut català abans i després de la crisi? Hi ha diferéncies? Aquest informe que concretarà en un document pdf (castellà i català), una pàgina web i un llibre de divulgació que abordarà els antecedents de la privatització de la sanitat a Catalunya, les mesures recents preses amb la crisi i una primera exploració de l'impacte en la sanitat i la salut a Catalunya.

Els diners d'aquesta fase estarà dedicat a:
• Recerca i elaboració d'un informe en format pdf (català, castellà)

• Elaboració d'una pàgina web (català, castellà) des d'on pugui descarregar-se tota la informació recollida en l'informe.

• Redacció, correcció i elaboració d'un llibre que reculli els elements més importants d'aquesta primera etapa de recerca.

• Disseny i desenvolupament de la campanya de divulgació dels continguts.

El calendari acordat per a aquesta primera fase és:

Informe: Finalització Gener de 2014

Llibre i web: Abans de Sant Jordi 2014

2a FASE

A la segona fase, per la qual necessitaríem 9.500 € més, ens centrarem a caracteritzar les retallades en la sanitat a Catalunya, distingint entre austeritat vs. privatització

Aquest segon estudi posarà l'èmfasi en la relació entre les polítiques de ”austeritat” i les polítiques de privatització i valorant quins són les implicacions en la qualitat de l'assistència sanitària i l'equitat en salut d'aquestes polítiques, en el context català i comparativament amb altres països. 


3a FASE


La tercera fase, per la qual necessitaríem 10.500€ més, se centrarà a analitzar i descriure l'impacte de les polítiques d'austeritat i privatització, així com valorar els possibles “gaps” en el coneixement d'aquest impacte, **específicament en el context de Catalunya.

Per realitzar els estudis corresponents a les fases 2 i 3 s'utilitzaran metodologies de recerca qualitativa i quantitativa. En particular, es realitzarà una revisió exhaustiva de l'evidència disponible, on es contemplaran diverses fonts d'informació primària i secundària.

Els resultats dels estudis realitzats en ambdues fases es resumiran en un informe preliminar que inclourà una síntesi de la revisió de l'evidència disponible sobre les polítiques d'austeritat i privatització i el seu potencial impacte en salut en el context català i internacional, així com estudis de cas, per caracteritzar les retallades en el marc de les polítiques d'austeritat i privatització i il·lustrar la possible relació entre les polítiques de privatització i sanitat i les implicacions en la qualitat, la salut i les desigualtats en salut.

Els diners recaptats en la segona i tercera fases del projecte serà destinat a contribuir al sou durant un any de dues investigadores (una post-doctoranda i una pre-doctoranda), la redacció d'un informe preliminar de resultats, la traducció del mateix (cast-cat), el pagament l'accés a bases de dades, la gestió de la pàgina web, la difusió dels resultats...etc

Elaboració de la fase 2 i 3: Abril 2014- Setembre 2015

4a FASE


La quarta fase i última, per la qual necessitarem 7.000€ se centrarà en la divulgació de l'informe realitzat en les fases 2 i 3. En primer lloc, mitjançant l'elaboració d'un document (castellà i català) descargatble en format pdf que aglutini els resultats obtinguts en ambdues fases. Aquest document haurà de ser readaptat perquè pugui ser publicat en format llibre imprès. Esperem que la mateixa editorial que s'ha compromès a publicar la primera fase del projecte, trobi interessants els resultats de les fases 2 i 3.

En paral·lel a la preparació del document per a impremta, s'enriquirà la pàgina web (castellà, català) generada en la Fase 1 i s'estudiarà la possibilitat d'elaborar material didàctic i de divulgació perquè els col·lectius i organitzacions. També s'elaboraran articles de caràcter científic i s'intentarà tenir presència en els mitjans de comunicació, ja siguin escrits, radiofònics, televisius o internet.

Finalització del projecte complet: Desembre del 2015

*No haguéssim pogut iniciar aquest projecte sense l'ajuda econòmica desinteressada de la Fundació Nous Horitzons i els sindicats: Comissions Obreres, Unió General de Treballadors i CATAC-CTS-IAC.

