2015 — VERKAMI: 5 years of crowdfunding
×
Project in CatalàCastellano

Project description

La sanitat pública a Catalunya i en l'Estat Español estan en perill i necessitem dades científiques que ens ajudin a defensar-la. Us demanem ajuda per al finançament i posterior difusió d'una recerca rigorosa coordinada per científics que estudiï l'impacte de la privatització de la sanitat pública en la salut

QUI SOM?

L' Associació Catalana en Defensa de la Sanitat Pública, Café amb llet, Centre d'Anàlisi i Programes Sanitaris, Dempeus per la salut pública, Confederació d'Associacions Veïnals de Catalunya, Federació d'Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona, Federación de Asociaciones para la defensa de la sanidad pública, Fòrum Català d'Atenció Primària, Grup de Defensa de la Sanitat Pública-15mBCN Salut, Plataforma de Afectadas por los Recortes Sanitarios, Plataforma d'Acció per a la defensa dels drets dels afectats pel Síndrome de Fatiga Crònica, Plataforma pel dret a la salut, Plataforma per una antenció sanitaria universal a catalunya i la Xarxa de Dones per la Salut ens hem unit per demanar la vostra ajuda per prosseguir un projecte que considerem imprescindible per poder defensar la sanitat pública de les mans dels interessos privatizadors.

PER QUÈ NECESSITEM LA TEVA AJUDA?

Desitgem trobar finançament col·lectiu, la publica és impensable, per desenvolupar la recerca, elaboració i publicació d'un informe (format web, llibre i pdf ) que descrigui d'una manera rigorosa i científica les característiques del procés de privatització i mercantilizació que la sanitat catalana ha sofert en l'última dècada i les terribles conseqüències que aquestes polítiques tenen per a l'empitjorament de la salut de les persones i l'augment de les desigualtats socials.

QUI SERAN ELS RESPONSABLES DEL PROJECTE?

La recerca estarà dirigida pels especialistes-activistes Joan Benach , Carles Muntaner y Gemma Tarafa, que atresoren gran experiència en la matèria, havent elaborat informes per a organitzacions com l' Organizació Mundial de la Salut, publicacions científiques en les més prestigioses revistes o llibres entre els quals podem destacar La sanidad está en venta, Empleo trabajo y desigualdades en Salud: una visión global o Aprender a mirar la salud entre altres.

La primera fase del projecte estarà coordinada per les investigadores Montse Vergara i Ana Martinez

També participaran en la recerca i elaboració de la documentació diferents persones, investigadors i col·lectius de defensa de la sanitat pública.

Els professors: Benach, Muntaner i Tarafa coordinaran, sense percebre remuneració alguna, als investigadors que elaborin l'informe.

PERQUÈ SERVIRÀ LA RECERCA I LES SEVES CONCLUSIONS?

L'informe i les seves conclusions haurien de proporcionar dades irrefutables i arguments científics que serveixin a la ciutadania, les organitzacions socials, sindicals i polítiques en la seva lluita contra la privatització i mercantilització, desmuntant els falsos mites des de les dades i el rigor científic, que s'han elaborat en contra de la sanitat pública com a dret universal i com a excusa per privatitzar-la

PERQUÈ SERVIRÀ ELS TEUS DINERS?

El projecte té quatre fases i en funció als diners recaptats podrem abordar unes o unes altres

1a FASE

Els primers 8.500 € (**quantitat** mínima perquè aquest crowdfunding tingui èxit) estaran dedicats a la recerca i elaboració de l'informe El sistema de salut català abans i després de la crisi? Hi ha diferéncies? Aquest informe que concretarà en un document pdf (castellà i català), una pàgina web i un llibre de divulgació que abordarà els antecedents de la privatització de la sanitat a Catalunya, les mesures recents preses amb la crisi i una primera exploració de l'impacte en la sanitat i la salut a Catalunya.

Els diners d'aquesta fase estarà dedicat a:
• Recerca i elaboració d'un informe en format pdf (català, castellà)

• Elaboració d'una pàgina web (català, castellà) des d'on pugui descarregar-se tota la informació recollida en l'informe.

• Redacció, correcció i elaboració d'un llibre que reculli els elements més importants d'aquesta primera etapa de recerca.

• Disseny i desenvolupament de la campanya de divulgació dels continguts.

El calendari acordat per a aquesta primera fase és:

Informe: Finalització Gener de 2014

Llibre i web: Abans de Sant Jordi 2014

2a FASE

A la segona fase, per la qual necessitaríem 9.500 € més, ens centrarem a caracteritzar les retallades en la sanitat a Catalunya, distingint entre austeritat vs. privatització

Aquest segon estudi posarà l'èmfasi en la relació entre les polítiques de ”austeritat” i les polítiques de privatització i valorant quins són les implicacions en la qualitat de l'assistència sanitària i l'equitat en salut d'aquestes polítiques, en el context català i comparativament amb altres països. 