FAQ

There are none published yet.

Do you have any other queries or questions?

Ask the author

10 comments

If you are already a sponsor, please Log in to comment.

  • DarkKmatxin

    DarkKmatxin

    over 9 years

    Bon dia,

    Era per demanar com evoluciona el projecte?

    Gràcies per endavant.

  • Projecte: privatitzant la Sanitat

    Projecte: privatitzant la Sanitat
    Author

    about 10 years

    Bon dia Xavi,

    Moltes gràcies per contactar amb nosaltres. En relació a la teva pregunta haig de dir-te que la teva observació és correcta, la persona que aporta 15 € rep un llibre i la que aporta 28 rep el llibre i s'inclou el seu nom a les pàgines del mateix,

    Espero haver aclarit el teu dubte, per a qualsevol cosa contacta de nou amb nosaltres,

    Una cordial salutació,

    Iñaki

  • Xavi

    Xavi

    over 10 years

    Hola, no entenc la diferència entre fer l'aportació de 15€ i la de 28€. Veig que les dues inclouen l'enviament del llibre a casa, i l'única cosa que canvia és que amb la de 28€ apareixerà el teu nom al llibre físic. M'ho podeu aclarir? Gràcies

  • Projecte: privatitzant la Sanitat

    Projecte: privatitzant la Sanitat
    Author

    over 10 years

    Muchas gracias por tu sugerencias Jordi, estamos haciendo todo lo posible para conseguir la máxima difusión de la iniciativa, so conoces a alguien en TV· o 8TV te agradecería que le hablaras de nuestro proyecto...solo nos quedan 10 días....Gracias de nuevo

  • Jordi

    Jordi

    over 10 years

    Muy buena iniciativa ya está bien de que haya dinero para tonterías y no para lo importante si queréis conseguir mucho más poneros en contacto con TV3 y con 8TV, mucha gente a conseguido sus proyectos gracias a esta última, un saludo y continuar así

  • m. jose

    m. jose

    over 10 years

    com puc colaborar?

  • Projecte: privatitzant la Sanitat

    Projecte: privatitzant la Sanitat
    Author

    over 10 years

    Estimado Fernando,

    Gracias por interesarte en nuestro proyecto.

    Te confirmo que la aportación de 15 € incluye el envío de un ejemplar del libro a casa.

    Un saludo y esperamos tu colaboración,

  • Fernando

    Fernando

    over 10 years

    Hola, quería saber si con la aportación de 15 euros recibiré el libro en papel, no me queda claro porque en el pack de 28 euros sí lo especifica pero en el de 15 sólo pone pdf y sorprendentemente luego dice "Recibir el libro en casa"

  • Projecte: privatitzant la Sanitat

    Projecte: privatitzant la Sanitat
    Author

    over 10 years

    Bona tarda Dani,

    Moltes gràcies per posar-te en contacte amb nosaltres,

    Intento explicar-te breument la qüestió idiomàtica:

    1º. El projecte serà bilingüe: castellà i català, ja que creiem que la recerca pot ser útil a multitud de col·lectius de tot el territori peninsular, ja que les lluites i polítiques de privatització s'estan donant a nivell global.

    2º. Hem gravat els videos en castellà i català, el professor Benach és trilingüe (català, castellà i anglès), però l'aplicació del verkami solament permet pujar un video i pensem que la millor idea era que aquest fora en castellà, ja que el verkami requereix els màxims mecenes que siguin possibles.

    Pot veure el video en català en el següent link, http://www.youtube.com/watch?v=7SjwFgs1vn8

    Esperant la teva col.laboració,

    Una cordial salutació,

    Iñaki

  • Dani

    Dani

    over 10 years

    Hola,

    No entenc per què un vídeo d'estudi del procés de privatització de la sanitat catalana és en castellà. Ho veig una mica estrany. Entenc que tota la resta del treball serà en català i només és que aquesta persona s'expressa millor en castellà?

#07 / Invitación a la presentación y debate sobre el libro "Como comercian con tu salud: Privatización y mercantilitzación de la Sanidad en Cataluña". 17 septiembre a las 19:00h en Barcelona

Estimados/as mecenas,

Nos ponemos en contacto con vosotros/as con la ilusión de informar que el próximo miércoles 17 de septiembre a las 19h en el Casal Joves Palau Alòs, (c/Sant Pere més Baix, 55, Barcelona) presentaremos el libro “Cómo comercian con tu salud Privatización y mercantilización de la sanidad en Catalunya”, que es, como sabéis, el primer “producto” del proyecto Privatizando la Sanidad. Impacto en la salud de la privatización de la sanidad en Catalunya que ayudasteis a financiar hace unos meses.

No os engañamos si os decimos que nos gustaría mucho que nos pudierais acompañar en esta presentación, ya que vosotros/as sois quienes habéis hecho posible que hayamos llegado a hasta aquí.

Este martes fueron depositados en Correos las recompensas correspondientes a vuestras aportaciones.

Por nuestra parte seguimos trabajando en el informe científico, el cual esperamos poder presentar dentro de poco tiempo.

En la presentación debate del libro participarán:

Gemma Tarafa

#06 / Invitació a la presentació i debat sobre el llibre Com comercien amb la teva salut: Privatització i mercantilització de la Sanitat a Catalunya (17 setembre, a les 19h, Barcelona)

Benvolguts/des mecenes,

Ens posem en contacte amb vosaltres/as amb la il·lusió d'informar que dimecres que ve 17 de setembre a les 19h en Casal Joves Palau Alòs, (c/Sant Pere més Baix, 55, Barcelona) presentarem el llibre [“Com comercien amb la teva salut

Privatització i mercantilització de la Sanitat a Catalunya”](http://www.icariaeditorial.com/libros.php?id=1479), que és, com sabeu, el primer “producte” del projecte: Privatitzant la Sanitat. Impacte a la salut de la privatització de la sanitat a Catalunya que vau ajudar a finançar fa uns mesos.

No us enganyem si us diem que ens agradaria molt que ens poguéssiu acompanyar en aquesta presentació, ja que vosaltres/as sou els qui heu fet possible que hàgim arribat a aquest moment.

Aquest dimarts passat van ser dipositar a Correus les recompenses corresponents a les vostres aportacions.

Per la nostra banda seguim treballant en l'informe científic, el qual esperem poder presentar d'aquí a poc.

read more

#05 / Último aviso para facilitar los datos de contacto / Últim avís per facilitar les dades de contacte

Bona tarda a tots/tes,

Us informo que dels 264 mecenes solament han contestat al qüestionari 136. Us demanaria per favor que amb caràcter d'urgència emplenéssiu, aquells que no ho han fet, el qüestionari que podeu trobar en aquest link . Aquesta informació és imprescindible per poder enviar vostres recompenses i ajustar el tiratge, tant en exemplars com en idioma,

Mantindré el formulari actiu fins al dimarts 13 de maig,

Moltes gràcies

qüestionari

Castellano

Buenas tardes a todos/as,

Os informo que de los 264 mecenas solo han contestado al cuestionario 136. Os pediría por favor que con carácter de urgencia rellenarais, aquellos que no lo han hecho, el cuestionario que podéis encontrar en este link. Esta información es imprescindible para poder enviar vuestras recompensas y ajustar la tirada, tanto en ejemplares como en idioma,

Mantendré el formulario activo hasta el martes 13 de mayo,

cuestionario

#04 / Urgent. Últims dies per emplenar el formulari. Informe: "Privatitzant la sanitat" / Urgente. Últimos días para rellenar el formulario. Informe: "Privatizando la sanidad"