3a FASE


La tercera fase, per la qual necessitaríem 10.500€ més, se centrarà a analitzar i descriure l'impacte de les polítiques d'austeritat i privatització, així com valorar els possibles “gaps” en el coneixement d'aquest impacte, **específicament en el context de Catalunya.

Per realitzar els estudis corresponents a les fases 2 i 3 s'utilitzaran metodologies de recerca qualitativa i quantitativa. En particular, es realitzarà una revisió exhaustiva de l'evidència disponible, on es contemplaran diverses fonts d'informació primària i secundària.

Els resultats dels estudis realitzats en ambdues fases es resumiran en un informe preliminar que inclourà una síntesi de la revisió de l'evidència disponible sobre les polítiques d'austeritat i privatització i el seu potencial impacte en salut en el context català i internacional, així com estudis de cas, per caracteritzar les retallades en el marc de les polítiques d'austeritat i privatització i il·lustrar la possible relació entre les polítiques de privatització i sanitat i les implicacions en la qualitat, la salut i les desigualtats en salut.

Els diners recaptats en la segona i tercera fases del projecte serà destinat a contribuir al sou durant un any de dues investigadores (una post-doctoranda i una pre-doctoranda), la redacció d'un informe preliminar de resultats, la traducció del mateix (cast-cat), el pagament l'accés a bases de dades, la gestió de la pàgina web, la difusió dels resultats...etc

Elaboració de la fase 2 i 3: Abril 2014- Setembre 2015

4a FASE


La quarta fase i última, per la qual necessitarem 7.000€ se centrarà en la divulgació de l'informe realitzat en les fases 2 i 3. En primer lloc, mitjançant l'elaboració d'un document (castellà i català) descargatble en format pdf que aglutini els resultats obtinguts en ambdues fases. Aquest document haurà de ser readaptat perquè pugui ser publicat en format llibre imprès. Esperem que la mateixa editorial que s'ha compromès a publicar la primera fase del projecte, trobi interessants els resultats de les fases 2 i 3.

En paral·lel a la preparació del document per a impremta, s'enriquirà la pàgina web (castellà, català) generada en la Fase 1 i s'estudiarà la possibilitat d'elaborar material didàctic i de divulgació perquè els col·lectius i organitzacions. També s'elaboraran articles de caràcter científic i s'intentarà tenir presència en els mitjans de comunicació, ja siguin escrits, radiofònics, televisius o internet.

Finalització del projecte complet: Desembre del 2015

*No haguéssim pogut iniciar aquest projecte sense l'ajuda econòmica desinteressada de la Fundació Nous Horitzons i els sindicats: Comissions Obreres, Unió General de Treballadors i CATAC-CTS-IAC.

 

Share the project with your friends

Publish the project widget
Select the best widget for your website. Simply copy and paste!


Q&A(5)

 • Hola, no entenc la diferència entre fer l'aportació de 15€ i la de 28€. Veig que les dues inclouen l'enviament del llibre a casa, i l'única cosa que canvia és que amb la de 28€ apareixerà el teu nom al llibre físic. M'ho podeu aclarir? Gràcies

  Made by Xavi

  Bon dia Xavi, Moltes gràcies per contactar amb nosaltres. En relació a la teva pregunta haig de dir-te que la teva observació és correcta, la persona que aporta 15 € rep un llibre i la que aporta 28 rep el llibre i s'inclou el seu nom a les pàgines del mateix, Espero haver aclarit el teu dubte, per a qualsevol cosa contacta de nou amb nosaltres, Una cordial salutació, Iñaki

 • Muy buena iniciativa ya está bien de que haya dinero para tonterías y no para lo importante si queréis conseguir mucho más poneros en contacto con TV3 y con 8TV, mucha gente a conseguido sus proyectos gracias a esta última, un saludo y continuar así

  Made by Jordi

  Muchas gracias por tu sugerencias Jordi, estamos haciendo todo lo posible para conseguir la máxima difusión de la iniciativa, so conoces a alguien en TV· o 8TV te agradecería que le hablaras de nuestro proyecto...solo nos quedan 10 días....Gracias de nuevo

 • com puc colaborar?

  Made by m. jose
 • Hola, quería saber si con la aportación de 15 euros recibiré el libro en papel, no me queda claro porque en el pack de 28 euros sí lo especifica pero en el de 15 sólo pone pdf y sorprendentemente luego dice "Recibir el libro en casa"

  Made by Fernando

  Estimado Fernando, Gracias por interesarte en nuestro proyecto. Te confirmo que la aportación de 15 € incluye el envío de un ejemplar del libro a casa. Un saludo y esperamos tu colaboración,

 • Hola, No entenc per què un vídeo d'estudi del procés de privatització de la sanitat catalana és en castellà. Ho veig una mica estrany. Entenc que tota la resta del treball serà en català i només és que aquesta persona s'expressa millor en castellà?