Català

Bona tarda a tots/tes,

Us informo que dels 264 mecenes solament han contestat al qüestionari 72. Us demanaria per favor que amb caràcter d'urgència emplenéssiu, aquells que no ho han fet, el qüestionari que podeu trobar en aquest link. Aquesta informació és imprescindible per poder enviar vostres recompenses i ajustar el tiratge, tant en exemplars com en idioma,

Mantindré el formulari actiu fins al divendres 14 de març,

Moltes gràcies

qüestionari

Castellano

Buenas tardes a todos/as,

Os informo que de los 264 mecenas solo han contestado al cuestionario 72. Os pediría por favor que con carácter de urgencia rellenarais, aquellos que no lo han hecho, el cuestionario que podéis encontrar en este link. Esta información es imprescindible para poder enviar vuestras recompensas y ajustar la tirada, tanto en ejemplares como en idioma,

Mantendré el formulario activo hasta el viernes 14 de marzo,

cuestionario

Muchas gracias

#03 / Noticias importantes sobre el proyecto: Privatizando la Sanidad / Notícies importants sobre el projecte: Privatitzant la Sanitat.

Castellano

Estimados/as mecenas,

En primer lugar, os pedimos disculpas por la tardanza en informaros sobre la marcha del proyecto. Os escribimos en esta ocasión para explicaros brevemente como se encuentra la investigación, los tiempos de edición del libro y la difusión del informe. También queremos pediros que rellenéis el formulario que encontrareis en el siguiente link formulario antes del próximo martes 11 de marzo. Como veréis, los datos que os pedimos son los imprescindibles para haceros llegar a casa los productos que ofrecíamos como recompensa al mecenazgo. Es importante también que especifiquéis si queréis que los ejemplares del libro os lleguen en castellano o catalán.

Investigación

La investigación va a muy buen ritmo, aunque llevamos unas semanas de retraso sobre el plan previsto, ya que nos está costando mucho que nos faciliten los datos que pedimos, y la búsqueda de los mismos por otras vías está siendo más laboriosa de lo esperado.

El libro

read more

#02 / Muchas gracias a todos y todas ¡vamos a por la segunda fase¡

Estimados/as mecenas,

Tengo la grata noticias de informaros que gracias a vuestra ayuda ya hemos conseguido llegar al primer objetivo económico que nos habíamos propuesto (8.500 €), por lo que podemos asegurar que la primera de las cuatro fases de proyecto ( investigación, elaboración y difusión del informe: El sistema de salud catalán antes y después de la crisis? Hay diferencias?) ya es una realidad. MUCHAS GRACIAS A TODOS, DE VERDAD, MUCHAS GRACIAS.

En estos momentos, a falta de 19 días nos vemos con ganas e ilusión de intentar conseguir financiación para la segunda fase del proyecto ( 9.500 € más) que permitiría elaborar otro informe que caracterizaría los recortes en la sanidad en Catalunya, distinguiendo entre austeridad vs. privatización. Este… read more

#01 / Moltes gràcies a tots i totes ¡ anem a per la segona fase¡

Benvolguts/des mecenes,

Tinc la grata notícies d'informar-vos que gràcies a la vostra ajuda ja hem aconseguit arribar al primer objectiu econòmic que ens havíem proposat (8.500 €), per la qual cosa podem assegurar que la primera de les quatre fases de projecte ( recerca, elaboració i difusió de l'informe: ** El sistema de salut català abans i després de la crisi? Hi ha diferències?*) **ja és una realitat. MOLTES GRÀCIES A TOTS, DE DEBÒ, MOLTES GRÀCIES.

En aquests moments, mancant 19 dies ens veiem amb ganes i il·lusió d'intentar aconseguir finançament per a la segona fase del projecte ( 9.500 € més) que permetria elaborar un altre informe que caracteritzaria les retallades en la sanitat a Catalunya, distingint entre austeritat vs. privatització. Aquest segon estudi posaria l'èmfasi en la relació entre les polítiques de ”austeritat” i les polítiques de "privatització"read more

We use essential cookies to provide our service and third-party cookies to track the usage of the page. Cookie Policy