  Made by Dani

  Bona tarda Dani, Moltes gràcies per posar-te en contacte amb nosaltres,

  Intento explicar-te breument la qüestió idiomàtica:

  1º. El projecte serà bilingüe: castellà i català, ja que creiem que la recerca pot ser útil a multitud de col·lectius de tot el territori peninsular, ja que les lluites i polítiques de privatització s'estan donant a nivell global.

  2º. Hem gravat els videos en castellà i català, el professor Benach és trilingüe (català, castellà i anglès), però l'aplicació del verkami solament permet pujar un video i pensem que la millor idea era que aquest fora en castellà, ja que el verkami requereix els màxims mecenes que siguin possibles.

  Pot veure el video en català en el següent link, http://www.youtube.com/watch?v=7SjwFgs1vn8

  Esperant la teva col.laboració,

  Una cordial salutació,

  Iñaki

If you want to know more, Ask a question.

Privatitzant la Sanitat. Impacte a la salut de la privatització de la sanitat a Catalunya

Privatitzant la Sanitat. Impacte a la salut de la privatització de la sanitat a Catalunya

Privatizando la Sanidad. Impacto en la salud de la privatización de la sanidad en Catalunya

Raised €10,132
of €8,500
100% funded Conseguido!
Associacions, plataformes i altres col·lectius en defensa de la sanitat pública us demanem ajuda per finançar un "informe científic que estudiï l'impacte de la privatització de la sanitat pública en la salut de la població" prenent com a "cas d'estudi Catalunya"
Associacions, plataformes i altres col·lectius en defensa de la sanitat pública us demanem ajuda per finançar un "informe científic que estudiï l'impacte de la privatització de la sanitat pública en la salut de la població" prenent com a "cas d'estudi Catalunya"
Asociaciones, plataformas y otros colectivos en defensa de la sanidad pública os pedimos ayuda para financiar un informe científico que estudie el impacto de la privatización de la sanidad pública en la salud de la población tomando como caso de estudio Catalunya
Created in: Barcelona

Thanks! This crowdfunding campaign ended on December 15, 2013.

 
 • Pledging €15
  120 PATRONS

  Primícia de l'informe en format pdf + El teu nom en els crèdits del pdf + Rebre el llibre a casa. (Enviament inclòs a Península i Balears)

 • Pledging €28
  69 PATRONS

  PACK FENT AMICS
  Primícia del pdf + Un llibre per a tu + El teu nom en el llibre i pdf + (Enviament inclòs a Península i Balears)

 • Pledging €50
  38 PATRONS

  PACK DIVULGACIÓ
  Un llibre per a tu + Un altre per a la biblioteca pública de la península que la teva decideixis + Primícia de l'informe en format pdf + El teu nom en el llibre, pdf i Web (Enviament inclòs a Península i Balears)

 • Pledging €75
  12 PATRONS

  PACK COL·LABORADORS
  Un llibre per a tu + Un altre llibre per regalar + El llibre La Sanidad está en Venta. + Primícia de l'informe en format pdf + El teu nom en el llibre, pdf i Web (Enviament inclòs a Península i Balears)

 • Pledging €100
  15 PATRONS

  PACK RECERCA
  Un llibre per a tu + Un altre llibre per regalar + 1 llibre de la Sanitat està en Venda + Primícia de l'informe en format pdf + El teu nom en el llibre, pdf i Web + 2 invitacions a l'acte de presentació del llibre a Barcelona. (Enviament inclòs a Península i Balears)

 • Pledging €120
  5 PATRONS

  PACK ESPECIALISTES
  Un llibre per a tu + Un de regal + El llibre Ocupació Trabajo y desigualdades en salud (valorat en 45 €) + Esment en la web, informe i llibre + 2 invitacions a l'acte de presentació del llibre a Barcelona. (Els enviaments fora de la península tindran recàrrec)

 • Pledging €300
  5 PATRONS

  PACK ASSEMBLEES / ASSOCIACIONS
  10 llibres + 1 xerra-debat amb uns dels investigadors/as + Esment especial en la web, informe i llibre + 2 invitacions a l'acte de presentació del llibre a Barcelona. ( En el cas que la xerrada-debat es realitzés fos de la Diputació de Barcelona, el col·lectiu correria amb les despeses de transport de l'investigador.
  (Els enviaments de llibres fora de la península tindran recàrrec)

Thanks! This crowdfunding campaign ended on December 15, 2013.

 

Project creator

Foto de Projecte: privatitzant la Sanitat
Projecte: privatitzant la Sanitat
Som persones i col·lectius vinculats a diferents àmbits (acadèmia, moviments socials, etc.,) que portem molt temps en la lluita per una sanitat pública, gratuïta, universal i de qualitat, participant activament (organ... Read more
Projecte: privatitzant la Sanitat has 0 other projects in Verkami. You can find more information at http://www.youtube.com/watch?v=7SjwFgs1vn8